Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Rakousko – Rusko 1:7 (kon.) | Finsko – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Kanada
10:0 (1:0, 4:0, 5:0)
Švýcarsko
Středa 30.12.2020, 00:08 • Rogers Place (Edmonton) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:35 Jakob PELLETIER - 10:0
     
    55:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme desátou branku kanadské reprezentace! Znovu jsme sledovali důraz kanadské formace, která se jednoduše protlačila do zakončení. Byfield totiž přiťukl do tandemu na JAKOBA PELLETIERA, který švihem uklidil míč ke vzdálenější brankové konstrukci. Švýcarsko by si zcela jistě přálo konec zápasu.
    Asistence: Quinton Byfield.
    53:28 Kaiden GUHLE - 9:0
     
    53:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dost možná se dočkáme desítky! Kanada znovu pořádně sevřela svého soupeře a možná trochu netradičně pálila kousek od modré čáry. Tam měl totiž hodně prostoru obránce KAIDEN GUHLE, jehož nesmírně tvrdá rána se nejprve odrazila od vzdálenější konstrukce, načež se puk dostal za záda bezmocného Patenauda.
    Asistence: Kaedan Korczak, Peyton Krebs.
     
    49:43
    Vyloučení v týmu Kanada (Dylan Holloway – 2 min., podrážení).
    49:09 Cole PERFETTI - 8:0
     
    49:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    A o necelou minutu později tu máme osmou branku kanadského výběru! U zadního hrazená dobře zabojoval Newhook, který vybojoval kotouč pro Krebse. Druhý jmenovaný poté v palebné pozici našel COLEA PERFETTIHO. Ten to zápěstím zkusil pod horní konstrukci švýcarské branky, kam kotouč zapadl naprosto dokonale.
    Asistence: Peyton Krebs, Alex Newhook.
    48:07 Quinton BYFIELD - 7:0
     
    48:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu! Další nepovedená akce Švýcarska skončila sotva u červené čáry. Soupeř se navíc dostal k nesmírně rychlé kombinaci, při které se Quinnovi povedlo najít lépe postaveného QUINTONA BYFIELDA, který dalším bleskovým zakončením překonal brankáře Patenauda. Pátý kanadský bod pro Byfielda!
    Asistence: Jack Quinn, Jakob Pelletier.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor Zary – 2 min., hákování).
    45:16 Quinton BYFIELD - 6:0
     
    45:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Třetí využitá přesilová hra v podání Kanady! Švýcarsko se znovu dostalo pod velký tlak, který nakonec přinesl zakončení od obránce Drysdala. Jeho nahození ještě dokázal ve vzduchu tečovat QUINTON BYFIELD, který dokonalým způsobem překvapil švýcarského brankáře. Pro Byfielda se navíc jedná o čtvrtý kanadský bod tohoto zápasu!
    Asistence: Jamie Drysdale, Jack Quinn.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Cédric Fiedler – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Kanada (Kaiden Guhle – 2 min., nedovolené bránění).
    37:53 Connor MCMICHAEL - 5:0
     
    37:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je tu další zásah kanadské reprezentace! Po prohraném vhazování to nepříliš dobře udělal jeden ze švýcarských obránců, který nedůraznou nahrávkou věnoval kotouč Cozensovi. Kanadský útočník poté akci vyšperkoval přesnou nahrávkou na CONNOR MCMICHAELA, jehož rána bez přípravy směřovala přesně mezi ruku brankáře Patenauda.
    Asistence: Dylan Cozens.
     
    37:20
    Třetí formace Kanady znovu operovala v nebezpečné blízkosti soupeře. Patenaude navíc dokázal střelu vyrazit před sebe, kde s dorážkou neuspěl Zary.
    33:44 Ryan SUZUKI - 4:0
     
    33:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Také další přesilová hra končím úspěšným zářezem! Najednou si k pravému kruhu sjel naprosto nehlídaný RYAN SUZUKI, který se pokoušel o zakončení po ledě. To ovšem směřovalo pouze do betonu brankáře, načež se o dorážku pokoušel kolega Byfield. Puk se přesto dostal na hokejku Ryana Suzukiho, který přeci jenom kostrbatě dopravil touš do prázdné branky.
    Asistence: Quinton Byfield, Alex Newhook.
     
    32:28
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Alessandro Villa – 2 min., vysoká hůl).
    28:02 Jakob PELLETIER - 3:0
     
    28:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z poměrně nenápadné akce tu máme třetí branku Kanady! Nejprve se k velice nebezpečnému zakončení dostal Zary, který ovšem z dobré pozice mířil kousek vedle branky. Puk se od zadního hrazení odrazil přímo na hokejku JAKOBA PELLETIERA, kterému se povedlo úspěšně trefit odkrytou švýcarskou branku.
    Asistence: Connor Zary, Quinton Byfield.
    21:40 Dylan COZENS - 2:0
     
    21:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané využívají přesilovou hru a jdou do dvoubrankového vedení! Hráči v červených dresech nyní dobře kombinovali, přičemž to zakončením z jedničky zkoušel Perfetti. Patenaude sice dokázal zakročit, jenomže k puku se jako první dostal důrazný DYLAN COZENS, kterému se povedlo hrací předmět poslat za záda švýcarského brankáře.
    Asistence: Cole Perfetti, Connor McMichael.
     
    21:05
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lorenzo Canonica – 2 min., hákování).
     
    19:04
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor McMichael – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Alex Newhook – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Joel Salzgeber – 2 min., vražení na hrazení).
     
    07:30
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Ray Fust – 2 min., podrážení).
     
    06:06
    Vyloučení v týmu Kanada (Dylan Cozens – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lorenzo Canonica – 2 min., nedovolené bránění).
    01:30 Philip TOMASINO - 1:0
     
    01:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme dlouho nečekali! Kanada totiž zůstala v pásmu soupeře, kde se od levého mantinelu dokázala protlačit až k mezikruží, kde si na nahrávkou do tandemu sjel PHILLIP TOMASINO, jehož rána zápěstím zapadla přesně pod horní konstrukci švýcarské branky. Patenaude se natahoval zcela marně!
    Asistence: Quinton Byfield, Jack Quinn.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Tomasino (Byfield, Quinn), 22. Cozens (Perfetti, McMichael), 29. Pelletier (Zary, Byfield), 34. Suzuki (Byfield, Newhook), 38. McMichael (Cozens), 46. Byfield (Drysdale, Quinn), 49. Byfield (Quinn, Pelletier), 50. Perfetti (Krebs, Newhook), 54. Guhle (Korczak, Krebs), 56. Pelletier (Byfield)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Schneider, Harley, Guhle, Barron, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Newhook, Krebs – Pelletier, Byfield, Quinn – Suzuki, Mercer, Tomasino – Zary.
    Švýcarsko: Patenaude (Fatton) – Chanton, Baragano (A), Guggenheim, Meier, Vouardoux, Pezzullo (A), Villa, Fiedler – Knak (C), Canonica, Fust – Biasca, Allenspach, Derungs – Schläpfer, Marchand, Hofer – Dähler, Salzgeber, Jobin.

    Rozhodčí: Garon, Lawrence – Mackey, Vanoosten
    thejrc.org