Wolfsburg – Sandhausen 4:0 (kon.) | Essen – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Stuttgart – Freiburg 1:0 (kon.)
Hannover – W. Brémy 0:3 (kon.) | Mohuč – Bochum 2:2 (0:3 po pen.) | Wiesbaden – Regensburg 0:0 (2:4 po pen.)
konec
Hannover 96
0:3 (0:2)
Werder Brémy
Středa 23.12.2020, 20:45 • HDI-Arena. Hannover • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu. Druholigový Hannover přivítá v rámci druhého kola DfB Pokalu bundesligové Brémy. Oba celky spojuje třinácté místo ve svých soutěžích.
     
    WERDER BRÉMY (BUNDESLIGA)
    13 utkání, 14 bodů (3-5-5), skóre 16:21

    Werderu se v letošním ročníku Bundesligy moc nedaří a aktuálně okupuje až třinácté místo. V posledním kole ovšem zvládl utnout sérii porážek výhrou 1:0 na hřišti předposlední Mohuče, v duelu nastoupil ke 250. utkání v zelenobílém Theo Gebre-Selassie, jenž přepsal klubovou historii v počtu startů.

    Brémy postoupily do druhého kola německého poháru poté, co na hřišti Jeny vyhrály jako favorit duelu 2:0.
     
    HANNOVER 96 (2. BUNDESLIGA)
    13 utkání, 17 bodů (5-2-6), skóre 15:14


    Dříve tradiční účastník nejvyšší fotbalové soutěže v Německu v posledních letech strádá. Hannover je aktuálně na dvanáctém místě druhé ligy a na postup do nejvyšší soutěže to letos opravdu nevypadá. Naposledy dolnosaský celek remizoval na půdě tabulkového souseda z Regensburgu 0:0.

    V prvním kole německého poháru zvítězil Hannover na hřišti aktuálně posledního celku druhé Bundesligy. V napínavém utkání porazil Würzburger Kickers 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96: Ratajczak – Muroya, Franke, Hübers, Falette – Bijol, Kaiser – Haraguči, Ducksch, Sulejmani – Weydandt.
    Náhradníci: Hansen – Twumasi, Ochs, Muslija, Gudra, Schindler, Gaines, Başdaş, Elez.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre-Selassie, Moisander, Veljković, Augustinsson – Eggestein, Gross, Mbom – Sargent, Schmid, Čong.
    Náhradníci: Kapino – Agu, Woltemade, Dinkçi, Möhwald, Toprak, Osako, Erras, Grujev.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn..
     
    Krásný předvánoční večer všem fanouškům německého fotbalu. Oba celky jsou na hrací ploše a duel o třetí kolo německého poháru může začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop duelu se postarali hosté, kteří nakopávali míč do útoku. Na pravé straně byl balon prodloužen, ale nakonec se píská aut. Vhazovat tak bude domácí celek, jenž dnes navlékl červené dresy.
     
    2
    Hannover vybojoval první rohový kop duelu, který rozehrál nakrátko. Následně šel míč do šestnáctky, ale nikdo v červeném se nakonec do zakončení nedostal a hrají Brémy.
     
    3
    Těšně před vápnem na levé straně přišel faul na hostujícího Augustinssona, a tak uvidíme po prvním rohovém kopu také první standardní situaci v podobě přímého kopu.
     
    4
    Romano Schmid ale celou situaci lehce odbyl a zakončením po zemi nenadělal domácímu brankáři veliké starosti. Pokračovat se bude jeho rozehrávkou.
     
    6
    Manuel Gräfe zatím dává oběma celkům volnost a menší zákroky zatím dosti pouští. Zkušený německý rozhodčí má od hráčů respekt, hraje se na polovině hřiště.
     
    7
    Na startu duelu ale sledujeme pořádnou nakopávanou bez nějakých větších kombinací...
     
    8
    Gebre-Selassie dobře zachránil míč u pravé lajny a odcentroval velice solidně do vápna. Sargent se tam dostával ke střele, ale přes obránce zakončoval jen do připraveného brankáře.
     
    10
    Hosté se nyní pokoušeli vymyslet něco u pravé lajny, ale místo nějaké útočné akce naběhli s míčem přímo do autu. Vhazovat tak bude domácí Hannover.
     
    12
    Ani jedno mužstvo se zatím nedokáže dostat do utkání, které nám nenabízí vůbec nic zajímavého. Vidíme nákopy ze strany na stranu...
     
    14
    Po další nepovedené akci hostujícího celku rozehrává domácí obrana až od branky. Směrem dopředu to ale moc žhavé zatím tedy není.
     
    15
    Tahith Chong upadl v souboji u pravé lajny, ale stihl vybojovat alespoň aut pro svůj celek. Brémy ale místo hry do útoku přihrávají do obrany a zkoušejí to zezadu.
     
    16
    Ke střeleckému pokusu ve vápně se dostal Eggestein, ale jeho rána levačkou volejem nebyla přesná a míč skončil mimo dosah domácí branky.
     
    18
    Werder po faulu ve středu hřiště rychle rozjel útočnou akci, ale ta brzy skončila po přihrávce do míst, kde široko daleko nikdo nebyl.
     
    19
    Z levé strany šel do domácího vápna míč, ale nakonec se do místa určení nedostal. Obrana Hannoveru jej zablokovala a my uvidíme rohový kop.
     
    20
    Domácí se poprvé v utkání dostali do útoku, ale přetažený centr na levou stranu nebyl nejlepší. Zakončující hráč střílel hodně vysoko nad branku českého brankáře.
     
    22
    Další standardní situace hostujícího celku z levé strany. Míč sice letěl do vápna, ale nikdo jej do branky nedostal a následně byl odpískán faul Chonga.
     
    24
    Hannover nadvakrát vhazoval na levé straně útočné poloviny, ale ani jednou se z toho do dobré situace nedostal. Vybojoval alespoň standardní situaci.
     
    25
    Balon letěl na penaltu, kde byl ještě prodloužen na zadní tyčku. Zde nedošlo k přesnému zakončení a navíc byl zakončující hráč v ofsajdové pozici.
     
    27
    Hodně blízko první brance byl nyní Theodor Gebre-Selassie, který to měl ovšem při zakončení těžké. Centr dostal do šestnáctky, kde placírkou zakončoval pod tlakem jen nad branku.
     
    28
    Hosté kombinovali před vápnem, aby následně přišel centr. Jeden z hráčů ale trefil Duksche, od kterého se balon dostal do autu. Pokračovat se tak bude vhazováním bundesligového celku.
     
    29
    Werder právě vstřelil branku!
    Tentokráte to tam bývalému českému reprezentatovi již padlo! THEODOR GEBRE-SELASSIE si parádně počkal na centr Augustinssona a placírkou jej uklidil po zemi k levé tyčce!
    29. Theodor GEBRE-SELASSIE - 0:1
     
    31
    Nabuzené Brémy šly do dalšího útoku a Gebre-Selassie si naskakoval na další míč. Tentokráte jej ale minul jen o pár centimetrů.
     
    32
    Werder právě vstřelil branku!
    Vzápětí padá druhá branka a hosté jdou již do dvoubrankového vedení! JOSH SARGENT dostal parádní přihrávku do běhu a před Ratajczakem si poradil střelou k pravé tyčce.
    32. Josh SARGENT - 0:2
     
    34
    Hannover to už bude mít aktuálně velmi těžké a ví to mimojiné kouč. Směrem dopředu to od trápícího se druholigového celku navíc je opravdu špatné.
     
    36
    Marvin Duksch ještě před odpískáním vystřelil na Jiřího Pavlenku, který si rovnal zeď. Český brankář i tak skvěle zareagoval a vytáhl luxusní zákrok, domácí hráč navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    37
    Duksch to následně zkoušel už po odpískání, ale tentokráte to už bylo opravdu marné. Jiří Pavlenka bude odkopávat od své branky.
     
    38
    Super akce Brém, která byla zakončena střelou před šestnáctkou. Max Eggestein zakončoval parádně technicky do levé šibenice, ale Ratajczak si připsal velice dobrý zákrok!
     
    40
    Haraguči zahrál na obranné polovině rukou, čehož si sudí všimli. Akce Brém tak bude pokračovat rozehrávkou z hloubi pole.
     
    41
    Eggestein se po otočce dostal ke střeleckému pokusu, ale trefil jen hlavu bránícího hráče. Brémy ale pokračují v aktivní kombinaci.
     
    42
    Následně se Werder dostal na levé straně vápna do ofsajdové pozice, a tak se bude odkopávat od branky Hannoveru.
     
    44
    Simon Falette se dostal po centru z pravé strany do zakončení, ale jeho levačka nebyla vůbec přesná a míč skončil vysoko nad brankou Pavlenky.
     
    45
    Gebre-Selassie hraje velice dobře. Nyní poslal nadýchaný míč za obranu na Sargenta, kterému se ale nakonec nepovedlo projít až do zakončení.
     
    45+2
    Tahith Chong dostal přihrávku přes celé hřiště a mohl jít do otevřené obrany. Pomezní sudí mu ale odpískali velice sporný a těsný ofsajd.
     
    45+3
    Sulejmani se dostal na levé straně vápna k míči a skoro hned posílal centr na malé vápno. Nakonec to ale byla spíše jen přihrávka brankáři Pavlenkovi.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas patřil favorizovanému hostujícímu celku, který se dostal okolo půlhodiny do dvoubrankového vedení. Nejdříve se po centru z levé strany prosadil Theodor Gebre-Selassie, kterého doplnil pár vteřin na to Josh Sargent.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Jaka Bijol, přichází Kingsley Schindler.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Ludwig Augustinsson, přichází Felix Agu.
     
    47
    Hannover se pokouší na startu druhého poločasu hrát aktivně na útočné polovině. Přes obranu Brém se ale zatím nedostal.
     
    48
    Tahith Chong šel po chybě na polovině hřiště sám na brankáře, ale toho ani nadvakrát trestuhodně neprostřelil! To byly velké šance...
     
    50
    Muroja dobře prošel podél pravé strany, kde před brankou hledal spoluhráče. Nakonec míč hlavičkoval hostující Moisander, jenž si dal málem vlastní branku.
     
    52
    Hosté to nyní v útoku zkusili dobře, ale dvojice Schmid – Eggestein si nakonec nerozuměla a kombinace se nepovedla. Odkopává se od branky Hannoveru.
     
    53
    Dobrý míč letěl od levé lajny do vápna na čerstvého Schindlera. Ten stál ovšem proti dvojici bránících hráčů a ke střele se nakonec nedostal.
     
    55
    Hannover je nicméně ve druhém poločasu o něco aktivnější a pokouší se s nepříznivým stavem cokoliv udělat.
     
    57
    Marvin Duksch dostal dobrou přihrávku na začátek vápna, ale tam se mu nepovedlo levačkou zakončit podle ideálů. Míč doskákal několik metrů vedle branky.
     
    58
    Tahith Chong nyní na polovině hřiště zboural jednoho z domácích hráčů, ale za vzniklou situaci moc nemohl. I tak nizozemský ofenzivní hráč vidí žlutou kartu.
     
    60
    Werder právě vstřelil branku!
    Parádní protiakce hostujícího celku, který jde do tříbrankového vedení. Chong dostal míč na pravé straně vápna, kde udělal kličku a našel v brankovišti naprosto volného JEANA-MANUELA MBOMA, jenž jen doklepl do prázdné kisny.
    60. MBOM - 0:3
     
    62
    Po hodině hry tak hostující Werder vede o tři branky a je na cestě do třetího kola německého poháru.
     
    64
    Utkání se bude nejspíše jen dohrávat. Hannover z poloviny hřiště nakopl jen na branku Pavlenky, který s rozehrávkou teda moc nespěchal.
     
    65
    Mbom se nyní chtěl na pravé straně dostat za míčem, ale po zákroku Faletteho upadl. Sudí ale tento zákrok jako faul neposoudil, a tak uvidíme odkop od branky.
     
    67
    Domácí šli nyní do střelecké pozice, kterou zakončovali před vápnem. Haraguči to zkoušel celkem důrazně, ale trefil jen připraveného bránícího hráče před sebou.
     
    68
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Muroja, přichází Twumasi.
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Kaiser, přichází Başdaş.
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Sulejmani, přichází Muslija.
     
    70
    Werder zahrával standardní situaci z pravé strany, která se poté přeměnila na rohový kop. Ani jedna akce ale nevyšla.
     
    71
    Haraguči byl nyní držen ve středu hřiště, a tak se pokračuje rozehrávkou ve středu hřiště. Hannover ale dnes ničím nepřekvapil a jako outsider moc nekouše.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Christian Gross (Werder Brémy).
     
    73
    Hannoverští to zkoušeli po levé straně, ale akci odehrál Gebre-Selassie. Hra bude pokračovat rohovým kopem z levé strany.
     
    74
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Schmid, přichází Erras.
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Chong, přichází Dinkçi.
     
    75
    Dvojice hráčů šla nyní do skluzu předem a oba hráči se svíjejí na hřišti s bolestmi. Šlo o střelce Mboma a domácího Weydandta.
     
    77
    Parádní míč letěl na pravou tyčku, kam si sbíhal Gebre-Selassie, jenž zakončoval v těžké pozici. Navíc byl dost možná faulován, ale penalta se nepíská. I když by se to tak posoudit dalo.
     
    78
    Weydandt teď dostal parádní přihrávku na malé vápno, kde byl ale naprosto famózně bráněn hostujícím hráčem, jenž nyní zabránil velké šanci.
     
    80
    Werder se pokouší stále hrát. Protiakce nevyšla, stejně tak po autovém vhazování přihrávka na pravé křídlo.
     
    81
    Nyní je to taková nakopávaná na útočné polovině Hannoveru, který je ale ofenzivně opravdu špatný.
     
    82
    Jiří Pavlenka zachytil míč po rohovém kopu a akci se snažil rychle rozjet, nákop na levé křídlo ale nevyšel a k míči se dostali bránící hráči Hannoveru.
     
    83
    Hra se přerušila kvůli Mbomovi, který se objevil na zemi po souboji s dvojicí prothráčů. Vypadá to na dosti nepěkný šlapák na levou nohu.
     
    85
    Už se jen dohrává. Hannover se nemůže dostat do útoku i kvůli tomu, že si hráči v červeném nepřihrají ani na tři metry.
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Sargent, přichází Woltemade.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Mbom, přichází Grujev.
     
    88
    Woltemade se hned dostal do utkání, po faulu na jeho osobu uvidíme standardní situaci z levé strany.
     
    90
    Brémy si přihrávají na vlastní polovině, až se jim to vymstilo a jedna z přihrávek skončila v autu. Vhazovat tak bude domácí celek na pravé straně.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je po utkání. Brémy si i díky brance českého krajního obránce Gebre-Selassieho došly pro postup do třetího kola německého poháru. Hannover se po velmi nevýrazném výkonu se soutěží loučí. (22:38:10)

    David Panuška

    Branky: 29. Gebre-Selassie, 32. Sargent, 60. Mbom

    Karty:   36. Duksch (HAN) – 58. Chong (BRM), 71. Gross (BRM)


    Hannover 96: Ratajczak – Muroja (68. Başdaş), Franke, Hübers, Falette – Bijol (46. Schindler), Kaiser (68. Muslija) – Haraguči, Ducksch, Sulejmani (68. Twumasi) – Weydandt.
    Náhradníci: Hansen – Twumasi, Ochs, Muslija, Gudra, Schindler, Gaines, Başdaş, Elez.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre-Selassie, Moisander, Veljković, Augustinsson (46. Agu) – Eggestein, Gross, Mbom (87. Grujev) – Sargent (87. Woltemade), Schmid (74. Erras), Chong (74. Dinkçi).
    Náhradníci: Kapino – Agu, Woltemade, Dinkçi, Möhwald, Toprak, Osako, Erras, Grujev.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
    thejrc.org