Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
Udinese Calcio
0:2 (0:1)
Benevento Calcio
Středa 23.12.2020, 20:45 • DACIA Arena - Stadio Friuli, Udine • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohledem na statistiky se s vámi z předvánoční doby loučím. Užívejte svátky, odpočiňte si v rodinném kruhu a naberte síly do náročné doby, která zajisté i v roce 2021 přijde. V novém roce se na vás budu u fotbalu těšit napočtenou! (22:50:34)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:9.
     
    Domácím nepomohlo k bodům ani držení míče po dvě třetiny času, společně se střeleckou převahou. Rozdíl byl dnes především v produktivitě a koncovce. Udine mělo šance na branku, jenže ani jednu neproměnilo, zatímco ze dvou střel na branku Benevento dvakrát slavilo, a tak si připsalo velmi cenný zisk tří bodů.

    Ve vyrovnaném středu tabulky jde Benevento na desáté místo s 18 body, na pohárové příčky ztrácí bodů šest, Udine se propadlo na 12. místo a na šesté místo, které zaručuje postup do nové Konfederační ligy, ztrácí bodů devět. V tomto případě však platí spíše pohled pod sebe, na sestupové pozice to má Udine jenom pět bodů.
     
    Udinese v roli favorita na domácím trávníku propadlo a podlehlo Beneventu 0:2!

    Hosté si ze severovýchodu Itálie odváží nakonec tři body, nutno dodat, že zaslouženě. Na hřišti Udine předvedli v nepříliš líbivém zápase skvělý taktický výkon z defenzivy a dokázali držet útočné choutky svého soupeře na uzdě. Vepředu toho Benevento moc nepředvedlo, prakticky se dá říci, že ze dvou návštěv vápna dvakrát skórovalo. Dlouho však platil stav 0:1, v 66. minutě měl největší – a prakticky jedinou – šanci na srovnání Lasagna, který ale zblízka vyběhnutého Montipa nepřekonal. O 11 minut později prostřelil z ostrého úhlu nekompromisně brankáře Mussa obránce Gaetano Letizia a zlomené Udine se už v závěru nedokázalo dotáhnout. To platilo i o střele de Paula z přímáku, který ve čtvrté minutě nastavení napálil jenom břevno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hosté dostali míč až na útočnou půlku. Walace navíc ještě fauloval před střídačkou Beneventa Foulouna. Teď už je úplně hotovo a čeká se jenom na závěrečný hvizd.
    90+4. de Paul nastřelil jenom břevno
     
    90+4
    Tentokrát střílel napřímo Rodrigo de Paul a střelou do horní části branky orazítkoval jenom břevno!
     
    90+3
    Střelu de Paula blokoval kapitán Beneventa, Pasquale Schiattarella, rukou. Udine má úplně poslední možnost na drama, přímo proti brance přímák z dobrých 25 metrů.
     
    90+2
    Do otevřené obrany vyvedl míč v rychlém útoku Giuseppe Di Serio, jeho zakončení po zemi doprostřed branky bylo však spíše propagačního charakteru. Pro zkrácení času však ideální.
     
    90+1
    Z něj však nevzniklo nic podstatného, jenom kontroverze a strkanice po útočném faulu Becaa. Během chvíle se vše podařilo uklidnit, klidný závěr nás nicméně rozhodně nečeká.
     
    90+1
    Ještě pět minut zbývá odehrát do konce zápasu, domácí zahajují nastavení rohovým kopem.
     
    90
    Larsen byl odstaven od míče, Schiattarella s mírnými komplikacemi nakonec dostává míč těsně za půlící čáru, což hostům stačí.
     
    89
    Po bezmála dvou minutách prostoje se pokračuje, včetně nastavení zbývá zhruba ještě pět minut hry. Hosté ale dohrávají zápas v pohodě a nechtějí si nic komplikovat.
     
    86
    Z rohového kopu však vznikl jenom brejk Beneventa. Ten sice hosté do sladké tečky nedotáhli, hra se ale přerušuje, neboť mezi dva hráče Beneventa při rohovém kopu vlétl Becao a oba zůstali ležet na zemi. Po delším ošetřování oba opouští hrací plochu, ale zřejmě zápas do konce dotáhnou.
     
    85
    Lasagna při přenesení hry na druhou stranu podklouzl a jeho centr nebyl příliš povedený. I tak ale vybojoval kolega na druhé straně, Jens Stryger Larsen, už šestý roh pro domácí barvy.
     
    84
    Kevin Lasagna nedoběhl kolmou přihrávku za obranu, následuje tak další odkop od branky Beneventa. Ze strany Udine to již začíná být mírná křeč, hosté mají zápas rozehrán bravurně.
     
    83
    A míč skutečně propadl na Nestorovskiho, který se dostal k hlavičce a usměrňoval balon na branku. Jenže s nepříliš velkou razancí a Lorenzo Montipò si s tímto dokázal poradit.
     
    82
    Roberto Pereyra si došel pro faul poté, co byl stažen na zem od Daba. Pokud chtějí domácí ještě pomýšlet na body, tenhle trestňák by měli dotlačit do gólu.
     
    81
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Marco Sau. Hrdina dnešního zápasu pro Benevento, Gianluca Caprari, má pro tuto chvíli splněno, na jeho místo nastupuje Marco Sau.
     
    80
    de Paul chtěl překvapit brankáře hostí dalekonosnou střelou, míč mu na nohu však vůbec nesedl a s opačnou falší končí hrací předmět hodně mimo zařízení.
     
    79
    Domácí jsou nyní již v těžké pozici a s přihlédnutím k jejich trápení se v útoku z posledních minut to dnes pravděpodobně nebude s bodovým ziskem. Ale nepředbíhejme, stále nám zbývá zhrua 12 minut hry včetně nastavení.
    77. Gaetano LETIZIA - 0:2
     
    77
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Udine dostává do poslední čtvrthodinky hry těžký direkt a Benevento je zase blíže třem bodům! Caprari čekal u postranní lajny, až následně vymyslel přihrávku do otevřeného prostoru, kam nalétl GAETANO LETIZIA. Obránce hostí pak postupoval z velmi ostrého úhlu do šestnáctky a nekompromisní bombou pod protější víko dává Beneventu větší klid do posledních minut – 0:2! Asistence: Gianluca Caprari.
     
    75
    Nestorovski krátce po svém příchodu na trávník předvedl vůči kapitánovi Beneventa, Pasqualu Schiattarellovi, nevybíravý zákrok šlapákem a i v tomto případě může být rád, že nedostal hned žlutou.
     
    74
    Benevento získalo u vlastní střídačky míč skrze vhazování a s rozehrávkou nikam příliš nespěchá. Necelých 20 minut do konce drží totiž na hřišti Udine velmi dobrý výsledek.
     
    73
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Hidde ter Avest.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Marvin Zeegelaar, přichází Ilja Nestorovski.
     
    72
    Deulofeu ještě dokázal přihrát Samirovi na krátkou vzdálenosti, následně si však sedl na trávník a vypadá to, že už toho více dnes nezvládne. Dlouho se tak v dnešním zápase neukázal a za doprovodu lékaře míří přímo do kabiny.
     
    70
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Riccardo Improta, přichází Daam Foulon.
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Lapadula, přichází Giuseppe Di Serio.
     
    68
    V prvních minutách po střídání se Deulofeu nepředvedl v příliš dobrém světle. Tentokrát v honbě za míčem v soupeřově šestnáctce došlápl Schiattarellu a je mu domlouváno, aby od toho příště upustil.
     
    67
    Deulofeu následně příliš nezvládl své emoce a naskočil do jednoho z obránců Beneventa, který byl již v držení míče. Tím způsobil útočný faul a může být rád, že vyvázl bez karty.
    66. Lasagna zblízka nepřekonal brankáře
     
    66
    Ačkoliv jsem to zakřikl, tak svůj pokus Lasagna neproměnil, a stále je to 0:1! Od de Paula totiž dostal domácí kapitán míč do otevřeného prostoru zleva v náběhu. Proti vyběhnutému gólmanovi, který v tu chvíli šel na zem, ale nedokázal Lasagna míč zvednout a z bezprostřední blízkosti jej překonat!
     
    65
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Tolgay Arslan, přichází Walace.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Kevin Bonifazi, přichází Gerard Deulofeu.
     
    64
    Z rohového kopu nic domácí nezískali, stále ale pokračují v náporu na branku Beneventa. Všechno je to však bez gólového úspěchu, navíc i bez velké šance.
     
    63
    Lasagna zvládl ustát situaci na středu pole a křižným centrem přenést hru na Larsena, který si doběhl míč, chvíli počkal a vrátil jej zpět na kapitána Udine. Mezitím ale už do hry vstoupil obránce Letizia a srazil na roh.
     
    62
    Rozdrobená hra pokračuje i nadále, často je míč mimo hru, navíc dochází k faulům z obou stran a nevidíme rozhodně něco, u čeho by fanoušci fotbalu hýkali nadšeně blahem a těšili se na další minuty.
     
    61
    Larsen nechal přes sebe projít střídajícího Tella a hostující záložník se mu odvděčil střelou zpoza šestnáctky, která ale šla jenom do předem nastavených rukavic brankáře Mussa.
     
    60
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Bryan Dabo.
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Roberto Insigne, přichází Andrés Tello.
     
    59
    Lasagna jej hrál na zadní tyč a k míči se dostal Becao, který zády k brance kopal přes hlavu. Efektní zakončení ale šlo vysoko nad a ještě před výkopem brankáře Beneventa je tu střídání.
     
    58
    Při návratu do obrany stáhl k zemi Insigne Samira, pro Udine se nabízí další přímák, tentokrát v modifikaci jakéhosi zkráceného rohového kopu.
     
    57
    Dva souboje a dva hráči na zemi, každý tým měl jednoho dočasně mimo. Na lavičkách se sice zvedla zvuková hladina, ani jeden souboj ale neshledal sudí Volpi jako nedovolený a nechává hru plynout nadále.
     
    56
    Až moc horliví nyní byli černobílí po snadném zisku balonu. Přesto však stále na míči zůstávali – i přes četné chyby. Nakonec to na sebe vzal Larsen, z 23 metrů ale napálil míč kamsi do desáté řady.
     
    55
    Roberto Pereyra vracel pod sebe na Becaa, který následně poslal centr do šestnáctky pro Lasagnu. Jeho střela hlavou ale šla vedle pravé tyče a pro brankáře Beneventa nebyla nijak nebezpečná.
     
    54
    Prostřelit bloky napřímo zkusil de Paul, ale bez úspěchu. Odražené míče však zpravidla mají jeho spoluhráči a nejinak je tomu i teď.
     
    53
    Dva vzdušné souboje ze dvou ale zvládli lépe hostující hráči a dostávají míč do bezpečné vzdálenosti od branky. Udine stále nemůže najít prostor k další šanci.
     
    52
    Samirovi nakonec úraz doktoři zachladili a obránce Udine tak může pokračovat dále v zápase. Do hry se vrací v momentě, kdy po sraženém centru Zeegelaara budou kopat domácí roh.
     
    51
    Dočasně v deseti hráčích tak druhý nejstarší italský klub v nejvyšší soutěži pokračuje dále v tažení, tentokrát bude vhazovat u rohového praporku blíže k brance soupeře.
     
    50
    Samir sice odbíhá za postranní lajnu, v první chvíli ale ukazoval gestem, že bude chtít vystřídat. Nicméně je spousta bolístek, které vyřeší laciný obstřik kelenem.
     
    49
    Na hřišti zůstal ležet Samir a drží se za kotník. Těžko říct, kde a kdy došlo ke zranění, každopádně je již u něj ošetřovací četa.
     
    48
    Pereyra byl vytlačen až k rohovému praporku a dva stínící obránce se pokusil prostřelit patičkou, která ale neprošla. I tak se stále Udine drží na míči a pokračuje v útoku.
     
    47
    Jenže rozehrávka po zemi se vůbec nepovedla. Zcela bez problémů získali míč hostující hráči a odkopávají až k brance Juana Mussa. Pro tuto chvíli jim to stačí.
     
    46
    Riccardo Improta zasáhl rukou v souboji jednoho z hráčů Udine přímo do obličeje. Záložníkovi Beneventa je pískán faul a domácí rozehrávají tento přestupek poblíž lajny.
     
    46
    Startuje nám druhý poločas, tentokrát mají výkop domácí hráči. Na obou stranách nebyl důvod střídat, sestavy tak zůstávají zcela stejné, jako na konci první půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    Nepříliš záživný první poločas toho moc nenabídl. Optickou převahu měli domácí hráči, jenže paradoxně jako první inkasovali už v deváté minutě, kdy Mussa v kase Udine prostřelil povedeným pokusem k tyči Gianluca Caprari. Šance na srovnání měli domácí hráči tři, minutu po inkasovaném gólu ale Lasagna branku netrefil, ve 27. minutě Pereyra neusměrnil míč po chybě gólmana Beneventa do prázdné branky a přímák po půlhodině hry z dobré pozice napálil Lasagna jenom do zdi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Překopáváná na středu pole zřejmě již nic dalšího nepřinese, dostáváme se již do skutečného závěru prvního poločasu.
     
    45+1
    Pasquale Schiattarella dobře vykryl nabíhajícího Pussetta a nedovolil, aby šla přihrávka na domácího útočníka. Hra se pak stáhla k postranní lajně a vhazování nakonec připadlo Beneventu.
     
    45
    Hry vysokou nohou se dopustil Pussetto při snaze získat míč proti Glikovi. Na začátku dvouminutového nastavení tak nemusí hosté nikam spěchat, neboť budou rozehrávat u své branky.
     
    45
    Centr na bližší tyč ale sebral Samir a okamžitě s ním pádil vpřed, Tuia jej však zezadu zastavil takovým způsobem, že je z toho žlutá karta pro obránce hostí.
     
    43
    Oboustranné držení mezi Becaem a Tuiou bylo vyhodnoceno jako přípustné z obou stran, tudíž hra pokračovala dále a další střelecký pokus zapsal Caprari. Hlavou přizvedl střelu Bonifazi vysoko nad, Benevento tak má roh.
     
    42
    Caprariho při otočce držel Becao, taktickým faulem dochází k dalšímu přerušení hry, navíc jsme již v posledních minutách prvního poločasu.
     
    41
    Ignacio Pussetto šel do míče v šestnáctce stejně jako brankář Beneventa. Míč měl v držení jako první, Pussetto přes něj přepadl a chtěl penaltu, jasným gestem však arbitr Volpi nechává hru pokračovat.
     
    40
    Nebezpečnou střelou se ale následně prezentoval jeden z hostujících hráčů. Svůj pokus chtěl z osy utáhnout přesně k tyči, ale nakonec to mělo k ideálu celkem daleko.
     
    39
    Po delší době dokázali udržet míč v útoku i Beneventští, poslední slovo měl v tomto případě střelec jediného gólu, Gianluca Caprari. Jeho střelecký pokus ale neměl umístění a Musso jej bere pohodlně do rukavic.
     
    38
    Becao se protlačil na pravé straně až k přihrávce po zemi do vápna, v oblasti, kam míč směřoval, ale byli pouze hostující hráči, kteří si dokázali bezproblémově poradit.
     
    37
    Ztrátu míče se pokusili domácí vykompenzovat opětovným získáním. Znovu u toho byl Kevin Lasagna, jehož aktivita je v prvním poločase opravdu velká. Tentokrát to bylo ale za cenu faulu.
     
    36
    Pasquale Schiattarella odchází na komplexnější ošetření za postranní čáru, zřejmě se jednalo o dozvuk souboje s útočníkem Lasagnou. Nemělo by to být ale nic, co by ohrozilo pokračování hostujícího špílmachra v zápase.
     
    34
    Zastavený míč v klubku těl na malém vápně vyšťoural jako první aktivní Lasagna a ihned hrál pod sebe na Arslana. Jeho tvrdý pokus ale mířil doprostřed branky, kde byl Montipò připraven.
     
    33
    Rozhodčí musí klidnit vášně, které se projevily v posledních pár minutách hry. Po faulu Lasagny na Schiattarellu domlouvá snad třem hráčům najednou, vše se zatím obejde bez karet.
    32. Lasagnovi přímák příliš nesedl
     
    32
    Jenomže Lasagna napral jenom zeď, tento střelecký pokus útočníkovi domácích zkrátka nesedl a pro Benevento to nepředstavovalo žádné nebezpečí v rámci ohrožení branky.
     
    30
    Rychlonohého de Paula zastavil nepovoleným způsobem Kamil Glik. Navíc v takové pozici, že bude mít Udine přímák z velmi dobré pozice na skórování, těsně před lajnou pokutového území!
     
    30
    Po levé straně se tlačil do šestnáctky domácích Caprari, ojedinělý výpad útočníků hostí ale končí ztrátou míče.
    27. Chybu brankáře hostí Pereyra nepotrestal
     
    27
    Brankář Lorenzo Montipò se snažil o konstruktivní rozehru, místo toho mu ale sebral míč na hraně vápna v souboji Lasagna. Za ním stojící Pereyra se pokoušel okamžitě dopravit balon do prázdné branky, jenže zamířil z úhlu vysoko nad břevno!
     
    26
    Optická převaha celku ze severní části Itálie pokračuje, Benevento spíše jenom běhá za míčem a stínuje možné prostory na přihrávku. Ale vede o jednu branku, což je pro něj v tuto chvíli nejdůležitější.
     
    25
    V první chvíli to vypadalo na skvělou možnost pro domácí, neboť Pussetto šel po krátké přihrávce od de Paula k zemi, navíc těsně před šestnáctkou. Po chvilce je však jasno, Pussetto si pomohl k míči útočným faulem a Benevento tak nebude muset bránit přímák.
     
    23
    Domácí tak měli prostor na reakci, Lasagna táhl brejk po levém křídle, jeho finální přihrávka do předbrankového prostoru nakonec skončila nařízením druhého rohového kopu pro Udine v krátkém čase.
     
    23
    Rohový kop ale nebyl pro hosty žádné nebezpečí, ti naopak vyvezli balon a operovali s ním poblíž šestnáctky soupeře. Ani z této situace ale nevzešlo vůbec nic.
     
    21
    Divoká rozehrávka vhazování nakonec domácímu týmu prošla a Zeegelaar měl prostor na tvorbu po patičce Pussetta, po nepřehledné situaci je z toho roh pro domácí, vůbec první v zápase.
     
    20
    Becao vystrčeným kolenem zastavil běžícího Lapadulu, instantně kasíruje žlutou kartu, která navíc znamená, že si příští zápas obránce Udine nezahraje.
     
    19
    Improta se pokoušel v situaci 1 na 1 přejít přes Samira, jenže zvolil až moc dlouhou kličku, kterou poté nestihl doběhnout. Na tahu jsou tak opět domácí, ti se ale trápí především skrze nepřesnosti.
     
    17
    Benevento se během chvíle dostalo poblíž šestnáctky pod velký tlak kvůli několika nepřesným přihrávkám. Jenže Udine z toho nedokázalo vytěžit nic, naopak musí jít do obranné fáze.
     
    16
    Další osobní souboj ve vápně Beneventa, po kterém šel na trávník Lasagna. Zvednuté ruce jeho spoluhráčů značily žádost o penaltu, rozhodčí Volpi však nařizuje pouze odkop od branky hostí.
     
    15
    Domácí i nadále pokračují v poměrně velké aktivitě, tentokrát si dlouhý nákop do šestnáctky doběhl Lasagna a snažil se v souboji pustit míč pod sebe na Pussetta. Druhý útočník v systému 3-5-2 ale z těžkého úhlu nemířil moc přesně a trefil jenom boční síť.
     
    12
    Poté se ale chvilku nehrálo. Na středovém kruhu zůstal po vzdušném souboji ležet domácí Arslan a bylo potřeba lékařské pomoci. Domácí záložník nakonec odešel ze hřiště s mírnou pomocí a jeho pokračování v zápase je určitě s otazníkem.
    10. Lasagna netrefil odražený míč z první ideálně
     
    10
    Okamžitě po rozehrávce se domácí natlačili do šestnáctky a byla z toho velká šance, když odražený míč v šestnátce sebral Lasagna a okamžitě střílel křížem na zadní štangli, prudký pokus však zamířil mimo!
    9. Gianluca CAPRARI - 0:1
     
    9
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Z první akce vůbec se hosté ujímají vedení a pro aktivnější Udinese je to pěkná facka. GIANLUCA CAPRARI dostal z pravé strany míč do volného prostoru a prakticky přímo z osy hřiště pálil okamžitě na branku. Jeho střela po zemi zaplula přesně k tyči a Musso už nestihl doskočit – 0:1! Asistence: Roberto Insigne.
     
    8
    Po sérii faulů přichází první žlutá karta zápasu. Za přitažení unikajícího Lasagneho za dres vidí napomenutí hostující Roberto Insigne.
    6. de Paul v tutové šanci selhal
     
    6
    Domácí došli k první velké šanci zápasu! Na pravé straně vznikl prostor pro aktivního Larsena, který si zpracoval míč a ihned poslal do šestnáctky centr na nabíhajícího de Paula u zadní tyče. de Paul se sice k míči bezproblémově dostal, ale zblízka branku překopl o několik metrů!
     
    5
    Kombinace na malém prostoru domácím příliš nevyšla, nakonec ale budou vhazovat, což je pro ně zřejmě nejlepší řešení celé situace.
     
    4
    Jens Stryger Larsen šel do souboje s dvěma hráči Beneventa a byl čistě zbaven míče, jeho problém pak musel řešit Becao, jehož faul na středové čáře neušel pozornosti rozhodčího, hosté tak budou rozehrávat.
     
    3
    Samir ťuknul míč doleva, jenom o pár chvil později se mu však hrací předmět vrátil. A tak následovalo přesunutí hry napravo, po nešikovném obrannému zákroku Letiziy se dostal Lasangna do relativně výhodné pozice, kterou však zničil nahrávkou na druhou stranu.
     
    2
    Udine se dostalo k souvislému držení míče a snaží se kombinovat, děje se tak především na obranné polovině. Benevento hraje relativně vysoko v obraně a snaží se napadat rozehrávku.
     
    1
    Příliš dlouhou přihrávkou k pravé lajně vyhnal de Paul Strygera, který se sice snažil ve sprintu, ale už od prvních metrů bylo jasné, že tohle nemůže domácí záložník stihnout. Následuje vhazování Beneventa.
     
    1
    Rozhodčí Volpi zahájil dnešní utkání, výkop má hostující tým, který ale daleko skutečně nedošel. Kousek za půlící čárou se dopustil Lapadula hry rukou a míč tak připadá domácím.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -10
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Musso – Becao, Bonifazi, Samir – Stryger Larsen, de Paul, Arslan, Pereyra, Zeegelaar – Lasagna (C), Pussetto.
    Náhradníci: Carnelos, Scuffet – Deulofeu, Walace, ter Avest, Mićin, Nestorovski, Mandragora, Forestieri, Palumbo, De Maio, Coulibaly.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Tuia, Glik (C), Barba – Schiattarella, Ionita, Improta – R. Insigne, Caprari – Lapadula.
    Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Del Pinto, Tello, Viola, Bryan Dabo, Foulon, Di Serio, Moncini, Sau, Pastina.

    Rozhodčí: Volpi – Alassio, Avalos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    UDINESE CALCIO
    11. místo, 15 bodů, skóre 14:15, bilance 4-3-5

    Udine má o jeden zápas méně, v současnosti má ale jednu z nejlepších forem v lize vůbec. Po malátném úvodu, kdy se udineský fotbal krčil na spodku tabulky, stačilo bodovat pětkrát v řadě a rázem je to pro Udine mnohem přijatelnější tabulkové postavení, než tomu bylo na začátku ročníku. Stejně jako Benevento, i tým ze severovýchodní Itálie nepovolil Laziu získat tři body, ba naopak, dokonce jej o ně obral. Poslední dvě utkání však dopadly remízou, nejprve 0:0 s Crotone, následně v Cagliari oba týmy měly po gólu. Povede se vrátit Udine na vítěznou vlnu?
     
    BENEVENTO CALCIO
    12. místo, 15 bodů, skóre 15:23, bilance 4-3-6

    Zatímco ve svém prvním ročníku v nejvyšší italské soutěži platilo Benevento za otloukánka, ve svém druhém představení po dvou letech předvádí slušný fotbal, který zatím vynáší pohodlný střed tabulky. Pravidelnou bodující formu mají hráči až v posledních šesti zápasech, ve kterých prohráli všehovšudy pouze jednou, a to proti Sassuolu, kde navíc hráli celý druhý poločas proti deseti. Remizovat dokázali s takovými jmény, jako je Juventus a Lazio (shodně 1:1) a takovou formu by si rádi přenesli i do dalších zápasů.
     
    Krásný poslední předvánoční večer pří sledování italského fotbalu! Zatímco v drtivé většině domácností po celé Evropě vrcholí přípravy na slavnostní den na konci roku 2020, ve sférách italského fotbalu tomu tak určitě není, neboť se rozehraje 14. kolo, poslední v tomto zvláštním roce.

    A my se v tomto přenosu zaměříme na souboj dvou týmů z absolutního středu tabulky, které navíc mají poměrně solidní formu. Udine hraje v italské nejvyšší lize už několikátou sezonu v řadě a patří ke stálicím italského fotbalu, naopak Benevento se vrátilo o patro výše podruhé za poslední tři roky. Začátek zápasu je naplánován na 20:45, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kalas

    Branky: 9. Caprari (R. Insigne), 77. Letizia (Caprari)

    Karty:   20. Becao (UDI) – 8. R. Insigne (BNT), 45. Tuia (BNT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:9.
    Udinese Calcio: Musso – Becao, Bonifazi (65. Deulofeu, 73. ter Avest), Samir – Stryger Larsen, de Paul, Arslan (65. Walace), Pereyra, Zeegelaar (73. Nestorovski) – Lasagna (C), Pussetto.
    Náhradníci: Carnelos, Scuffet – Deulofeu, Walace, ter Avest, Mićin, Nestorovski, Mandragora, Forestieri, Palumbo, De Maio, Coulibaly.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Tuia, Glik, Barba – Schiattarella (C), Ionita (60. Bryan Dabo), Improta (70. Foulon) – R. Insigne (60. Tello), Caprari (81. Sau) – Lapadula (70. Di Serio).
    Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Del Pinto, Tello, Viola, Bryan Dabo, Foulon, Di Serio, Moncini, Sau, Pastina.

    Rozhodčí: Volpi – Alassio, Avalos
    thejrc.org