Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
Spezia Calcio
1:2 (1:1)
Janov CFC
Středa 23.12.2020, 20:45 • Stadio Alberto Picco, La Spezia • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    75
    Miha Zajc může být rád, že nyní nevidí rovnou červenou kartu. Kdyby byl kolem Spezie sněhový poprašek, tak by jistě zaplesal nad tím, jaké sáňky Zajc provedl na Ricciho. A navíc přímo z boku. Ale od sudího Massy vidí jen žlutou kartu.
     
    72
    Nešťastník Claudio Terzi navíc vidí za faul žlutou kartu.
     
    70
    Mattia Destro vidí za protesty žlutou kartu. Co je pro něj ale důležitější, a nejen pro něj, je to, že sudí jde celou situaci zkontrolovat k videu.
     
    43
    Je tomu tak. Paolo Ghiglione si po prvním faulu na Marchizziu u střídaček zblízka prohlédl žlutou kartu. Počet žlutých kartonků je na čísle čtyři a to mohou být hráči obou týmů ještě i celkem rádi.
     
    33
    Od prvních minut bylo zároveň jasné, že půjde o poměrně tvrdé utkání. A aby ho sudí Massa udržel v mezích, musí nyní ukázat žlutou kartu i Goranu Pandevovi. Severomakedonec nepočítal s tím, že si před ním hodí Matteo Ricci míč do kličky. Ať tak či tak, nemusel svými kolíky provádět až tak důraznou prohlídku lýtka domácího záložníka. To určitě bolelo.
     
    5
    Severomakedonská legenda Goran Pandev si rozhodně začátek utkání "užívá". Pátá minuta, třetí faul na něj, druhý za žlutou kartu. Julian Chabot z boku srazil sedmatřicetiletého matadora a vidí po zásluze žlutý trest.
     
    2
    A nyní už musí sudí trestat, jinak by se mu zápas mohl zvrtnout. Opět byl faulovaným hráčem Goran Pandev, kterého zatáhl za dres Martin Erlić a povalil na zem. Jasná žlutá karta.

    Tomáš Lysý

    Branky: 10. N'Zola (E. Gyasi) – 16. Destro (Pandev), 73. Criscito (pen.)

    Karty:   2. Erlić (SPZ), 5. Chabot (SPZ), 72. Terzi (SPZ) – 33. Pandev (JAN), 43. Ghiglione (JAN), 70. Destro (JAN), 75. Zajc (JAN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:20.
    Spezia Calcio: Provedel – Vignali, Erlić, Chabot (46. Terzi), Marchizza – Maggiore (75. Deiola), M. Ricci (84. Piccoli), Estevez (75. Bartolomei) – E. Gyasi, N'Zola, Farias (61. Mastinu).
    Náhradníci: Krapikas – Bastoni, Terzi, Ismajli, Sala, Pobega, Deiola, Acampora, Agoumé, Bartolomei, Mastinu, Piccoli.

    Janov CFC: Perin – A. Masiello, Radovanović, Criscito – Ghiglione (63. Zappacosta), Lerager (63. Zajc), Badelj, Behrami (74. Rovella), Czyborra – Pandev (74. Scamacca), Destro (84. Pjaca).
    Náhradníci: Paleari, Zima – Dumbravanu, Goldaniga, Bani, Zappacosta, Rovella, Zajc, Melegoni, Pjaca, Scamacca, Šomurodov.

    Rozhodčí: Davide Massa – Rodolfo Di Vuolo, Fabiu Schirru
    thejrc.org