Hranice – Zubří 19:17 (kon.) | Frýdek-M. – Nové Veselí 32:19 (kon.)
konec
TJ Cement Hranice
19:17 (6:7)
HC ROBE Zubří
Úterý 22.12.2020, 16:30 • SH Žáčkova, Hranice • Chance Extraliga mužů • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:09:35)
     
    TJ Cement Hranice – HC ROBE Zubří 19:17 (6:7)
    Nejvíce branek: Rumian 7/3, Čadra 3, Mucha 3 – Mořkovský 5, Hlinka 3, Hybner 3. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 4/3 – 0. Vyloučení: 0:0.
     
    Házenkáři Hranic ve druhém poločase proti Zubří výrazně zabrali a především díky skvělému zápasu nakonec vybojovali velmi cenné vítězství 19:17, které je drží na postupových pozicích. Ještě dvě minuty před koncem svěřenci kouče Hudečka prohrávali, ale poté zabrali a parádním finišem získali do tabulky dva body. Domácí přerušili nelichotivou sérii pěti zápasů bez vítězství a udrželi se na osmé pozici, Zubří zůstává deváté se ztrátou dvou bodů.
     
    Konec zápasu. (19:17)
    60
    Matěj Andrš rozhoduje o vítězství Hranic, které měly parádní závěr! Šimon Mizera dobře zmenšil střelecký úhel, ale Andrš přesto dokázal najít v jeho postoji mezeru. (19:17)
    60
    A to se také děje! Jakub Rumian počkal na pohyb brankáře a balón hodil k levé tyči, zatímco Mizera šel na druhou stranu. (18:17)
     
    60
    Po faulu hostujícího hráče má Jakub Rumian šanci přiblížit Hranice vítězství ze sedmimetrového hodu! (17:17)
     
    60
    Probíhá poslední minuta zápasu. (17:17)
     
    59
    Oddechový čas pro domácí. (17:17)
    59
    Sledujeme velké drama! Zdeněk Čadra se nenechal rozhodit tíhou okamžiku a z těžké pozice poslal míč do pravého rohu. (17:17)
    58
    Jenže ani Hranice nebyly při útoku úspěšné a hosté trestali. Miroslav Jurka mířil do černého, Kučerka byl v tomto případě bezmocný. (16:17)
     
    57
    Útok Zubří neúspěšný a tak opět mohou zaútočit na vedení po dlouhé době Hranice. Kučerka si skvěle poradil se střelou Mořkovského. (16:16)
    56
    Zdeněk Čadra přichází s rychlou odpovědí. Střelu načasoval ideálně, Mizerovi propadl balón smolně pod levou rukou. (16:16)
    56
    Domácí zkusili hru bez brankáře. A to se jim hrubě vymstilo, protože Hybner po zisku míče střílel do prázdné brány. (15:16)
     
    55
    Ba co víc, Hranice mohou zaútočit na vedení! Zubří v posledních minutách střelecký tápe, při zakončení zaváhal Hybner. (15:15)
    54
    Je vyrovnáno! Jan Mucha přízemním pokusem našel mezeru mezi nohama Šimona Mizery. (15:15)
     
    53
    Domácí mohou zkusit vyrovnat! Lukáš Mořkovsý totiž nepotvrdil roli nejlepšího střelce týmu a ani nadvakrát neprostřelil brankáře. (14:15)
    52
    Skvělá odpověď Hranic. Matěj Andrš čekal na zásah až do začátku poslední desetiminutovky, přišel ovšem v důležitý moment. (14:15)
    51
    Lukáš Mořkovský táhne Zubří k vítězství. Z oblíbené střední pozice, ze středu, vypálil nekompromisní dělovku, na níž Kučerka nedokázal reagovat včas. (13:15)
    51
    Domácí ztrácí jedinou branku. Jan Zbránek zachoval při zakončení chladnou hlavu a přesnou ruku, vyběhnuvšího gólmana přehodil. (13:14)
    50
    Jan Mucha dostal Hranice zpátky do ztráty dvou gólů. Ze středu a z poměrně velké vzdálenosti vypálil nechytatelnou přízemní střelu k levé tyčce. (12:14)
    50
    Házenkáři Zubří ovšem dokáží velmi dobře reagovat na zásahy domácích. David Mazurek střelou po Kučerkově pravé straně vstřelil svůj první gól. (11:14)
    49
    A tak přišel gól až v podobě sedmičky. Tu si vzal opět na starosti Jakub Rumian, znovu uspěl hodem k pravé tyči. (11:13)
     
    48
    Hranice bojují, rozhodně nic nevzdávají. Avšak koncovka nes nepatří mezi jejich silné stránky. Zprava neuspěl Rumian, po něm zleva ani Brož. (10:13)
    47
    Parádní akci s gólovou tečkou zaznamenal Lukáš Mořkovský. Naznačením střely vyřadil ze hry dva hráče, načež v pádu mířil dobře pod nohy Kučerky. (10:13)
    47
    To ovšem trvalo pár vteřin. Následný útok Zubří měl také gólový konec, tváří v tvář gólmanovi uspěl Hybner. (10:12)
    46
    Svůj první a velmi důležitý gól zápasu vstřelil Zdeněk Čadra z levého křídla. Domácí Hranice jsou na kontakt! (10:11)
     
    46
    Jan Mucha zkusil skrze dvěma protihráči uvolnit Brože. Neuspěl, ale Hranice budou na míči pokračovat. (9:11)
    45
    Pěknou individuální akci ukázal Radim Brož. Zleva sběhl na střed, odkud vypálil do horních pater brány, zatímco Mizera šel na zem. (9:11)
    44
    Nedáš – dostaneš. Na konci rychlého protiútoku Zubří stál Lukáš Mořkovský a střele pravačkou do pravého horního rohu. (8:11)
     
    44
    Brož naznačil střelu, načež na levém křídle uvolnil Muchu. Střelu z výskoku dokázal Mizera nadvakrát zachytit. (8:10)
    43
    Po faulu nařídil rozhodčí sedmimetrový hod ve prospěch Hranic. Jakub Rumian dvakrát naznačil střelu a střelou k pravé tyči Mizeru prostřelil. (8:10)
     
    42
    Oddechový čas pro domácí. (7:10)
     
    42
    Mořkovský zkusil pro změnu zakončení k levé tyči z levého křídla. Gólman šel na opačnou stranu, balón rozvlnil jen boční síť. (7:10)
     
    41
    Výborný zákrok převedl Štěpán Mizera. Proti projektilu Rumiana vypálenému z velké dálky šel na zem a zasáhl levou rukou. (7:10)
     
    40
    Marek Hlinka narazil na tvrdý strom jménem Jan Mucha. Rozhodčí nechali ve hře pokračovat, s míčem hrají Hranice. (7:10)
     
    40
    Devítimetrový hod na sebe znovu vzal Jakub Rumian. Stejně jako před pár minutami byl zblokován dobře postaveným obranným blokem. (7:10)
     
    39
    Střela o zem v podání Jakuba Rumiana měla pramálo šancí na úspěch. Štěpán Mizera připsal na konto zákrok z kategorie jednodušších. (7:10)
    39
    Jubilejní desátý gól Zubří zapsal Marek Hlinka. Počkal na pohyb gólmana a balón vzápětí poslal na opačnou stranu. (7:10)
     
    38
    Neúspěch evidujeme i na opačné straně. Jaroslav Fulneček čekal do poslední chvíle, aby nakonec z velkého úhlu přestřelil. (7:9)
     
    38
    Lukáš Mořkovský si našel místečko mezi dvěma obránci, odkud napřáhl k povedené ráně. Ta orazítkovala levou část brankové konstrukce. (7:9)
    37
    Skórují i domácí. Na středu potrestal přílišnou pasivitu soupeře Jakub Rumian projektilem směřujícím do levé šibenice. (7:9)
    36
    Po delší době přidal zásah do statistik také Lukáš Mořkovský. Střela pod břevno neměla chybu, brankář očekával střelu na opačnou stranu. (6:9)
    35
    První gól druhého poločasu padl až v jeho páté minutě. Za křižným zakončením Marka Hlinky natahoval Kučerka ruku marně. (6:8)
     
    35
    Ani teď se skóre nemění! Jiří Polášek byl sám před Mizerou, jemuž prohodil míč mezi nohama, brankáře zachránila pravá tyč. (6:7)
     
    34
    Což dokonale potvrdil Lukáš Mořkovský. Ten sice snadno utekl všem protivníkům, ale střelu umístil mimo bránu. (6:7)
     
    34
    Ztráta hostů, trápení v koncovce obou týmů pokračuje na i v úvodu druhého poločasu. (6:7)
     
    33
    Nyní už domácí nechali Marka Hlinku vystřelit a byla to pořádná rána! Nikoli však gólová, balón skončil na břevně. (6:7)
     
    33
    Na druhý zásah v utkání útočil Hlinka. Napřahoval pravačkou, za níž ho zatáhl Indrák. Jasný faul. (6:7)
     
    32
    Zajímavě rozehraná standardní situace v podání Hranic. Byl to opět Jakub Rumian, kdo stál na konci akce, ale tříčlennou zeď nedokázal přehodit. (6:7)
     
    31
    Jenže ztratilo i Zubří. A tak z pravého křídla vyzkoušel štěstí Jakub Rumian, nejlepší střelec domácích v utkání byl ještě před hodem faulován. (6:7)
     
    31
    Rozehrávku pro druhý poločas měly Hranice. Vyrování se zatím nedočkaly, rozhodčí jim odpískal pasivitu. (6:7)
     
    31
    Začal druhý poločas. (6:7)
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:20.
     
    První poločas nabídl velké trápení obou celků v koncovce. Ze začátku Hranice odskočili do tříbrankového vedení, avšak Zubří postupem času přidalo a dokázalo manko smazat, v posledních vteřinách prvního poločasu se navíc dokázali dostat do vedení. Ve druhém poločasu můžeme očekávat velké drama.
     
    30
    První poločas skončil. (6:7)
    30
    A to se daří! Situaci dva na dva vyřešil Mořkovský přihrávkou na Hybnera, který i navzdory pádu dokázal hodit balón k levé tyči, Kučerka reagoval pozdě. (6:7)
     
    30
    Domácí vyrobili obrovskou chybu v rozehrávce, Zubří má šanci v závěru první půle poprvé v zápase odskočit do vedení. (6:6)
     
    29
    Rozběhla se poslední minuta prvního poločasu. (6:6)
     
    29
    Hranice měly sedmičku, k jejíž exekuci se postavil Zdeněk Čadra. Střelu k pravé tyči Mizera dokázal vyrazit! (6:6)
    28
    Máme vyrovnáno! Pavel Přikryl hýří velkou aktivitou, teď mu konečně náběh z pravého křídla vyšel gólově. (6:6)
     
    27
    Michal Indrák dokázal proskočit mezi dvěma soupeři a z velkého úhlu zkusil překvapit Mizeru. Neúspěšně. (6:5)
     
    27
    Pavel Přikryl si naběhl z pravého křídla až před brankáře a chytře mířil na bližší tyč, zatímco Kučerka čekal spíše zakončení na zadní. Zachránila jej branková konstrukce. (6:5)
    26
    Zubří je na kontakt! Tomáš Mičkal poprvé v utkání skóruje, když využil početné clony před brankářem Kučerkou, který vůbec nic neviděl. (6:5)
     
    25
    Velkou smůlu měl teď Jiří Polášek. Samostatný nájezd zakončoval střelou o zem mezi nohy brankáře, jenže balón vyskočil příliš vysoko, trefil břevno. (6:4)
    25
    Zubří se prosadilo po dlouhých osmi minutách. Pavel Přikryl využil volného prostoru na pravém křídle ke křižné střele mimo dosah Kučerky. (6:4)
     
    24
    Radomír Válek jen bezmocně rozhodil rukama. Jeho rána měla gólové parametry, jenže v posledním možném okamžiku ji zblokoval jeden z obránců. (6:3)
     
    23
    Petr Magrla se postavil do cesty Mořkovskému, od nějž inkasoval tvrdý úder do obličeje. Avšak rozhodčí odpískal faul domácímu hráči, protože soupeři zabránil v pohybu vpřed. (6:3)
     
    22
    Mucha si dnes již poněkolikáté rozmyslel zakončení a ještě tlačil míč na Rumiana, jenž zachytil míč až mimo hrací plochu. (6:3)
     
    22
    Oddechový čas pro hosty. (6:3)
     
    21
    Zubří nedokázalo kontrovat gólem. Po pěkné kombinaci mezi Mazurkem a Malinou pálil druhý jmenovaný o pár decimetrů vedle pravé části brankové konstrukce. (6:3)
    21
    Gól po delší době obstaral Rumian. V jeho případě jde o třetí úspěšný zásah, z pravého křídla uspěl přízemním hodem k levé tyči. (6:3)
     
    20
    Opět stejná situace. Po špatné rozehrávce Muchy už chtělo Zubří vyrazit do útoku, jenže Mořkovský po soupeři sáhl a to rozhodčí postřehl. (5:3)
     
    19
    Indrák nemohl střílet, proto ještě skrze dva hráče zkusil propasírovat míč k Muchovi. Neúspěšně, ale Hlinka při zachycení míče protivníka atakoval nedovoleně. (5:3)
     
    18
    Nejprve skvělý zákrok gólmana, vzápětí branková konstrukce zachránila Hranice od inkasované branky. (5:3)
     
    17
    Z levého křídla přes obránce střílel Michal Indrák. Balón házel mezi nohy Mizery, jenž stihl včas srazit dolní končetiny k sobě. (5:3)
    16
    Co se nepovedlo před malou chvílí, to Hlinka zvládl nyní. Po rotaci míst s Mořkovským byl on tím, kdo pálil ze střední linie do protipohybu gólmana. (5:3)
     
    16
    Marek Hlinka se dostal do neřešitelné situace, když proti němu vystartovali dva protihráči. Házenkář dokázal vybojovat alespoň faul. (5:2)
     
    15
    Vyznamenal se i Mizera, chytající na straně Zubří. Dobře kopíroval pohyb střílejícího Muchy, křižný hod dokázal zpacifikovat. (5:2)
     
    15
    Hodně volného prostoru dostal na středu Mořkovský. Následovala svižná střela, kterou gólman vytěsnil pravou nohou. (5:2)
     
    14
    Hranice pěkně rozehráli standardku. Po dvou přihrávkách zakončoval Mucha, dělovka z jeho pravačky minula cíl. (5:2)
     
    13
    Na ruce Zubří se lepí obrovská smůla. Havran si dobře naběhl mezi obranu, dokonce překonal i gólmana, ovšem balón se pomalu dokutálel jen na tyč. (5:2)
     
    12
    Zbytečného pasu navíc Mucha litovat nemusel, protože Zubří neproměnilo útočnou akci v gól, Mořkovský si vylámal zuby na brankáři. (5:2)
     
    12
    Jan Mucha naznačil střelu, avšak nakonec ještě nahrával vedle sebe spoluhráči, který s tím ale nepočítal a o míč přišel. (5:2)
     
    11
    Hosté mají mezihru dobrou, jenže trápení ve finální fázi pokračuje. Opět střílel Mořkovský, tvrdá rána proletěla nad břevnem. (5:2)
    11
    Hranice mají zpět tříbrankové vedení. Indrák vypálil vůbec poprvé v utkání a hned mířil přesně do černého. (5:2)
     
    10
    Zubří má i trochu smůly. Mořkovský útočil na třetí zásah v utkání. Mířil dobře do protipohybu brankáře, jehož zachránila branková konstrukce. (4:2)
     
    9
    Fantastický zákrok předvedl Mizera. Střílejícího soka vystál do posledního momentu a akrobatickým vykopnutím levé nohy zabránil gólu. (4:2)
    8
    Zubří má druhého střelce a tím je Miroslav Jurka. Ze svého místa na středu vypálil polovysokou střelu, jež rozvlnila síť. (4:2)
    8
    Svůj premiérový zásah v utkání zapisuje Radim Brož. Pěkně si naběhl za obranu, kam také obdržel přihrávku, brankáře zkušeně přehodil. (4:1)
     
    7
    Žlutá karta pro tým TJ Cement Hranice (Michal Indrák).
    Žlutá karta pro tým HC ROBE Zubří (Lukáš Hybner). (3:1)
     
    7
    Trápení zuberských házenkářů v koncovce pokračuje. Tentokráte na sebe vzal koncovku Fiala, narazil však na dobře postaveného brankáře. (3:1)
    6
    Rumian je při chuti. Opět skóroval z pravého křídla, když našel mezírku mezi nohama gólmana. (3:1)
     
    5
    Zubří se zatím v koncovce trápí. Po pěkné kombinační akci zakončoval Lukáš Mořkovský, ani v tomto případě strážce svatyně nemusel zasahovat. (2:1)
    4
    Parádní průnik předvedl Rumian. Krásně proskočil mezi dvěma protihráči a v pádu dokázal hodit míč mimo dosah vyběhnuvšího brankáře. (2:1)
     
    4
    Odvážný pokus vyzkoušel Přikryl. Zleva si sběhl na střed, hodem z velké dálky vzápětí minul cílové zařízení. (1:1)
     
    3
    Hra přerušena. Hostující trenér byl na lavičce příliš hlučný, jeden z rozhodčích mu proto šel domluvit. (1:1)
    3
    Přichází rychlé vyrovnání, o které se postaral Mucha. Střílel z podobné pozice jako před malou chvílí soupeř, akorát k pravé tyči. (1:1)
    2
    Do vedení jdou házenkáři Zubří. Lukáš Mořkovský napřáhl ze středu pole a namířil nechytatelně k pravé tyči. (0:1)
     
    2
    Na gól zatím čekáme marně. Hranice dopředu příliš nepospíchají, pomalu rozvíjející útok navíc faulem narušil Souček. (0:0)
     
    2
    Žlutá karta pro tým HC ROBE Zubří (Marek Hlinka). (0:0)
     
    1
    David Mazurek napřáhl ze střední vzdálenosti. Mířil mezi nohy gólmana, ten dokázal balón vytěsnit na tyč. (0:0)
     
    1
    Zápas odstartoval, rozehrávku mají házenkáři Zubří. (0:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Cement Hranice: Kučerka, Klement – Indrák, Fulneček, Čadra, Mucha, Padalík, Rumian, Polášek, Zbránek, Piwko, Igenyes, Andrš, Magrla, Brož, Pernička.

    HC ROBE Zubří: Š. Mizera, Malina – Palát, Hlinka, Přikryl, Mořkovský, Mičkal, Dokoupil, Fiala, D. Mazurek, Havran, Jurka, Dobeš, Souček, Válek, Hybner.

    Rozhodčí: Kichner, Vacula.
     
    HC ROBE Zubří

    Mužstvo Zubří zaostává za očekáváním a to výrazně. V současné chvíli by padaly do boje o udržení, což určitě není něco, kde by jeden z kandidátů na titul chtěl zůstat. Zubří má za sebou rovněž 11 zápasů, přičemž má stejně bodů jako Hranice, avšak kvůli horšímu skóre je deváté. Podobně jako úterní soupeř, tak i celek ze Zlínského kraje prožívá mizerné období, když prohrál čtyři zápasy v řadě.
     
    TJ Cement Hranice

    Hranice zatím splňují předsezónní očekávání, podle kterých se měly pohybovat kolem poloviny tabulky. Po 11 odehraných zápasech okupují osmou, tedy poslední postupovou příčku do vyřazovacích bojů. V poslední době ovšem Hranice vůbec nemají formu, na vítězství čekají již pět zápasů. Alespoň remízu uhrály s Brnem a s Plzní, následně ovšem prohrály s Karvinou, Duklou, i Maloměřicemi.
     
    Všem fanynkám a fanouškům házené přeju krásné úterní odpoledne! Vítám vás při sledování dohrávky 7. kola české STRABAG RAIL Extraligy mužů, u zápasu mezi Hranicemi a Zubřím.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Milan Huppert

    TJ Cement Hranice
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B M. Klement 0/0 0 0
    71 B J. Kučerka 0/0 0 0
    21 SS M. Andrš 2/0 0 0
    10 P R. Brož 2/0 0 0
    11 PS Z. Čadra 3/0 1 0
    34 P J. Fulneček 0/0 0 0
    39 SS D. Igenyes 0/0 0 0
    29 PS M. Indrák 1/0 0   0
    5 PK P. Magrla 0/0 0 0
    3 LS J. Mucha 3/0 0 0
    22 P J. Padalík 0/0 0 0
    88 PS T. Pernička 0/0 0 0
    28 SS L. Piwko 0/0 0 0
    6 LK J. Polášek 0/0 0 0
    17 PS J. Rumian 7/3 0 0
    62 LK J. Zbránek 1/0 0 0
    Celkem 19/3 1 1 0 0
    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B M. Malina 0/0 0 0
    1 B Š. Mizera 0/0 0 0
    29 LK J. Dobeš 0/0 0 0
    2 P J. Dokoupil 0/0 0 0
    17 P Š. Fiala 0/0 0 0
    14 LS M. Havran 0/0 0 0
    28 LS M. Hlinka 3/0 0   0
    24 P L. Hybner 3/0 0   0
    19 PK M. Jurka 2/0 0 0
    26 PS D. Mazurek 1/0 0 0
    31 LK T. Mičkal 1/0 0 0
    10 LS L. Mořkovský 5/0 0 0
    21 SS D. Palát 0/0 0 0
    5 PK P. Přikryl 2/0 0 0
    13 SS Š. Souček 0/0 0 0
    9 LS R. Válek 0/0 0 0
    Celkem 17/0 0 2 0 0
    Rozhodčí: Kichner, Vacula
    ocianews.com