Nice – Lorient 2:2 (kon.) | Nîmes – Dijon 1:3 (kon.) | Rennes – Méty 1:0 (kon.)
Bordeaux – Remeš 1:3 (kon.) | Lens – Brest 2:1 (kon.) | PSG – Štrasburk 4:0 (kon.)
Angers – Marseille 2:1 (kon.) | Lyon – Nantes 3:0 (kon.) | Monaco – Saint-Étienne 2:2 (kon.)
Montpellier – Lille 2:3 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:3 (0:2)
Stade de Reims
Středa 23.12.2020, 19:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Girondins Bordeaux FC – Stade de Reims. Utkání 17. kola francouzské Ligue 1 Uber Eats začíná v 19:00.
     


    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux zatím v letošní sezoně střídá lepší a horší výsledky a v tabulce se před tímto kolem nachází na 12. příčce. Forma Girondins je skutečně nevyspytatelná, jen za posledních pět zápasů totiž dokázali domácí tohoto utkání například uhrát remízu v Paříži s PSG (2:2), aby později doma prohráli se Saint-Étienne (1:2), které se nachází v tabulce pod nimi. Obrana Bordeaux sice funguje docela dobře (17 inkasovaných gólů), hlavním problémem je ale slabá útočná produktivita, která patří přinejlepším mezi průměr ligy (17 vstřelených branek). Ani na domácím hřišti nepatří Bordeaux mezi nejlepší, když z osmi utkání doma vyhrálo jen tři.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    PSG – Bordeaux 2:2
    Bordeaux – Brest 1:0
    Lille – Bordeaux 2:1
    Bordeaux – Saint-Étienne 1:2
    Štrasburk – Bordeaux 0:2
     


    Stade de Reims

    Tým z Remeše je zatím až po uši namočený v boji o záchranu a před tímto kolem byl na posledním nesestupovém 17. místě s dvoubodovým náskokem před 18. Nîmes. Jeho forma nevypadá dobře, když v posledních 7 zápasech získal jen šest bodů a vyhrál jediný. Hosté tohoto zápasu mají na tým bojující o záchranu poměrně dobrou produktivitu (21 vstřelených gólů), kterou táhne nahoru především Boulaye Dia (druhý nejlepší střelec ligy, 9 branek). Doplácejí tak hlavně na špatnou obranu, která je pátou nejhorší v lize (27 inkasovaných gólů). Stade de Reims se navíc vůbec nedaří venku, když v 9 zápasech na cizích hřištích získalo jen 7 bodů.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Lyon – Reims 3:0
    Reims – Nice 0:0
    Brest – Reims 2:1
    Reims – Nantes 3:2
    Marseille – Reims 1:1
     


    Vzájemné zápasy

    Pokud existuje nějaký ligový soupeř, kterému se chce Bordeaux obloukem vyhnout, tak je to zřejmě Stade de Reims. Girondins proti tomuto klubu nevyhrálo ani jeden jediný ligový zápas a ve 13 vzájemných ligových soubojích uhrálo osm remíz a pětkrát prohrálo. V loňském nedohraném ročníku se jediný zápas, který se hrál na hřišti Stade de Reims, skončil remízou 1:1.

    Posledních 5 vzájemných ligových zápasů:
    9. 8. 2015: Bordeaux – Reims 1:2
    27. 2. 2016: Reims – Bordeaux 4:1
    29. 9. 2018: Reims – Bordeaux 0:0
    18. 5. 2019: Bordeaux – Reims 0:1
    30. 11. 2019: Reims – Bordeaux 1:1
     
    Tento zápas se kvůli nařízením na zamezení šíření onemocnění COVID-19 bude hrát bez diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo, Benito – Adli, Bašić – Zerkane, Ben Arfa, Oudin – Hwang Ui-jo.

    Náhradníci: Poussin – Mexer, Briand, Maja, Poundjé, A. Traoré, Bakwa, Lacoux, Mara.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Mbuku, Valon Beriša, Cassama, Chavalerin, Zeneli – Dia.

    Náhradníci: Diouf – Kutesa, Sierhuis, Munetsi, Doumbia, Touré, De Smet, Maresic, F. Doucouré.

    Rozhodčí: Brisard – Courbet, Viala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy právě vybíhají na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Bordeaux bude hrát v modrých dresech, hosté v červených.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli hosté, kteří se hned dostali pod tlak presujících domácích hráčů. Faes proto nakopl míč na útočnou polovinu, kde ho ale získali obránci Bordeaux.
     
    2
    Po pasu ze středu pole za domácí obranu se do šestnáctky zleva dostal Dia, jeho střelu ale srazil na rohový kop obránce Baysse. Centr z následného rohového kopu domácí obrana vyřešila.
     
    3
    Domácí měli možnost poprvé rozehrát svůj postupný útok a uspěli. Bordeaux se usadilo na útočné polovině a snaží se najít mezery v obranném postavení hostů.
     
    4
    Remeš ale domácí nepustilo k vlastnímu pokutovému území a navíc je vytlačilo až na jejich polovinu hřiště. Domácí dokázali míč podržet na svých kopačkách a pak se dokázali vrátit na polovinu hostujícího celku.
     
    5
    Znovu se ale hostům povedlo domácí vytlačit od vlastní šestnáctky. Nákop Zerkanea pak zastavil Mbuku, jenž míč okamžite poslal na opačnou stranu.
     
    6
    Na pas Faese ze středu pole si na pravém křídle nabíhal Foket, vybíhal ale z ofsajdového postavení. Domácí rychle rozehráli, prakticky vzápětí ale o míč přišli.
     
    7
    Faes znovu hledal nákopem na pravé křídlo Foketa a tentokrát úspěšně. Foket si míč zpracoval a nacentroval, jeho centr ale obrana Bordeaux vyřešila.
     
    8
    Odražený míč ale opět získali jen obránci hostů, kteří zakládají další „vlnu“ útoku svého týmu. Domácí se seřadili před vlastní šestnáctkou.
     
    9
    Hned po zisku míče vyrazilo Bordeaux do rychlého protiútoku. Sabaly se uvolnil na pravém křídle a už téměř z brankové čáry centroval do pokutového území hostů, nabíhající Hwang Ui-jo si ale míč zpracovat nedokázal, a tak z této akce nepřišla střela.
     
    10
    Hosté pak hrací předmět odkopli k obráncům Bordeaux do středu pole. Domácí tedy rozvíjejí svůj postupný útok na polovině soupeře.
     
    11
    Benito sa uvolnil na levém křídle a po teči jednoho z obránců hostů se míč dostal k Oudinovi. Ten ho ještě posunul na Zerkanea, jehož střelu zblokoval na roh Abdulhamíd.
     
    12
    Centr z rohu domácích letěl na zadní tyč, kde se žádný z domácích hráčů k hlavičce nedostal. Z pravé strany pak vracel míč „do ohně“ Adli, připravený brankář Rajković ho ale chytil.
     
    13
    Zeneli potáhl po levé straně míč k šestnáctce Bordeaux a před ní ho posunul doprava na Diu. Ten si ho zastavil a vystřelil k pravé tyči domácí branky, gólman Costil si ale poradil a tuto střelu vyrazil.
     
    14
    Hosté převzali iniciativu a nastěhovali se na polovinu Bordeaux. Domácí zacouvali před vlastní pokutové území a Sabaly pak ve skluzu srazil pronikajícímu Konanovi míč na rohový kop.
     
    15
    Reims právě vstřelilo branku!
    Hosté otevírají skóre! Zeneli nacentroval z rohového kopu do brankoviště Bordeaux, kde se až příliš snadno dostal k hlavičce kapitán hostů JÚNIS ABDULHAMÍD a míč svým zakončením nasměroval ke vzdálenější tyči Costilovy branky. Asistence: Arbër Zeneli.
    15. Júnis ABDULHAMÍD - 0:1
     
    17
    Domácí se snaží trochu uklidnit hru a drží míč na svých kopačkách, zatím ale jen na vlastní polovině a ve středu pole. Hosté jsou už seřazeni v obranném postavení před vlastní šestnáctkou.
     
    18
    Až po více než minutě se domácí dostali k šestnáctce hostů. Ben Arfa se snažil o individuální průnik z levé strany a na hranici pokutového území v souboji s Faesem spadl. Hlavní rozhodčí mu hned ukazuje, aby hrál dále.
     
    18
    Reims právě vstřelilo branku!
    Hosté odskakují po skvěle zahraném protiútoku už do dvoubrankového náskoku! Zeneli si z levého křídla navedl míč před šestnáctkou Bordeaux na osu hřiště a vystřelil. Jeho pokus letěl přímo na brankáře Costila, ten ale u svého zákroku zazmatkoval a míč vyrazil jen přímo před sebe, kde byl osamocený BOULAYE DIA. Ten už pak bez problémů poslal míč do odkryté domácí branky. Bez asistence.
    18. Boulaye DIA - 0:2
     
    20
    Domácí jsou tímto vývojem zjevně zaskočeni a i když mají míč pod svou kontrolou, tak se jim vůbec nedaří založit solidnější útočnou akci.
     
    21
    Obranná čtveřice Bordeaux si proto přihrává míč ve středu pole. Hosté je ani nemusí nijak výrazně presovat, aby je v této části hřiště drželi.
     
    22
    Až po dvou minutách se dostali domácí alespoň na útočnou polovinu. Na levé straně si narazil míč Benito s Ben Arfou a levý obránce Bordeaux chtěl pak nacentrovat před branku hostů, jeho velmi nepovedený nákop ale skončil až na tribuně za Rajkovićovou brankou.
     
    23
    Střely: 1:7
    Střely na branku: 0:4
     
    24
    Domácí po nedorozumění na vlastní polovině hřiště prakticky odevzdali míč hostům, ti si ale tentokrát ve své kombinaci nedokázali přesně přihrát a po nepřesné přihrávce na Mbukua skončil míč v zámezí.
     
    25
    Další nepřesnou rozehrávkou pak Bordeaux odevzdalo míč obráncům Remeše. Ti nikam nespěchají a přihrávají si míč na vlastní půli.
     
    26
    Konanův centr z levého křídla odkopl z vlastní šestnáctky Pablo. Míč se pak dostal zpátky na levou stranu na Konana, jehož přihrávku prodlužoval z první Valon Beriša do šestnáctky na Zeneliho a jen to, že si Zeneli míč nedokázal zpracovat, připravilo hosty o další velkou gólovou příležitost.
     
    27
    Adli zasáhl v souboji o míč Cassamu do nohy. Záložník hostujícího celku zůstává ležet na trávníku a musí být ošetřen.
     
    28
    Hra se po ošetření Cassamu obnovila a míč mají zatím na kopačkách domácí, jejichž kombinace se ale opět zasekla ve středu pole.
     
    29
    Hosté mají zatím dění na trávníku plně pod kontrolou a aktivním presinkem donutili domácí k další chybní rozehrávce. Beriša pak hledal kolmicí do šestnáctky rozběhnutého Zeneliho, těsně před ním ale míč zastavil Baysse.
     
    30
    Ben Arfa zavezl míč na polovinu soupeře, tam ale při kličce zasáhl Foketa rukou do obličeje. Kulatý nesmysl tak znovu úplně zadarmo získávají na své kopačky hráči Stade de Reims.
     
    31
    Baysse nakopl míč za obranu hostů na rozběhnutého Hwang Ui-joa, před ním ale jako poslední obránce hrací předmět zastavil Faes. Hosté pak hned otočili hru na opačnou stranu.
     
    32
    Zeneli před šestnáctkou Bordeaux posunul míč na Chavalerina, jemuž domácí obránci úplně nepochopitelně otevřeli cestu až k brance. Chavalerin se tak rozběhl tímto směrem a až když chtěl střílet, mu míč vypíchl Pablo.
     
    33
    Cassama přenesl vysokým pasem hru zleva na pravé křídlo na Foketa, jemuž v souboji těsně před brankovou čárou odkopl míč na roh vracející se Oudin.
     
    34
    Zeneliho centr z rohu zvedl jeden z hráčů na přední tyči a pak v souboji o padající míč fauloval Beriša protihráče.
     
    35
    Konan se po zisku míče ve středu pole rozběhl po levé straně k pokutovému území Bordeaux a před ním v souboji s Adlim spadl. Navzdory protestům hráčů Remeše pokračuje hra dále.
     
    36
    Na opačné straně se dostal k centru zprava Zerkane, ten ale z nebezpečného prostoru před brankou hostů odkopl Abdulhamíd. Odražený míč pak získalo Bordeaux.
     
    37
    Postupný útok domácích se však i tentokrát zasekl ve středu pole a hosté je už nepouštějí k šestnáctce. Naopak, výborným pohybem je donutili až k přihrávce na brankáře Costila.
     
    38
    Zerkane se rozběhl do pokutového území na pravé straně a při kličce proti Konanovi ho obránce hostů zasáhl. Ani teď se ale faul nepíská a po následném nepřesném centru Bašiće skončil míč v zámezí.
     
    39
    Baysse velmi tvrdě dopadl po hlavičkovém souboji se Zenelim a musí být ošetřen. Naštěstí se však asi nejedná o vážnější zranění.
     
    40
    Bordeaux v posledních minutách zvýšilo svou aktivitu a mnohem více kombinuje na polovině soupeře, z kopaček domácích hráčů ale přichází minimum centrů a žádné střely.
     
    41
    První žlutou kartu zápasu dostává za podkopnutí Mbukua při zpracovávání míče na pravém křídle Loris Benito (Girondins Bordeaux FC).
     
    42
    Domácí museli znovu zacouvat před napadajícími hosty až k vlastní šestnáctce a míč se dostal i k brankáři Costilovi. Ten pak nakopl hrací předmět přesně na spoluhráče do středu pole.
     
    43
    Beriša našel přesným pasem na levé křídlo Zeneliho, jenž si navedl míč do šestnáctky do střelecké pozice. Jeho zakončení zblokoval obránce Bordeaux Baysse.
     
    44
    Domácí pak odkopli míč na polovinu hostů. Obránci Reims s rozehrávkou nespěchají a jelikož proti nim neběží nikdo v modrém, tak si míč přihrávají těsně před vlastní šestnáctkou.
     
    45
    Bude se hrát ještě jednu minutu.
     
    45+1
    Foket potáhl míč po pravé straně na útočnou polovinu, kde ho odevzdal Mbukuovi. Ten se k centru nedostal a raději míč posunul dozadu na obránce svého týmu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Domácí sice měli v prvním poločase míč častěji na kopačkách a měli i mírnou územní převahu, nedostali se ale absolutně k ničemu. Skvěle fungující obrana hostů je držela na dištanc od své branky a naopak neustále hrozila z protiútoků. Skóre však otevřel v 15. minutě hlavičkou po rohovém kopu kapitán Reims Abdulhamíd a už z dalšího útoku hostů navýšil po chybě gólmana Bordeaux Costila skóre svým 10. gólem v sezoně Boulaye Dia. Domácí mají během přestávky skutečně nad čím přemýšlet, za celý první poločas totiž neohrozili Rajkovićovu branku ani jednou a ve druhém dějství se tak dá čekat výrazně větší aktivita ze strany Bordeaux.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 59 % : 41 %
    Střely na branku: 0:4
    Střely mimo: 0:1
    Rohy: 1:3
    Ofsajdy: 0:2
    Fauly: 6:2
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Loris Benito, přichází Maxime Poundjé.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Mehdi Zerkane, přichází Josh Maja.
     
    46
    Hned po výkopu se dostal ke střele ze střední vzdálenosti Hwang Ui-jo, jeho střela ale letěla přímo na připraveného brankáře Rajkoviće.
     
    47
    Zeneli nacentroval z rohu na přední tyč, odkud míč odhlavičkoval mimo vlastní šestnáctku obránce Bordeaux. Hosté pak odražený míč získali a kombinují na polovině domácího celku.
     
    48
    Dlouho však hosté míč nepodrželi a rychle ho odevzdali domácím. Míč si zatím přihráva na vlastní polovině obranná čtveřice Bordeaux.
     
    49
    Bašić vysunul do náběhu na polovinu hostů Ben Arfu, jenž ještě přihrál doleva na Oudina. Ten v souboji s Foketem špatně došlápl, bude ale v pořádku a ani si nevyžádal ošetření.
     
    50
    Tempo hry ve druhém poločase zatím není nijak vysoké. Hosté se s míčem zatáhli k vlastní šestnáctce a do své rozehrávky teď zapojili i brankáře Rajkoviće.
     
    51
    Právě gólman Reims nepřesným nákopem doslova daroval míč obráncům Bordeaux. Ti poděkovali a „sportovně“ vrátili podobně mizernou rozehrávkou míč hostům.
     
    52
    Oba týmy teď hromadí nepřesnosti a míč se znovu vrátil na kopačky domácích. Střídající Maja chtěl uniknout obránci na pravém křídle, zamotal se ale ve vlastních kličkách a místo centru posunul míč dozadu na obránce.
     
    53
    Girondins se ale konečně usadilo na polovině Reims a po faulu Abdulhamída na Bašiće těsně před obloukem před pokutovým územím hostů získávají domácí přímý kop ze zajímavé střelecké pozice.
     
    54
    Ben Arfa technickou přízemní střelou obstřelil zeď z hráčů Reims, jeho střelu k pravé tyči však dokázal skvělým zákrokem vyrazit brankář Rajković. K odraženému míči se pak jako první dostal Hwang Ui-jo, jenž z několika metrů namířil těsně nad prakticky prázdnou branku hostů. To měl být gól...
    54. Hatem Ben Arfa (BOR), Hwang Ui-jo (BOR)
     
    55
    Držení míče: 59 % : 41 %
     
    56
    Domácí předvádějí svou zatím nejlepší pasáž v zápase a zatlačili hosty hluboko do obrany. Reims odvrátilo v průběhu několika sekund už dva centry z křídel.
     
    57
    Poundjého centr zleva odkopl Faes a až po tomto odkopu se k míči znovu dostali hosté. Ti okamžitě vyrazili na opačnou stranu a jejich útok skončil sraženou Berišovou střelou, kterou chytil připravený brankář Costil.
     
    58
    Ben Arfa si před šestnáctkou hostů navedl míč kolem protihráče na levačku a střelou po zemi vystřelil, jeho pokus ale letěl mimo prostor tří tyčí.
     
    59
    Mbuku si na polovině Bordeaux zpracoval míč, v následném souboji s Pablem ale spadl. Hra pokračuje dále útokem domácího týmu.
     
    60
    Poundjého centr zleva zasáhl Foket při snaze o blok rukou. Bordeaux bude kopat další standardku, tentokrát z levé strany útočné poloviny.
     
    61
    Ben Arfův centr odhlavičkoval sám viník této standardní situace Foket. Po jeho hlavičce se pak kulatý nesmysl vrátil na kopačky domácích, ti ale sami zacouvali do středu pole.
     
    62
    Ben Arfa se chtěl z levého křídla prokličkovat do šestnáctky Reims, to se mu ale nepovedlo a neuspěl pak ani s centrem na spoluhráče. Míč se dostal k brankáři Rajkovićovi, jenž ho rozehrál na své obránce.
     
    63
    Střely: 5:9
    Střely na branku: 2:4
     
    64
    Na Ben Arfův centr z rohu si nejlépe vyskočil v pokutovém území hostů Baysse, jeho hlavička ale letěla nad Rajkovićovu branku.
     
    65
    Domácí mají ve druhém poločase jasnou převahu ve všech aspektech hry, až na obrovskou příležitost Hwang Ui-joa se ale zatím do nebezpečnější situace před brankou soupeře nedostali. Nadále ale kombinují u šestnáctky Reims.
     
    66
    Žlutou kartu za zásah rukou do hrudi pronikajícího Zeneliho dostává Toma Bašić (Girondins Bordeaux FC).
     
    67
    Hosté se po dlouhé době dostali na polovinu soupeře, domácí je ale velmi rychle vytlačili zpátky a donutili je až k malé domů na brankáře Rajkoviće.
     
    68
    Ben Arfův centr zleva sklepl na zadní tyči do druhé vlny Maja, Hwang Ui-jo, jenž se dostal k míči, ale nebyl ve střelecké pozici a musel míč posunout jen na křídlo na další centr.
     
    69
    Bordeaux znovu obléhá pokutové území Reims, obraz hry se ale vůbec nemění a pevná obrana hostů odvrací jeden centr domácích za druhým.
     
    70
    Chavalerin zadržel na pravé straně vlastní poloviny hřiště nedovoleným způsobem rozběhnutého Sabalyho. Přímý kop pro Bordeaux.
     
    71
    I teď si ale s nákopem do vlastní šestnáctky obrana Reims poradila a domácí musí svůj útok znovu začínat od obránců ze středu pole.
     
    72
    Oba týmy si teď nepřesnými nákopmi vystřídali kontrolu nad míčem a nakonec se k němu dostali znovu obránci Bordeaux. Vracející se Sabaly následně přihrál malou domů svému brankáři Costilovi, jenž uklidňuje hru.
     
    73
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Domácí snižují a vracejí se do zápasu! Konanovu nepřesnou přihrávku na Cassamu ve středu pole vystihl Adli, který posunul míč před šestnáctku Reims k Ben Arfovi. Domácí záložník neváhal a míč posunul doleva do otevřené obrany na dobíhajícího HWANG UI-JOA, jenž střelou po zemi z první k levé tyči překonal vybíhajícího brankáře Rajkoviće. Asistence: Hatem Ben Arfa.
    73. Hwang UI-JO - 1:2
     
    75
    Domácí cítí šanci na vyrovnání a hned po výkopu obrali hosty o míč. Ti se proti jejich další postupné kombinaci znovu zatáhli k vlastní šestnáctce.
     
    76
    Poundjé se uvolnil na levém křídle a dostal se do pozice na centr, který srazil na rohový kop Foket.
     
    77
    Adliho centr z rohu na zadní tyč letěl příliš vysoko pro všechny jeho spoluhráče. Hosté získali míč a hned ho odkopli do středu pole, kde se po souboji Bašiće s Berišou dostalo několik hráčů obou týmů do šarvátky, kterou musí řešit hlavní rozhodčí.
     
    78
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Valon Beriša (Stade de Reims).
     
    78
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Yacine Adli (Girondins Bordeaux FC).
     
    79
    Ve druhém poločase výborně hrající Ben Arfa si při svém průniku po pravém křídle doslova vyžádal faul od Chavalerina. Další standardka pro domácí celek.
     
    80
    Sám Ben Arfa tento přímý kop rozehrál, jeho centr na zadní tyč ale vyboxoval mimo vlastní pokutové území brankář Reims Rajković. Ben Arfa pak patičkou vysunul do šestnáctky nabíhajícího Maju, jenž spadl po souboji s Faesem. I teď se ale penalta kopat nebude.
     
    81
    Tlak Bordeaux se nadále stupňuje. Bašićův centr obrana hostů vyřešila, Zeneli, k němuž se míč odrazil, se ale svým průnikem daleko nedostal a už ve středu pole o míč přišel.
     
    82
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází El Bilal Touré.
     
    83
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Moussa Doumbia.
     
    83
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nathanaël Mbuku, přichází Marshall Munetsi.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Hwang Ui-jo, přichází Amadou Traoré.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Dïlane Bakwa.
     
    84
    Hostům se povedlo míč zatáhnout na polovinu Bordeaux a tam ho podržet. Jejich kombinace má zjevně za cíl spíše natahovat trochu čas než přímočaře zaútočit.
     
    85
    Střídající Doumbia si ale dobře pokryl míč před Sabalym a ten ho zezadu podkopl. Přímý kop pro hosty z levé strany útočné poloviny.
     
    86
    Centr z přímého kopu na zadní tyč odhlavičkoval na roh Baysse. Ten rozehrál střídající Doumbia, nákop na přední tyč ale odkopl do bezpečí hned první bránící hráč Bordeaux.
     
    87
    Traoré se hezky uvolnil na levém křídle kolem Doumbiy a dostal se k centru, který srazil Munetsi na rohový kop. Ten opět rozehrál Adli, i teď se mu ale nákop nepovedl a jeho vysoký centr se stal kořistí obránců Reims.
     
    88
    Reims právě vstřelilo branku!
    Hosté odskakují do dvougólového náskoku a výrazně se přibližují k vítězství! Konan potáhl míč po levé straně na útočnou polovinu a posunul ho na osu hřiště na Diu. Ten ho patičkou před šestnáctkou domácích přistavil pro střídajícího MARSHALLA MUNETSIHO, jenž z první vystřelil a jeho střelu ještě tečoval zády obránce Bordeaux Baysse. Brankář Costil už na tuto změnu směru nedokázal zareagovat. Asistence: Boulaye Dia.
    88. Marshall MUNETSI - 1:3
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yacine Adli, přichází Tom Lacoux.
     
    90+2
    Bordeaux ještě v úplném závěru zápasu zatlačilo hosty do obrany a po faulu před šestnáctkou získalo přímý kop. Centr Ben Arfy z něj opět vyřešila obrana týmu z Remeše.
     
    90+3
    Domácí měli ještě jednu standardku po faulu Doumbiy. Ben Arfův centr chtěl chytit vybíhající brankář Rajković, toho ale při jeho zákroku srazil jeden z hráčů Bordeaux na trávník.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Bordeaux předvedlo ve druhém poločase mnohem lepší výkon, ztrátu z prvního dějství už ale dohnat nedokázalo. I když domácí měli tlak, převahu v držení míče i v počtu střel, tak se dostávali do vyložených gólových příležitostí jen sporadicky. Potřebný gól vstřelil až v 73. minutě Hwang Ui-jo, mohl být klidně už i vyrovnávajícím, protože zhruba 20 minut před tím tento hráč zahodil neuvěřitelným způsobem gólovou možnost, když poslal míč zblízka nad prázdnou branku hostů. I když tlak Bordeaux po gólu pokračoval, tak se domácí kromě hromady centrů už k ničemu nedostali a v úplném závěru pak po rychlém protiútoku definitivně rozhodl o vítězství Remeše Munetsi.

    Bordeaux tak znovu nedokázalo Stade de Reims porazit a po této porážce kleslo na průběžné 13. místo tabulky. Hosté se naopak dostali na 14. místo, hned za svého dnešního soupeře, a před 18. Lorientem mají aktuálně náskok 5 bodů.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:5.
    Střely mimo: 4:1.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 11:12.
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:05:40)

    Michal Sadlek

    Branky: 73. Hwang Ui-jo (Ben Arfa) – 15. Abdulhamíd (Zeneli), 18. Dia, 88. Munetsi (Dia)

    Karty:   41. Benito (BOR), 66. Bašić (BOR), 78. Adli (BOR) – 78. Valon Beriša (REI)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo, Benito (46. Poundjé) – Adli (90+1. Lacoux), Bašić – Zerkane (46. Maja), Ben Arfa, Oudin (83. Bakwa) – Hwang Ui-jo (83. A. Traoré).
    Náhradníci: Poussin – Mexer, Briand, Maja, Poundjé, A. Traoré, Bakwa, Lacoux, Mara.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Mbuku (83. Munetsi), Valon Beriša (83. Doumbia), Cassama, Chavalerin, Zeneli (82. Touré) – Dia.
    Náhradníci: Diouf – Kutesa, Sierhuis, Munetsi, Doumbia, Touré, De Smet, Maresic, F. Doucouré.

    Rozhodčí: Brisard – Courbet, Viala
    bahis siteleri