Nice – Lorient 2:2 (kon.) | Nîmes – Dijon 1:3 (kon.) | Rennes – Méty 1:0 (kon.)
Bordeaux – Remeš 1:3 (kon.) | Lens – Brest 2:1 (kon.) | PSG – Štrasburk 4:0 (kon.)
Angers – Marseille 2:1 (kon.) | Lyon – Nantes 3:0 (kon.) | Monaco – Saint-Étienne 2:2 (kon.)
Montpellier – Lille 2:3 (kon.)
konec
OGC Nice
2:2 (2:0)
FC Lorient
Středa 23.12.2020, 19:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Lorient vstoupil do druhého poločasu ukázkově, neboť se mu poměrně rychle povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Nováček soutěže měl i posléze mnohem více ze hry, navíc si připravil celou řadu střeleckých pokusů. Hosté se vyrovnání dočkali necelých deset minut před koncem zápasu, z pokutového kopu se totiž dokázal prosadit Grbic. Nice navíc závěr zápasu dohrálo v početní nevýhodě, přesto z tohoto zápasu bere jedn bod. (20:51:46)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 0:11. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lorient má v závěru tohoto zápasu pochopitelně navrch. Nyní se do rozehrávky zapojil také brankář Nardi, kterému se povedlo přenést hru na levou stranu.
     
    90+3
    Za souboj jsou tu další dvě žluté karty, jednu vyfasoval hostující Le Fée, za oplácení také Reine-Adelaide.
     
    90+2
    Lorient se po souboji v pokutovém území dožadoval další penalty, avšak sudí byl opačného názoru. I přesto došlo ke krátké konzultaci s videorozhodčím.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Quentin Boisgard, přichází Umut Bozok.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Jordan Lotomba (OGC Nice).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná z toho budě dělba bodů. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Do protiútoku se poté chystal vydat domácí Nsoki, kterého ovšem u postranní lajny dokázal rychle zastavit jeden z protihráčů. Nice bude moci vhazovat zleva.
     
    87
    Odkopem na jistotu to před malým momentem provedl domácí obránce Pelmard, kterému se na opačné straně nepovedlo najít nikoho z vlastních spoluhráčů.
     
    83
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Enzo Le Fée.
    82. Adrian GRBIC - 2:2
     
    82
    Lorient právě vstřelil branku!
    Necelých deset minut před koncem zápasu je srovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ADRIAN GRBIĆ, jehož rána putovala na levou stranu, kam brankář Benítez nakonec nedosáhl.
     
    81
    A navíc za předchozí zákrok obdržel přímou červenou kartu domácí Robson Bambu. Poměrně přísné rozhodnutí sudího!
    81. Penaltový zákrok a červená karta.
     
    81
    Je tu pokutový kop pro Lorient!
     
    80
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Alexis Claude-Maurice.
     
    79
    Aby toho nebylo málo, tak se k velice zajímavému zakončení dokázal protlačit Monconduit. Jeho rána směřovala k zadní tyči, branku ale ovšem netrefila.
     
    78
    Tentokráte se centr snášel na přední tyč, kde se do vzdušného souboje pokoušel natlačit Delaplace. Nejvýše do vzduchu se ale dostal Robson, který odvrátil.
     
    77
    A rohový kop nakonec přinesl poměrně nebezpečný centr do pokutového území, po kterém si jeden z domácích div nevstřelil vlastní branku. Další rohový kop.
     
    76
    Nováček soutěže na nic nečekal a znovu se dostal na dostřel brance soupeře. Tam si nakonec vybojoval další rohový kop, k rozehrávce se postavil Lauriente.
     
    75
    Fantastický Benítez! Po standardní situaci se totiž k odraženému míči dostal Lauriente, jehož technickou ránu dokázal domácí brankář vyrazit nad.
     
    74
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Flavius Daniliuc, přichází Stanley N'Soki.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Hišám Búdawí (OGC Nice).
     
    72
    Po další krátké souhře to centrem do pokutového území zkoušel Delaplace, který ovšem nenašel nikoho ze spoluhráčů. Robson poté odpálil balón do zámezí.
     
    71
    Hostující Laporte dokázal zavézt míč zpět na útočnou polovinu, kde se mu na pravém křídle povedlo oslovit kolegu Wissu. K němu se rychle dostal Lotomba.
     
    69
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Nice je v tomto duelu nesmírně pasivní, za celý druhý poločas se navíc nedostalo na dostřel Nardiho.
     
    68
    A hosté se nakonec dostali i k dalšímu zakončení. Z druhé vlny se totiž do míče opřel střídající Grbić, jehož zakončení putovalo přímo doprostřed domácí branky.
     
    67
    Lorient pokračovalo v kombinaci na vlastní obranné polovině. Právě z tohoto prostoru jsme sledovali dalekonosný nákop, který směřoval na forvard Boisgarda.
     
    66
    Po delší době jsme sledovali nedovolený zákrok, a sice ze strany napadajícího Monconduita. Hlavní sudí byl pozorný a pochopitelně odpískal ve prospěch domácích.
     
    65
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Dan Ndoye.
     
    64
    Momentálně probíhá ošetření. Po souboji se na zemi ocitl domácí brankář Benítez a zakončující Boisgard. Ani v jednom z případů to nevypadá na nic vážného.
     
    63
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jerôme Hergault, přichází Jonathan Delaplace.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Adrian Grbic.
    62. Benítez podržel svůj celek.
     
    62
    Tutovka pro Lorient! Nováček soutěže totiž kombinoval na malém prostoru, kde se Wissovi povedlo narazit Boisgardovi, který míč píchl do Beníteze.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry. OGC Nice si úvod druhého poločasu pořádně zkomplikovalo, neboť inkasovalo jednu branku. Nyní se ale hra pořádně vyrovnala.
     
    60
    Na útočnou polovinu se posléze dokázal natlačit Hergault, který si vyměnil míč s vedle stojícím Monconduitem. Druhý jmenovaný hledal Wissu, kterého nenašel.
     
    59
    Lorient je v úvodu druhého poločasu výrazně aktivnějším týmem. Nyní si do volného prostoru dokázal seběhnout Wissa, jehož centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    58
    Kousek od pokutového území dokázal převzít nahrávku Monconduit, který se poté dobře zorientoval. Po jeho pasu ale nepovedeně zkoušel centrovat Le Goff.
     
    57
    Při které to obránce Morel zkoušel vysokým přenesením hry na pravou stranu, kde se sice nacházel obránce Hergault, avšak ten na balón vůbec nedosáhl.
     
    56
    Snad poprvé ve druhém dějství se k míči dostal hostující brankář Nardi, který na jistotu rozehrál nakrátko po zemi. Lorient to zkouší postupnou kombinací.
     
    55
    Nice nyní rozjelo kombinaci poblíž středového kruhu. Tam se dokázal s míčem otočit kolem své osy Reine-Adélaïde, kterému se nepovedlo vysunout Lopese.
     
    54
    Daleko měl k míči hostující Le Goff, který ho tak nezastihl na hrací ploše. Nice se po autovém vhazování přesto daleko nedostalo, zasahoval totiž Monconduit.
     
    53
    Rozehrávka rohového kopu se nakonec snesla přímo do rukavic připraveného Beníteze. I tak bylo pískáno, dle pomezního se míč dostal za brankovou čáru.
     
    52
    Hned v úvodu druhého poločasu tu tedy máme pořádnou zápletku, Lorientu se totiž povedlo poměrně rychle snížit. Hostující celek si nyní vybojoval roh zprava.
    50. Terem Igobor Moffi - 2:1
     
    50
    Lorient právě vstřelil branku!
    Hostující celek hned v úvodu druhého poločasu dokázal srovnat krok! Domácí obrana chybovala u svého pokutového území věnovala až příliš prostoru zakončujícímu TEREMASU MOFFIMU. Ten to zkoušel placírkou ke vzdálenější konstrukci, přičemž vyzrál na domácího brankáře Beníteze, jenž si na míč dokázal sáhnout.
     
    50
    Lotomba zpětnou nahrávkou znovu hledal nohu brankáře Beníteze, který musel odkopávat z jedničky. Jeho pas nakonec doputoval pouze za postranní lajnu.
     
    49
    Poté to ovšem u pokutového území příliš nevyšlo Moffimu, jehož slaboučký pokus sotva doputoval do moci brankáře Beníteze. Nice tak bude znovu rozehrávat.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se poměrně jednoduše dostal na druhou stranu hrací plochy hostující Monconduit, který ještě roztáhl hru na kolegu Laurienteho.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Júsuf Atál, přichází Hassane Kamara.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Laurent Abergel, přichází Yoane Wissa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl poměrně vyrovnanou podívanou. Úvodní minuty patřily Lorientu, avšak tomu se nepovedlo vážněji ohrozit domácí branku. Z úvodní branky se proto radovalo Nice, které se prosadilo hned ze svého prvního střeleckého pokusu. Domácí celek tohoto zápasu se dokonce dostal do dvoubrankového vedení, což vydrželo až do konce prvního poločasu. Lorient sice byl blízko ke snížení, avšak to se nakonec nedělo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Fabien Lemoine (FC Lorient).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Thomas Monconduit (FC Lorient).
     
    44
    Nice se rychle přestěhovalo na útočnou polovinu, kde měl pro změnu možnost vhazovat křídelník Lotomba. Jeho nabídka ovšem našla pouze nohu Morela.
     
    42
    Vypadalo to, že si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se Lauriente, avšak o faul se nakonec dle sudího nejednalo. Vhazovat budou moci domácí hráči.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Pokračovalo se tedy rozehrávkou od domácí branky. Benítez také v tomto případě zvolil rozehrávku na vedle stojícího Daniliuce, který okamžitě roztáhl hru.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Julien Laporte (FC Lorient).
     
    37
    Co scházelo! Z druhé vlny se totiž do míče opřel hostující Boisgard, který to velice chytře zkoušel střelou k zadní tyči, kterou ovšem o vlásek minul.
     
    36
    Nováček soutěže to bude mít o to složitější, neboť prohrává už o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá ještě hodně času, Lorient klidně může srovnat.
     
    35
    Hlavní sudí ještě celou situaci zkoumal s videorozhodčím, avšak branka domácích nakonec skutečně platí. Ve hře totiž bylo případné ofsajdové postavení Nice.
    34. Jeff REINE-ADÉLAÏDE - 2:0
     
    34
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení o dvě branky! Schneiderlinovi se totiž povedlo načasovat nahrávku na naběhnuvšího Boudaouiho, který poté ještě počkal na náběh svého kolegy JEFFA REINE-ADELAIDA. Posledně jmenovaný se pohodlně natlačil před hostujícího brankáře Nardiho, kterého dokázal překonat poměrně snadným zakončením ke vzdálenější konstrukci.
     
    33
    Pro nahrávku si poté k postranní lajně seběhl domácí Atal, kterému se nakonec povedlo otřít míč o nohu napadajícího protihráče. Následovat tak bude další aut.
     
    32
    Další nepovedená kombinace středem hrací plochy nakonec našla pouze brankáře Beníteze, který s rozehrávkou nespěchal. Až poté jsme viděli odkop vpřed.
     
    31
    Hosté se poté ještě dožadovali o zisk dalšího rohového kopu, jenomže hlavní sudí byl opačného názoru. Místo rohu tedy mohl odkopávat brankář Benítez.
     
    30
    Hostující celek se znovu natlačil k opačnému pokutovému území, kde se Hergaultovi povedlo vybojovat rohový kop, který ovšem dokázal odvrátit Daniliuc.
     
    29
    Poté jsme ovšem sledovali sympatický protiútok, při kterém se do zakončení dostal hostující Boisgard. Jeho rána k přední tyči skončila v rukavicích brankáře.
     
    28
    Pelmard poté naznačil, že bude nakopávat míč na druhou stranu, místo toho pouze roztáhl hru k pravé autové lajně na Atala. Nice velice přesně kombinuje.
     
    27
    Domácí brankář Benítez znovu raději rozehrávkou nakrátko oslovil vedle stojícího Pelmarda, který mu okamžitě vracel zpět. Lorient se pokouší aktivně napadat.
     
    26
    Nakonec jsme sledovali centr z levé strany, o který se postaral obránce Le Goff. Jeho nabídka ovšem nebyla přesná, žádný ze spoluhráčů na ní nedosáhl.
     
    25
    Hodně nepřesně poté nahrával hostující Abergel, jehož nahrávka putovala pouze na kopačku Robsona. Lorient se ovšem bleskově dostalo zpět k balónu.
     
    24
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil také brankář Nardi, který na jistotu roztáhl hru do volného prostoru, kde to zkouší vzít sám na sebe zadák Morel.
     
    23
    Lorient nakonec zahrávalo další rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal Pelmard, který poslal míč do bezpečí.
     
    22
    Krátce po rozehrávce to po pravém křídle zkoušel hostující Lauriente, který se nakonec dostal do pozice pro centr. Ten mu ovšem zablokoval zadák Robson.
     
    21
    Lorient to bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    18. Jordan LOTOMBA - 1:0
     
    18
    Nice právě vstřelilo branku!
    Po necelých dvaceti minutách tu máme první branku tohoto zápasu! Za pokutovým územím si totiž dokázal narazit domácí JORDAN MVULA LOTOMBA, který se poté dostal k tvrdé ráně pravou nohou. Na tu si zřejmě hostující brankář Nardi dokázal sáhnout, jenomže míč se mu nepovedlo vytěsnit mimo vlastní branku.
     
    18
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kde se nacházel obránce Hergault. Tomu se ovšem nepovedlo ideálně zpracovat míč a dopředu se vydal Atal.
     
    17
    Domácí brankář Benítez poměrně dost riskoval s rozehrávkou po zemi. Jeho celek se však kombinačně dostal ke středovému kruhu, kde si míč podržel Thuram.
     
    16
    Až nyní se Nice konečně po delší době povedlo dostat na opačnou stranu hrací plochy, kde jsme sledovali pokus o přenesení hry na Lopese, který ale nedosáhl.
     
    15
    Obrana domácího celku se znovu nechovala zodpovědně a málem na to doplatila. Znovu se do zakončení dostal forvard Moffi, který mířil pouze doprostřed.
     
    14
    Už to vypadalo, že se do zakončení dostane hostující Moffi, avšak na poslední chvíli mu do střely vložil kopačku obránce Robson. Benítez tak nezasahoval.
     
    13
    Kousek od středového kruhu šel pro změnu nedovoleně do souboje hostující Abergel, který místo míče trefil nohu soupeře. Nice pro změnu rozehrálo nakrátko.
     
    12
    K avizované rozehrávce se nakonec postavil hostující Lauriente, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho rána pravou nohou ale nebyla přesná.
     
    11
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl domácí Daniliuc, který kousek od pokutového území fauloval Moffiho. Standardka pro FC Lorient.
     
    10
    Nahrávkou podél autové lajny to poté zkoušel hostující Hergault, který ovšem trefil pouze nohu napadajícího Lotomby. Lorient tak bude moci vhazovat.
     
    9
    Jako první se k volnému míči dostal domácí brankář Benítez, který nakonec rozehrávkou po zemi oslovil vedle stojícího Robsona, jenž nadále váhá s nahrávkou.
     
    8
    Nice se s míčem dostalo na polovinu soupeře, kde ovšem hodně nepřesně nahrával obránce Lotomba. Jeho nahrávka měla najít Lopese, který se k míči nedostal.
     
    7
    Poté se do kombinace zapojil také Lauriente, kterému se povedlo přeposlat míč do tandemu na svého kolegu Hergaulta, jehož centr skončil pouze v zámezí.
     
    6
    Nováček soutěže si vybojoval první rohový kop, a sice z pravé strany. Na přední tyči se povedlo prodloužit za sebe Morelovi, který na zadní tyči našel soupeře.
     
    5
    Benítez se v krátkém časovém sledu znovu zapojil do rozehrávky svého celku. Pro nahrávku si ve středu hrací plochy seběhl Thuram, který ale přišel o balón.
     
    4
    Benítez si tak první zákrok nepřipsal, naopak mohl odkopávat od své branky. Nakonec jsme sledovali rozehrávku po zemi na Pelmarda, který roztáhl hru.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali zajímavý střelecký pokus v podání hostujícího Lemoineho. Jeho rána z velké vzdálenosti putovala vedle branky.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Daniliuc, Bambu, Pelmard – Lotomba, Schneiderlin (C), Thuram, Atál – Búdawí, Reine-Adélaïde – Rony Lopes.
    Náhradníci: Cardinale – Claude-Maurice, Kamara, Mahou, Ndoye, N'Soki, Seghir, Trouillet, Pionnier.

    FC Lorient: Nardi – Hergault, Laporte, Morel, Le Goff – Monconduit, Lemoine (C), Abergel – Lauriente, Moffi, Boisgard.
    Náhradníci: Dreyer – Bozok, Delaplace, Diarra, Wissa, S. Marveaux, T. Chalobah, Le Fée, Grbic..
     
    FC Lorient

    Na opačné straně stojí papírový outsider tohoto zápasu, kterým je Lorient. Nováček soutěže se po šestnácti kolech nachází na devatenácté pozici, což pochopitelně znamená sestupové pásmo. Lorientu se do této chvíle povedlo nasbírat jedenáct bodů, na sedmnácté Reims ovšem ztrácí už tři body. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě dvě porážky v řadě. Lorient totiž odehrál dva velice složité duely, v tom prvním prohrál na půdě PSG výsledkem 0:2. V minulém kole rovněž nedokázal vstřelit ani jednu branku, tentokráte na domácím stadionu nestačil na Rennes poměrem 0:3.
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice v tomto ročníku nepřevádějí nikterak oslnivé výkony, ty navíc momentálně stačí na třináctou pozici tabulky. Nice má totiž na svém kontě jednadvacet bodů, nicméně i v případě porážky se nemůže propadnout níže. Domácí celek tohoto zápasu z posledních pěti duelů vyhrál jedinkrát, bylo tomu tak na půdě osmnáctého Nimes, kde vyhrál výsledkem 2:0. Nice se ovšem v minulém kole nepovedlo na tuto výhru navázat, na domácí půdě totiž zaznamenalo letošní šestou porážku. V souboji proti druhému Lyonu sice padlo pět branek, avšak čtyři z nich se povedlo vstřelit právě Olympique.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi OGC Nice a FC Lorient.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 18. Lotomba (Reine-Adélaïde), 34. Reine-Adélaïde (Búdawí) – 50. Moffi (Boisgard), 82. Grbic (pen.)

    Karty:   73. Búdawí (NIC), 90. Lotomba (NIC), 90+3. Reine-Adélaïde (NIC) – 38. Laporte (LOR), 44. Monconduit (LOR), 45+1. Lemoine (LOR), 90+3. Le Fée (LOR)   81. Bambu (NIC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 0:11. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:13.
    OGC Nice: Benítez – Daniliuc (74. N'Soki), Bambu, Pelmard – Lotomba, Schneiderlin (C), Thuram, Atál (46. Kamara) – Búdawí (80. Claude-Maurice), Reine-Adélaïde – Rony Lopes (65. Ndoye).
    Náhradníci: Cardinale – Claude-Maurice, Kamara, Mahou, Ndoye, N'Soki, Seghir, Trouillet, Pionnier.

    FC Lorient: Nardi – Hergault (63. Delaplace), Laporte, Morel, Le Goff – Monconduit (83. Le Fée), Lemoine (C), Abergel (46. Wissa) – Lauriente, Moffi (63. Grbic), Boisgard (90+1. Bozok).
    Náhradníci: Dreyer – Bozok, Delaplace, Diarra, Wissa, S. Marveaux, T. Chalobah, Le Fée, Grbic.

    Rozhodčí: Petit – Mugnier, Haulbert
    thejrc.org