Barys – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Omsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:2 (kon.)
Jokerit – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:6 (kon.)
konec
HK Soči
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
SKA Petrohrad
Pondělí 28.12.2020, 17:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:26.
    Zblokované střely – 9:4.
    Vyloučení – 4:2.
    Využití přesilovek 0/3 – 2/4.
    Vhazování – 13:37 (19:40:57)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, kterému se svého soupeře povedlo porazit výsledkem 4:1. Hostující celek se v úvodu třetí třetiny dostal do pohodlného dvoubrankového vedení, na který Soči dlouhou dobu nemohlo najít recept. Snížit se mu povedlo až při výsledku 0:3, avšak dvoubranková ztráta moc dlouho nevydržela. Poslední zářez tohoto zápasu měl na svědomí hostující Andre Kuzmenko, který si dnes připsal hattrick a svému celku tak výrazně pomohl k zisku plného počtu bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vasilij Tokranov – 2 min., podrážení).
     
    59:16
    Již nám běží poslední minuta tohoto zápasu, o vítězi je pochopitelně delší dobu rozhodnuto. Petrohrad se přesto snaží držet kotouč v pásmu soupeře.
     
    58:14
    Najednou se do zajímavé šance protlačil domácí Šmeljov, který to zkoušel zakončením ke vzdálenější tyči. Puk nakonec prosvištěl vedle, Samonov nezasahoval.
     
    57:28
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Nyní to překvapivě vzal na sebe domácí obránce Miščenko, který se sice protlačil na druhou stranu, kde ale přišel o touš.
     
    56:15
    Soči se znovu vydalo kupředu, kde ovšem nic nepředvedlo. Na opačné straně to na sebe vzal Kameněv, který po souboji skončil na zem, o faul ale nešlo.
    55:04 Andrej KUZMENKO - 1:4
     
    55:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Rázem tu máme další branku a je to znovu o tři trefy! Petrohradu se totiž znovu povedl uspět na vhazování, načež se k přímému zakončení dostal Burdasov. Jeho ránu dokázal Krasikov eliminovat, jenomže puk proklouzal za jeho záda, kam jako první přispěchal důrazný ANDREJ KUZMENKO, kterému se tak úspěšnou dorážkou povedlo zkompletovat hattrick!
    Asistence: Anton Burdasov, Ivan Morozov.
     
    54:45
    Máme za sebou poslední komerční přestávku tohoto zápasu, do konce nezbývá zas tak moc času. Soči stále marně hledá recept na obranu soupeře.
    54:28 Kirill PETKOV - 1:3
     
    54:28
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se prosazuje také domácí celek a je to o dvě branky! Soči se po delší době dostalo do slušného tlaku, při kterém si na nabídku k pravému kruhu sjel KIRILL PETKOV, který měl najednou luxusní palebnou pozici. Střelu poslal nad beton brankáře Samonova, který byl v tomto případě naprosto bez šance.
    Asistence: Nikita Točickij, Ivan Miščenko.
     
    54:15
    Krátce po vhazování se domácí celek natlačil k brance soupeře, kde jsme sledovali menší rozruch. Samonov nemusel zasahovat a jeho celek vyčistil hru.
    53:19 Andrej KUZMENKO - 0:3
     
    53:19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je tu další využitá přesilová hra a o vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto! Petrohrad totiž dlouho kombinoval bez zakončení, načež si do předbrankového prostoru dokázal sjet ANDREJ KUZMENKO, kterému se povedlo procedit kotouč za domácího brankáře Krasikova. Soči tak bude muset dotahovat hned tříbrankové manko!
    Asistence: Vladimir Tkačjov, Joonas Kemppainen.
     
    53:14
    Soči sice uspělo na vhazování, jenomže se mu nepovedl odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru. U pravého hrazení se ho ujal Burdasov, který kombinuje.
     
    52:02
    Vyloučení v týmu HK Soči (Ivan Miščenko – 2 min., vysoká hůl).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 55. Petkov (Točickij, Miščenko) – 25. Cicjura, 42. Kuzmenko (Tkačjov, Kemppainen), 54. Kuzmenko (Tkačjov, Kemppainen), 56. Kuzmenko (Burdasov, Ivan Morozov)


    HK Soči: Krasikov (Treťjak) – Rundblad, Miščenko, J. Alexandrov (C), Miromanov, Valencov, Pogorišnyj, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Petkov – Ruděnkov (A), Rubcov, J. Karjalainen – Kolgotin, Glotov, Volodin – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov – Garajev.
    SKA Petrohrad: Samonov (Nikolajev) – Fantenberg, Bengtsson, Tokranov, Antipin, Chafizullin, Ožiganov, A. Bělov (A) – E. Galimov, Kemppainen, Tkačjov – Burdasov (A), Ivan Morozov, Kuzmenko – Ketov (C), Kameněv, Čibrikov – Starkov, Strömwall, Vey – Cicjura.

    Rozhodčí: Morozov, Oskirko – Kučava, Novikov

    Diváci: 1882
    thejrc.org