Vítkovice – Kometa Brno 0:1 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 4:3 (po pr.)
Olomouc – Mountfield HK 2:3 (3:4 po s.n.) | Pardubice – Sparta 5:4 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (po pr.)
Liberec – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Středa 30.12.2020, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré hokejové odpoledne všem fanouškům! Dnes nás čeká poslední hrací den české extraligy v tomto kalendářním roce, jenž zahrnuje také souboj Zlína a Třince. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    PSG Berani Zlín
    Zlín se pořád topí v hluboké agónii, protože letos bude rád, že udělá play off. Aktuálně je na předposledním místě, horší už jsou jenom České Budějovice, přičemž Berani už pomalu začínají nabírat ztrátu na týmy před sebou. Nedávnou to sice vypadalo, že se začíná blýskat na lepší časy, protože ševci doma zdolali Plzeň a následně dokonce vybojovali dva body v Mladé Boleslavi. Následně ale schytali silnou facku od Sparty, se kterou padli 0:10, což byl začátek další šňůry proher. Nyní tak dnešní domácí mají na kontě tři porážky za sebou, protože po Spartě nestačili na Hradec a ani Pardubice. Zlín to tak touží dnes zlomit, ale proti prvnímu Třinci to i přes jeho trápení bude hodně těžké.

    Poslední tři utkání
    Pardubice vs. Zlín – 5:2
    Zlín vs. Hradec – 1:2
    Sparta vs. Zlín – 10:0

    Nejproduktivnější hráči
    Antonín Honejsek 18 bodů (5+13)
    Pavel Kubiš 11 bodů (6+5)
    Jakub Herman 11 bodů (4+7)
     
    HC Oceláři Třinec
    Třinec byl do prosince naprosto suverénní, díky čemuž měl na špici tabulky pořádný náskok, ale ten se v posledním měsíci tohoto roku ztenčil na pouhé dva body na druhou Spartu. Bídu odstartovaly prohry po nájezdech s Mladou Boleslaví a po prodloužení Českými Budějovice, ale z toho se ještě Oceláři ještě dokázali nějak oklepat. Vzápětí je ale všechny body poprvé v sezoně připravila Olomouc a potom to už šlo z kopce. Dnešní hosté tak nyní drží šňůru čtyř proher za sebou, ve které padli opět po prodloužení, tentokrát s Karlovými Vary a Vítkovice. Naposledy navíc opět nestačili na kohouty, což je tedy pořád jediný tým, který jim sebral všechny body. Třinci se tak spíše nedaří týmům ze spodku tabulky, což Zlín samozřejmě je, ale rozhodně nechce pořád prohrávat, takže udělá všechno proto, aby nepříznivou sérii konečně zlomil.

    Poslední tři utkání
    Olomouc vs. Třinec – 6:3
    Vítkovice vs. Třinec – 2:1sn
    Třinec vs. Karlovy Vary – 3:4sn

    Nejproduktivnější hráči
    Martin Růžička 37 bodů (10+27)
    Matěj Stránský 31 bodů (19+12)
    Martin Gernát 24 bodů (5+19)
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Herman, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Mikulík, Šedivý – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

    Rozhodčí: Kika, Pilný – Lučan, Kis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:47
    Úvodní buly vyhrává pro domácí Gazda a hned jde s dalšími svými spoluhráči do útoku.
     
    01:35
    Ferenc se ihned dostal ke střele, při jeho pokusu si však zlomil hůl a hned musí celý domácí mančaft rychlé do útoku, protože jsou u puku Oceláři.
     
    02:46
    Z útoku Třince nevznikla ani jedna střela a u kotouče jsou opět domácí, o ten ale přichází po natlačení Žižky na mantinel ve středním pásmu.
     
    03:39
    K zajímavě vypadajícímu zakončení se dostal Dufek, jeho pokus byl ale tečovaný jedním z bránících obránců a puk končí v rohu kluziště.
     
    04:48
    Oceláři se snaží protlačit přes zlínskou defenzívu. Ta ale odvádí zatím velice dobrý výkon a nepustili soupeře snad k ani jedné střele.
     
    05:45
    Kašík si připisuje jeden zákrok po střele Stránského. Jeho střela ale byla tak pomalá, že si Kašík spíš jenom procvičil svoji lapačku. Vhazování vyhrávají domácí a můžou vyrazit vstříc Kacetlově svatyni.
     
    06:39
    Berani se snaží kombinovat v útoku. Tato taktika jim ale tentokrát nezafungovala jelikož jedna z přihrávek byla nepřesná.
     
    06:58
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., podrážení).
     
    07:39
    Třinec má nyní šanci otevřít skóre zápasu, jedovatou střelu vyslal na zlínskou bránu Doudera, po které si Kašík nebyl vůbec jistý kde kotouč skončil, ten vypadl z jeho betonů ale rychle ho následně zakryl lapačkou.
     
    08:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku zápasu! Skóre otvírá ERIK HRŇA jeho střelou od levého kruhu. Přihrávkou ho našel Martin Růžička, který obelstil celou zlínskou obranu a jeho spoluhráč pak mohl zakončit do zcela prázdné brány. Asistence: Martin Růžička.
    08:23 Erik HRŇA - 0:1
     
    09:28
    A mezitím co se domácí po první inkasované brance snaží vyzrát na soupeře, tak ti mají naopak čerstvou krev v žilách a najednou jako mávnutím kouzelného proutku jednoznačně převzali otěže zápasu a tlačí domácí v jejich obraném pásmu.
     
    10:39
    Ke střele se dostal Vopelka, ten ale střílel z tak velkého úhlu, že měl velmi malou šanci na gól, obzvlášť když bránu minul.
     
    11:16
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Kundrátek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:27
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Erik Hrňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:40
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak podle takové souhry by se mohli psát hokejové učebnice! Celý zlínský tým si s přehledem vymíchal oslabenou třineckou obranu a po přihrávce Gazdy přes brankoviště mohl ANTONÍN HONEJSEK zakončovat zaslouženě do zcela brány, kterou Kacetl neměl šanci uhlídat. Asistence: Daniel Gazda a Dalibor Řezníček.
    11:40 Antonín HONEJSEK - 1:1
     
    12:44
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Michal Kovařčík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    12:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jakub Štěpánek – 2 min., hákování).
     
    13:49
    Tak toto jsou ale obrovské trable pro Oceláře. Jejich vyloučení jsou navíc naprosto zbytečné. A domácí se snaží seč jim síly stačí vstřelit branku. Jedna střela střídá druhou. Ferenc se dostává ke střele ale neúspěšně, další střela Žižky letěla vedle. No toto je opravdu drama!
     
    14:48
    Je nutné pochválit Třineckou obranu, jelikož už hrají ve čtyřech a téměř čtyři celé minuty hráli ve třech a i tak dopustili jenom jednu branku.
     
    15:54
    A hosté už hrají v pěti. A jde to poznat jelikož opět tlačí domácí, jde poznat, že první inkasovaná branka jim zatím nedělá vrásky na čele a hrají svoji hru.
     
    16:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:14
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., sekání).
     
    18:12
    Tak jak si Třinečtí pár minut zpátky zavařili pod kotlem zbytečnými fauly, tak nyní mají velkou šanci na kompenzaci jelikož tentokrát domácí hrají ve třech. Ke střele se dostal Stránský, jeho střelu Kašík úspěšně pokryl, následně se dostal k dorážce Růžička, jeho pokus byl ale taky neúspěšný, jelikož těsně minul bránu Beranů.
     
    18:46
    A domácím se daří vyhodit. Třinečtí jednoznačně tlačí víc než tlačili domácí při hře pět na tři. Domácí už hrají ve čtyřech, nicméně i přesto mají hosté ještě velkou šanci přidat druhou branku do kabiny.
     
    19:16
    Běží poslední minuta k zakončení se dostal Musil, jeho pokus ale obětavě zblokoval Kubiš a domácí opět vyhazují.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    V první třetině dnešního utkání toho bylo opravdu hodně k vidění a nejeden fanoušek by byl v naprosté extázi z takového drama. V prvních šesti minutách bylo utkání poměrně hodně vyrovnané a hra se přelévala ze strany na stranu. To se však změnilo po vyloučení Ference, které potrestal Erik Hrňa, který po přesné přihrávce od Martina Růžičky zakončoval do zcela odkryté brány. O pár chvil později si ale Oceláři zavařili na velký problém kdy se jim podařilo dokonce dvakrát během 11 sekund faulovat. Toho okamžitě využili domácí brankou Antonína Honejska, který po naprosto ukázkové souhře Beranů poslal puk za záda Kacetla. Nicméně to nebylo velkému selhání Třince konec, za necelou minutu přišli opět další dva slepené fauly Ocelářů a ti jenom z velkým štěstím neinkasovali minimálně jednu další branku. Do konce třetiny ale měli hosté taky šanci si vyzkoušet hru pět na tři, díky vyloučením Žižky a Novotného. Této přesilovky ale taky nevyužili a tak po akcí nabyté první třetině je stav 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrává pro domácí Ferenc, který hned posílá Dufka do útoku. Tam ale rychle přichází o kotouč, který získal Adámek.
     
    21:28
    A k první střele druhého dějství se dostal Ondřej Kovařčík, jeho pokus si ale Kašík s jistotou pokryl. Vhazování vyhrávají Oceláři a můžou se znovu pokusit o gól.
     
    22:26
    Oceláři se po zavezení puku za vlastní bránou chtěli rychle dostat do útoku, Kundrátkova přihrávka ale nikoho nenašla a končí na zakázaném uvolnění. Buly před Kacetlem vyhrávají domácí, ti ale rychle přichází o puk.
     
    23:18
    Po dalším buly před Třineckou svatyní se dostal ke střele Šlahař, jeho pokus ale vyráží Kacetl do rohu kluziště, kde ho vybojoval pro své spoluhráče Stránský.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Michal Kovařčík – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:42
    Máme minutu přesilovky za sebou a zatím se domácí nedostali k ani jedné střele. Oceláři úspěšně vyhazují a až nyní se na chvíli zdrží Berani v útoku po tom, co končí kotouč v ochranné síti.
     
    25:46
    Ondráček nahrál zpoza brány na volného Šlahaře, ten těsně míjí bránu a Třinečtí se můžou vysvobodit, jelikož už hrají v plném počtu.
     
    26:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla pěkná branka LUKÁŠE VOPELKY. Herman ho našel naprosto nehlídaného a ten vytěžil z jednoho z domácích útoku maximum a propašoval puk až do třinecké brány. Asistence: Jakub Herman.
    26:49 Lukáš VOPELKA - 2:1
     
    27:52
    Oceláři si očividně uvědomili, že jsou dnešními favority a začali, jako při posledním inkasovaném gólu, přehrávat domácí a to na plné čáře. Ti se zatím nemůžou vymanit ani z vlastního obranného pásma.
     
    28:54
    Beranům se přece jenom podařilo vyhodit, ale jenom na zakázané uvolnění. Buly vyhráli opět Oceláři a ti můžou stále pokračovat v útoku. Nyní jeden z hráčů Třince padá k zemi a jdou slyšet jasně nesouhlasící emoce ze střídačky Ocelářů s neodpískáním faulu.
     
    30:01
    Nyní se ke střele dostal Musil, jeho pokus ale končí vedle a domácí se daří vyvést kotouč z obranného pásma a můžou po dlouhé době střídat.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., krosček).
     
    32:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Toto byla bez pochyb nádherná individuální akce po pravém křídle, kdy se ERIK HRŇA protáhl kolem domácích obránců a prudce zakončil z postavení přímo před Kašíkem. Asistence: Martin Růžička a Martin Gernát.
    32:26 Erik HRŇA - 2:2
     
    33:28
    Poté co Oceláři využili dlouhodobého tlaku tak nyní soupeře doslova melou a nedávají jim nejmenší šanci cokoli proti tomu udělat a jejich dominance je opravdu znát.
     
    34:30
    Ke dalšímu zakončení se dostal Vrána, ten ale trefil jenom Kašíkovi betony, k dorážce se tam cpal ještě Růžička, těsně před jeho hokejkou ale zakryl kotouč Kašík svým tělem a bude se vhazovat opět u zlínské klece.
     
    35:32
    Domácím se po dlouhé době podařilo vyhrát buly, a rovnou z toho bylo přečíslení dva na jednoho. Poté co Šlahař těsně před třineckým brankářem se mohl dostat k zakončení do prázdné brány Honejsek. Tomu ale projel kotouč smolně mezi bruslí a hokejkou a ten projel těsně vedle brány.
     
    36:35
    I přes jeden rychlý výpad se tempo zápasu nemění a hosté naprosto tlačí soupeře a je jenom záhadou jaktože z toho nepadla další branka.
     
    37:45
    Tak přece jenom se v závěru třetiny daří domácím aspoň vyvážet puky z obraného pásma. Kromě tahání času z toho ale Berani nic netěží.
     
    39:00
    Začíná poslední minuta druhé třetiny a k překvapivé střele se dostal Gazda, jeho pokus se ale ani nedostal k bráně Kacetla, jelikož jí zblokoval jeden z bránících hráčů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:10.
     
    Druhé dějství už nebylo tak dramatické, i přesto bylo určitě pro každého fanouška velmi atraktivní. Ze začátku této dvacetiminutovky měli navrch spíše Oceláři, což šlo i poznat na počtu zákroků domácího brankáře Kašíka. To se ale na dvě minuty změnilo jelikož ani v této třetině nebyli třinečtí hráči kompletně herně čistí. Nabídnuté přesilovky pět na čtyři ale domácí nevyužili. To je nemuselo mrzet, jelikož ve 13. minutě zvýšil skóre pro domácí Lukáš Vopelka a poslal svůj mančaft poprvé do vedení. Po tomto gólu se ale Berani stáhli do obraného pásma a naopak Třinečtí hráli jako na začátku třetiny. Z tohoto tlaku taky padla druhá branka i na druhé straně a to díky využité přesilovce, kterou předčasně ukončil Erik Hrňa. Do závěru třetiny však žádná branka nepadla a překvapivě ani žádné vyloučení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    Úvodní buly poslední třetiny získal pro Oceláře Jaroměřský a hned se hrnou do útoku. Tam se dokonce dostal právě zmíněný hráč ke střele, jeho pokus ale skončil na Kašíkových betonech.
     
    41:58
    A do útoku se dostali už u i domácí. Ti se tam ale moc dlouho nezdrželi a dokonce ani nevystřelili. na druhé straně byl naopak poměrně velký závar přímo před Kašíkem, kdy se na chvíli ztratil kotouč neznámo kam, o chvíli později se ale objevil těsně vedle zlínské brány odkud ho vyvezl jeden z obránců.
     
    42:55
    Zatím téměř všem přechodům domácích do útoku láme vaz ofsajd, na který se jim nedaří dávat vůbec pozor. Po jednom z nich se dostal Kundrátek k velice jedovaté střele, jeho pokus ale mířil těsně nad a světě div se, že tam plexisklo ještě stojí.
     
    43:54
    Domácím se podařilo osvobodit po vyhraném buly, po něm ale hned střídají a třinecká obrana se stahuje k vlastní bráně aby i oni mohli v poklidu vystřídat.
     
    44:53
    Oceláři jsou vesměs většinu herní doby u puku, defenzíva Beranů jim ale brání často v jakémkoli zakončení a občas je dokonce zatlačí až do vlastního obraného pásma.
     
    45:52
    I domácí chtěli v poklidu vystřídat, to se jim podařilo, co se jim ale nepodařilo byla Gazdova přihrávka od Kašíkovi brány, která nikoho nenašla a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    46:25
    Domácím se podařilo osvobodit a dokonce z toho byla střela Hermana od pravého kruhu, ta skončila v Kacetlově lapačce a připisuje si jeden z prvních zákroků v této třetině.
     
    46:52
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lukáš Vopelka – 2 min., sekání).
     
    47:45
    Ocelářům se podařilo vyhrát buly, hned poté si ale uzmul kotouč pro sebe Köhler, který úspěšně vyhazuje přes celé kluziště a jeho spoluhráči už valí na střídačku seč jim síly stačí.
     
    48:44
    Přesilovka už se blíží k samotnému závěru a vypadá to, že jí Oceláři nevyužijí jelikož domácím se daří překvapivě tlačit a držet se v útoku. To se ale nyní změnilo a velice rychle se dostal ke střele Kundrátek, jeho pokus ale skončil po zákroku Kašíka v síti.
     
    49:39
    Po konci vyloučení se Berani dostali k útoku, k zakončení se dostal Ferenc, jeho pokus ale skončil jen o pár centimetrů vedle. Do útoku se dostal opět soupeř. Podle reakce zlínské střídačky se ale jeden z hráčů Třince dopustil útočného faulu. Sudí to však nechávají bez povšimnutí.
     
    50:45
    K další střele se dostal Šedivý, Kašík byl ale pozorný a po jeho zákroku se kotouč odrazil přímo na Šlahaře. Ten se chtěl dostat do útoku, tento jeho manýr ale končí jak jinak než ofsajdem.
     
    51:56
    Buly u modré lajny vyhrál Ondřej Kovarčík a tím umožnil svému týmu se hnedka dostat do útoku, kde končí další střela opět neúspěchem.
     
    52:54
    Sudí jsou oproti první třetině opravdu hodně benevolentní, minimálně podle názorů obou střídaček, jelikož každá z nich si myslí, že minimálně tak dvě přesilovky jim byli odebrány.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jonáš Peterek – 2 min., podrážení).
     
    54:34
    Zbývá necelých šest minut do konce a tato přesilovka by mohla být opravdu rozhodující, jelikož je poměr sil i stavu hodně vyrovnaný. Nyní se dostal ke střele z první Šlahař, jeho pokus ale zlikvidoval Kacetl a to opravdu výstavním zákrokem.
     
    55:29
    Berani se i přes ofsajd dostali opět do útoku kde se snaží kombinovat, moc střel z toho ale nevymysleli, obzvlášť díky Řezníčkově zlomené holi.
     
    56:28
    Po konci přesilovky začali Oceláři opět tlačit a je to velice napínavé. Beranům se ale daří některé z jejich střel blokovat a díky tomu vyvážet puk z obrany. K nějakému zakončení ze strany Zlína to má ale daleko.
     
    57:35
    K jedné z mnoha střel se nyní dostal Musil, jeho pokus byl ale opět zblokovány a domácí vyvážejí. Stačí jim to jenom k vystřídaní a u kotouče jsou opět hosté.
     
    59:00
    Začíná poslední minuta a Třinec jednoznačně mele soupeře. A bude ho drtit pravděpodobně ještě víc jelikož sudí signalizuje výhodu za faul jednoho z Beranů.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., podrážení).
     
    59:40
    A Köhlerovi se podařilo po střelách vyhodit, ale jenom těsně za modrou. Ke střele se dostal Musil, neproměnil, Růžička taky neproměnil, Kašík padá k zemi a před brankovištěm je to doslova mela o kotouč.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:59
    Buly v prodloužení vyhrál Růžička a Třinec klidně rozehrává do útoku. Zde Zatím kombinují a hledají slibnou pozici pro gólovou střelu. Je dobré připomenout, že Oceláři stále hrají přesilovku.
     
    63:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Po neproměněné střele Dufka se dostali Oceláři do útoku, kde po kombinaci Musila a Stránského přišla přihrávka na MARTINA RŮŽIČKU, který se v rozhodující moment nemýlil a mířil přesně. Asistence: Matěj Stránský a David Musil.
    63:05 Martin RŮŽIČKA - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas bylo opravdu jedno velké drama. V první třetině byli první minuty spíše v režii dnešního favorita. To se nelíbilo Ferencovi, který musel zabránit akci jednoho z třineckých hráčů faulem. Ten byl následně potrestán třineckým útočníkem Erikem Hrňou, který takto otevřel skóre a to už v sedmé minutě. Pak ale přišel naprostý kolaps v podobě dvou rychlých vyloučení na straně Ocelářů. Toho okamžitě využil Antonín Honejsek, který po ukázkové kombinaci jeho spoluhráčů nemohl mít se zakončením žádný problém. To ale nebyl konec velkého Třineckého selhání, jelikož následně přišli opět dvě slepené vyloučení. Ty už naštěstí pro Třinec nedokázali domácí využít a tak bylo skóre po první třetině 1:1. Hned na začátku druhé třetiny bylo opět jasné, který tým je tím papírově lepším. I přesto padla zhruba po sedmi minutách branka do Kacetlovi klece. Zasloužil se o ní zlínský útočník Lukáš Vopelka. Poté se ale Beraní zatáhli do obrany, což hrálo do karet Třineckým, a hlavně opět Erikovi Hrňovi, který si vyrovnávací brankou přidal už druhý bodík do kanadského bodování v dnešním zápase. Druhá branka byla očividně povzbuzující, jelikož Oceláři soupeře opět mleli. Ve třetí třetině to bylo napjaté na obou stranách, a to mimo jiné i díky benevolentnosti rozhodčích, kteří oproti první části dnešního utkání vylučovali jenom opravdu v krajních případech. V závěru třetiny to začínalo vypadat pomalu, ale jistě trochu vyrovnaněji. To se ale bleskurychle změnilo, když byl v poslední minutě potrestán domácí obránce Ferenc. Toto vyloučení nakonec Berani přežili a šlo se do prodloužení. V něm si Zlín poradil i se zbytkem oslabení. To jim ale moc nepomohlo jelikož o dvě minuty později, při hře tři na tři vstřelil Martin Růžička rozhodující branku, díky které si jeho tým odváží z venkovního ledu aspoň dva body.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:09:18)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 12. Honejsek (Gazda, Řezníček), 27. Vopelka (Herman) – 9. Hrňa (Martin Růžička), 33. Hrňa (Martin Růžička, Gernát), 64. Martin Růžička (M. Stránský, D. Musil)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Herman, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Mikulík, Šedivý – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

    Rozhodčí: Kika, Pilný – Lučan, Kis
    thejrc.org