Vítkovice – Kometa Brno 0:1 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 4:3 (po pr.)
Olomouc – Mountfield HK 2:3 (3:4 po s.n.) | Pardubice – Sparta 5:4 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (po pr.)
Liberec – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Středa 30.12.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Přeji vám pěkný středeční večer a vítám vás u textového přenosu z hokejové extraligy. Česká nejvyšší soutěž dnes napíše svou poslední kapitolu v kalendářním roce 2020 a jak jinak to celé zakončit než pikantním derby. Síly tak změří Bílí Tygři Liberec a BK Mladá Boleslav.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Umístění v tabulce: 7.
    Počet bodů: 41
    Skóre: 74:63
    Poslední utkání: Hr. Králové vs. Liberec 2:3nn
    Nejproduktivnější hráč: Michal Birner (6+18)

    Severočeši se v posledních čtyřech zápasech pyšní jenom výhrami, každý bod do tabulky je navíc extrémně důležitý. Výjezd do daleké Olomouce se povedl na jedničku, Tygři s Jaroslavem Pavelkou v bráně porazili Kohouty 2:0. Následoval duel na domácím ledě proti Litvínovu, kterému Liberečtí nasázeli šest branek. Autor jednoho z gólů byl i mladík Matěj Pekař, který v utkání dokonce zaznamenal hattrick Gordieho Howea!

    Hradec Králové byl pro šelmy už tvrdší oříšek. V ČPP aréně nejdřív otevřel skóre Adam Musil, nicméně domácí ihned zareagovali. Na konci třetí třetiny svítilo nad ledem skóre 2:2, tudíž se muselo prodlužovat až do samostatných nájezdů. V závěru ale zazářil bezchybný Jaroslav Vlach, ten totiž Marka Mazance dvakrát sebejistě překonal a vybojoval pro Liberec dva cenné body.
     
    BK Mladá Boleslav

    Umístění v tabulce: 3.
    Počet bodů: 50
    Skóre: 91:61
    Poslední utkání: Ml. Boleslav vs. Kometa 3:0
    Nejproduktivnější hráč: David Šťastný (16+11)

    Ani Mladá Boleslav se nemá za co stydět, v posledních třech zápasech je stoprocentní a v kabině panuje pohoda. Nejprve uspěla v přestřelce s Českými Budějovicemi, kdy zvítězila těsně 5:4, poté svedla vyrovnaný boj s plzeňskými indiány. Nerozhodný výsledek 3:3 musely rozseknout až nájezdy, v nich byli ale Středočeši úspěšnější.

    Bruslaři předvedli skvělý výkon i proti brněnské Kometě, které na domácím ledě nedovolili ani jednou skórovat a slavili jednoznačné vítězství 3:0. Série výher posunula Mladou Boleslav na třetí místo v extraligové tabulce, aktuálně se tedy řadí k top týmům spolu se Spartou a Třincem.
    V pondělí vychytal gólman MB čisté konto, povede se mu to i dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Vitásek, Rosandić, Derner, T. Hanousek, Kolmann – Birner (A), A. Musil, Lenc – T. Rachůnek, P. Jelínek (C), Pekař – J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Průžek.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Frodl, Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy jsou na ledě. Po státní hymně jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Tygři vyhráli úvodní vhazování a nastěhovali se do útočného pásma.
     
    00:30
    O první zakončení se postaral Ladislav Šmíd, který z levého kruhu těsně minul.
     
    01:43
    Mladá Boleslav už o sobě také dala vědět, nicméně Petra Kváču zatím neohrozila.
     
    02:45
    Jiří Průžek po pěkné kombinaci vyzval k zakončení Jana Šíra, který číhal mezi kruhy. Jeho rána ale pouze rozezněla zadní mantinel.
     
    03:00
    Vzápětí se od modré až před bránu prokličkoval obránce Ronald Knot, který zkusil kličku do bekhendu a rovněž nezamířil přesně! Bruslaři teď přečkali dvě obrovské šance domácích!
     
    03:30
    Teď už Jan Růžička musel skutečně zasahovat, když vyrážečkou pokryl jedovatý pokus Radana Lence.
     
    05:30
    Teď už si první zákrok připisuje i Petr Kváča, který vyrazil ránu Pavla Kousala od modré čáry.
     
    06:21
    Čtvrtý útok Severočechů donutil Jana Růžičku přikrýt puk a přerušit hru. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat v obranné třetině Bruslařů.
     
    07:08
    Michal Birner rozjel z obranného pásma rychlý protiútok a přihrál na křídlo Radanu Lencovi. Ten se natlačil až před bránu, položil si Růžičku a už mu jen zbývalo trefit odkrytou klec. Reprezentační forvard však trestuhodně přestřelil a stav tak stále zůstává neotevřen!
     
    08:19
    Na druhé straně kluziště si o několik okamžiků později poradil Petr Kváča se střelou David Šťastného, přestože neměl vůbec ideální výhled.
     
    08:45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro Tygry! Po několika neproměněných tutovkách se totiž prosazuje Mladá Boleslav. JOONA JÄÄSKELÄINEN obral za bránou Liberce obránce o puk, vybruslil si před Kváču a procedil touš za jeho záda. Bez asistence.
    08:45 Joona JÄÄSKELÄINEN - 0:1
     
    09:30
    Jan Stránský vyhrál buly na Petra Šidlíka, jehož pokus ukryl Petr Kváča do své náruče.
     
    09:45
    Liberečtí jeli dva na jednoho! Jiří Průžek ale tak dlouho rozmýšlel, zda nahrát, nebo střílet, že se nakonec zmohl jen na ne moc povedenou střelu, kterou Jan Růžička vyrazil do rohu.
     
    11:00
    Joona Jääskeläinen přihrál před bránu najíždějícímu Valentinu Claireauxovi, jenž bekhendem trefil pouze Kváčův připravený beton.
     
    11:45
    Hra je nyní plná nepřesností na obou stranách.
     
    12:27
    Dělovku Oscara Flynna od modré lajny vyráží Petr Kváča do rohu kluziště.
     
    13:42
    Radovan Pavlík dostal na útočnou modrou krásnou přihrávku od Tomáše Hanouska, načež uvolnil Jaroslava Vlacha. Ten se zjevil sám před Janem Růžičkou, který na jeho jedovatý projektil jen tak tak stačil zareagovat.
     
    14:59
    Tygři jsou zatím viditelně aktivnější tým, jenže doplácí na svou vlastní neefektivitu v zakončení.
     
    17:27
    Po odrazu kotouče do ochranné sítě se bude vhazovat po levé ruce Jana Růžičky.
     
    18:08
    Jan Růžička měl teď zakrytý výhled a byl velice rád, že nahození Mislava Rosandiče pouze prolétlo skrz brankoviště a neodrazilo se od někoho ze clonících hráčů do sítě.
     
    19:38
    Maris Bičevskis (MBL) a Jaroslav Vlach (LIB) se do sebe pustili v rohu obranného pásma hostů. Rozhodčí je ale hodně rychle roztrhli a preventivně jim udělili dvě minuty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, po níž do kabiny odchází o něco spokojenější Bruslaři. Situace ovšem mohla být zcela odlišná, neboť Liberečtí měli minimálně čtyři vyložené šance. I s trochou smůly ale ani jednu z nich neproměnili, zato Mladá Boleslav potrestala takřka jediné větší zaváhání tygří obrany. Do druhého dějství se tak půjde za stavu 0:1 z pohledu Severočechů.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Bílí Tygři Liberec: 14
    BK Mladá Boleslav: 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Ronald Knot zkusil Jana Růžičku překvapit ranou zpoza obránce, jenže mladoboleslavský brankář byl připraven.
     
    21:38
    Obě mužstva hrají v plném počtu. Puk je momentálně v držení domácích, kteří okupují útočné pásmo.
     
    22:26
    Nebezpečnou střelu z vrcholu kruhu Valentina Claireauxe stačil Petr Kváča na poslední chvíli vyrazit ramenem nad břevno.
     
    23:06
    Po nahrávce Ladislava Šmída to z ostrého úhlu zkoušel dnes velmi aktivní Jiří Průžek. Jan Růžička však utěsnil všechny mezery a nedal Průžkovi šanci na úspěch.
     
    23:20
    Po zaváhání Ronalda Knota na modré čáře jeli hosté ve dvou proti jednomu, o šanci se ale sami připravili nepřesnou přihrávkou a Petr Kváča nemusel zasahovat.
     
    24:02
    Zakázané uvolnění Tygrů. Hra se přesune před Petra Kváču.
     
    25:15
    Ofsajd v podání Mladé Boleslavi.
     
    25:51
    Momentálně nesledujeme moc pohledný hokej, hra začíná být mnohem více bojovná.
     
    26:46
    Bruslaři oproti první třetině navíc zlepšili hru v defenzivě a skoro vůbec nepouští svého soupeře do šancí. Cesta k bráně je teď pro tým z města pod Ještědem o dost těžší.
     
    27:40
    Jaroslav Vlach vpádu přihrál před bránu Radovanu Pavlíkovi, jehož pokus z bezprostřední blízkosti tečoval jeden z obránců až do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    27:45
    Jan Růžička vyrazil dělovku Tomáše Hanouska do hlediště. Buly před ním se bude po několika vteřinách opakovat.
     
    28:41
    Ladislav Šmíd neznačil na levé straně střelu a poté objel bránu, načež naservíroval přihrávku Janu Šírovi, který mohl z ideální palebné pozice vyrovnat. Jan Růžička sice nestačil reagovat, jenže naštěstí pro něj ho kotouč trefil do vyrážečky.
     
    29:39
    V přečíslení dva na jednoho se Radan Lenc rozhodl pro individuální řešení a vybruslil si na osu kluziště. Odtud ale již podruhé v tomto utkání netrefil bránu!
     
    30:39
    Jan Růžička se teď měl ve své svatyni co ohánět a zneškodnil několik dobrých šancí Severočechů. Trenéři Bruslařů na vzrůstající tlak domácích reagují oddechovým časem.
     
    31:43
    Po dlouhé době se zelení dostali k ohrožení Petra Kváči, který do své lapačky schoval střelu Joony Jääskeläineneho.
     
    32:07
    Petru Kváčovi teď vypadla střela Martina Pláňka a puk se chvíli válel vedle něj v brankovišti. Mislav Rosandič u něj však byl ze všech nejdříve a stihl ho odpálit daleko od brány.
     
    32:39
    Po icingu Bruslařů se bude vhazovat v jejich obranné zóně.
     
    33:05
    Radan Lenc (LIB) je vyloučen za nedovolené bránění. Uvidíme první přesilovku v tomto utkání.
     
    33:17
    Liberečtí se zmocnili puku a Radovan Pavlík se rozjel do protiútoku. Společně s Petrem Jelínkem ale špatně odhadli přechod přes modrou čáru a sudí pískají ofsajd.
     
    33:56
    Střela Davida Šťastného byla zblokována Ladislavem Šmídem.
     
    34:02
    Hned na to se Mário Lunter vytočil z hranice brankoviště před Kváču, kterému nadělal nemalé potíže. Liberecký maskovaný muž ovšem s vypětím všech sil své území uhájil.
     
    34:24
    David Bernad neudržel kotouč na modré a dopustil se těsného ofsajdu.
     
    34:55
    Domácí opět vyhazují puk až k Janu Růžičkovi.
     
    35:09
    Bílí Tygři už jsou v pěti.
     
    35:45
    A vzápětí si početní výhodu zahrají i Liberečtí. Maris Bičevskis (MBL) se dopustil podrážení.
     
    35:53
    Jaroslav Vlach se napřáhl až ke stropu a tvrdě vypálil z levého kruhu, přičemž vyprášil Růžičkův beton.
     
    36:04
    Mladá Boleslav vyhazuje.
     
    36:34
    Jaroslav Vlach poslal před bránu střílenou přihrávku Radovanu Pavlíkovi, od jehož hole se kotouč odrazil těsně vedle. Vzápětí přihrál zpoza brány Matěj Pekař puk Petru Jelínkovi, kterého vychytal Jan Růžička.
     
    37:12
    Bruslaři se dostali ke kotouči a šetří drahocenný čas.
     
    37:50
    Mislav Rosandič nabral rychlost a jako raketa se po levém křídle prohnal do útočného pásma, kde následně nabil Adamu Musilovi. Ten ale tváří v tvář Janu Růžičkovi mířil přesně do jeho lapačky. Tyhle nevyužité šance by mohly Tygry hodně mrzet.
     
    38:59
    Střela Mladé Boleslavi se odrazila od jednoho z Libereckých do ochranné sítě. Minutu před druhou sirénou se bude vhazovat před Petrem Kváčou.
     
    39:22
    Ladislav Šmíd se odvážnou kličkou uvolnil na modré čáře a poté svou ranou trefil Růžičkovu lapačku, která už musí domácí hráče pořádně frustrovat.
     
    39:40
    Teď už to byla v podání Ladislava Šmída povedenější střela. Jan Růžička si s ní přesto poradil, stejně jako s následujícími dorážkami.
     
    39:51
    Hosté ještě stihli jednou zaútočit, Petr Kváča ale nepřipustil žádné komplikace.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka je minulostí. Liberečtí jsou vizuálně stále o něco lepším celkem a i přes zlepšenou hru směrem dozadu v podání Bruslařů se dostávají do dobrých šancí. Ty však zatím nejsou schopni proměnit v branku, a tak i po čtyřiceti minutách prohrávají o jednu branku. Mladá Boleslav sice není tak aktivní, když už se ale dostane do útočného pásma, je schopna si vytvořit zajímavou příležitost. Uvidíme, zda se v závěrečné periodě Tygři konečně prosadí, nebo hosté své těsné vedení uhájí, neřkuli navýší.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině (celkem):

    Bílí Tygři Liberec: 16 (26)
    BK Mladá Boleslav: 9 (16)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Bruslaři začali třetí třetinu icingem.
     
    40:36
    Jakub Strnad (MBL) dostává menší trest za faul loktem.
     
    41:12
    Liberečtí to překombinovali a dali soupeři šanci zaútočit. Maris Bičevskis se dokonce dostal až před Kváču, za kterého ovšem ani natřikrát puk neprotlačil.
     
    42:07
    Tygrům se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    42:34
    Ladislav Šmíd vybízel k teči Adama Musila, který zaparkoval těsně před Růžičkou. Od jeho hokejky se kotouč odrazil mimo tři tyče a Jan Růžička zůstal bez práce.
     
    43:55
    Radovan Pavlík objel bránu hostů a nabil napřahujícímu Petru Kolmannovi, jenž mířil mezi Růžičkovy betony. Ten sklapl betony včas.
     
    44:23
    Tlak domácích přináší další vyloučení na straně Bruslařů. Tentokrát putuje na trestnou lavici za podrážení Marek Hrbas (MBL).
     
    45:12
    Zelení se podruhé osvobozují. Jan Růžička zatím moc práce neměl.
     
    45:43
    A další vyhození Mladé Boleslavi, Tygři musí znovu začít na své polovině.
     
    46:06
    A nakonec je vyloučen Petr Jelínek (LIB) za podrážení. Po sedmnácti vteřinách hry ve čtyřech začne přesilovka Mladé Boleslavi.
     
    46:27
    Hosté už jsou v pěti. Aktuálně je ale kotouč v liberecké moci.
     
    46:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A je to gól! Rychlé přečíslení zakončil David Šťastný bekhendovou ranou, kterou Petr Kváča vyrazil přímo na hůl DAVIDA CIENCIALY, který kotouč dorazil do odkryté klece a zvýšil vedení Mladé Boleslavi. Asistence: David Šťastný.
    46:57 David CIENCIALA - 0:2
     
    47:33
    Tygři budou hrát další přesilovku. Pavel Kousal (MBL) inkasoval dvě minuty za vysokou hůl.
     
    48:22
    Tomáš Rachůnek to na levém kruhu z první, jenže trefil pouze přesouvajícího se Jana Růžičku. Šelmám nelze upřít snaha, ale zatím to na Jana Růžičku nestačí.
     
    49:00
    Brána hostů byla vychýlena ze svého postavení. Bude potřeba zásah od ledařů.
     
    49:39
    Jan Růžička si i přes vydatný provoz v jeho brankovišti našel a zneškodnil střelu Ladislava Šmída. Ve stejnou chvíli Pavel Kousal opouští trestnou lavici.
     
    50:57
    Tygři se opět nastěhovali do útočného pásma, jenže to skončilo stejně jako všechny jejich předchozí návštěvy, tedy zákrokem Jana Růžičky.
     
    51:47
    Hostům je odpískáno druhé zakázané uvolnění v krátkém sledu. Jejich pětka už je poměrně unavená.
     
    52:39
    Jakub Strnad dostal od liberecké obrany hodně prostoru, a tak měl spoustu času na přichystání křížné přihrávky pro Jana Stránského, jehož ránu z voleje Petr Kváča vyškrábl krajem vyrážečky.
     
    53:38
    Po dalším zákroku Jana Růžičky je vyhlášena poslední reklamní pauza tohoto střetnutí.
     
    54:27
    Další icing Bruslařů.
     
    55:58
    Mladá Boleslav už se zatáhla a soustředí se především na bránění. Tygři nadále marně dobývají zeleno-bílou tvrz.
     
    56:19
    Patrik Augusta sahá po oddechovém času a dává svým svěřencům instrukce před závěrečným náporem.
     
    56:19
    Petr Kváča navíc rovnou zůstává na střídačce! Tygři to zkusí v šesti.
     
    57:02
    Joona Jääskeläinen už mohl definitivně rozhodnout. Bekhendem ale opuštěnou bránu těsně minul.
     
    57:40
    A je nejspíš definitivně rozhodnuto. Liberec si totiž nepohlídal střídání a byl na ledě dokonce v sedmi lidech! Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jan Šír.
     
    58:02
    Jaroslav Vlach (LIB) tvrdě dohrál Martina Pláňka a odsedí si trest za pozdní dohrání. Boleslav má dvě minuty před koncem přesilovku pět na tři a tohle už si s největší pravděpodobností pohlídá.
     
    58:56
    Hosté kombinují v útočné třetině a nijak zvlášť se za gólem neženou.
     
    59:40
    Jan Šír opouští trestnou lavici.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Mladá Boleslav přečkala všechny šance Bílých Tygrů v tomto zápase a po více než deseti letech vítězí pod Ještědem. Tygři dnes nebyli horším týmem, jenže na skvělého Jana Růžičku hledali recept marně.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. (20:17:14)
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 9. Jääskeläinen, 47. Cienciala (Šťastný)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Vitásek, Rosandić, Derner, T. Hanousek, Kolmann – Birner (A), A. Musil, Lenc – T. Rachůnek, P. Jelínek (C), Pekař – J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Průžek.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Frodl, Komárek
    thejrc.org