Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Rakousko – Rusko 1:7 (kon.) | Finsko – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Kanada
10:0 (1:0, 4:0, 5:0)
Švýcarsko
Středa 30.12.2020, 00:08 • Rogers Place (Edmonton) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Kanada:
    Quinton Byfield
    Švýcarsko: Simon Knak (02:29:56)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Kanady, která svého soupeře porazila vysoko 10:0. Švýcarsko sice v první periodě inkasovalo jedinkrát, avšak poté se jeho hra naprosto rozpadla. Soupeř totiž předvedl naprosto dominantní výkon, který nakonec přinesl hned deset branek. Kanaďané i tak mohli klidně zvítězit daleko vyšším rozdílem, v tom ale zabránil švýcarský brankář Patenaude, který si připsal několik dobrých zákroků. Švýcarsko to nejen, že nezvládlo směrem dozadu, avšak ani směrem kupředu to nebylo vůbec dobré, neboť se brankář Levi většinu zápasu v brance nudil.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 52:15.
    Vyloučení – 6:6.
    Využití přesilovek 3/6 – 0/6.
    Vhazování – 33:24
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Švýcarsku se nyní nepovedl přechod z vlastního pásma, padesátý zákrok si naopak připsal dnes dobře chytající Patenaude.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:16
    Jednu z posledních útočných akcí poté rozjel právě Holloway, který ovšem své spoluhráče vystavil do postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středu ledové plochy.
     
    57:29
    Po souboji za brankou soupeře skončil na ledové ploše forvard Holloway, který ovšem nebyl zastaven nedovoleně. Kanadě to nevadilo, neboť se znovu dostal před branku.
    55:35 Jakob PELLETIER - 10:0
     
    55:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme desátou branku kanadské reprezentace! Znovu jsme sledovali důraz kanadské formace, která se jednoduše protlačila do zakončení. Byfield totiž přiťukl do tandemu na JAKOBA PELLETIERA, který švihem uklidil míč ke vzdálenější brankové konstrukci. Švýcarsko by si zcela jistě přálo konec zápasu.
    Asistence: Quinton Byfield.
     
    55:18
    Před malým momentem proběhla poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Po ní se vhazovalo po levici brankáře Leviho, který stále drží čisté konto.
     
    55:09
    Vypadalo to na zakázané uvolnění, jenomže Baragano ještě stihl kotouč před čárou. Následná rozehrávka nebyla vůbec dobrá, zkouší to tedy zadák Drysdale.
     
    54:29
    Na opačné straně se snaží projevit aktivitu forvard Allenspach, který se sice dostal přes prvního protihráče, avšak poté narazil na početnou přesilu protihráčů.
    53:28 Kaiden GUHLE - 9:0
     
    53:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dost možná se dočkáme desítky! Kanada znovu pořádně sevřela svého soupeře a možná trochu netradičně pálila kousek od modré čáry. Tam měl totiž hodně prostoru obránce KAIDEN GUHLE, jehož nesmírně tvrdá rána se nejprve odrazila od vzdálenější konstrukce, načež se puk dostal za záda bezmocného Patenauda.
    Asistence: Kaedan Korczak, Peyton Krebs.
     
    53:15
    Se složitou nahrávkou si Zary dokázal poradit a navíc to zkoušel na švýcarskou branku. Patenaude střelu celou dobu viděl, a proto se mu povedlo zakročit vyrážečkou.
     
    52:16
    Kdepak, ani další přesilová hra Švýcarska nepřinesla kontaktní branku. Kanaďané hrají naprosto ukázkově, svého soupeře navíc nepouštějí k žádným střelám.
     
    51:18
    Odhad na kotouč měl mnohem lepší obránce Schneider, kterému se navíc povedlo přenechat na spoluhráče Mercera, jenž za brankou nasbíral cenné vteřinky.
     
    50:31
    Jednoduchým vyhozením na opačnou stranu to dokázal vyřešit obránce Drysdale, který poté spěchal na střídačku. Švýcarsko se tak vrací k vlastní brance.
     
    49:43
    Vyloučení v týmu Kanada (Dylan Holloway – 2 min., podrážení).
    49:09 Cole PERFETTI - 8:0
     
    49:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    A o necelou minutu později tu máme osmou branku kanadského výběru! U zadního hrazená dobře zabojoval Newhook, který vybojoval kotouč pro Krebse. Druhý jmenovaný poté v palebné pozici našel COLEA PERFETTIHO. Ten to zápěstím zkusil pod horní konstrukci švýcarské branky, kam kotouč zapadl naprosto dokonale.
    Asistence: Peyton Krebs, Alex Newhook.
    48:07 Quinton BYFIELD - 7:0
     
    48:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu! Další nepovedená akce Švýcarska skončila sotva u červené čáry. Soupeř se navíc dostal k nesmírně rychlé kombinaci, při které se Quinnovi povedlo najít lépe postaveného QUINTONA BYFIELDA, který dalším bleskovým zakončením překonal brankáře Patenauda. Pátý kanadský bod pro Byfielda!
    Asistence: Jack Quinn, Jakob Pelletier.
     
    47:44
    Na jistotu se povedlo odehrát kotouč také Korczakovi, k jehož nahození se navíc jako první dostal kolega Mercer. Švýcarská přesilovka je delší dobu minulostí.
     
    47:08
    Švýcarům se početní výhody zrovna moc nedaří. Ani další přejezd přes opačnou modrou čáru nebyl v pořádku, využít toho dokázal Byram, který znovu vyhodil.
     
    46:29
    Zpět k vlastní brance poté musel spěchat Baragano, který měl navíc na zádech napadajícího protihráče. Kanadě se tak opětovně povedlo nasbírat vteřinky.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor Zary – 2 min., hákování).
    45:16 Quinton BYFIELD - 6:0
     
    45:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Třetí využitá přesilová hra v podání Kanady! Švýcarsko se znovu dostalo pod velký tlak, který nakonec přinesl zakončení od obránce Drysdala. Jeho nahození ještě dokázal ve vzduchu tečovat QUINTON BYFIELD, který dokonalým způsobem překvapil švýcarského brankáře. Pro Byfielda se navíc jedná o čtvrtý kanadský bod tohoto zápasu!
    Asistence: Jamie Drysdale, Jack Quinn.
     
    45:09
    Byram to tentokráte vzal po levém křídle, odkud znovu zakončoval. Patenaude měl nečekaně velké problémy, puk se mu povedlo udržet před brankovou čárou.
     
    44:18
    Krebs vyhrál vhazování a krátce poté zakončoval od modré čáry obránce Byram. Jeho rána ovšem trefila pouze nohu soupeře, kombinace Kanady ale pokračuje.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Cédric Fiedler – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:39
    Poté měl na pravém křídle našlápnuto obránce Byram, který to velice překvapivě zkoušel z velkého úhlu. Patenaude udržel puk u tyče, hlavní sudí přerušil hru.
     
    43:08
    Barragano přenechal do lepší pozice na Chantona, který možná trochu zbytečně ještě zkoušel nahrát. Kanada zakončení znemožnila a puk odehrála pryč z pásma.
     
    42:09
    Kanada tak dvouminutové oslabení dokázala přečkat na jedničku, za celou dobu svého soupeře nepustila do žádné větší šance. U kotouče je nyní Guggenheim.
     
    41:31
    Až nyní jsme sledovali celkem dlouhou kombinaci, při které to nahozením od modré čáry zkoušel obránce Chanton. Do dráhy letu puku se ale připletl protihráč.
     
    41:15
    V oslabení se do nadějného protiútoku dokázal natlačit Mercer, který ovšem neměl podporu svých spoluhráčů. Následovalo odevzdání kotouče do bezpečí.
     
    40:29
    Švýcarsku se ovšem nepovedlo zrovna ideálně založit útočnou akci, nahrávka na Schläpfera přinesla pouze ofsajd. Vhazovat se tak bude před modrou čárou.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Kanadu, které pokračuje ve svém oslabení. Obránce Byram tak chvíli operoval s pukem a poté ho vyhodil pryč.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 37 – 7.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla další čtyři přesné zásahy, přičemž všechny obstarala Kanada. Té se povedlo na rozdíl dvou branek odskočit hned v úvodu druhé třetiny, načež měla velkou územní převahu. Švýcarsko se tak málokdy dostalo na druhou stranu, navíc v několika případech dokázal zakročit brankář Patenaude. Kanada se výrazně zlepšila při přesilovkách, v průběhu druhé třetiny totiž dokázala využít hned dvě z nich. Švýcarsko tak zcela jistě nebude bodovat, pokusit se ale může o úpravu skóre.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Kanada (Kaiden Guhle – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:09
    Hezkou finesou to zkoušel Tomasino, který se ovšem nedostal za záda bránícího Fiedlera. Švýcarsko poté odjelo na střídačku, Hofer tak neměl podporu.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
    37:53 Connor MCMICHAEL - 5:0
     
    37:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je tu další zásah kanadské reprezentace! Po prohraném vhazování to nepříliš dobře udělal jeden ze švýcarských obránců, který nedůraznou nahrávkou věnoval kotouč Cozensovi. Kanadský útočník poté akci vyšperkoval přesnou nahrávkou na CONNOR MCMICHAELA, jehož rána bez přípravy směřovala přesně mezi ruku brankáře Patenauda.
    Asistence: Dylan Cozens.
     
    37:46
    Sám na sebe to poté zkoušel vzít Newhook, který si v souboji za brankou počínal hodně podezřele. Vypadalo to na lehký háček, sudí ale nechali pokračovat.
     
    37:20
    Třetí formace Kanady znovu operovala v nebezpečné blízkosti soupeře. Patenaude navíc dokázal střelu vyrazit před sebe, kde s dorážkou neuspěl Zary.
     
    36:11
    Ani další nahození od modré čáry neskončilo v síti, tentokráte se o to pokoušel Schneider. Na nahrávku do předbrankového prostoru si sjel Pelletier, který ale neuspěl.
     
    35:09
    Málem se do protiútoku vydal Fust, kterého ovšem čistým obranným zákrokem dokázal zastavit jeden z protihráčů. Švýcarsko se tak nedostalo ze sevření.
     
    34:29
    Se Švýcarskem to začíná vypadat zle nedobře, rázem je to o čtyři branky. Kanada se i navíc po rozehrávce usadila kolem branky, kde sledujeme kombinaci.
    33:44 Ryan SUZUKI - 4:0
     
    33:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Také další přesilová hra končím úspěšným zářezem! Najednou si k pravému kruhu sjel naprosto nehlídaný RYAN SUZUKI, který se pokoušel o zakončení po ledě. To ovšem směřovalo pouze do betonu brankáře, načež se o dorážku pokoušel kolega Byfield. Puk se přesto dostal na hokejku Ryana Suzukiho, který přeci jenom kostrbatě dopravil touš do prázdné branky.
    Asistence: Quinton Byfield, Alex Newhook.
     
    33:09
    Švýcarsko započalo další oslabení velice dobře, hned v úvodu se mu povedlo vyhodit přes všechny čáry. Do rozehrávky se tak zapojil také znuděný brankář Levi.
     
    32:28
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Alessandro Villa – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:08
    Od pravého kruhu to poté překvapivým řešením vzal na sebe forvard Holloway, který pro změnu přízemním zakončením trefil pravý beton. Kanada má obrovský tlak.
     
    31:36
    Z hodně těžké pozice poté zkoušel nahodit od modré čáry obránce Guhle, který o kousek minul švýcarskou branku. Brankář Patenaude navíc vůbec nic neviděl.
     
    31:08
    Do nahození vložil hokejku kanadský brankář Levi, který se tak zapojil do akce svého celku- Ta nabídla zakončení od Newhooka, jenž nepropálil hustý blok.
     
    30:26
    Je za námi více než polovina zápasu, který nám dle očekávání nabízí jednostrannou záležitost. Kanada momentálně vede o tři branky a má nakročeno k výhře.
     
    29:49
    Je tu další komerční přestávka, po které se bude znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    29:23
    Z druhé vlny se pro puk dokázal vrátit Baragano, který to poté podél levého hrazení zkoušel vzít sám na sebe. Včasným obranným zákrokem ho zastavil soupeř.
    28:02 Jakob PELLETIER - 3:0
     
    28:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z poměrně nenápadné akce tu máme třetí branku Kanady! Nejprve se k velice nebezpečnému zakončení dostal Zary, který ovšem z dobré pozice mířil kousek vedle branky. Puk se od zadního hrazení odrazil přímo na hokejku JAKOBA PELLETIERA, kterému se povedlo úspěšně trefit odkrytou švýcarskou branku.
    Asistence: Connor Zary, Quinton Byfield.
     
    27:53
    Tak přeci jenom se třetí lajna Švýcarska dostala do zakončení. V mezikruží se k volnému předmětu dostal Schläpfer, který v tísni zakončoval pouze do betonu.
     
    27:13
    Knakovi se velice přesně povedlo oslovit Baragana, kterého na dlouhou hokejku dokázal zastavit obránce Byram. Poté se daleko nedostal ani další hráč Švýcarska.
     
    26:20
    Rychle musel s pukem jednat Pezzullo, který na jistotu rozehrál podél zadního mantinelu. Švýcarsko se daleko nedostalo, u kotouči je forvard Tomasino.
     
    25:41
    Harley si tak dlouho hledal prostor na nahození od modré čáry, až ho přeci jenom dokázal najít. Patenaude byl ovšem pozorný a puk schoval do své lapačky.
     
    25:03
    Na pravém křídle dokázal převzít nahrávku obránce Byram, který v tandemu vzduchem hledal kolegu Hollowaye. Ten v těžké pozici nedokázal zakončit.
     
    24:16
    Po zakázaném uvolnění se vhazovalo po levici brankáře Patenauda. Po úspěšném vhazování se do střelecké pozice dostával Drysdale, který trefil protihráče.
     
    23:40
    Riskantní rozehrávka k opačné modré čáře nakonec nenašla Fusta, řped kterým se povedlo zakročit pozornému Schneiderovi. Kanada tak zakládá další akci.
     
    23:06
    Důrazný Pelletier dohrál u zadního hrazení protihráče, o nedovolený zákrok se nejednalo. Poté se před Patenaudem utvořila menší skrumáž, která nic nepřinesla.
     
    22:30
    Švýcarsko to bude mít najednou o poznání složitější, znovu mu totiž nevyšel vstup do třetiny. Rázem je to o dvě branky, přesto zbývá ještě dostatek času.
    21:40 Dylan COZENS - 2:0
     
    21:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané využívají přesilovou hru a jdou do dvoubrankového vedení! Hráči v červených dresech nyní dobře kombinovali, přičemž to zakončením z jedničky zkoušel Perfetti. Patenaude sice dokázal zakročit, jenomže k puku se jako první dostal důrazný DYLAN COZENS, kterému se povedlo hrací předmět poslat za záda švýcarského brankáře.
    Asistence: Cole Perfetti, Connor McMichael.
     
    21:05
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lorenzo Canonica – 2 min., hákování).
     
    21:02
    Meier předložil vedle stojícímu Guggneheimovi, který poté ještě u levého kruhu našel lépe postaveného kapitána Knaka, jehož zakončení bylo zablokováno.
     
    20:41
    Na opačné straně se dokázal rychle zorientovat Perfetti, který navíc velice přesně rozehrál na hokejku Krebse. Kanada se přesto do zakončení nedostala.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro Kanadu, který se znovu okamžitě dostala na druhou stranu, kde před Hollowayem odehrál touš Chanton.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 3.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se hned ve druhé minutě postaral kanadský Tomasino. Následovala pasáž plná faulů, přičemž si například Kanada zahrála dvojnásobnou přesilovou hru. Také reprezentace Švýcarska měla k dispozici několik početních převah, avšak k vyrovnávací brance to nevedlo. Zhruba od poloviny první periody jsme sledovali poměrně dost nepřesností, na případnou druhou branku si tak budeme muset počkat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:04
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor McMichael – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:04
    Kanada rozehrála středem hrací plochy, přičemž Holloway pouze nahazoval do rohu levého hrazení. Tam jako první přispěchal ke kotouči Drysdale.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    18:18
    Na druhé straně se do nadějné šance dostal Krebs, který to zkoušel střelou bekhendem. Patenaude nakonec zakročil vyrážečkou, nápor Kanady přesto pokračuje.
     
    17:38
    Po levém křídle se prohnal vpřed Schläpfer, který to zkoušel zakončením z velkého úhlu. Pozorný Levi se překvapit nenechal a kotouč vyrazil pravým betonem.
     
    17:15
    Hodně místa měl u modré čáry obránce Guggenheim, který to okamžitě zkoušel střelou švihem. Brankář Levi měl naprosto čistý výhled a puk dokázal zastavit.
     
    16:17
    Po delší době vážnější práce pro Patenauda, který si poradil se střelou z mezikruží. Na druhé straně se probíjel vpřed Schläpfer, který se do zakončení nedostal.
     
    15:08
    Byram se poté dokázal nejlépe zorientovat, přesto při vedení útočného výpadu předložil vedle stojícímu Drysdalovi, jenž rozehrávkou našel hůl protihráče.
     
    14:21
    Pezzullo za vlastní brankou počkal na příchod kompletní třetí lajny. Ta se dostala k Levimu, který na chvíli zazmatkoval, přesto se dokázal bleskově vrátit.
     
    13:38
    Do protiútoku se poté dostával Marchand, který se pokoušel v tandemu najít kolegu Derungse. Nahrávku ovšem včas dojel Suzuki, který nahrál za sebe.
     
    13:10
    Předchozí přesilová hra je minulostí a po delší době se pokračuje v pěti na obou stranách. Momentálně sledujeme lehký nápor švýcarské reprezentace.
     
    12:08
    Švýcarsku se tato početní převaha vůbec nedaří, zatím se totiž nedostalo k ohrožení branky soupeře. Navíc to vypadalo na faul od Mercera, Kanada do tří nepůjde.
     
    11:14
    Po vhazování se jako první se kotouči dostal obránce Guhle, který ho vysokým obloučkem poslal daleko na druhou stranu. Další akci tak rozjíždí Baragano.
     
    10:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Alex Newhook – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:00
    Tvrdou ránu poté vyprodukoval Cozens, který se pokoušel zamířit k zadní tyči. Švýcarskou branku nakonec úplně minul a puk se sklouzl za opačnou svatyni.
     
    09:06
    Cozens dlouho operoval u levého kruhu, načež přenechal na Byrama. Po další kombinaci zkoušel zakončit Holloway, který trefil pouze připravený beton.
     
    08:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Joel Salzgeber – 2 min., vražení na hrazení).
     
    08:18
    Harleymu se povedlo zastavit akci soupeře u červené čáry, poté se rozhodl hrát směrem dozadu. Po rychlé souhře Kanady nakonec Patenaude nezasahoval.
     
    07:30
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Ray Fust – 2 min., podrážení).
     
    07:11
    Vůbec první zákrok pro brankáře Leviho, který si s nahozením z velké vzdálenosti dokázal poradit. Poté se do problémů dostal Allenspach, který udržel touš.
     
    06:06
    Vyloučení v týmu Kanada (Dylan Cozens – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:03
    Krátce po vhazování se k nesmírně nebezpečnému zakončení dostal McMichael, který ovšem o vlásek minul tyč. Kanada se poté musí vracet do svého pásma.
     
    05:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lorenzo Canonica – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:08
    Kanaďan Drysdale upadl po souboji za brankou soupeře, jenomže sudí nechali pokračovat ve hře. První letka Kanady to poté zkoušela nahozením od modré čáry.
     
    04:29
    Jenomže to mělo krátké trvání. Naopak na druhé straně zkoušel podél hrazení odehrát kotouč kanadský obránce Byram, který ovšem našel pouze Chantona.
     
    04:07
    Na vhazování se tentokráte prosadil Byfield, který vyhrál za sebe na Barrona. Kanada se do zakončení nedostala, naopak soupeře pronikl do středu hrací plochy.
     
    03:14
    U modré čáry si našel pozici pro zakončení obránce Korczak, který to pochopitelně zkoušel na branku soupeře. Patenaude si připsal pohodový zákrok a hru přerušil.
     
    02:36
    Švýcarsko se ani v tomto případě nedostalo na druhou stranu. Poté se před napadajícím protihráčem povedlo odehrát kotouč Meierovi, který našel pouze soupeře.
    01:30 Philip TOMASINO - 1:0
     
    01:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme dlouho nečekali! Kanada totiž zůstala v pásmu soupeře, kde se od levého mantinelu dokázala protlačit až k mezikruží, kde si na nahrávkou do tandemu sjel PHILLIP TOMASINO, jehož rána zápěstím zapadla přesně pod horní konstrukci švýcarské branky. Patenaude se natahoval zcela marně!
    Asistence: Quinton Byfield, Jack Quinn.
     
    01:26
    V krátkém časovém sledu byla hra znovu přerušena, tentokráte se kotouč odrazil na jednu ze střídaček. Znovu se bude vhazovat v pásmu Švýcarska.
     
    01:13
    Vhazovalo se po levici brankáře Patenauda. Znovu se prosadil favorit zápasu, přičemž to od modré čáry zkoušel obránce Harley, který trefil pouze levý beton.
     
    00:36
    Hned při prvním ofenzivním nájezdu se zapojil švýcarský brankář Patenaude, který udržel puk pod sebou. Kanaďané ho málem dotlačili za brankovou čáru.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Kanadu, která okamžitě nahodila puk do pásma soupeře. Za brankou se dokázal zorientovat Baragano.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Schneider, Harley, Guhle, Barron, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Newhook, Krebs – Pelletier, Byfield, Quinn – Suzuki, Mercer, Tomasino – Zary.

    Švýcarsko: Patenaude (Fatton) – Chanton, Baragano (A), Guggenheim, Meier, Vouardoux, Pezzullo (A), Villa, Fiedler – Knak (C), Canonica, Fust – Biasca, Allenspach, Derungs – Schläpfer, Marchand, Hofer – Dähler, Salzgeber, Jobin.

    Rozhodčí: Garon, Lawrence – Mackey, Vanoosten.
     
    Vzájemné zápasy

    Vzájemným zápasům těchto zemi v kategorii do dvaceti let vládnou Kanaďané, což ostatně není žádné překvapení. Švýcaři Kanadu ještě nikdy neporazili, jen dvakrát dokázali dovést zápas do prodloužení. Na MS se naposledy tyto dvě země utkaly v roce 2018 a Kanada vyhrála těsně 3:2.
     
    Švýcarsko

    Švýcarsko má také ve svém mužstvo několik šikovných hráčů, kteří mají šanci se v budoucnu prosadit v NHL, ale přesto, že se jejich reprezentace v posledních letech hodně zvedla, s Kanadou se zatím srovnávat příliš nemohou. Letošní mistrovství navíc Švýcarům vůbec nevychází a ještě je čeká velký boj o čtvrtfinále, protože jsou zatím po dvou zápasech bez jediného bodu. Na úvod turnaje Švýcaři překvapivě prohráli 0:1 se Slovenskem a pak , už podle očekávání, prohráli 1:4 s Finskem. Klíčový souboj pro Švýcarsky bude ten s Německem, tam půjde o postup do čtvrtfinále. Švýcarům nenahrává, že Němci dokázali porazit Slováky, což bude znamenat, že v utkání s Německem budou potřebovat vyhrát za tři body.
     
    Kanada

    Kanada patří každoročně mezi hlavní favority na zlaté medaile z mistrovství světa "dvacítek". Kanada i letos jako každý rok sestavila velmi silný tým plný nadějných hráčů, kterým je prorokována velká budoucnost v NHL případně na draftu, pokud jím ještě neprošli. I na letošním MS zatím Kanaďané potvrzují roli favorita, první dvě utkání vyhráli a mají jistý postup do čtvrtfinále. Jejich cílem je však postup z prvního místa, o které si to zřejmě rozdají v přímém souboji s Finskem. Zatím Kanada porazila 16:2 Německo a 3:1 Slovensko. Nejproduktivnějším hráčem Kanady je se sedmi body (3+4) Dylan Cozens, útočník draftonvaný Buffalem.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce mládežnického mezinárodního hokeje u sledování on-line přenosu utkání skupiny A mistrovství světa hráčů do 20 let mezi Kanadou a Švýcarskem. Zápas se odehraje v Rogers Place v Edmontonu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Tomasino (Byfield, Quinn), 22. Cozens (Perfetti, McMichael), 29. Pelletier (Zary, Byfield), 34. Suzuki (Byfield, Newhook), 38. McMichael (Cozens), 46. Byfield (Drysdale, Quinn), 49. Byfield (Quinn, Pelletier), 50. Perfetti (Krebs, Newhook), 54. Guhle (Korczak, Krebs), 56. Pelletier (Byfield)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Schneider, Harley, Guhle, Barron, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Newhook, Krebs – Pelletier, Byfield, Quinn – Suzuki, Mercer, Tomasino – Zary.
    Švýcarsko: Patenaude (Fatton) – Chanton, Baragano (A), Guggenheim, Meier, Vouardoux, Pezzullo (A), Villa, Fiedler – Knak (C), Canonica, Fust – Biasca, Allenspach, Derungs – Schläpfer, Marchand, Hofer – Dähler, Salzgeber, Jobin.

    Rozhodčí: Garon, Lawrence – Mackey, Vanoosten
    thejrc.org