Getafe – Celta Vigo 1:1 (kon.) | Real Madrid – Granada 2:0 (kon.) | Alavés – Eibar 2:1 (kon.)
Real Betis – Cádiz 1:0 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
2:1 (2:1)
SD Eibar
Středa 23.12.2020, 22:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc a veselé Vánoce! (23:57:37)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:14.
     
    Je konec! Deportivo nakonec poráží Eibar a může slavit důležité tři body! Eibar se sice dostal do vedení šťastnou brankou Léona, pět minut před přestávkou vyrovnal Méndez. V závěru nastavení navíc dostal prostor Deyverson, který poslal domácí do vedení! Hosté se po změně stran tlačili za vyrovnáním, ale z brejků nakonec hrozili hráči Deportiva. Další branka už však nepadla.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Duarte, přichází Jota.
     
    90+3
    Deportivo se hnalo vpřed s rychlým protiútokem, jenže Joselu raději vsadil na pokrytí míče a byl faulován. Domácí hráč navíc zůstává ležet otřesený.
     
    90+2
    Papakouli Diop se na pravé straně parádním zpracováním zbavil obránce a odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídka však našla jen obránce.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Joselu se hnal sám na brankáře, který proti němu skvěle vyběhl. Domácí útočník pálil nahoru, ale jeho projektil prosvištěl nad břevnem!
     
    90
    V samotném závěru utkání ještě vidí žlutou kartu Laguardia.
     
    89
    Esteban Burgos získal volný míč na pravé straně hrací plochy, prodloužil přihrávku na polovinu soupeře, jenže hosté se daleko nedostali.
     
    88
    Až nyní musel domácí brankář zasahovat! Gil si navedl míč na levačku a vypálil zpoza velkého vápna. Jeho ránu však Fernando Pacheco zkrotil.
     
    87
    Papakouli Diop prošel do blízkosti velkého vápna a poslal do šestnáctky zajímavý oblouček. Na jeho přihrávku nikdo v tmavém dresu nedosáhl.
     
    86
    Právě autor rozdílové branky Deyverson zůstává po dalším souboji ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Tady bude potřeba ošetření.
     
    85
    Deyverson dostal přihrávku do úniku, krásně si položil brankáře, ale nedokázal kolem něj zakončit do odkryté branky! Tohle může domácí mrzet!
     
    84
    Další ofenzivní snažení Eibaru zastavil hvizd hlavního rozhodčího, který viděl nedovolený zákrok Gila, který ještě vidí žlutou kartu.
     
    83
    Pedro Bigas se zmocnil volného míče, potáhl jej na polovinu soupeře a rozjel další kombinaci Eibaru. Hostující celek v posledních minutách stupňuje tlak.
     
    82
    Také s dalším centrem si obrana domácího Deportiva bez problémů poradila. Jeden z hráčů v modrobílém zakopl míč vysoko na tribunu.
     
    81
    Pedro Bigas prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, jenže jeho přízemní centr přiletěl jen do prostoru, kde kraloval stoper Rubén Duarte.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 42. Méndez (Rioja), 45+2. Deyverson (Joselu) – 6. P. León

    Karty:   39. Méndez (DAL), 58. Battaglia (DAL), 63. Pina (DAL), 90. Laguardia (DAL) – 84. Gil (EIB)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:14.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Lejeune, R. Duarte (90+4. Jota) – Méndez (74. Martín), Battaglia (74. García), Pina, Rioja – Joselu, Deyverson.
    Náhradníci: Sivera – Martín, Guidetti, García, Jota, López, Marín, Sainz, Lucas Pérez, T. Tavares, Tachi.

    SD Eibar: Dmitrović – Pozo, Burgos, Bigas, Arbilla – S. Álvarez (46. Papakouli Diop), Expósito (77. Miota) – P. León (46. Kévin Rodrígues), Inuj (61. Recio), Gil – Kike García (C).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Papakouli Diop, Dufur, Olabe, Miota, Quique, Recio, Rafa, Kévin Rodrígues.
    thejrc.org