Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:4 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pondělí 28.12.2020, 17:30 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je hotovo, je dobojováno. Nakonec jsme byli svědky zápasu, který byl jako na houpačce. První třetina byla vyrovnaná, druhá byla jednoznačná z hostujícího pohledu a ta třetí vyzněla na góly zase pro Motor. Nakonec jsou ale šťastnější hosté, ty totiž udrželi jednobrankový náskok a odvezou si z jihu Čech tři body. (19:58:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Je zřejmě dobojováno, Motor si záverečný tlak nepřipsal, žádná z větších šancí již na karlovarskou svatyni neletěla. Naopak se hra přemístila do středního pásma.
     
    58:41
    Jiří Patera již skutečně opustil své brankoviště! Motor to zkouší v šesti hráčích. Karlovarští ale nebyli daleko od konečného zásahu, dalekonosné ohrožení branky totiž nedopadlo. Puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    57:23
    Záverečný nápor zatím ne a ne přijít. Motor se zatím neusadil v útočném pásmu. Uvidíme, zda se mu to podaří a zda Patera opustí svou svatyni.
     
    56:49
    Jakub Flek ujel se spoluhráčem do protiútoku dva na dva. Celou akci musel vzít na sebe. Flekův pokus letěl k bližší tyči, kde byl také pohotový Jiří Patera. Ten puk v klidu krotí na výstroji.
    55:21 Pavel PÝCHA - 3:4
     
    55:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak že bychom se přecijen dočkali velmi napínavého, snad až nečekaného, konce základní hrací doby? PAVEL PÝCHA ze zápěstí od modré čáry trefil naprosto přesně a je to už jen o jeden přesný zásah! Asistence: Miroslav Forman.
     
    54:21
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Dominik Graňák – 2 min., podrážení).
    53:41 Zdeněk DOLEŽAL - 2:4
     
    53:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se radují, právě vykřesali alespoň poslední naději! ZDENĚK DOLEŽAL si připisuje druhou branku, když stál blízko brankoviště, kde si kotouč zpracoval a následně rozvlnil síť. Asistence: Jakub Suchánek.
     
    52:38
    Pavel Pýcha udržel kotouč v obranném pásmu. Tam odtud jej ještě stihl rozehrát na hráče, kteří zrovna vystřídali. Ti pak ale končí u modré čáry, dále jej totiž hostující hráči nepropustili.
     
    51:38
    Matěj Toman se dostal k odraženému kotouči přímo před soupeřovo svatyní. Jeho následný pokus ale postrádal přesnost a snad i razanci. Puk nakonec doplachtil jen těsně mimo pravou tyč z brankářova pohledu.
     
    50:49
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., sekání).
     
    48:30
    Českobudějovičtí hráči se podívali před Novotného. Tam sice poměrně dlouho kombinovali, ale karlokvarští hokejisté je následně svým dobrým pohybem vytlačili mimo pásmo.
     
    47:43
    Karlovarští hokejisté jsou stále na kotouči, drží se v útočném pásmu. Zatím se ale nemohou probojovat skrze českobudějovickou obranu, která se zdá být nyní pevně postavena.
     
    46:20
    Dalimil Mikyska vybojoval kotouč ihned po vhazování, respektive u něho byl jako první po buly. Jeho následné nahození ale nebylo z nejnebezpečnějších, Patera puk odpálil mimo.
     
    45:30
    Jakub Lauko si připisuje prozatím největší šanci této přesilové hry a třetiny. Najel si na do mezikruží, kde byl nikým nehlídán. Jeho střelecký pokus Patera stačil vyrazit.
     
    44:29
    Karlovarští hokejisté se sami vyhnali z útočného pásma. Celou situaci jeden z jejich hráčů nyní možná trochu překombinoval, Energii tak vyhnal z útočného pásma.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 12. Z. Doležal (Pýcha, Forman), 54. Z. Doležal (Suchánek), 56. Pýcha (Forman) – 19. Koblasa (Skuhravý, Pulpán), 26. Kohout (Černoch, M. Rohan), 28. Flek (D. Kaše), 33. Lauko (O. Beránek)


    Banes Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Jonák – Adamský, Prokeš, Michnáč – Forman, Toman, Gilbert – Karabáček, D. Voženílek, Z. Doležal.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Pilný – Frodl, Komárek
    thejrc.org