Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
Spezia Calcio
1:2 (1:1)
Janov CFC
Středa 23.12.2020, 20:45 • Stadio Alberto Picco, La Spezia • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Scamacca na Provedela nevyzrál
     
    90+2
    Gianluca Scamacca posadil na zadek Lucu Vignaliho, když se mu krásně vyhnul. Z pravé strany postupoval sám na branku a těsně před gólmanem Provedelem zkusil krátkou kličku a hned po ní zakončení. Šestadvacetiletý brankář Spezie ale reagoval brilantně a míč vyráží. Janov tak tři body ještě nestvrdil.
     
    90
    Rázem mohlo být srovnáno. Paulo Bartolomei dostal před vápnem dostatek volného prostoru a navedl si míč ke střele. Mířil do levé šibenice, kam by Perin zcela jistě nedosáhl, ale balon se nakonec stočil těsně nad branku.
     
    84
    Střídání také na straně domácích. Matteo Ricci jde z placu a místo tohoto záložníka přichází útočník Roberto Piccoli. Manažer Italiano už sází vše jen na jednu kartu.
     
    84
    Mattia Destro dnes opět ukázal záblesky své někdejší geniality a zaslouží si za 84 minut hry velkou pochvalu. Nyní ho střídá Marko Pjaca.
    81. Mattia Destro tentokrát nezakončil nejlépe
     
    81
    Janovští jsou rázem při chuti. Dostávají se do zakončení a nepouští soupeře ke své brance. Po dlouhém nákopu od Perina vyhrál hlavičkový souboj Mattia Destro a rázem se hnal na branku. Poté už ale neměl dostatek sil na lepší zakončení a navíc ho doběhli tři hráči soupeře. Jeho střelu po zemi tak Provedel lapil.
     
    75
    Miha Zajc může být rád, že nyní nevidí rovnou červenou kartu. Kdyby byl kolem Spezie sněhový poprašek, tak by jistě zaplesal nad tím, jaké sáňky Zajc provedl na Ricciho. A navíc přímo z boku. Ale od sudího Massy vidí jen žlutou kartu.
     
    75
    Na nepříznivý vývoj zápasu reaguje i manažer Spezie Vincenzo Italiano. Ze hřiště posílá Nahuela Esteveze a Giulio Maggioreho. Ofenzívu posílí Paulo Bartolomei a Alessandro Deiola.
     
    74
    Ofenzívní tahouni Janova dohráli. Valon Behrami a Goran Pandev jdou z placu a nutno říct, že dneska je jejich vysvědčení na jedničku. Místo nich přichází Nicolo Rovella a Gianluca Scamacca.
    73. Domenico CRISCITO - 1:2
     
    73
    Janov právě vstřelil branku!
    Dvacet minut před koncem se dostává Janov do vedení. Terzi se určitě nyní modlil, aby gólman Ivan Provedel penaltu chytil, neboť nejenže prohrál hlavičkový souboj s Pandevem, ale vzápětí fauloval ve vápně Behramiho. Jenže fotbalový Bůh se k němu potřetí během čtyř minut otočil zády. DOMENICO CRISCITO kopl penaltu přesně a navíc tvrdě k levé tyči, takže i když brankář Provedel vystihl směr střely. neměl nárok.
    72. Penaltový faul Terziho na Behramiho
     
    72
    Nešťastník Claudio Terzi navíc vidí za faul žlutou kartu.
     
    72
    Byla nařízena penalta po faulu Claudia Terziho na Valona Behramiho. Tak usoudil sudí Davide Massa s kolegou u videa.
     
    70
    Mattia Destro vidí za protesty žlutou kartu. Co je pro něj ale důležitější, a nejen pro něj, je to, že sudí jde celou situaci zkontrolovat k videu.
     
    70
    Claudio Terzi nyní zaspal při tom, když šel dlouhý nákop na Pandeva. Ten dal míč do vápna pro Valona Behramiho a nešťastník Terzi jej na hranici faulu poslal k zemi. Zatím se penalta nepíská, ale Mattia Destro výrazně gestikuluje směrem k sudímu Davidu Massovi, který přerušuje hru.
     
    63
    Paolo Ghiglione má dnes odpracováno a na půl hodinku pouští na plac Davide Zappacostu. To samé potkává Lukase Leragera, místo kterého si zahraje Slovinec Miha Zajc.
     
    61
    Diego da Silva Farias toho dnes rozhodně moc nepředvedl. Jde z placu a místo něj se pokusí oživit ofenzívu Giuseppe Mastinu.
     
    46
    Julian Chabot již na plac ve druhé půlce nevyběhne, místo něj se představí také obránce Claudio Terzi.
     
    43
    Je tomu tak. Paolo Ghiglione si po prvním faulu na Marchizziu u střídaček zblízka prohlédl žlutou kartu. Počet žlutých kartonků je na čísle čtyři a to mohou být hráči obou týmů ještě i celkem rádi.
     
    33
    Od prvních minut bylo zároveň jasné, že půjde o poměrně tvrdé utkání. A aby ho sudí Massa udržel v mezích, musí nyní ukázat žlutou kartu i Goranu Pandevovi. Severomakedonec nepočítal s tím, že si před ním hodí Matteo Ricci míč do kličky. Ať tak či tak, nemusel svými kolíky provádět až tak důraznou prohlídku lýtka domácího záložníka. To určitě bolelo.
    16. Mattia DESTRO - 1:1
     
    16
    Janov právě vstřelil branku!
    Nyní už je srovnáno a MATTIA DESTRO se raduje. Celou akci začal na pravé straně Valon Behrami, jenž patičkou přiťukl míč pro Gorana Pandeva. Ten udělal pár rychlých kroků a přihrávkou podél vápna našel právě Destra, jenž byl u míče dříve než Estevez a zakončil pravačkou z první k levé tyči. Asistence: Goran Pandev.
    12. Destro chybu Provedela nepotrestal
     
    12
    Vzápětí mohla přijít hodně rychlá odpověď. Brankář domácích šel pro míč až na hranici vápna, ale Provedel byl pomalejší než sprintující Mattia Destro. Dřívější zázračné dítě italského fotbalu si míč skleplo hlavou a hned přišlo zakončení do volné branky, které stihl doběhnout a odkopnout na roh jeden z vracejících se hráčů Spezie.
    10. Mbala N'ZOLA - 1:0
     
    10
    Spezia právě vstřelila branku!
    Sedmý gól v probíhající sezoně, to je parádní vizitka jakéhokoliv kanonýra, natož nováčka Serie A. Emmanuel Gyasi zatáhl míč po pravé straně do vápna a přihrál pod sebe do míst, kde nabíhal MBALA N'ZOLA a Maggiore. První jmenovaný se přes statické stopery Radovanoviće a Masiella prodral do zakončení a kolem pravé strany brankáře Perina otevírá skóre zápasu. Asistence: Emmanuel Gyasi.
     
    5
    Severomakedonská legenda Goran Pandev si rozhodně začátek utkání "užívá". Pátá minuta, třetí faul na něj, druhý za žlutou kartu. Julian Chabot z boku srazil sedmatřicetiletého matadora a vidí po zásluze žlutý trest.
     
    2
    A nyní už musí sudí trestat, jinak by se mu zápas mohl zvrtnout. Opět byl faulovaným hráčem Goran Pandev, kterého zatáhl za dres Martin Erlić a povalil na zem. Jasná žlutá karta.

    Tomáš Lysý

    Branky: 10. N'Zola (E. Gyasi) – 16. Destro (Pandev), 73. Criscito (pen.)

    Karty:   2. Erlić (SPZ), 5. Chabot (SPZ), 72. Terzi (SPZ) – 33. Pandev (JAN), 43. Ghiglione (JAN), 70. Destro (JAN), 75. Zajc (JAN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:20.
    Spezia Calcio: Provedel – Vignali, Erlić, Chabot (46. Terzi), Marchizza – Maggiore (75. Deiola), M. Ricci (84. Piccoli), Estevez (75. Bartolomei) – E. Gyasi, N'Zola, Farias (61. Mastinu).
    Náhradníci: Krapikas – Bastoni, Terzi, Ismajli, Sala, Pobega, Deiola, Acampora, Agoumé, Bartolomei, Mastinu, Piccoli.

    Janov CFC: Perin – A. Masiello, Radovanović, Criscito – Ghiglione (63. Zappacosta), Lerager (63. Zajc), Badelj, Behrami (74. Rovella), Czyborra – Pandev (74. Scamacca), Destro (84. Pjaca).
    Náhradníci: Paleari, Zima – Dumbravanu, Goldaniga, Bani, Zappacosta, Rovella, Zajc, Melegoni, Pjaca, Scamacca, Šomurodov.

    Rozhodčí: Davide Massa – Rodolfo Di Vuolo, Fabiu Schirru
    bahis siteleri