Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
Udinese Calcio
0:2 (0:1)
Benevento Calcio
Středa 23.12.2020, 20:45 • DACIA Arena - Stadio Friuli, Udine • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohledem na statistiky se s vámi z předvánoční doby loučím. Užívejte svátky, odpočiňte si v rodinném kruhu a naberte síly do náročné doby, která zajisté i v roce 2021 přijde. V novém roce se na vás budu u fotbalu těšit napočtenou! (22:50:34)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:9.
     
    Domácím nepomohlo k bodům ani držení míče po dvě třetiny času, společně se střeleckou převahou. Rozdíl byl dnes především v produktivitě a koncovce. Udine mělo šance na branku, jenže ani jednu neproměnilo, zatímco ze dvou střel na branku Benevento dvakrát slavilo, a tak si připsalo velmi cenný zisk tří bodů.

    Ve vyrovnaném středu tabulky jde Benevento na desáté místo s 18 body, na pohárové příčky ztrácí bodů šest, Udine se propadlo na 12. místo a na šesté místo, které zaručuje postup do nové Konfederační ligy, ztrácí bodů devět. V tomto případě však platí spíše pohled pod sebe, na sestupové pozice to má Udine jenom pět bodů.
     
    Udinese v roli favorita na domácím trávníku propadlo a podlehlo Beneventu 0:2!

    Hosté si ze severovýchodu Itálie odváží nakonec tři body, nutno dodat, že zaslouženě. Na hřišti Udine předvedli v nepříliš líbivém zápase skvělý taktický výkon z defenzivy a dokázali držet útočné choutky svého soupeře na uzdě. Vepředu toho Benevento moc nepředvedlo, prakticky se dá říci, že ze dvou návštěv vápna dvakrát skórovalo. Dlouho však platil stav 0:1, v 66. minutě měl největší – a prakticky jedinou – šanci na srovnání Lasagna, který ale zblízka vyběhnutého Montipa nepřekonal. O 11 minut později prostřelil z ostrého úhlu nekompromisně brankáře Mussa obránce Gaetano Letizia a zlomené Udine se už v závěru nedokázalo dotáhnout. To platilo i o střele de Paula z přímáku, který ve čtvrté minutě nastavení napálil jenom břevno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hosté dostali míč až na útočnou půlku. Walace navíc ještě fauloval před střídačkou Beneventa Foulouna. Teď už je úplně hotovo a čeká se jenom na závěrečný hvizd.
    90+4. de Paul nastřelil jenom břevno
     
    90+4
    Tentokrát střílel napřímo Rodrigo de Paul a střelou do horní části branky orazítkoval jenom břevno!
     
    90+3
    Střelu de Paula blokoval kapitán Beneventa, Pasquale Schiattarella, rukou. Udine má úplně poslední možnost na drama, přímo proti brance přímák z dobrých 25 metrů.
     
    90+2
    Do otevřené obrany vyvedl míč v rychlém útoku Giuseppe Di Serio, jeho zakončení po zemi doprostřed branky bylo však spíše propagačního charakteru. Pro zkrácení času však ideální.
     
    90+1
    Z něj však nevzniklo nic podstatného, jenom kontroverze a strkanice po útočném faulu Becaa. Během chvíle se vše podařilo uklidnit, klidný závěr nás nicméně rozhodně nečeká.
     
    90+1
    Ještě pět minut zbývá odehrát do konce zápasu, domácí zahajují nastavení rohovým kopem.
     
    90
    Larsen byl odstaven od míče, Schiattarella s mírnými komplikacemi nakonec dostává míč těsně za půlící čáru, což hostům stačí.
     
    89
    Po bezmála dvou minutách prostoje se pokračuje, včetně nastavení zbývá zhruba ještě pět minut hry. Hosté ale dohrávají zápas v pohodě a nechtějí si nic komplikovat.
     
    86
    Z rohového kopu však vznikl jenom brejk Beneventa. Ten sice hosté do sladké tečky nedotáhli, hra se ale přerušuje, neboť mezi dva hráče Beneventa při rohovém kopu vlétl Becao a oba zůstali ležet na zemi. Po delším ošetřování oba opouští hrací plochu, ale zřejmě zápas do konce dotáhnou.
     
    85
    Lasagna při přenesení hry na druhou stranu podklouzl a jeho centr nebyl příliš povedený. I tak ale vybojoval kolega na druhé straně, Jens Stryger Larsen, už šestý roh pro domácí barvy.
     
    84
    Kevin Lasagna nedoběhl kolmou přihrávku za obranu, následuje tak další odkop od branky Beneventa. Ze strany Udine to již začíná být mírná křeč, hosté mají zápas rozehrán bravurně.
     
    83
    A míč skutečně propadl na Nestorovskiho, který se dostal k hlavičce a usměrňoval balon na branku. Jenže s nepříliš velkou razancí a Lorenzo Montipò si s tímto dokázal poradit.

    Tomáš Kalas

    Branky: 9. Caprari (R. Insigne), 77. Letizia (Caprari)

    Karty:   20. Becao (UDI) – 8. R. Insigne (BNT), 45. Tuia (BNT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:9.
    Udinese Calcio: Musso – Becao, Bonifazi (65. Deulofeu, 73. ter Avest), Samir – Stryger Larsen, de Paul, Arslan (65. Walace), Pereyra, Zeegelaar (73. Nestorovski) – Lasagna (C), Pussetto.
    Náhradníci: Carnelos, Scuffet – Deulofeu, Walace, ter Avest, Mićin, Nestorovski, Mandragora, Forestieri, Palumbo, De Maio, Coulibaly.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Tuia, Glik, Barba – Schiattarella (C), Ionita (60. Bryan Dabo), Improta (70. Foulon) – R. Insigne (60. Tello), Caprari (81. Sau) – Lapadula (70. Di Serio).
    Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Del Pinto, Tello, Viola, Bryan Dabo, Foulon, Di Serio, Moncini, Sau, Pastina.

    Rozhodčí: Volpi – Alassio, Avalos
    thejrc.org