Spartak Moskva – Riga 2:5 (kon.) | Omsk – Kunlun 3:4 (1:2 po s.n.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (po pr.)
N.Novgorod – Jaroslavl 6:5 (kon.) | Minsk – Nižněkamsk 4:5 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 2:1 (kon.)
Soči – Čerepovec 6:2 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 1:5 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
6:5 (3:2, 2:2, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 30.12.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Torpedo Nižnij Novgorod porazilo Lokomotiv Jaroslavl v zápase bohatém na branky 6:5, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:14:28)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 6-5
    Střely na branku: 25-33
    Zásahy gólmanů: 28-19
    Zblokované střely: 12-11
    Vyhraná buly: 31-26
    Hity: 10-7
    Vyloučení: 3-6
    Vyšší tresty: 0-1
    Využití: 2-1.
     
    Divoké jedenáctibrankové utkání je u konce. Jaroslavl v první třetině hned dvakrát vedla díky brankám Jegora Korškova a Michaila Beljajeva (po druhé trefě se brankář domácích Tichomirov pakoval z branky), ale Torpedo stihlo dvakrát sronvat stav. Nejprve zásluhou Jordana Szwarze, dvacet sekund po druhé trefě Lokomotivu se trefil i Semjon Ručkin a da zalší dvě minuty už Torpedo vedlo díky Sergeji Gončarukovi. Jeho trefa pro změnu vyhnala z branky Pasqualeho.

    Do druhé části vstoupil lépe Lokomotiv. Nejprve vyrovnal Georgij Ivanov a v polovině zápasu Jaroslavl už vedla trefou Nikity Čerepanova. Jenže hned poté přišla nedisciplinovanost hostí. Dvouminutovou přesilovku potrestal v čase 34:41 Andy Miele, jenž byl krátce po zakončení krosčekován. Na ledě se strhla mela, domácí měli další přesilovku a tu za dalších 58 sekund využil Ivan Čechovič. Na obě dvě branky skvěle nahrál Damir Žafjarov.

    Také vstup do třetí třetiny se povedl lépe Jaroslavli, když dokázal vyrovnat finský bek Atte Ohtamaa parádní ranou pod horní tyčku. Jenže vyrovnaný stav vydržel jen čtyři minuty. Anton Šenfeld totiž z levého úhlu poslal na branku střílenou přihrávku a přes napadajícího Chrise Terryho, novice v dresu Torpeda, si gólman Konovalov srazil puk do klece. Na obou stranách pak byla k vidění jedna velká šance, ale bez využití a závěr už domácí zvládli skvěle, takže berou výhru 6:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Domácí bezpečně posunuli kotouč do středního pásma a poté zkusil jeden z obránců trefit volnou branku, ale kotouč do sítě nedoklouzal. A přes následnou chybu hráčů Lokomotivu se do volné branky netrefil zřejmě Andrej Belevič.
     
    59:15
    Až nyní se Lokomotiv odhodlal ke hře v šesti bez gólmana!
     
    58:24
    A domácí navíc stihli v situaci dva na dva zaútočit. Damir Žafjarov chtěl nyní po dvou parádních přihrávkách i sám zakončit, ovšem zblízka puk neprotlačil mezi levou tyč a beton brankáře.
     
    58:16
    Obranná modrá Torpeda je nyní zatím neprostupným územím.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Ačkoliv měli hosté buly před domácí brankou, gólmana stále neodvolávají.
     
    57:30
    Domácí stále pracují velmi dobře, byť je nyní pískáno jejich zakázané uvolnění.
     
    56:47
    Arťom Michejev vyzval soupeře na bruslařský souboj, ve kterém byl úspěšný. Následně zamířil z levého kruhu na vzdálenější tyčku, tento prostor branky ale minul.
     
    56:34
    Tím spíše, že nyní rozehrávají nepřesně na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Ilju Konovalova.
     
    56:07
    Na vyrovnání mají hosté už jen necelé čtyři minuty a zatím to z jejich strany na nějaký vážnější tlak nevypadá.
     
    55:38
    Také nyní vystavili domácí na obranné modré neprostupný val a Lokomotiv se do něj chytil – ofsajd.
     
    55:10
    Lokomotivu se čas na vyrovnání povážlivě krátí. Určitě se v dohledné době dočkáme hry bez gólmana Ilji Konovalova.
     
    54:47
    Hra se nyní trošku kouskuje. Georgij Mišarin nepřešel přes útočnou modrou a zůstal poté s obráncem v klinči u mantinelu. Hra byla následně přerušena.
     
    54:28
    Ani nyní si domácí nekomplikují situaci a posílají kotouč vyhozením do středního pásma.
     
    53:37
    Po rychlé akci se na druhé straně dostal do zakončení Andy Miele, ale jeho pokus byl sražen hráči Lokomotivu nad branku.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Szwarz, 14. Ručkin (Žafjarov, Čechovič), 16. Gončaruk (Belevič, Austin), 35. Miele (Žafjarov), 36. Čechovič (Žafjarov, Miele), 47. Šenfeld (Szwarz, Pajgin) – 6. Korškov (Kajumov, A. Marčenko), 14. Beljajev (Pasquale), 23. Ivanov (Misjul, Beljajev), 30. Čerepanov (A. Petersson, Pulkkinen), 43. Ohtamaa


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (14. Serebrjakov) – Ch. Wideman, Pajgin, Austin, Orlov, Ručkin, Mišarin – Miele, Čechovič, Žafjarov (A) – Šenfeld (C), Terry, Szwarz – Varnakov, Gončaruk, Belevič – A. Michejev, Urakov (A), Pereskokov – Drobin.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (16. Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Savčenko, Misjul – Kajumov, Tkačjov (C), Korškov – Pulkkinen, A. Petersson, Lander (A) – Iljenko, Kovalenko, Kraskovskij – Ivanov, Beljajev, Berjozkin.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Alexander Soin – Dmitrij Golovljov, Arťom Savenkov
    thejrc.org