Spartak Moskva – Riga 2:5 (kon.) | Omsk – Kunlun 3:4 (1:2 po s.n.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (po pr.)
N.Novgorod – Jaroslavl 6:5 (kon.) | Minsk – Nižněkamsk 4:5 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 2:1 (kon.)
Soči – Čerepovec 6:2 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 1:5 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
6:5 (3:2, 2:2, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 30.12.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Torpedo Nižnij Novgorod porazilo Lokomotiv Jaroslavl v zápase bohatém na branky 6:5, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:14:28)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 6-5
    Střely na branku: 25-33
    Zásahy gólmanů: 28-19
    Zblokované střely: 12-11
    Vyhraná buly: 31-26
    Hity: 10-7
    Vyloučení: 3-6
    Vyšší tresty: 0-1
    Využití: 2-1.
     
    Divoké jedenáctibrankové utkání je u konce. Jaroslavl v první třetině hned dvakrát vedla díky brankám Jegora Korškova a Michaila Beljajeva (po druhé trefě se brankář domácích Tichomirov pakoval z branky), ale Torpedo stihlo dvakrát sronvat stav. Nejprve zásluhou Jordana Szwarze, dvacet sekund po druhé trefě Lokomotivu se trefil i Semjon Ručkin a da zalší dvě minuty už Torpedo vedlo díky Sergeji Gončarukovi. Jeho trefa pro změnu vyhnala z branky Pasqualeho.

    Do druhé části vstoupil lépe Lokomotiv. Nejprve vyrovnal Georgij Ivanov a v polovině zápasu Jaroslavl už vedla trefou Nikity Čerepanova. Jenže hned poté přišla nedisciplinovanost hostí. Dvouminutovou přesilovku potrestal v čase 34:41 Andy Miele, jenž byl krátce po zakončení krosčekován. Na ledě se strhla mela, domácí měli další přesilovku a tu za dalších 58 sekund využil Ivan Čechovič. Na obě dvě branky skvěle nahrál Damir Žafjarov.

    Také vstup do třetí třetiny se povedl lépe Jaroslavli, když dokázal vyrovnat finský bek Atte Ohtamaa parádní ranou pod horní tyčku. Jenže vyrovnaný stav vydržel jen čtyři minuty. Anton Šenfeld totiž z levého úhlu poslal na branku střílenou přihrávku a přes napadajícího Chrise Terryho, novice v dresu Torpeda, si gólman Konovalov srazil puk do klece. Na obou stranách pak byla k vidění jedna velká šance, ale bez využití a závěr už domácí zvládli skvěle, takže berou výhru 6:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Domácí bezpečně posunuli kotouč do středního pásma a poté zkusil jeden z obránců trefit volnou branku, ale kotouč do sítě nedoklouzal. A přes následnou chybu hráčů Lokomotivu se do volné branky netrefil zřejmě Andrej Belevič.
     
    59:15
    Až nyní se Lokomotiv odhodlal ke hře v šesti bez gólmana!
     
    58:24
    A domácí navíc stihli v situaci dva na dva zaútočit. Damir Žafjarov chtěl nyní po dvou parádních přihrávkách i sám zakončit, ovšem zblízka puk neprotlačil mezi levou tyč a beton brankáře.
     
    58:16
    Obranná modrá Torpeda je nyní zatím neprostupným územím.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Ačkoliv měli hosté buly před domácí brankou, gólmana stále neodvolávají.
     
    57:30
    Domácí stále pracují velmi dobře, byť je nyní pískáno jejich zakázané uvolnění.
     
    56:47
    Arťom Michejev vyzval soupeře na bruslařský souboj, ve kterém byl úspěšný. Následně zamířil z levého kruhu na vzdálenější tyčku, tento prostor branky ale minul.
     
    56:34
    Tím spíše, že nyní rozehrávají nepřesně na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Ilju Konovalova.
     
    56:07
    Na vyrovnání mají hosté už jen necelé čtyři minuty a zatím to z jejich strany na nějaký vážnější tlak nevypadá.
     
    55:38
    Také nyní vystavili domácí na obranné modré neprostupný val a Lokomotiv se do něj chytil – ofsajd.
     
    55:10
    Lokomotivu se čas na vyrovnání povážlivě krátí. Určitě se v dohledné době dočkáme hry bez gólmana Ilji Konovalova.
     
    54:47
    Hra se nyní trošku kouskuje. Georgij Mišarin nepřešel přes útočnou modrou a zůstal poté s obráncem v klinči u mantinelu. Hra byla následně přerušena.
     
    54:28
    Ani nyní si domácí nekomplikují situaci a posílají kotouč vyhozením do středního pásma.
     
    53:37
    Po rychlé akci se na druhé straně dostal do zakončení Andy Miele, ale jeho pokus byl sražen hráči Lokomotivu nad branku.
     
    53:22
    Jeden z hráčů Lokomotivu ještě udržel puk na modré. Vzápětí přišla střela, kterou Nikita Serebrjakov kryje a hra je přerušena komerční přestávkou.
     
    52:15
    Domácí svojí přesilovou hru nevyužili a Lokomotiv má tak stále ztrátu jen jedné branky.
     
    51:48
    Artur Kajumov ujel po pravé straně a předložil kotouč mezi kruhy pro Pavla Kraskovského, který z dobré pozice nepřekonal Nikitu Serebrjakova.
     
    51:15
    Po několikeré výměně puku se ke střele odhodlal Chris Wideman. Jeho rána způsobila před brankářem Lokomotivu pořádný rozruch, stejně jako krátce poté, když pálil další hráč Torpeda. To už se ale hosté ubránili a navíc Jordan Szwarz byl nedovoleně postaven v brankovišti.
     
    50:51
    Domácí nikam nespěchají a v poklidu kombinují před brankářem Konovalovem.
     
    50:15
    Hostům se zcela jistě nehodí, že za nedovolené bránění nyní jde na dvě minuty ven Georgij Ivanov. Rozhodne Torpedo o své výhře?
     
    50:14
    Krátce po buly u lavice brankáře Serebrjakova je hra přerušena opět, nyní kvůli vyloučení hráče Lokomotivu.
     
    50:07
    Za brankou Serebrjakova byl zastaven jeden z hráčů na hranici faulu. Nakonec se nepíská a Torpedo následně vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    49:30
    Další útok Nižného Novgorodu je přerušen ofsajdem. Dnes výborně hrající Damir Žafjarov si nepohlídal přechod přes modrou čáru.
     
    49:14
    Po vstřelené brance dostal opět nový dech domácí tým. Lokomotiv se nyní jen těžko dostává na druhou stranu.
     
    48:10
    Brady Austin, ex-kladenský hráč, byl na modré první u puku. Jeho nahození ale nemohlo Ilju Konovalova, jenž inkasoval také už třikrát, překvapit.
     
    47:45
    Lokomotiv má ale stále dostatek času vyrovnat, což by v dnešním divokém utkání nebylo nic divného. Nyní je hra přerušena komerční přestávkou.
    Branka platí, Nižnij Novgorod vede
     
    Branka platí, Chris Terry nebránil gólmanovi Nikolaji Kovalenkovi v zákroku a v pořadí již 11. branka zápasu vrací Nižnij Novgorod znovu do vedení!
     
    Tak pozor, celá situace se ještě bude zkoumat na videu, zda nedošlo třeba v bránění brankáři nebo v postavení útočícího hráče na brankovišti.
    46:20 Anton ŠENFELD - 6:5
     
    46:20
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nikoliv nyní a Torpedo jde potřetí v dnešním bláznivém utkání do vedení. Anton Šenfeld poslal z levé strany tvrdou střílenou přihrávku před branku a na brankovišti tak vznikla nepřehledná situace, ve které se snažil zakončit Chris Terry a naopak hráči Lokomotivu Marčenko a Misjul pomoct svému gólmanovi Konovalovovi. Nakonec puk končí v síti, gólman si jej za čáru srazil zřejmě sám. Gól je přiznán ANTONU ŠENFELDOVI. Asistence: Jordan Szwarz, Zijat Pajgin.
     
    46:10
    A rázem je tu rychlý protiútok. V jeho finále se do zakončení před brankou Konovalova dostal Chris Terry, ale novic v sestavě Torpeda se neraduje. Stav tak zůstává po pěti.
     
    45:54
    Ačkoliv se Daniil Misjul musel vrátit pro puk do středního pásma, nepovedlo se kompletně celé pětici Nižného Novgorodu vystřídat.
     
    45:25
    Domácí hráči jsou nyní pod velkým tlakem, pětice Torpeda už je navíc i hodně unavená. Což je samozřejmě voda na mlýn pro Lokomotiv.
     
    44:39
    Na levé straně obranného pásma dokázal uhlídat Mišarin puk před forčekujícím Kraskovským, ale Lokomotiv po souboji u mantinelu zůstal v útočném pásmu před Serebrjakovem.
     
    44:10
    Lokomotiv je po vstřelené brance opět aktivnějším týmem, vyrovnat se mu dnes podařilo již podruhé.
    42:15 Atte OHTAMAA - 5:5
     
    42:15
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Iljenko si na pravém kruhu počkal s vhodnou přihrávkou, než mu mezi kruhy najede Pavel Kraskovskij. Ten se opřel do puku, ale mířil vedle. Ke smůle Torpeda a naopak ke štěstí Lokomotivu se puk odrazil od zadního mantinelu zpět před branku, na levé straně se do něj opřel ATTE OHTAMAA a jeho rána končí pod horní tyčkou.
     
    40:45
    Hra Lokomotivu na začátku třetí třetiny rozhodně přesností neoplývá. Po zakázaném uvolnění je hostům pískán také ofsajd.
     
    40:08
    Hned na úvod třetí třetiny je Lokomotivu pískáno zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 5-4
    Střely na branku: 18-27
    Zásahy gólmanů: 23-13
    Zblokované střely: 9-7
    Vyhraná buly: 21-18
    Hity: 9-6
    Vyloučení: 3-5
    Vyšší tresty: 0-1
    Využití: 2-1.
     
    Druhá perioda přinesla jen o jednu branku méně než třetina první. Prostřední část začal Lokomotiv velmi dobře a v čase 22:39 srovnal stav po hezké akci. Misjul po přihrávce od Beljajeva, která měla oči, střelou z kruhů Serebrjakova nepřenonal. Ale u odraženého puku byl nejblíže Georgij Ivanov a bekhendem zblízka jej doklepl do sítě. V polovině zápasu Jaroslavl vedla. Petersson obkroužil branku a našel na ose hřiště Nikitu Čerepanova, který z první mířil tvrdě a navíc přesně. Lokomotiv ale pak pykal za nedisciplinovanost. Vyloučení Berjozkina na 2+10 minut ihned potrestal Andy Miele, který po hezkém pasu Žafjarova mířil z kruhů z první neomylně. Miele byl navíc hned po střele krosčekován, strhla se mela a Torpedo šlo do další přesilovky. A opět těžilo z dobré přihrávky Žafjarova. Ten dostal puk na levý kruh od Mieleho, ihned narýsoval kolmici k ráně z kruhů pro Ivana Čechoviče a centr první lajny Torpeda z první mířil také přesně – 5:4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Hned po buly posouvají domácí kotouč do středního pásma a zdá se, že druhou třetinu dohrají – stejně jako první – vítězně.
     
    39:22
    Nikita Serebrjakov raději pokryl kotouč, byť mělo Torpedo před brankovištěm výraznou přesilu. Sichr je sichr.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:46
    Žafjarov nyní nepřebral na útočné modré dlouhou přihrávku, ale zakázané uvolnění z toho není.
     
    37:23
    Jak byli před zhruba osmi minutami domácí hráči doslova polití ledovou vodou, tak nyní se to samé děje u plejerů Lokomotivu. Ti kvůli nekázni dostávají během 58 sekund dvě branky v přesilovce a rázem prohrávají.
    35:39 Ivan ČECHOVIČ - 5:4
     
    35:39
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Damir Žafjarov dnes servíruje přihrávky jedna radost a má velký podíl na tom, že Torpedo během chvíle otáčí stav zápasu. Andy Miele zachytil puk na modré po přihrávce spoluhráče a nahrál na pravý kruh pro Žafjarova. Ten z první přihrál mezi kruhy na IVANA ČECHOVIČE, jenž se opřel do puku a z pokleku vyšil nechytatelnou ránu, která málem protrhla síť. Asistence: Damir Žafjarov, Andy Miele.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Artur Kajumov – 2 min., hrubost + 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Chris Wideman – 2 min., hrubost).
     
    34:41
    Hráči už jsou v sobě a lítají pěsti. Bude se vylučovat a Lokomotiv jako iniciátor půjde do oslabení.
     
    Po vstřelené brance se strhla ještě menší potyčka, neboť k úspěšnému střelci Mielemu přijel Artur Kajumov a ušetřil mu krosček.
    34:41 Andy MIELE - 4:4
     
    34:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Opět je vyrovnáno a pět minut před koncem druhé třetiny se pokračuje znovu od nuly, nebo od čtyř, chcete-li. Žafjarov protáhl puk po levé straně kolem kruhu, kde si povodil obránce Ohtamuu. Našel mezi kruhy volného ANDY MIELEHO, jenž z první mířil naprosto přesně. Asistence: Damir Žafjarov.
     
    34:18
    Jaroslavl se bude muset bránit, neboť dvě minuty a navrch desítku k tomu dostává Maxim Berjozkin za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    34:13
    Nikita Serebrjakov rozhodně dneska nečekal, že se dostane do hry už ve čtrnácté minutě. Aktuálně si nemá s Andrejem Tichomirovem co vyčítat, oba inkasovali dvakrát. Ale Serebrjakov má rozhodně více zákroků a jeden takový zapisuje i nyní.
     
    33:33
    Ivan Čechovič nyní při přechodu přes modrou šel do dvou hráčů. Nahodil si puk kolem nich a vzápětí ukázkově trefil Arťoma Iljenka. Hezký to hit!
     
    33:16
    Při dvou protiútocích vystavili hosté na obranné modré neprostupnou hráz.
     
    Ta se domácím určitě bude hodit, neboť trenér David Nemirovsky má svým svěřencům rozhodně co říct.
     
    32:32
    Nikita Serebrjakov zastavuje tvrdou střelu z levé strany a poté se půjde na komerční přestávku.
     
    30:23
    Inkasovaná branka s Torpedem, zdá se, trošku zatřásla. Hráči lokomotivu jsou nyní u každého puku dříve.
    29:36 Nikita ČEREPANOV - 3:4
     
    29:36
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Po hezké akci jdou hosté opět do vedení. André Petersson obkroužil branku zprava doleva a všiml si, že mu kousek za modrou najíždí NIKITA ČEREPANOV. Lepší přihrávku mu asi dát nemohl a obránce Lokomotivu se ránou z první trefuje přesně k pravé tyči, čímž dává svůj třetí gól v sezoně. Asistence: André Petersson, Teemu Pulkkinen.
     
    27:59
    Maxim Berjozkin si nedělal problémy a když byl trošku pod tlakem, lehce poslal kotouč do středního pásma.
     
    27:12
    Na pozoru se nyní musí mít i Nikita Serebrjakov, ale hráči Lokomotivu kombinují spíše za jeho brankou, odkud mu příliš nebezpeční nehrozí.
     
    26:27
    Po vysoké holi Torpeda se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:12
    Na pravé straně kličkoval s pukem Arťom Michejev, který předal puk na Urakova. Což je to platné, že šlo o slušnou kombinaci, když byla bez zakončení.
     
    25:33
    Následuje komerční přestávka. Hokej se dneska musí líbit. Spousta gólů, hra nahoru – dolu. Uvidíme, zda to mu tak bude i ve druhé polovině zápasu.
     
    25:12
    Lokomotiv kritický moment zvládl, v oslabení neinkasoval a hraje v pěti.
     
    25:08
    Od modré zkusil vystřelit Chris Wideman, ovšem na jeho pokus brankář viděl a vyrazil ho.
     
    24:48
    Tato část přesilové hry domácích je velmi dobrá. Hráči v tmavém jsou před brankou Konovalova, ale chybí po kombinaci lepší zakončení. Nicméně nepouští soupeře k vyhození. Je to způsobeno i tím, že mají střídačku u útočné třetiny.
     
    23:12
    Torpedo bude mít opět možnost jít do vedení. Za krosček dostává dvě minuty Jegor Korškov.
    22:39 Georgij IVANOV - 3:3
     
    22:39
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Michail Beljajev zavezl puk do útočného pásma a našel mezi kruhy volného Daiila Misjula. Obránce to samozřejmě zkusil, byl v palebné pozici. Na Nikitu Serebrjakova si sice nepřišel, ovšem odražený puk získal GEORGIJ IVANOV a ten už si zblízka behkendem věděl rady. Asistence: Daniil Misjul, Michail Beljajev.
     
    22:24
    Také domácí jsou v pěti.
     
    21:50
    Anton Lander dostal puk na modré a zavezl ho do pásma. Dalším nahozením po prknech ale kotouč končí přímo na střídačce Lokomotivu.
     
    21:42
    Alexej Marčenko je na ledě a začíná tak krátká přesilovka Lokomotivu. Hra je následně přerušena pro ofsajd Nižného Novgorodu.
     
    21:24
    Torpedo chce hrát a nyní chvíli bylo před brankou soupeře, ale bez střelecké produktivity.
     
    20:42
    Ještě minutu se tak bude hrát čtyři na čtyři, poté začne 42 sekund dlouhá přesilovka Lokomotivu.
     
    20:24
    Domácí střídačce se nyní vůbec nelíbí, že přesilovka Torpeda končí. Rozhodčí posílají na dvě minuty ven Jordana Szwarze za sekání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 3-2
    Střely na branku: 12-14
    Zásahy gólmanů: 12-9
    Zblokované střely: 7-2
    Vyhraná buly: 7-10
    Hity: 7-2
    Vyloučení: 1:1
    Využití: 0-1.
     
    První třetina je u konce a padlo v ní hned pět branek. Lokomotiv šel do vedení v šesté minutě, když se před brankou po přiťuknutí Kajumova nejlépe zorientoval Jegor Korškov. Domácí za minutu a půl srovnali stav. Jordan Szwarz byl na konci rychlého protiútoku, který zakončil výborným bekhendem. Brankostroj pokračoval v čase 13:16. Domácí svůj útok nevyužili, Pasquale dobře zasáhl a puku se ujal Michail Beljajev. Útočník Lokomotivu projel po levé straně až před branku a trefil se na vzdálenější tyč, čímž vyhnal Tichomirova z branky. Ale vedení vydrželo hostům jen 20 sekund. Žafjarov našel přihrávkou přes osu hřiště hezky najetého obránce Semjona Ručkina a ten se trefil také na vzdálenější tyčku. Na konci šestnácté minuty domácí poprvé vedli. Na konci hezké kombinace Austina s Belevičem byl Sergej Gončaruk, jenž si po přihrávce Beleviče zpracoval puk bruslí a poté zamířil nechytatelně kolem hlavy Pasqualeho, který šel po tomto obdrženém gólu také střídat – 3:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Na závěr prvního dějství přichází další komplikace pro Lokomotiv. Dvě minuty dostává Alexej Marčenko, který hned po buly sekl soupeře.
     
    19:42
    Zakázané uvolnění hostí stěhuje hru ještě jednou před Konovalova.
     
    19:31
    Sergej Gončaruk napadal rozehrávku Lokomotivu a moc nechybělo, aby se mezi kruhy dostal k puku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny, která byla na branky velmi výživná.
     
    18:15
    Dva jisté zákroky si nyní připsal Nikita Serebrjakov a to je přesně to, co potřeboval. Aby se co nejdříve rozchytal. Likviduje dva pokusy soupeře z pravé strany.
     
    16:20
    Lokomotiv se samozřejmě nechce s nastalou situací spokojit a zvyšuje útočnou aktivitu.
     
    15:50
    Také Edward Pasquale jde na střídačku a Jaroslavl též mění brankáře. Nyní bude chytat Ilja Konovalov.
    15:50 Sergej GONČARUK - 3:2
     
    15:50
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Divoká první třetina pokračuje. Andrej Belevič viděl na pravé straně před brankou SERGEJE GONČARUKA. Útočník Torpeda si zpracoval puk bruslí a poté mířil kolem hlavy brankáře pod horní tyčku. A také Ed Pasquale míří ven z klece. Asistence: Andrej Belevič, Brady Austin.
    13:36 Semjon RUČKIN - 2:2
     
    13:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ani nyní netrvalo vedení hostí dlouho, konkrétně přesně dvacet sekund. Damir Žafjarov přejel přes modrou a přihrávkou přes osu hřiště našel volného SEMJONA RUČKINA. Ten je sice povoláním obránce, ovšem nyní ukázal, že v ofenzívě taky umíl Lehce si posunul puk blíže k brance a pak nedal tváří v tvář brankáři šanci. Asistence: Damir Žafjarov, Ivan Čechovič.
     
    13:16
    Druhý gól posílá Andreje Tichomirova ven z branky, místo něj jde mezi tři tyče Nikita Serebrjakov.
    13:16 Michail BELJAJEV - 1:2
     
    13:16
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí hráči šli do protiútoku, ovšem Edward Pasquale si připsal dobrý zákrok a protože hra je v poslední době nahoru – dolu, také nyní byl i vidění další brejk. Na druhé straně ujel s pukem MICHAIL BELJAJEV, po levé straně si najel blíže k brance a trefil se krásně na vzdálenější tyčku. Tichomirov byl bez nároku a zřejmě půjde střídat. Velký podíl na brance má gólman Lokomotivu Edward Pasquale, jenž bere asistenci.
     
    12:37
    Za domácí brankou je s pukem jeden z obránců a čeká, až mu jeho parťáci najedou k rozjetí útoku.
     
    11:02
    André Petterson byl s pukem chvíli volný na pravém kruhu, ale příliš s ránou otáčel a včas k němu dostoupil obránce.
     
    10:40
    Opět vidíme poměrně delší úsek bez přerušené hry. Ta se střídá ze strany na stranu. Tempo určitě není nehorší.
     
    09:17
    Domácí po vyrovnávací brance hodně ožili a opět se ženou na zteč branky Pasqualeho. Chvíli se o puk bojovalo za brankou Lokomotivu, kde nakonec byli úspěšnější hráči hostí.
     
    08:13
    Nepřesná rozehrávka Lokomotivu v podání rychlého pokusu o protiútok končí zakázaným uvolněním.
     
    07:47
    Buly v obranném pásmu Lokomotivu vyšlo lépe pro hosty, kteří se ihned dostali i díky dobré akci Arťoma Iljenka na druhou stranu. Tentokrát byl Andrej Tichomirov pozorný.
     
    07:14
    Domácí nepřesně rozehráli a puk se stěhuje před jejich branku.
    06:41 Jordan SZWARZ - 1:1
     
    06:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv se po komerční přestávce vhazovalo před brankou Torpeda, je srovnáno. Domácí podnikli rychlý protiútok, na jehož konci byl JORDAN SZWARZ a po dvou rychlých brankách se začíná od znova. Kanadský forvard z Burlingtonu si najel po levé straně před branku a zblízka bekhendem oklamal krajana Edwarda Pasqualeho.
     
    06:27
    Hodně aktivní byl nyní Jegor Korškov, jenž dvakrát dokázal dostat puk do útočného pásma a ještě jej před brankou Andreje Tichomirova udržet. Ovšem tento pokus hostí nebyl příliš nebezpečný. Po komerční pauze se bude vhazovat před domácí klecí.
    05:07 Jegor KORŠKOV - 0:1
     
    05:07
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Ačkoliv přesilová hra Lokomotivu byla hodně nevýrazná, nakonec se hosté dostávají v závěru početní výhody do vedení. Při závaru brankou se puk dostal i díky přiklepnutí Kajumova k JEGORU KORŠKOVOVI, jenž si počínal nejlépe a zblízka dorazil kotouč do sítě. Asistence: Artur Kajumov, Alexej Marčenko.
     
    04:12
    Až nyní se pětice Lokomotivu výrazněji usadila před brankou soupeře, ale žádné ohrožení branky Tichomirova z toho zatím není.
     
    03:45
    Domácím se podařilo vyhodit puk na druhou stranu.
     
    03:28
    Michail Orlov je prvním potrestaným hráčem zápasu. Dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    03:05
    Semjon Ručkin raději ve středním pásmu přihrál na parťáka z obrany. Dopředu se jít neodvážil.
     
    02:38
    Opět se hraje bez přerušení, prakticky hra ještě od úvodního buly přerušena nebyla.
     
    01:48
    Už to vypadalo, že Arťom Iljenko obkrouží branku Tichomirova a pokusí se o střelu. Těsně před brankou zbrzdil a chtěl prokouknout soupeře, ale ten si zasekávačku pohlídal.
     
    01:13
    Z vlastního obranného pásma vyvezl puk na druhou stranu Jordan Szwarz, ale ani on se před brankou soupeře příliš nezdržel.
     
    00:25
    Přechod do útočného pásma v podání první lajny Torpeda nebyl špatný, ale nenašel se nikdo, kdo by ohrozil gólmana Pasquala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jak už je zvykem při utkání KHL, začíná se hymnou ruské federace.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Ch. Wideman, Pajgin, Austin, Orlov, Ručkin, Mišarin – Miele, Čechovič, Žafjarov (A) – Šenfeld (C), Terry, Szwarz – Varnakov, Gončaruk, Belevič – A. Michejev, Urakov (A), Pereskokov – Drobin.

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Savčenko, Misjul – Kajumov, Tkačjov (C), Korškov – Pulkkinen, A. Petersson, Lander (A) – Iljenko, Kovalenko, Kraskovskij – Ivanov, Beljajev, Berjozkin.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Alexander Soin – Dmitrij Golovljov, Arťom Savenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Jaroslavl – Novgorod 5:0 (30.1.2020)
    Novgorod – Jaroslavl 3:1 (21.1.2020)
    Novgorod – Jaroslavl 2:1 (29.10.2019)
    Jaroslavl – Novgorod 3:4 (6.9.2019)
    Jaroslavl – Novgorod 2:3 sn. (13.2.2019)
     
    Československá stopa v utkání
    V žádném z týmů nehraje ani jeden Čech nebo Slovák
     
    Lokomotiv Jaroslavl:
    Lokomotiv je na tom o poznání lépe. V západní konferenci se nachází na krásném třetím místě, a to s tím, že má o tři zápasy méně, než druhý Petrohrad, který má 58 bodů (Jaroslavl 53). Lokomotiv má taky velmi dobré skóre, vstřelil 110 branek a jen 75 jich inkasoval. V posledním zápase sice Jaroslavl podlehla Jokeritu po prodloužení, jinak si ale z posledních pěti zápasů vybojovala, stejně jako Nižnij Novgorod, sedm bodů.

    Forma: P(pp) – V – V – P – V

    Poslední zápasy:
    Jokerit – Jaroslavl 4:3pp
    Jaroslavl – Soči 6:2
    Jaroslavl – Čerepovec 2:1

    Nejproduktivnější hráči:
    Denis Alexejev – 25 bodů (10+15)
    Jegor Korškov – 24 bodů (12+12)
    Pavel Kraskovskij – 21 bodů (12+9)
     
    Torpedo Nižnij Novgorod:
    Nižnij Novgorod se drží na předposlední postupové pozici a tedy na sedmém místě tabulky východní konference KHL. Za čtyřicet odehraných zápasů nastřádal čtyřicet pět bodů. Je taky čtvrtým nejúspěšnějším zýmem své konference, co se týče počtu vstřelených branek. Horší ale je, že inkasovaných branek má více, než těch vstřelených (112:115). V posledních zápasech se Torpedu relativně dařilo. Z deseti možných bodů získalo sedm.

    Forma: V – V – P(pp) – V – P

    Poslední zápasy:
    Nižnij Novgorod – Dinamo Riga 3:2
    Nižnij Novgorod – Soči 4:1
    Nižnij Novgorod – Barys 2:3pp

    Nejproduktivnější hráči:
    Damir Žafjarov – 40 bodů (16+24)
    Andy Miele – 32 bodů (12+20)
    Chris Wideman – 27 bodů (6+21)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Szwarz, 14. Ručkin (Žafjarov, Čechovič), 16. Gončaruk (Belevič, Austin), 35. Miele (Žafjarov), 36. Čechovič (Žafjarov, Miele), 47. Šenfeld (Szwarz, Pajgin) – 6. Korškov (Kajumov, A. Marčenko), 14. Beljajev (Pasquale), 23. Ivanov (Misjul, Beljajev), 30. Čerepanov (A. Petersson, Pulkkinen), 43. Ohtamaa


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (14. Serebrjakov) – Ch. Wideman, Pajgin, Austin, Orlov, Ručkin, Mišarin – Miele, Čechovič, Žafjarov (A) – Šenfeld (C), Terry, Szwarz – Varnakov, Gončaruk, Belevič – A. Michejev, Urakov (A), Pereskokov – Drobin.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (16. Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Savčenko, Misjul – Kajumov, Tkačjov (C), Korškov – Pulkkinen, A. Petersson, Lander (A) – Iljenko, Kovalenko, Kraskovskij – Ivanov, Beljajev, Berjozkin.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Alexander Soin – Dmitrij Golovljov, Arťom Savenkov
    thejrc.org