Spartak Moskva – Riga 2:5 (kon.) | Omsk – Kunlun 3:4 (1:2 po s.n.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (po pr.)
N.Novgorod – Jaroslavl 6:5 (kon.) | Minsk – Nižněkamsk 4:5 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 2:1 (kon.)
Soči – Čerepovec 6:2 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 1:5 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
6:5 (3:2, 2:2, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 30.12.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Až nyní se Lokomotiv odhodlal ke hře v šesti bez gólmana!
     
    58:24
    A domácí navíc stihli v situaci dva na dva zaútočit. Damir Žafjarov chtěl nyní po dvou parádních přihrávkách i sám zakončit, ovšem zblízka puk neprotlačil mezi levou tyč a beton brankáře.
     
    51:48
    Artur Kajumov ujel po pravé straně a předložil kotouč mezi kruhy pro Pavla Kraskovského, který z dobré pozice nepřekonal Nikitu Serebrjakova.
     
    50:15
    Hostům se zcela jistě nehodí, že za nedovolené bránění nyní jde na dvě minuty ven Georgij Ivanov. Rozhodne Torpedo o své výhře?
    Branka platí, Nižnij Novgorod vede
     
    Branka platí, Chris Terry nebránil gólmanovi Nikolaji Kovalenkovi v zákroku a v pořadí již 11. branka zápasu vrací Nižnij Novgorod znovu do vedení!
     
    Tak pozor, celá situace se ještě bude zkoumat na videu, zda nedošlo třeba v bránění brankáři nebo v postavení útočícího hráče na brankovišti.
    46:20 Anton ŠENFELD - 6:5
     
    46:20
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nikoliv nyní a Torpedo jde potřetí v dnešním bláznivém utkání do vedení. Anton Šenfeld poslal z levé strany tvrdou střílenou přihrávku před branku a na brankovišti tak vznikla nepřehledná situace, ve které se snažil zakončit Chris Terry a naopak hráči Lokomotivu Marčenko a Misjul pomoct svému gólmanovi Konovalovovi. Nakonec puk končí v síti, gólman si jej za čáru srazil zřejmě sám. Gól je přiznán ANTONU ŠENFELDOVI. Asistence: Jordan Szwarz, Zijat Pajgin.
    42:15 Atte OHTAMAA - 5:5
     
    42:15
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Iljenko si na pravém kruhu počkal s vhodnou přihrávkou, než mu mezi kruhy najede Pavel Kraskovskij. Ten se opřel do puku, ale mířil vedle. Ke smůle Torpeda a naopak ke štěstí Lokomotivu se puk odrazil od zadního mantinelu zpět před branku, na levé straně se do něj opřel ATTE OHTAMAA a jeho rána končí pod horní tyčkou.
    35:39 Ivan ČECHOVIČ - 5:4
     
    35:39
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Damir Žafjarov dnes servíruje přihrávky jedna radost a má velký podíl na tom, že Torpedo během chvíle otáčí stav zápasu. Andy Miele zachytil puk na modré po přihrávce spoluhráče a nahrál na pravý kruh pro Žafjarova. Ten z první přihrál mezi kruhy na IVANA ČECHOVIČE, jenž se opřel do puku a z pokleku vyšil nechytatelnou ránu, která málem protrhla síť. Asistence: Damir Žafjarov, Andy Miele.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Artur Kajumov – 2 min., hrubost + 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Chris Wideman – 2 min., hrubost).
    34:41 Andy MIELE - 4:4
     
    34:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Opět je vyrovnáno a pět minut před koncem druhé třetiny se pokračuje znovu od nuly, nebo od čtyř, chcete-li. Žafjarov protáhl puk po levé straně kolem kruhu, kde si povodil obránce Ohtamuu. Našel mezi kruhy volného ANDY MIELEHO, jenž z první mířil naprosto přesně. Asistence: Damir Žafjarov.
     
    34:18
    Jaroslavl se bude muset bránit, neboť dvě minuty a navrch desítku k tomu dostává Maxim Berjozkin za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
    29:36 Nikita ČEREPANOV - 3:4
     
    29:36
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Po hezké akci jdou hosté opět do vedení. André Petersson obkroužil branku zprava doleva a všiml si, že mu kousek za modrou najíždí NIKITA ČEREPANOV. Lepší přihrávku mu asi dát nemohl a obránce Lokomotivu se ránou z první trefuje přesně k pravé tyči, čímž dává svůj třetí gól v sezoně. Asistence: André Petersson, Teemu Pulkkinen.
     
    24:48
    Tato část přesilové hry domácích je velmi dobrá. Hráči v tmavém jsou před brankou Konovalova, ale chybí po kombinaci lepší zakončení. Nicméně nepouští soupeře k vyhození. Je to způsobeno i tím, že mají střídačku u útočné třetiny.
     
    23:12
    Torpedo bude mít opět možnost jít do vedení. Za krosček dostává dvě minuty Jegor Korškov.
    22:39 Georgij IVANOV - 3:3
     
    22:39
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Michail Beljajev zavezl puk do útočného pásma a našel mezi kruhy volného Daiila Misjula. Obránce to samozřejmě zkusil, byl v palebné pozici. Na Nikitu Serebrjakova si sice nepřišel, ovšem odražený puk získal GEORGIJ IVANOV a ten už si zblízka behkendem věděl rady. Asistence: Daniil Misjul, Michail Beljajev.
     
    20:24
    Domácí střídačce se nyní vůbec nelíbí, že přesilovka Torpeda končí. Rozhodčí posílají na dvě minuty ven Jordana Szwarze za sekání.
     
    19:42
    Na závěr prvního dějství přichází další komplikace pro Lokomotiv. Dvě minuty dostává Alexej Marčenko, který hned po buly sekl soupeře.
     
    15:50
    Také Edward Pasquale jde na střídačku a Jaroslavl též mění brankáře. Nyní bude chytat Ilja Konovalov.
    15:50 Sergej GONČARUK - 3:2
     
    15:50
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Divoká první třetina pokračuje. Andrej Belevič viděl na pravé straně před brankou SERGEJE GONČARUKA. Útočník Torpeda si zpracoval puk bruslí a poté mířil kolem hlavy brankáře pod horní tyčku. A také Ed Pasquale míří ven z klece. Asistence: Andrej Belevič, Brady Austin.
    13:36 Semjon RUČKIN - 2:2
     
    13:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ani nyní netrvalo vedení hostí dlouho, konkrétně přesně dvacet sekund. Damir Žafjarov přejel přes modrou a přihrávkou přes osu hřiště našel volného SEMJONA RUČKINA. Ten je sice povoláním obránce, ovšem nyní ukázal, že v ofenzívě taky umíl Lehce si posunul puk blíže k brance a pak nedal tváří v tvář brankáři šanci. Asistence: Damir Žafjarov, Ivan Čechovič.
     
    13:16
    Druhý gól posílá Andreje Tichomirova ven z branky, místo něj jde mezi tři tyče Nikita Serebrjakov.
    13:16 Michail BELJAJEV - 1:2
     
    13:16
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí hráči šli do protiútoku, ovšem Edward Pasquale si připsal dobrý zákrok a protože hra je v poslední době nahoru – dolu, také nyní byl i vidění další brejk. Na druhé straně ujel s pukem MICHAIL BELJAJEV, po levé straně si najel blíže k brance a trefil se krásně na vzdálenější tyčku. Tichomirov byl bez nároku a zřejmě půjde střídat. Velký podíl na brance má gólman Lokomotivu Edward Pasquale, jenž bere asistenci.
    06:41 Jordan SZWARZ - 1:1
     
    06:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv se po komerční přestávce vhazovalo před brankou Torpeda, je srovnáno. Domácí podnikli rychlý protiútok, na jehož konci byl JORDAN SZWARZ a po dvou rychlých brankách se začíná od znova. Kanadský forvard z Burlingtonu si najel po levé straně před branku a zblízka bekhendem oklamal krajana Edwarda Pasqualeho.
    05:07 Jegor KORŠKOV - 0:1
     
    05:07
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Ačkoliv přesilová hra Lokomotivu byla hodně nevýrazná, nakonec se hosté dostávají v závěru početní výhody do vedení. Při závaru brankou se puk dostal i díky přiklepnutí Kajumova k JEGORU KORŠKOVOVI, jenž si počínal nejlépe a zblízka dorazil kotouč do sítě. Asistence: Artur Kajumov, Alexej Marčenko.
     
    03:28
    Michail Orlov je prvním potrestaným hráčem zápasu. Dostává dvě minuty za hru vysokou holí.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Szwarz, 14. Ručkin (Žafjarov, Čechovič), 16. Gončaruk (Belevič, Austin), 35. Miele (Žafjarov), 36. Čechovič (Žafjarov, Miele), 47. Šenfeld (Szwarz, Pajgin) – 6. Korškov (Kajumov, A. Marčenko), 14. Beljajev (Pasquale), 23. Ivanov (Misjul, Beljajev), 30. Čerepanov (A. Petersson, Pulkkinen), 43. Ohtamaa


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (14. Serebrjakov) – Ch. Wideman, Pajgin, Austin, Orlov, Ručkin, Mišarin – Miele, Čechovič, Žafjarov (A) – Šenfeld (C), Terry, Szwarz – Varnakov, Gončaruk, Belevič – A. Michejev, Urakov (A), Pereskokov – Drobin.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (16. Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Savčenko, Misjul – Kajumov, Tkačjov (C), Korškov – Pulkkinen, A. Petersson, Lander (A) – Iljenko, Kovalenko, Kraskovskij – Ivanov, Beljajev, Berjozkin.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Alexander Soin – Dmitrij Golovljov, Arťom Savenkov
    thejrc.org