Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
AC Milán
3:2 (2:1)
S. S. Lazio
Středa 23.12.2020, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Milán a S. S. Lazio.
     
    AC Milán

    Fotbalisté AC Milán letos předvádějí velice povedené výkony, které znamenají vedoucí pozici celé Serie A. AC má totiž na svém kontě jednatřicet bodů, avšak na druhý Inter má pouze jednobodový náskok. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole dokázal ukončit dvouzápasovou sérii bez vítězství, v těžkém duelu se mu povedlo uspět na hřišti Sassuola, kde zvítězil výsledkem 2:1. AC je na svém stadionu "až" čtvrtým nejlepším týmem, dohromady zde odehrálo šest zápasů, během kterých se mu povedlo získat dvanáct bodů. AC sice ani jednou na domácí půdě neprohrálo, nicméně hned ve třech případech se jednalo o nerozhodný výsledek. Bude tomu tak i v tomto duelu?
     
    S. S. Lazio

    Na opačné straně stojí velice nevyzpytatelné Lazio, kterému se letos nedaří dle představ. Římané momentálně okupují osmou pozici tabulky, přičemž se na svého dnešního soupeře dívají s desetibodovým odstupem. Lazio z posledních pěti ligových duelů dokázalo vyhrát pouze dvakrát, naposledy tomu tak bylo v minulém kole na domácím stadionu proti třetí Neapoli. Lazio však může navázat na poměrně povedenou formu na hřištích soupeřů, tam mu totiž patří průběžná čtvrtá pozice. Lazio totiž z šesti venkovních duelů dokázalo hned pětkrát bodovat, navíc se v jediném případě jednalo o porážku. Ta se v polovině října uskutečnila na půdě Sampdorie, kde Lazio nakonec padlo výsledkem 0:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzal na starost hostující celek, který bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také domácí celek, který si s míčem pohrává u svého pokutového území. Poprvé se do kombinace zapojil také brankář Donnarumma.
     
    4
    Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval Tonali, který místo míče trefil pouze protihráče. Římané tak budou zahrávat první standardní situaci.
     
    5
    Hezká souhra domácích nakonec přinesla střeleckou pozici pro Calhanoglua. Jeho rána levou nohou vyletěla vysoko nad branku, Reina tak nemusel zasahovat.
     
    6
    Po autovém vhazování si u pokutového území dokázal najít prostor k zakončení Calhanoglu. Další jedovka pro změnu trefila Felipeho, který míč zablokoval pryč.
     
    7
    Hrací předmět se poté dostal na polovinu domácích, kde kombinovala celá obrana. Romagnoli nakonec přenášel hru na Calabriu, který dostal balón na druhou stranu.
     
    8
    Na opačné straně to kvalitně provedl křídelník Lazzari, který se málem po manévru dostal za záda Hernándeze. Prvně jmenovaný počkal na podporu spoluhráčů.
     
    9
    Lazio nadále kombinovalo kousek od pokutového území soupeře, načež se ke střeleckému pokusu nakonec protlačil obránce Radu, který mířil vysoko nad branku.
     
    10
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Přesně po deseti minutách hry tu máme první branku zápasu! AC totiž zahrávalo rohový kop, který se snesl přesně k hranici malého vápna. Tam si dokázal nejvýše do vzduchu naskočit křídelník ANTE REBIĆ, kterému se povedlo hlavičku uklidit přesně k pravé tyči, kam se ani velezkušený Reina nedokázal natáhnout.
    10. Ante REBIĆ - 1:0
     
    12
    Římané to budou mít po zbytek zápasu hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce utkání zbývá hodně času, Lazio ale bude muset přidat.
     
    13
    V krátkém časovém sledu jsme viděli další zakončení ze strany AC. Leao si dokázal potáhnout míč na pravou nohu a poté tvrdým pokusem vystrašil brankáře.
     
    14
    A zničehonic mohlo být srovnáno! Na druhé straně se to totiž Marušić dokázal na malý moment zbavit svého strážce, avšak poté míč poslal kousek vedle.
    14. Marušić mířil kousek vedle.
     
    15
    Je tu pokutový kop pro AC Milán!
    15. Penaltový zákrok.
     
    16
    Vypadá to, že sudí bude celou situaci ještě projednávat. Patric šel totiž po zakončujícím Rebićovi, který sice vypálil, avšak poté byl sestřelen právě protihráčem.
     
    17
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil HAKAN ÇALHANOĞLU, který zvolil zakončení k pravé tyči, zatímco se brankář Reina vydal k opačné konstrukci.
    17. Hakan ÇALHANOĞLU - 2:0
     
    18
    Laziu se úvod tohoto zápasu absolutně nedaří, během necelých dvaceti minut inkasovalo hned dvakrát. Hostující celek přesto má na případné vyrovnání dost času.
     
    19
    Lazzari sice projevil snahu o zisk míče, jenomže v souboji proti Hernándezovi si nakonec pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Donnarumma.
     
    22
    Před malým momentem měl menší zdravotní problémy domácí brankář Donnarumma, který si nakonec vyžádal ošetření. Poprvé v tomto duelu se střídat nebude.
     
    23
    Donnarumma naopak sám obstaral odkop od své branky, nicméně míč se mu povedlo odehrát pouze do zámezí. To přineslo autové vhazování pro Lazzariho.
     
    24
    Římané se díky kombinaci dostali až k hranici pokutovému území, kde se Correovi nepovedlo najít svého útočného kolegu Immobileho, kterého zastavil Kalulu.
     
    25
    Donnarumma si ovšem posléze přeci jenom vyzkoušel další zákrok, z úhlu na něj nevyzrál zakončující Correa. Hostující celek pro změnu zahrává rohový kop.
     
    26
    A po jeho provedení se Lazio dožadovalo zisku penalty. Na přední tyči byl totiž nedovoleně zastaven Correa, který stále leží na zemi, avšak penalta to asi nebude.
     
    27
    Je tu pokutový kop pro Lazio! Sudí o celé situaci rozhodl u videa!
     
    27
    Immobileho penaltu dokázal Donnarumma vyrazit na tyč!
     
    28
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hostující celek nakonec snižuje manko! K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Immobile, jehož prudkou přízemní ránu dokázal brankář Donnarumma vyrazit na tyč. Právě od ní se ovšem míč odrazil na hlavu LUISE ALBERTA, kterému se povedlo úspěšně hlavičkovat k levé brankové konstrukci.
    28. Luis ALBERTO - 2:1
     
    29
    Najednou tu tedy máme pořádnou zápletku. Lazio totiž po druhé inkasované brance pořádně přidalo na aktivitě a poměrně po zásluze dokázalo snížit stav.
     
    30
    Elegantním způsobem to poté u vlastního pokutového území dokázal provést hostující obránce Felipe, který se vydal na opačnou stranu, s čímž ale nepočítal Leao.
     
    31
    Podél pravé autové lajny si to poté namířil Lazzari, kterému se nepovedlo přejít přes protihráče. Jako poslední se míče dotkl Hernández, bude se tedy vhazovat.
     
    32
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Vedat Muriqi.
     
    33
    Tak přeci jenom jsme viděli první změnu. Zdravotní problémy měl totiž hostující Correa, který musel opustit hrací plochu. Na ní naopak nastoupil forvard Muriqi.
     
    34
    Poté raději zpětnou nahrávkou na jistotu zahrál hostující Felipe, který věnoval zpětnou nahrávku brankáři Reinovi. Španělský brankář naopak hledal Marušiće.
     
    35
    Římané sice nemají problém s vyvezením míče na opačnou stranu, jenomže tam se nachází smečka hladových protihráčů. Kombinace ve středu stále pokračuje.
     
    36
    A nakonec přinesla poměrně zbytečnou nepřesnost. Escalante to zkoušel roztažením hry na pravou stranu, jenomže nabídku poslal mimo dosah spoluhráče.
     
    37
    Posléze se ve vzdušném souboji dokázal prosadit právě Escalante, který měl poměrně hodně prostoru na nahrávku. Tu nakonec poslal na kopačku Marušiće.
     
    38
    Poté si to nekompromisně namířil až k opačnému pokutovému území Radu, jehož nahrávku ovšem zablokoval na rohový kop Romagnoli. Milán je pod menším tlakem.
     
    39
    Rohový kop nakonec přinesl poměrně nebezpečný centr, se kterým si vyběhnuvší brankář Donnarumma dokázal poradit. Odraženého míče se chopil Immobile.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Gonzalo Escalante (S. S. Lazio).
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Další velice ostrý souboj, při kterém si nedovoleně počínal Krunić, který jako druhý hráč vyfasoval kartónek.
     
    43
    Lazio si vybojovalo standardní situaci zhruba ze třiceti metrů. Nakonec šlo o rozehrávku nakrátko, po které přesto zkoušel do pokutového území odcentrovat Alberto.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    45+2
    Donnarumma mohl odkopávat od své branky, přičemž se mu míč povedlo poslat ke středovému kruhu, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit Escalante.
     
    45+3
    Lazio se muselo vypořádat s napadajícími protihráči, nicméně i tak se mu povedlo přesunout hru na druhou stranu, kde sledujeme další dlouhou kombinaci.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který nám přinesl velice zajímavou podívanou. Lépe do utkání totiž vstoupilo AC, které v krátkém časovém sledu dokázalo obstarat hned dvě branky. Laziu tak úvod zápasu vůbec nevyšel, avšak hostující celek měl po zbytek prvního poločasu výrazně navrch. Římanům se nakonec povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak vyrovnání se nakonec nekonalo. AC si ovšem pořádně zahrává, od druhé vstřelené branky bylo na hřišti hodně pasivní, což by se v průběhu druhého poločasu nemuselo zrovna vyplatit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Danilo Cataldi.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Milán vstoupil do druhého poločasu aktivním způsobem a ihned si vybojoval rohový kop. Znovu se k rozehrávce staví Calhanoglu, zvolí znovu centrovanou nabídku?
     
    49
    Nikoliv. Nakonec jsme sledovali rozehrávku nakrátko na Rebiće, který si navedl míč na pravou nohu a poté centroval do šestnáctky, kde těsně nedosáhl Krunić.
     
    50
    Na útočné polovině se posléze dokázal zorientovat hostující Marušić, který přesto vyprodukoval zpětnou nahrávku na vlastní obrannou polovinu na Luize Felipeho.
     
    51
    Do pokutového území si poté dokázal seběhnout Alberto, kterému se zpětnou nahrávkou povedlo oslovit nenápadného Muriqiho, jenž zakončoval vedle branky.
     
    52
    Pro Donnarummu se jednalo o prostor k dalšímu odkopu od své branky. Svůj vysoký pas posílal na útočnou stranu hrací plochy, kde se prosadil Milinković-Savić.
     
    53
    Rebićovi se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, jenomže si nevěřil na průnik kolem bránícího protihráče. Místo toho se mu ke spolupráci nabídl Calhanoglu.
     
    54
    Na levou stranu si zkoušel seběhnout Marušić, pro kterého byla nahrávka hodně nepřesná. Míč se nakonec snesl do zámezí, následovat bude další aut pro domácí.
     
    55
    K rozehrávce se tedy postavil obránce Calabria, který to zkoušel dalekonosným hodem na Saelemaekerse. Před ním ovšem bleskově vystoupil zadák Radu.
     
    56
    První zákrok pro brankáře Donnarummu ve druhém dějství. Zhruba z pětadvaceti metrů od branky to zkoušel Alberto, jehož pokus směřoval přímo doprostřed.
     
    59
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Po necelé hodině hry máme vyrovnáno! Římané se znovu nadechli k náporu, který navíc přinesl fantastickou nahrávku od Milinkoviće-Saviće.. Jeho nabídka směřovala přímo na naběhnuvšího CIRA IMMOBILEHO, kterému se složité zakončené povedlo poslat přesně ke vzdálenější brankové konstrukci, kam se brankář Donnarumma natahoval marně.
    59. Ciro IMMOBILE - 2:2
     
    60
    Milánský celek tak přišel o nadějné dvoubrankové vedení a po necelé hodině hry je znovu srovnáno. Psychickou výhodu má pochopitelně hostující mužstvo.
     
    61
    Navíc se krátce po rozehrávce dostal k opačné šestnáctce hostující Alberto, který to ještě zkoušel přenesením hry na Lazzariho, jenž našel rukavice brankáře.
     
    62
    Donnarumma se pro změnu snažil uklidnit hru a výhozem oslovil vedle stojícího Kalulua. Domácí obránce spolupracoval s Romagnolim, který váhá s nahrávkou.
     
    63
    Po hodně dlouhé době se k míči podíval také hostující brankář Reina, který si řekl o podporu od svých spoluhráčů. Nakonec mu na pomoc přispěchal Luiz Felipe.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Luis Alberto (S. S. Lazio).
     
    64
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Samuel Castillejo.
     
    65
    Hodně snadnou cestu na útočnou polovinu měl Alberto, který se tam sice dostal, jenomže poté si pomohl nedovoleným způsobem. Standardka pro domácí celek.
     
    66
    Jako první se k padajícímu míči dokázal dostat domácí Çalhanoğlu, který se ovšem dostal do obležení přesily protihráčů. Přesto se mu povedlo najít spoluhráče.
     
    67
    Poté se pokoušel podél pravé autové lajny postupovat vpřed Calabria, kterého ještě v zárodku akce dokázal zastavit Marušić. Autové vhazování pro domácí.
     
    68
    Jenomže AC na nějakou vážnější šanci čeká poměrně dlouho. Nyní jsem sledovali další nepřesnost, po které se hrací předmět dostal až na kopačku brankáře Reiny.
     
    69
    Hernández se pokoušel obranu soupeře překvapit opravdu vysokým pasem, na který si ovšem počíhal obránce Felipe, který prodlužoval do moci brankáře Reiny.
     
    70
    Římané zvolili poměrně zdlouhavou kombinaci, vyrovnání jim pochopitelně zachutnalo. Nyní Patric nahrával k postranní lajně, kde se daleko nedostal Lazzari.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovku. Poprvé se k míči dostal také střídající Castillejo, jehož centr si na hranici šestnáctky našel Leao.
     
    72
    Pokračovalo se autovým vhazováním z levé strany. Hernándezovi se u rohového praporku nabídl křídelník Castillejo, který se ale neprodral kolem Gabbaróna.
     
    73
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Andreas Pereira.
     
    75
    Režie si neustále vybírá vyrovnávací branku Immobileho, při které jsme sledovali naprosto ukázkovou akci u pokutového území. Od té doby na šanci čekáme.
     
    76
    Lazio si nakonec vyzkoušelo rohový kop, po kterém na přední tyči dokázal zakončovat Lazzari. Donnarumma předvedl skvělý reflex a míč v poklidu zneškodnil.
     
    77
    AC mělo k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice. I tentokráte se k míči postavil ve druhém dějství nenápadný Çalhanoğlu, který našel pouze protihráče.
     
    78
    Domácí hráči se znovu nadechli k náporu, jenomže centr do pokutového území nakonec dokázal odklidit obránce Radu. Římané budou rozehrávat volný kop.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Theo Hernández (AC Milán).
     
    79
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Jens Hauge.
     
    80
    Nakonec měl poměrně dost času na centr křídelník Lazzari, který do pokutového území poslal poměrně zajímavý centr, který dokázal prodloužit do autu Kalulu.
     
    80
    Za taktický nedovolený zákrok obdržel žlutou také Akpa-Akpro, který fauloval Kurtiće.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, ještě by to mohlo být hodně zajímavé. Oba celky jsou v posledních minutách poměrně dost nepřesné.
     
    84
    Kousek od středového kruhu se povedlo do nahrávky vložit kopačku Pereirovi, který poté ještě našel lépe postaveného Cataldiho, jehož centr mířil do rukavic.
     
    85
    Domácí se rychle vydali na druhou stranu, kde to na sebe vzal Hauge. Ten se naopak pokoušel na hranici malého vápna najít Rebiće, který byl v jasném ofsajdu.
     
    86
    Castillejo byl po odehrání míče nepříjemně dohrán Albertem, který si pořádně zahrával. Faul se sice pískal, zároveň se klidně dala tasit druhá žlutá karta.
     
    87
    I při další akci svého celku hrál velkou roli Castillejo, kterému se nepovedlo zalepit prudkou nahrávku z kopačky Haugeho. Posléze si pro faul došel Muriqi.
     
    87
    Rebić se mohl stát hrdinou utkání! Domácí křídelník si počkal na zpětnou nahrávku, jehož přízemní zakončení ovšem Reina výborně zneškodnil.
     
    88
    A znovu Rebić! Ten si pro změnu seběhl na pas mezi hostující obránce, jenomže prudké zakončení poslal o kousek vedle zadní tyče!
    88. Rebić mířil vedle.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Vedat Muriqi (S. S. Lazio).
     
    89
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Patric, přichází Wesley Hoedt.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Rebićovi se povedlo patičkou narazit do tandemu na Castilleja, který ještě šikovně roztáhl hru do křídla na Calabriu.
     
    90+2
    Ono to skutečně vypadá na remízový konec. Calabria totiž svým centrem nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů, naopak vyprášil pouze rukavice Reiny.
     
    90+2
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Daniel Maldini.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Diogo Dalot.
     
    90+2
    AC Milán právě vstřelil branku!
    V samotném závěru se domácí dostávají do vedení! AC totiž zahrávalo rohový kop z levé strany, na který si na přední tyči dokázal naskočit THEO HERNÁNDEZ. Jeho prudká hlavička nakonec zapadla přesně k přední tyči, kam se sice brankář Reina natahoval, avšak na míč si nakonec vůbec nesáhl.
    90+2. Theo HERNÁNDEZ - 3:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:14.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím AC poměrem 3:2. které nějakou tu dobu dobývalo domácí pokutové území, nicméně po necelé hodině hry se mu povedlo srovnat krok. Do konce utkání tak zbývalo necelých třicet minut, což bylo ještě hodně času. Dlouho to vypadalo na nerozhodný konec, nicméně AC se v závěru dostalo k tlaku, který nakonec přinesl vedoucí branku ve druhé minutě nastaveného času. Hrdinou zápasu se staral obránce Theo Hernández, který po rohu prostřelil Reinu potřetí. (22:43:39)

    David Suchý

    Branky: 10. Rebić (Çalhanoğlu), 17. Çalhanoğlu (pen.), 90+2. Hernández (Çalhanoğlu) – 28. Alberto, 59. Immobile (S. Milinković-Savić)

    Karty:   41. Krunić (ACM), 78. Hernández (ACM) – 39. Escalante (LAZ), 64. Alberto (LAZ), 80. Akpa-Akpro (LAZ), 88. Muriqi (LAZ)

    Neproměněná penalta: 27. Immobile (LAZ), brankář G. Donnarumma zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:14.
    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria (90+2. Dalot), Kalulu, A. Romagnoli, Hernández – Tonali, Krunić – Saelemaekers (64. Castillejo, 90+2. Maldini), Çalhanoğlu, Rebić – Leao (79. Hauge).
    Náhradníci: Tătăruşanu, Antonio Donnarumma – Dalot, Duarte, L. Colombo, Castillejo, Conti, Hauge, Musacchio, B. Díaz, Maldini.

    S. S. Lazio: Reina – Luiz Felipe, Patric (89. Hoedt), S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić (73. Akpa-Akpro), Escalante (46. Cataldi), Alberto, Marušić – Immobile (74. Pereira), Correa (32. Muriqi).
    Náhradníci: Strakoša, Alia – D. Anderson, F. Caicedo, Franco, Armini, Pereira, Akpa-Akpro, Cataldi, Hoedt, Adeagbo, Muriqi.

    Rozhodčí: Di Bello – Peretti, Fiorito
    ocianews.com