Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
Hellas Verona
1:2 (0:0)
Inter Milán
Středa 23.12.2020, 18:30 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:35:29)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:19.
     
    Inter Milán potvrdil roli favorita a na půdě Hellasu Verony zvítězil 2:1. První poločas nebyl z pohledu svěřenců kouče Conteho vůbec ideální. Domácí soupeře přehrávali a málem i získali na svou stranu vedení, avšak Faraoniho vychytal Handanović. První gól padl až ve druhé půli. V 52. minutě Hakimí odcentroval a Lautaro Martínez vsítil s pomocí pravé tyče důležitou branku. Jurićova družina dokázala srovnat stav v 63. minutě po obrovské hrubce Handanoviće, kterou potrestal střídající Ivan Ilić. Nad gólmanovou chybou se hráči Inter nakonec budou moci zasmát, protože i navzdory lacinému inkasovanému gólu vybojovali všechny tři body, konečnou podobu dal výsledku Milan Škriniar, jenž skóroval hlavou po centru Brozoviće. Inter v lize zvítězil posedmé v řadě a minimálně do večerních hodin vystřídal na čele tabulky konkurenční AC Milán.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Inter zvítězí! Finální akci Hellasu pohlídal bez větších potíží, naopak sám ještě jednou skóroval po brejku Hakimího, výborné přihrávce a gólu Lukaka do prázdné brány. Arbitr Giacomelli se zachoval velmi necitiivě, když odpískal konec zápasu ještě před dosažením branky.
     
    90+2
    Lukaku v závěrečných okamžicích střetnutí úřaduje. Nyní si chtěl narazit s Martínezem, zpětný pas ovšem směřoval mimo hrací plochu.
     
    90+1
    Achraf Hakimí bez větších problémů utekl po pravé lajně svému osobnímu strážci, načež před brankou hledal Lukaka. Útočník očekával přihrávku více do nohy, ve skluzu nedokázal poslat míč do prázdné brány!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Znovu v akci belgický útočník. Tentokráte zkoušel před bránou najít Artura Vidala, avšak nízký centr s velkým klidem sebral do své moci Silvestri.
     
    88
    Romelu Lukaku perfektně pošetřil cenné vteřinky. Proti přesile využil svého mohutného těla. Giangiacomo Magnani sice nakonec dokázal zakročit, ale hosté budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    87
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Roberto Gagliardini.
     
    86
    Miguel Veloso překvapivě přenechal exekuci Ivanu Ilićovi. Ten ukázal, že techniku má výbornou, ale druhý zásah v utkání nepřidal. Míč začal podat pozdě, jen lízl horní síť.
     
    85
    Vyrovnat bude mít Verona možnost z velmi zajímavě vypadající standardní situace. Milan Škriniar při výskoku skočil Dimarcovi na záda.
     
    84
    Hellas zvolil kombinaci na krátko. Svěřenci kouče Juriće hrají trpělivě, avšak čas hraje proti nim. Konec základní hrací doby se blíží.
     
    83
    Inter definitivní razítko na vítězství nepřidal, naopak žlutou kartu obdržel Alessandro Bastoni. při návratu do obrany zezadu brnkl o pravou nohu s míčem utíkajícího Lazoviće.
     
    82
    Mladák Bastoni nejen skvěle vystihl rozehrávku, ale i založil rychlý protiútok. V blízkosti šestnáctky soupeře přidal Vidalovi, který ještě nahrál lépe postavenému Lukakovi. Sražená rána skončila v boční síti.
     
    81
    Levý bek Koray Günter měl velké štěstí, že při dlouhém nákopu zasáhl Lautara Martíneze do ruky. V případě zasáhnutí jiné části by Argentinec postupoval sám na bránu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Druhý celek italské Seria drží těsný náskok nad Hellase, jemuž viditelně docházejí fyzické síly.
     
    79
    Dalším, žlutou kartou potrestaným hráčem domácího výběru je Giangiacomo Magnani. Stoper skočil Lukakovi na naznačení pohybu, stejného hráče vzápětí nemilosrdně podrazil.

    Milan Huppert

    Branky: 63. Ilić – 52. Lautaro Martínez (Hakimí), 69. Škriniar (Brozović)

    Karty:   29. Dawidowicz (VRN), 45+3. Zaccagni (VRN), 64. Dimarco (VRN), 79. Magnani (VRN) – 45+1. Brozović (INM), 83. Bastoni (INM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:19.
    Hellas Verona: Silvestri – Dawidowicz (31. Lovato, 59. Günter), Magnani, Ceccherini – Faraoni, Tameze, Veloso (C), Dimarco – Salcedo (46. Ilić), Zaccagni (53. Lazović) – Colley (53. Rüegg).
    Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Bertini, Çetin, Danzi, Günter, Ilić, Lazović, Lovato, Rüegg, Udogie, Ankrah.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Hakimí, Barella, Brozović, Young – Lautaro Martínez (87. Gagliardini), Perišić (70. Arturo Vidal) – R. Lukaku.
    Náhradníci: D. Padelli, I. Radu – D'Ambrosio, Darmian, Gagliardini, Kolarov, Ranocchia, Sensi, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Giacomelli – Liberti, Galetto
    thejrc.org