Getafe – Celta Vigo 1:1 (kon.) | Real Madrid – Granada 2:0 (kon.) | Alavés – Eibar 2:1 (kon.)
Real Betis – Cádiz 1:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:0 (0:0)
Cádiz CF
Středa 23.12.2020, 22:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Příjemný večer u evropského fotbalu. V rámci LaLigy nás čeká poslední kolo před zimní přestávkou. Těsně před Štědrým dnem se dočkáme souboje mezi domácím Betisem a Cádizem. Nenechte se ho ujít.
     
    Cádiz CF

    Hostující Cádiz zatím po postupu mezi španělskou elitu nepředvádí špatné výkony. Nováček odehrál dosud čtrnáct zápasů, ve kterých vybojoval osmnáct bodů a zatím mu patří desátá pozice. Cádiz dosud navíc vstřelil jen jedenáct branek, což svědčí o tom, že tým je schopný zvládat i vyrovnané zápasy. Na svém hřišti dokonce porazil Barcelonu. V posledním duelu však prohrál 0:2 na hřišti Getafe.
     
    Real Betis

    Domácí Real Betis je na tom o něco hůře. Celek ze Sevilly dosud odehrál čtrnáct zápasů, ve kterých získal šestnáct bodů a patří mu dvanáctá pozice. Betis se pro změnu trápí v defenzivě. Dosud už obdržel dvacet šest branek. V posledním kole však prohrál 0:2 na hřišti Granady.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Robles – Montoya, Mándí, V. Ruiz, Miranda – G. Rodríguez, Guardado – Joaquín, Fékir, Ruibal – A. Sanabria.
    Náhradníci: Rebollo, D. Martín – Rodri, Iglesias, Juanmi, Loren, Tello, Barba, Moreno, D. Lainez, Delgado.

    Cádiz CF: Ledesma – Espino, Cala, Mauro, Carcelén – Perea, Fali, Jönsson, Salvi – Malbašić, Negredo.
    Náhradníci: Gil – Á. Giménez, Alejo, Lozano, Bodiger, Alcalá, Garrido, Akapo, Izquierdo, Pombo, Álex Fernández, Baró.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostům se nepovedl úvodní odkop a vhazovat může Martín Montoya. I Betis ale odevzdává míč hodně lacino.
     
    1
    Salvi nechtěně zahrál rukou a je tu standardní situace pro domácí tým. Donáška do vápna ale nedorazila v pořádku.
     
    2
    Další vhazování po nepřesné přihrávce Joaquína. Real se postupně prokousává vpřed.
     
    3
    Velmi dobrou kličku ukázal Antonio Sanabria, který si namazal na chleba Espina. Pak se mu ale do cesty postavil Cala a snaha útočníka domácích tím skončila.
     
    4
    Kvalitní přenesení hry mělo najít volného Ruibala, ale do přihrávky se vložil Fékir a tím pádem překazil překvapivý výpad.
     
    5
    Betis stále pracuje s míčem. Martín Montoya vrací přihrávku na střed, kde už se snaží najít místo pro průnikový pas Guido Rodríguez.
     
    6
    První střela míří mimo bránu. Míč se odrazil od rozhodčího, který tak málem přihrál na gól Antoniu Sanabriovi. Pokud by zamířil přesně, určitě by si sudí Mateu vyslechl salvu nadávek.
     
    7
    A další sebevědomý průnik do vápna. Betis splňuje roli favorita a v současné době to vypadá, že první gól je jen otázkou času. Fékir si bohužel v rozhodující chvíli předkopl balon až příliš.
     
    9
    Na útočnou polovinu se po delší době podívají hosté. Alfonso Espino ovšem neposlal míč do hry z autu ideálně a přichází rychlá ztráta.
     
    10
    Martín Montoya zatím nepůsobí příliš sebevědomě. Znovu se mu naskytl prostor pro únik, místo toho ale zvolil zpětný pas směrem k Rodríguezovi.
     
    11
    Aitor Ruibal přeběhl až na druhou stranu hřiště, přesto skákající merunu naháněl marně. Domácímu mužstvu stále schází přesnost.
     
    12
    Hlavičkový souboj na středu vyzněl lépe pro bránícího Ruize. Cádiz se stále vůbec nedostal do hry.
     
    13
    A je tu další nedorozumění. Isaac Carcelén chtěl míč sklepnout k brankáři Ledesmovi, ale vůbec nemířil jeho směrem a je tu úvodní roh.
     
    13
    Sice velmi prudké, ale o to kratší řešení přišlo od rohového praporku. Hrozící brejk zastavil faulem Ruiz společně s Rodriguezem.
     
    15
    Fékir si narazil míč s Joaquínem a upaloval směrem k brance. V cestě mu ale stála slalomová dráha, kterou tvořili zformovaní obránci soupeře. Zatím Cádiz trpělivě brání, což je ale vzhledem k rozložení sil před zápasem celkem pochopitelné.
     
    16
    Joaquín se rovněž pokusil o individuální řešení, do vápna ovšem neproskočil. O chvíli později přišel zajímavý centr, na který jen o kousek nedosáhl Sanabria. Ledesma ho v souboji doslova zboural, sudí ale viděl útočný prohřešek.
     
    18
    Hostům poprvé v této partii vyšel pokus o rychlý protiútok a je z toho hned břevno. Salvi se z druhého sledu dostal k míči a napálil brankovou konstrukci, obrovská smůla. Ještě předtím se na ofsajdové hraně pohyboval Negredo. Postavení si ovšem ustrážil a mohlo vzniknout překvapivé ohrožení brány.
     
    21
    Montoya zkoušel míč propašovat do vápna přízemním centrem, hosté ale na tuto variantu byli připravení. Vypadá to, že po jejich ojedinělé možnosti uvidíme znovu nekončící dobývání ze strany Betisu.
     
    22
    O velký tlak hluboko na útočné polovině se pokouší domácí. A tento přístup přináší ovoce. Guido Rodríguez už znovu pelášil s míčem k brance.
     
    23
    Příliš dlouho si hráči Realu dávali ve vápně přednost. O nůžky se v závěru pokusil Sanabria, to už byl ovšem vyběhnuvší Ledesma zpátky na svém místě.
     
    24
    Na držení míče je to momentálně 79 ku 21 procentům. Realu se ovšem nedaří využít svou převahu. Navíc s Víctorem Ruizem to nevypadá vůbec dobře, po hrací ploše už delší dobu kulhá.
     
    26
    Za obranou tentokrát číhal Salvi, ale na rozdíl od svého kolegy Álvara Negreda se mu nepodařilo vyhnout se postavení mimo hru.
     
    27
    Parádní patička Fékira sice vypadala hezky, ale na místo určení zdaleka nedorazila. Zelenobílí proto přišli o atraktivní pozici před šestnáctkou.
     
    28
    Juan Miranda do souboje zapojil ruce a dá tak na chvíli vydechnout hostům, kteří vylezou z defenzivní ulity.
     
    29
    Vhazování je přiřknuto Cádizu. Negredo už se opět stěhuje za půlící čáru, aby si vyžádal průnikovou přihrávku.
     
    30
    V setkání dvou osmnáctek domácí Guadrado zalehl Álvara Negreda. Oba borci si pak ještě nějakou chvíli vzájemnou potyčku vyříkávali, rozhodčí ale netasí první žlutou ani v tomto případě.
     
    32
    Na trávníku zůstává Fali, kterého při práci s balonem nohou zasáhl Guido Rodríguez. Hra vysokou nohou a zajímavá standadní situace, ke které však dojde až po ošetření postiženého hráče.
     
    33
    K míči se postavil Salvi, ale s poslední rozehrávkou standardní situace se partnerce chlubit nebude. Krátký míč, který Betis snadno odvrací.
     
    34
    Salvi dostal možnost na reparát a v podstatě ze stejně situované pozice. V tomto případě mířil rozhodně lépe, přesto se k míči dostal jen obránce Ruiz.
     
    35
    Hitparáda faulů bohužel pokračuje. Teď se bude kopat proti brance Cádizu, když Espino naložil Ruibalovi.
     
    36
    Fékir se pokusil o přízemní centr, ovšem Ajsa Mándí míč patičkou netrefil. Pak ještě reklamoval ruku Álvara Negreda, ten ale držel předpisový postoj s rukama přísně u těla.
     
    36
    Výběh brankáře Roblese téměř k půlící čáře zachránil Betis od dalších komplikací. Odkop míří do autu.
     
    37
    Na hřišti se začalo konat spíše než fotbal jakási forma MMA, a tak Filip Malbašić dostane žluté napomenutí. Uvidíme, jak se rozhodčímu podaří tento precedent udržet.
     
    39
    Nádherně zahraný rohový kop. Salvi se pokusil o nemožné – dopravit míč rovnou od rohového praporku do sítě. Na místě byl naštěstí pro domácí Mándí, který míč z čáry vyškrábl.
     
    40
    Filip Malbašić to přehnal s intenzitou svého centru, spoluhráči míč naháněli až za brankovou čárou.
     
    41
    Hosté předvedli možná nejútočnější pasáž v utkání, a pak se na úprk vydal Guadrado. Ve spolupráci s Ruizem protančili až k šestnáctce. na zadní tyči hlavičkující Fékir ale nezamířil přesně ani důrazně.
     
    42
    Šlapák Fékira se bez žluté karty obejde. Isaac Carcelén ale rozhodně neprožívá nejšťastnější chvíle v zápase.
     
    43
    Ofsajd znovu zastavil hosty. Álvaro Negredo nicméně i tak centroval nepřesně a z akce by nevzniklo žádné ohrožení.
     
    44
    Nabil Fékir neprezentoval ukázkový centr, proto musí jen vhazovat. Schyluje se ke konci první půle.
     
    45
    Aitor Ruibal sice perfektně zastavil míč na své špičce, ale Alberto Perea mu nedovolil vniknout do vápna a cokoliv v něm vymyslet.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Třebaže domácí celek si držel jasnou územní převahu, jeho akce zatím nevedou k zakončení, natož úspěšnému konci. Největší šance první půle měli paradoxně hosté z Cádizu. Hybatelem jejich hry je pak zejména ofenzivní záložník Salvi. Ten nejprve v 18. minutě napálil z první břevno a před koncem poločasu zahrál rohový kop, který se málem zakroutil až do sítě. K nádherné brance ale vlivem zásahu obránce Mándího nedošlo a stav je tak nadále bezgólový – 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do vápna snášel centr Joaquín, který si šikovně vymotal z nepřehledné situace u levé postranní čáry. Je z toho domácí roh.
     
    47
    Fékir míč hlavou netrefil ideálně, a tak se balon dostal až na hranici velkého vápna. Odtud postupoval až k brankáři Ledesmovi, kterému pomohl tělem také Jens Jönsson.
     
    48
    Alberto Perea už chtěl natáhnout ke střele ze střední vzdálenosti, ale na poslední chvíli se rozmyslel a vybídnul na pravé straně postávajícího Salviho. Ten poslal do vápna zajímavý vzdušný pas, z něhož ale gólový déšť nezapršel.
     
    49
    Joaquín se znovu pokusil o kličku, která mu parádně vyšla. Pak ale špatně došlápl a míč mu utekl za čáru. Marcos Mauro si tak chybičku při bránění může omluvit.
     
    50
    Nabil Fékir zasáhl pouze boční síť. Po rychlém kontra-ataku zkoušel pálit z křídelního prostoru, avšak blokující Mauro mu nedovolil mířit na zadní tyč.
     
    51
    Guido Rodríguez předržoval míč a značně zbrzdil svůj průnik. Pak přišel jen nepřesný centr z nohy Mándího.
     
    52
    Malbašić se s výjimkou žluté karty v tomto zápase mnoho nepředvedl. Na hřiště tak zkraje druhého poločasu míří Lozano.
     
    53
    Fali se pokusil obrat Guardada o míč, místo toho jen fauloval. Pak si na truc sebral balon do náruče a po chvíli jej zahodil zpátky k místu prohřešku.
     
    55
    Srážka u půlící čáry mezi Ruizem a Lozanem, po níž rozhodčí pouze uklidňuje situaci a nechává hru pokračovat.
     
    56
    Rozhodčí po skvělé akci domácích zavolá kolegovi u videa. Možná totiž Fali zahrál rukou.
     
    57
    Konzultace proběhla, VAR prohřešek nenašel a ještě přichází karta pro Antonia Sanabriu, který příliš vehementně bránil brankáři při výkopu.
     
    59
    Domácí opticky stále přitahují šrouby, ovšem ke gólu se zatím v mnoha případech nepřiblížili. Nedaří se jim to ani tentokrát, když míč znovu jen opouští hrací plochu.
     
    60
    Parádní centr do pokutového území poslal Anthony Lozano. Útočícím hráčům v čele s Negredem nechybělo mnoho, aby na míč dosáhli.
     
    61
    Joaquín teď zastoupil Sanabriu i Fékira a vydal se na pro něj netradiční post hrotového útočníka. Ve vzduchu nicméně neuspěl.
     
    62
    Zmatky se střídáním. Sudí nejprve naznačil, že se odehraje už před rohovým kopem, pak ale verdikt odvolal.
     
    63
    Roh zvládl bez problému zpacifikovat Salvi, když vyrostl na přední tyči a hlavou poslal míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    64
    Guido Rodríguez vrhá vyčítavý pohled na Juana Mirandu, od něhož čekal, že se mu nabídne na křídle.
     
    64
    Z trávníku se stahuje Aitor Ruibal. Real touží po osvěžení ofenzivy, a tak přichází Diego Lainez.
     
    65
    Perea má pro dnešek splněno. Na jeho místo naskakuje Álex Fernández.
     
    67
    Fali se musí pakovat ze hřiště, protože ho trápí nesnesitelné křeče. Místo něj naskočí Garrido. Na hřišti už je také Izquierdo, který nahradí Salviho.
     
    69
    Po řadě střídání se konečně hraje, nejspíše uvidíme delší nastavený čas. Juan Miranda zpracoval míč pro Joaquína.
     
    70
    Lozano zezadu srazil Mándího a píská se faul.
     
    71
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Konečně se domácímu celku daří zlomit prokletí, které je provázelo při jejich útočné snaze. Ve vápně si s míčem moc dobře rozumněl Diego Lainez. Podařilo se mu přihrávkou pod sebe nabídnout prostor pro GUIDA RODRÍGUEZE. A ten už se nemýlil. Rázná střela prosvištěla do sítě a favorit zápasu vede 1:0. Asistence: Diego Lainez.
     
    74
    Misky vah na hřišti se okamžitě převrátily. Cádiz už nemůže čekat v defenzivě a bránit bezgólový stav, tím pádem zatlačil a bude zahrávat roh.
     
    75
    Lazano byl sice v ofsajdu, mnohem více nás teď ale zajímá stav Sanabriy, který v hlavičkovém souboji utrpěl zranění a drží se za obličej.
     
    75
    Další změna v domácím složení. Joaquín dnes udělal velké množství práce, hru oživí Cristian Tello.
     
    76
    Výhoda pro domácí po pádu Fékira, znovu zlobil defenzivu CF Mainez. Jeho příchod znamenal zásadní zlom, a to nejen z hlediska samotného výsledku.
     
    77
    V bolestech končí Jens Jönsson, který příliš dlouhou čekal s odkopem, až příliš nečekaný náraz zezadu. Jasný faul.
     
    78
    Rodríguez vsítil před chvílí svůj první gól v sezoně, přihrávku na Mirandu si ale za rámeček nedá.
     
    79
    Negredo poslal Lazana do šance, navíc Joel Robles v důležité chvíli podklouzl! Lazano se ale soustředil na zpracování míče, a tak vypálil v době, kdy už Robles stačil vyskočit zpět do základního postavení.
     
    81
    Největší šance na srovnání. Lazano vrátil službu Negredovi, který ale zleva nedokázal zakončit přesně. Míče se patrně ještě dotkl Robles, jelikož je odpískán rohový kop.
     
    83
    Hostům se znovu nedaří kombinace, míč se dostavil až za postranní čáru, kde ho sbírá Montoya. Domácí chystají ještě jedno taktické střídání.
     
    84
    Odchází útočník Sanabria, který sice pokryl hodně prostoru, ve finální fázi mu ale dnes něco scházelo. Své štěstí zkusí Loren.
     
    85
    Neúnavný Guido Rodríguez vyrukoval s centrem do vápna, který musel Jeremías Ledesma krotit svou rukavicí. Diego Lainez se nedokázal včas napasovat do střelecké pozice a míč naháněl až na druhé straně hřiště.
     
    86
    Nabil Fékir se ve vápně pokoušel o zakončení marně. Předtím stál v ofsajdu.
     
    87
    Betis se nechystá pouze na bránění. Znovu útočil Fékir, který ale dnes mnoho přesnosti neukázal. V opačném případě by mohl přidat několik branek.
     
    88
    Tello předává na Guardada, od něj jde míč zase na Mirandu. Trpělivá kombinace je v závěru jistě klíčem k vítězství. Jen neudělat chybu.
     
    88
    S ofsajdem jsou dnes hráči Realu velcí kamarádi. Diego Lainez se také nedokázal udržet natěsno se stopery Cádizu.
     
    89
    Uběhla minutka a je tu znovu dnešní evergreen. Tello v postavení mimo hru.
     
    90
    Lazano poslal centr na zadní tyč a nedůrazný odkop dovolil Álexi Fernándezovi střelu z voleje. Šlo ale jen o zakončení do přípraveného bloku.
     
    90+1
    Druhý poločas hodně natáhla zdlouhavá střídání. A čtvrtý sudí už vytasil ceduli s nastavením. Hrát se bude ještě pět minut.
     
    90+1
    Útočný faul. Ledesma si bere balon pro sebe a předvede daleký nákop. Všichni hráči už míří vpřed.
     
    90+2
    Výtečný výskok Isaaca Carceléna, následovaný však velmi slabou hlavou. Tu zachytil Robles a s míčem si rád ještě nějakou dobu v klidu poleží.
     
    90+3
    Teď prohřešek předvedl Lazano, i když si možná myslel na penaltu. Nic takového, ukazuje rozhodčí a nechá hrát Roblese.
     
    90+4
    Andrés Guardado dost nesportovně ukopl míč před shýbajícím se Jönssonem, který se chystal na autové vhazování. Domácí už tříbodovému úspěchu zkrátka obětují vše, byť toto bylo přes čáru.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:8.
     
    I když měl Real dle neoficiálních statistik více než 70% držení míče, za celý zápas vyprodukoval jedinou střelu, která našla svůj cíl. V 71. minutě se do balonu po skvělé práci střídajícího Laineze opřel Andrés Guardado a svůj přesný pokus po lehké teči obránce přetavil v jediný gól utkání. Hosté měli své momenty zejména s blížícím se koncem zápasu, ale ani Lazano a chvíli na to ani Negredo nedokázali svá jedovatá zakončení proměnit. Tím pádem se hrdinou utkání stál právě Guardado, jediný střelec dnešního večera. Po tuhém boji konečný výsledek udává hodnotu 1:0.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (23:58:04)

    Patrik Czepiec

    Branky: 71. G. Rodríguez (D. Lainez)

    Karty:   57. A. Sanabria (RBE) – 37. Malbašić (CAD)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:8.
    Real Betis: Robles – Montoya, Mándí, V. Ruiz, Miranda – G. Rodríguez, Guardado – Joaquín (75. Tello), Fékir, Ruibal (64. D. Lainez) – A. Sanabria (84. Loren).
    Náhradníci: Rebollo, D. Martín – Rodri, Iglesias, Juanmi, Loren, Tello, Barba, Moreno, D. Lainez, Delgado.

    Cádiz CF: Ledesma – Espino, Cala, Mauro, Carcelén – Perea (65. Álex Fernández), Fali (67. Garrido), Jönsson, Salvi (67. Izquierdo) – Malbašić (52. Lozano), Negredo.
    Náhradníci: Gil – Á. Giménez, Alejo, Lozano, Bodiger, Alcalá, Garrido, Akapo, Izquierdo, Pombo, Álex Fernández, Baró.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    thejrc.org