Nitra – Nové Zámky 6:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 1:4 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 5:4 (po pr.)
Poprad – Košice 3:0 (kon.) | Miskolc – Michalovce 1:2 (kon.) | HC Slovan – Trenčín 4:3 (kon.)
konec
HK Poprad
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
HC Košice
sk Pondělí 28.12.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine Košičania nepredviedli takú hru, ktorá by mohla zdramatizovať dianie na ľade v Poprade. Hostia nevyužili ani ponúknuté presilovky a žiaden gól nestrelili. Popradský úspešný výkon v druhej tretine, v ktorej nastrieľali tri góly, korunoval čistým kontom gólman Vošvrda. (20:22:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:19
    Marcel Haščák sa trošičku nechal rozhodiť po súboji s Marekom Baránkom. Doviedli to do rohu klziska, Marek Baránek napokon dostáva dve minúty za držanie.
     
    58:14
    Poprad zvládol aj toto oslabenie bez inkasovaného gólu, Košičania neboli v presilovej hre vôbec nebezpeční.
     
    57:10
    Růžička si od modrej čiary skorčuľoval na pravý kruh, tam si počkal na prihrávku Réwaya, ktorý odviedol dobrú korčuliarsku prácu. Růžičkova strela z prvej skončila vo výstroji Vošvrdu.
     
    56:14
    Košice majú azda jednu z posledných možností, ako ešte zvrátiť duel. Adam Drgoň dostáva dvojminútový trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    55:50
    Skokan to urobil zaujímavo za košickou bránkou, predviedol takú menšiu otočku, následne nabíjal na modrú čiaru Brejčákovi. Strela Brejčáka skončila bezpečne v lapačke Riečického.
     
    55:24
    Růžička to skúsil po ľavom krídle, zakončoval z ľavého kruhu, no Vošvrda jemnú strelu pohodlne s istotou vyrážal.
     
    54:52
    Erving si dovolil sympatickú parádičku, posunul si puk pomedzi korčule a následne skúšal krížnou prihrávkou nájsť Svitanu, no nebolo to presné.
     
    53:52
    Už sa chýli ku koncu aj druhá časť ďalšej košickej presilovky. Z pravého kruhu to strelou skúsil Jokeľ, Vošvrda opäť spoľahlivo zasiahol.
     
    52:54
    Mrázovi sa odrazil puk po zblokovanej strele. Následne parádnou prihrávkou našiel na pravom kruhu Chovana, ktorý pálil z prvej, no výborný bol Vošvrda, ktorý sa betónom rýchlo presunul.
     
    52:24
    Košičania zvíťazili na buly a rozostavili sa v pásme. Chovan to skúšal strelou spoza pravého kruhu. Puk sa od betónu Vošvrdu odrazil na Réwayovu korčuľu, odtiaľ sa zase odrazil k Vošvrdovi, ktorý už prikrýval.
     
    52:00
    Košická presilovka bude v podstate pokračovať. Petr Ulrych dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    51:28
    Oddýchnutý Haščák sa z trestnej lavice vrátil na ľad. Na ľavom krídle však nemal rýchlosť a len odovzdal puk na zadný mantinel.
     
    50:44
    V závere presilovky to skúsil ešte z ľavého kruhu Patrik Frič. Jeho zakončenie skončilo na vyrážačke popradského gólmana.
     
    50:06
    Růžička to strelou skúsil z ľavého kruhu. Namieril priamo do výstroje Vošvrdu a spoluhráči bezpečne odstránili puk preč spred bránky.
     
    49:38
    Košická presilovka zatiaľ nie je úspešná. Popradu sa darí zachytávať puky a takmer je už prvá polovica presilovky preč.
     
    48:50
    Hráčska lavica po druhýkrát v zápase dostáva dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Haščák.
     
    48:28
    Na modrej čiare napriahol Žiga Pavlin. Jeho delovka bola nepresná. Košičiania mierne zvýšili obrátky, domáci kamzíci zatiaľ spoľahlivo bránia.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 26. Matúš Paločko (Dalhuisen, Brejčák), 29. Skokan, 30. Vandas (Livingston, Brejčák)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Matej Paločko, Hajnik – Jevoš
    HC Košice: Riečický (Sedláček) – Pavlin, Baránek, Nemčík, Růžička, Slovák, Deyl, Michalčin – Belluš, Réway, Chovan – Milý, Mráz, Klhůfek – Frič, Vrábeľ, Jokeľ – Krasničan, Havrila, Nagy – Demek

    Rozhodčí: Müllner, Hronský – Šoltés, Ordzovenský
    thejrc.org