Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Rakousko – Rusko 1:7 (kon.) | Finsko – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Finsko
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Slovensko
Středa 30.12.2020, 20:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:32:14)
     
    Finsko proti Slovensku potvrdilo roli velkého favorita a zvítězilo vysokým výsledkem 6:0. Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. V první třetině poslal Suomi do vedení nejlepší střelec týmu Anton Lundell, další branky padali až v dalších dvou třetinách. V prostřední dvacetiminutovce přidali svěřenci kouče Pennanena další dva zásahy, o které se postarali Topi Niemelä a Kasper Simontaival. Zbylé tři utkání si Finové nechali na závěrečnou třetinu, v níž dvakrát skóroval Samuel Helenius, jednou obránce Santeri Hatakka.

    Hokejisté Finska i ve třetím utkání ve skupině A a o první místo si zahrají v přímém souboji proti výběru Kanady. Slovensko na turnaji potřetí prohrálo, přesto postoupí buď z třetího nebo čtvrtého místa.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    A ještě jeden úspěšný zásah slovenského gólmana. Střelu třináctého útočníka Mikaela Pyyhtiy podržel ve výstroji.
     
    59:09
    Druhý gól v utkání chtěl přidat obránce Santeri Hatakka. Samuel Hlavaj na nepříliš prudkou střelu zápěstím viděl a připsal si zdařilý zákrok lapačkou.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:52
    Hráči Suomi nikam nespěchají. Topi Niemelä podržel puk za vlastní svatyní dobrých patnáct vteřin. Slováci vůbec nepresují.
     
    58:21
    Oliver Turan nabral rychlost a přebruslil Kaspera Puutia. Dostal se až za bránou soupeře, kde ovšem sám proti třem byl bezmocný.
     
    57:48
    Středem se vydal na zteč Mikko Petman. Forhendem si prohodil kotouč mezi nohama Petrovického, načež nepřesně střílel k levé tyči.
     
    57:23
    Finové jsou kompletní, zákrok Vira nebyl potrestán. Finský bek okamžitě putuje na střídačku a pouští do hry Heinolu.
     
    56:57
    Roman Faith přihrál před bránu výborně na Juraje Slafkovského, který měl před sebou už jen Piiroinena, toho trefil do pravého ramene.
     
    56:30
    Na modrou čáru dostal nabito Šimon Nemec. Ideální možnost k zakončení prováhal, nakonec ho zblokoval obětavě padající Korhonen.
     
    55:58
    Úvod početní nevýhody ovšem Finové zvládli na jedničku. Anton Lundell vyhrál buly na Rajaniemiho, který svůj celek osvobodil.
     
    55:23
    Alespoň čestný zásah mohou slovenští hokejisté zkusit vstřelit ve třetí přesilovce. Na trestnou lavici putuje Eemil Viro za nedovolené bránění.
     
    54:25
    Finové pokračují v útočené. Od vlastní brány rozjel kontr Juuso Pärssinen, na konci stál Kasper Simontaival a nepřesná střela nad.
    53:49 Samuel HELENIUS - 6:0
     
    53:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    SAMUEL HELENIUS ukázal, jak je hokej jednoduchá hra. Když zjistil, že nemá komu nahrát, tak se otočil kolem protivníka a svižnou střelou zápěstím vyslal nechytatelnou dělovku pod horní tyč. Asistence: Benjamin Korhonen.
     
    53:22
    Pěknou individuální akci předvedl Michal Mrázik. Objel bránu a zkoušel jej zasunout k levé tyči, Kari Piiroinen byl na svém místě.
     
    53:10
    Slovákům se nepodařilo vyhodit a trestat mohl Topi Niemelä. Nejproduktivnější finský hráč z úhlu trefil pouze boční síť.
     
    52:42
    Eemil Viro viděl, že gólman má poměrně dost zakrytý výhled, proto zkusil nahodit na bránu. Puk výborně zblokoval Bečár.
     
    52:00
    Naši východní sousedé vybojovali vstupenku do útočné třetiny. Doplatili ovšem na přílišné přihrávání, Matej Kašlík už měl střílet.
     
    51:45
    Po chybné rozehrávce Nemce Finové ujeli do přečíslení tři na dva. Přes Järventieho a Rajaniemiho se kotouč dostal k Hatakkovi, Hlavaj předvedl výborný zákrok vyrážečkou.
     
    51:06
    O pár vteřin později zapisuje úspěšný zákrok rovněž Samuel Hlavaj. Počkal si chytře, co Helenius vymyslí, střelu mířící do horní části brány udržel v lapačce.
     
    50:53
    Kari Piiroinen byl v pozoru proti šiplavé střele Goliana. Dobře vystrčil vyrážečku a černou gumu odrazil do rohu.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Otázkou není kdo, ale o kolik. Vítězství Finska je nezpochybnitelné.
     
    49:55
    Velkou parádu si dovolil Samuel Helenius, který prosvištěl mezi třemi pozdě reagujícími soupeři. Zakončit ale nestihl.
     
    49:16
    Odražený kotouč si nejrychleji našel Eemil Viro. měl dostatek času na rozehrávku, nakonec si vybral pas napříč pásmem Puutiovi.
     
    48:31
    Tlak finských hráčů neutuchá. Pennanenovi svěřenci mají více fyzických sil, soupeř přestává stíhat především v pohybu.
    47:27 Samuel HELENIUS - 5:0
     
    47:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové završují populárního "bůra"! Z pravé strany dostal od Petmana přihrávku do úniku Korhonen. Na Hlavaje nevyzrál, jenže o přihlášku se přihlásil ještě SAMUEL HELENIUS a na tento projektil již byl gólman krátký. Asistence: Benjamin Korhonen a Mikko Petman.
     
    47:02
    Petrovického družina chtěla okamžitě odpovědět. Dominik Jendek si od pravého mantinelu sjel až před bránu, ale recept na Piiroinena nenašel.
    46:10 Santeri HATAKKA - 4:0
     
    46:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Suomi přidávají definitivní razítko na vítězství. Skoro z mrtvého úhlu střílel SANTERI HATAKKA, avšak kotouč trefil fantasticky. Hlavaj nedal hlavu úplně k tyče a právě touto malou mezerou mezi hlavou a ramenem touš proletěl za gólmanova záda. Asistence: Roni Hirvonen.
     
    45:44
    Původně třináctý útočník Maroš Jedlička dostává hodně prostoru na ledě. Útočnou akci vzal na vlastní pěst, avšak puk mu ujel až za bránu Finska.
     
    45:13
    Hraje se v rychlém tempu, téměř se nepřerušuje. Finsko si více hraje s pukem, už se do útoku netlačí tolik jako ve druhé části.
     
    44:57
    Posledního obránce měl před sebou Oleksiy Myklukha. Topi Niemelä ovšme dobře zareagoval, dal před protivníka tělo a k ničemu ho nepustil.
     
    44:20
    Hokejisté Slovenska se dokázali prodrat do útočného pásma. Turanský střílel od pravého mantinelu, neuspěl ani dorážející Kašlík.
     
    43:55
    Ville Heinola s velkým přehledem vystál Chromiaka. Soka nepustil k zakončení, kotouč mu vypíchl z pod hokejky.
     
    43:02
    Finové se ve čtyřech vydali forčekovat Myklukhu. Centr zvolil odvážnou variantu, přes soupeře dokázal dostat kotouč na Koleniče.
     
    42:33
    Na druhé straně tečoval nahození těsně před Hlavajem Mikko Petman. Gólman vůbec nereagoval, ale puk proletěl mimo bránu.
     
    42:16
    Slováci začali třetí třetinu aktivně, s velkou vervou. Přes obránce nepříjemně střílel Dominik Jendek, Kari Piiroinen vykopl beton za pět minut dvanáct.
     
    41:46
    Rayanovi Petrovickému se vydal znepříjemnit život Lambert. Atakoval ho za bránou tvrdým hotem, bek přesto dokázal po mantinelu přihrát Golianovi.
     
    41:20
    Druhé postavení mimo hru v krátkém časovém sledu. Jakub Kolenič přihrával Chromiakovi pozdě, forward dostal puk až za modrou.
     
    40:31
    Modrák poslal na zteč Faitha. Ten ovšem udělal před modrou čárou zbytečnou kličku navíc a tím jej do ofsajdové pozice vystavil spoluhráč Kašlík.
     
    40:10
    Poslední dvacetiminutovka je v plném proudu! Hokejisté Finska mají zápas pevně v rukou a bylo by obrovským překvapením, pokud by Slovensko dokázalo bodovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:53.
     
    Hokejisté Finska ve druhé dvacetiminutovce přidali další dva góly a výrazně se tak přiblížili očekávanému vítězství. na rozdíl dvou branek upravil nejproduktivnější finský hráč Topi Niemelä nahozením od modré čáry a ve 29. minutě dal současnou podobu výsledku Kasper Simontaival, který by v pádu nestihl zakončit, ale kotouč si smolně poslal do vlastní brány Turan. Skóre mohlo být daleko větší, Finsko v prostřední třetině přestřílelo soupeře vysoko 21:2, avšak Slováky drží ve hře parádními zákroky Samuel Hlavaj.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Poslední vteřiny druhé třetiny probíhají v poklidném duchu. Za vlastní branou kvedlá s kotoučem Šimon Nemec, Finové již nepresují.
     
    39:20
    Ještě jeden zákrok pro Samuela Hlavaje. Slovenský gólman do poslední chvíle čekal na střelu Niemely, pokus do levého rohu lapil lapačkou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:46
    A Suomi okamžitě útočí. Roby Järventie viděl před brankou Heinolu, ovšem přihrávku zpomalil nataženou holí Kašlík. Vzápětí Hlavaj odpálil černou gumu do rohu.
     
    38:28
    Samuel Helenius je na ledě, oslabení Finové přestáli bez větších problému. Soupeře v této části hry nepustili k jediné střele.
     
    37:56
    Do třetice to vyšlo. Svěřenci trenéra Petrovického podnikli úspěšný nájezd do útočné třetiny a nyní se mohou pokusit o důležitý první gól.
     
    37:16
    Ani druhý pokus o udržení útočného pásma nebyl úspěšný. Kasper Simontaival navíc obral Goliana a ujel s Lundellem do přečíslení. Nahrál spoluhráči, střelu po ledě Hlavaj s přehledem lapil.
     
    36:35
    Začátek přesilové hry měl k ideálu daleko. Roman Faith totiž prohrál buly a Heinola bez váhání osvobodil Finsko.
     
    36:28
    Početní převahu si poprvé vyzkoušejí Slováci. U vlastní střídačky Samuel Helenius úplně mimo dění hry narazil na hrazení Kašlíka.
     
    35:41
    Dávid Mudrák už neměl síly na útok. Místo toho zvolil nahození za bránu Piiroinena. Střídají i Finové.
     
    35:22
    Andrej Golian se po vypršení trestu zapojil do výpomoci s obranou. A právě on byl tím, kdo zvládl obrat kličkujícího Hirvonena.
     
    34:46
    Roman Faith neváhal a místo tradičně vyhraného buly za sebe okamžitě odpálil touš do bezpečí. Slovensko přežije i druhou přesilovku v krátkém časovém sledu.
     
    34:30
    Santeri Hatakka zkoušel udržet útočné pásmo, avšak prudce letící puk mu proskočil pod hokejkou. Topi Niemelä se musí vracet až za vlastní bránu.
    33:42 Výborný zákrok Hlavaje betonem proti střele Hirvonena
     
    33:42
    Díky fantastickému Hlavajovi zůstává rozdíl ve skóre tříbrankový! Kasper Puutio přihrál před odkrytou bránu Hirvonenovi, který však narazil na brankářův levý beton!
     
    33:03
    Jen co skončil trest Mudráka, putuje na lavici hanby Andrej Golian. Slovenský bek zabránil Hirvonenovi v dorážce Lundellovy střely krosčekem.
     
    32:46
    Přesilovka Finska se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Velkou šanci měl Matias Rajaniemi, Hlavaj ovšem dokázal vystrčit pravý beton.
     
    32:33
    Šanci dostává i druhá přesilovková formace. Mikko Petman nabil Samuelu Heleniusovi, ten trefil brankový oblouk.
     
    31:57
    Po nahození Niemely se v předbrankovém prostoru Slovenska strhla velká bitva o puk. Vítězem byl Artur Turanský, jenž odpálil touš přes všechny čáry.
     
    31:28
    Anton Lundell zvládl buly v útočném pásmu. Finská pětice zamkla soupeře v jeho vlastní třetině. Samuel Hlavaj zase musí být v permanenci.
     
    30:59
    Další komplikace pro slovenské mužstvo. Hlavní rozhodčí totiž po přerušení hry vykazuje na trestnou lavici Davida Mudráka za podrážení.
     
    30:59
    Hrálo se dlouho přerušení, o to se postaral až Samuel Hlavaj. Včas se přesunul proti dělovce Heinoly a střelu k levé tyči ukryl v lapačce.
     
    30:06
    Utkání se přehouplo do druhé poloviny. Pokračuje obrovská převaha finské reprezentace, kompletní druhá lajna už toho má viditelně dost.
     
    29:30
    Obrovský finský tlak pokračuje. Prakticky ihned po vhazování se zase vrhli do útočného pásma a dostali soupeře pod drtivý tlak.
    28:35 Kasper SIMONTAIVAL - 3:0
     
    28:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Pennanena přidávají třetí zásah. KASPER SIMONTAIVAL dostal přihrávku na vrcholek levého kruhu a rázem byl sám před gólmanem. Hlavajovi udělal kličku do forhendu a padal, takže by nejspíše nestihl zakončit do prázdné sítě. Jenže smolně směru letu puku vložil hůl Turan, který černou gumu usměrnil do vlastní brány. Asistence: Anton Lundell a Topi Niemelä.
     
    28:20
    Po delším časovém úseku Petrovického družina navštívila útočné pásmo. Roman Faith zkusil překvapit Piiroinena, ten byl na svém místě.
     
    27:36
    Aku Räty si vyměnil puk s Puutiou. Mohl ještě nahrávat Järventiemu, avšak zvolil střelu, puk poslal těsně nad horní tyčku.
     
    27:00
    Finové cítí, že mají herně navrch. Dobře se hýbou, jsou schopni se doplnit. Hokejisté Slovenska ve druhé části zatím vůbec nestíhají.
    26:09 Topi NIEMELÄ - 2:0
     
    26:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vytrvalý útok Finska vyústil v druhý gól! Při powerplay vystřelil od modré čáry TONI NIEMELÄ a Hlavaj, který měl zakrytý výhled, spatřil touš až v síti. Asistence: Anton Lundell.
     
    25:54
    Naši východní sousedé jsou zase pod tlakem. A to opět kvůli prvnímu útoku soupeře. Za brankou s pukem operuje Hirvonen.
     
    25:15
    Aku Räty zásluhou výborného forčekinku získal puk do své moci. Zpoza brány si vybruslil k levému mantinelu, načež svižnou střelou trefil gólmana.
     
    24:33
    Na led naskočila první útočná trojice Finů. Hirvonen si vyměnil puk s Lundellem a směřoval před bránu, v poslední možnou chvíli mu touš šikovně vypíchl Mudrák.
     
    24:06
    Slováci mohli zničehonic vyrovnat! Po velké hrubce jednoho z obránců ujeli do přečíslení tři na jednoho. Akci zakončoval Dávid Mudrák, jenž zasáhl pouze připraveného Piiroinena.
     
    23:36
    Hráči Suomi hrají v obrovské pohodě. Jsou za námi tři minuty druhé třetiny a Hlavaj má na kontě pátý zákrok, tentokráte proti střele Rajaniemiho.
     
    23:08
    Santeri Hatakka nejprve zvládl lépe souboj u mantinelu proti Chromiakovi, aby posléze znovu prověřil pozornost Hlavaje. Slovenský strážce svatyně šel do rozkleku a zakročil lapačkou.
     
    22:30
    Petrovického družina se osvobodila, a sice za cenu zakázaného uvolnění. Stávající unavená pětka ještě bude muset zůstat na ledě.
     
    22:09
    Ville Heinola si počkal na moment, až Helenius nabruslí před bránu. Adresoval mu perfektní pas, útočník ztečoval puk do betony brankáře.
     
    21:58
    Hokejisté v modrých dresech pokračují v útočném pojetí hry. Našim východním sousedům se zatím vůbec nedaří dostat puk alespoň do střední třetiny.
     
    21:09
    Šimon Nemec je zpátky na ledové ploše. Tlak Finů ale ještě pokračoval a před brankou dostal pěknou nahrávku Benjamin Korhonen. Puk trestuhodně minul.
     
    20:47
    Lambert si vyměnil kotouč s Niemelou a následně vypálil šiplavou střelu zápěstím. Hlavaj pevně drží kotouč ve výstroji.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu. Finové do ní vstupují v přesilové hře, trest Nemce bude trvat ještě něco málo přes minutu, pokud Suomi nevstřelí gól.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:00.
     
    Finská juniorská reprezentace po první třetině vede nad Slovenskem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jedinou branku první třetiny se postaral v 9. minutě Anton Lindell, jenž využil parádní přihrávky Simontaivala a zblízka přehodil Hlavajův pravý beton. Naši východní sousedé rozhodně nejsou favoritovi druhořadým soupeřem, i oni měli několik zajímavých příležitostí. Tu největší zastavil Kari Piiroinen, který vychytal Mudráka, aniž by věděl jak.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Finsko (Anton Lundell – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Slovensko (Dávid Mudrák – 2 min., hrubost).
    20:00 Neuznaný gól a následná potyčka
     
    20:00
    Finsko dosáhlo branky, ale bylo to až po siréně, protože rozhodčí okamžitě rozpažil! Po přerušení se ještě strhla potyčka, uvidíme tak ještě nějaké tresty na obou stranách.
     
    19:36
    Samuel Hlavaj neudržel tvrdou střelu Niemely. O dorážku se hlásil Anton Lundell a Roni Hirvonen, slovenská defenziva ovšem tuto dvojici dokázala zpacifikovat.
     
    19:03
    Slováci útočili, přesto jdou do čtyř. Šimon Nemec zaklesl hokejku pod nohy Rajaniemiho, který spadl nekontrolovaně na led.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:46
    Svěřenci kouče Petrovického dokázali vybojovat pozici v útočném pásmu. Dominik Jendek nabil Turanskému, jemuž v klíčový okamžik sjel puk z čepele hole.
     
    18:16
    Šimon Nemec si vyměnil kotouč se Stachou a postupoval směrem vpřed. Zastavil ho až Santeri Hatakka tvrdým hitem na vlastní modré.
     
    17:26
    Slováci hrají s velkou chutí. Martin Chromiak mohl střílet, avšak ještě nahrával Kašlíkovi, střela příklepem proletěla těsně vedle.
     
    16:58
    Rayan Petrovický hledal za obrannou řadou Finska Mrázika. Forward puk sice dobruslil, ale dostal se za bránu soupeře, kde nedokázal vymyslet nic zajímavého.
     
    16:01
    Po skončení přesilovky vyrazil do útoku obránce Dávid Mudrák. Krásně se protáhl kolem Hatakky a bekhendovou střelou po zemi chtěl vyzrát na Piiroinena. Brankář dlouho nevěděl, kde má puk, nakonec projel kousek vedle levé tyčky!
     
    15:49
    Puk skončil na slovenské střídačce po vyhození Ryana Petrovického. Mezitím se do hry vrátil Kolenič, Slovensko je v plném počtu.
     
    15:27
    Kasper Simontaival zahrál vysokou holí, a protože jako další hrál jeho spoluhráč, přerušil rozhodčí hru a vykázal ji do středního pásma.
     
    14:59
    Poměrně brzy se Finsko dokázalo vrátit do pásma. Sledujeme trpělivou kombinační akci, Hlavaj zatím zasahovat nemusel.
     
    14:23
    Vlastní chybou se nyní Finové připravili o útočnou třetinu. Heinolovi na útočné modré přeskočil puk přes čepel hole, výsledkem je postavení mimo hru.
     
    13:43
    Finové si zahrají první přesilovou hru v utkání. Jakub Kolenič sice zabránil soupeři v průniku do útočného pásma, ale jen za cenu podrážení.
    13:39 Skvělá orientace Hlavaje na brankové čáře
     
    13:39
    Samuel Hlavaj měl puk za sebou, avšak v poslední chvíli ještě stihl zareagovat a lapačkou puk odpálil do bezpečí! Skvělá reakce slovenského gólmana.
     
    13:26
    Zbytečná zadovka Eliáše ještě zdržela Slováky v obranném pásmu. Měl štěstí, že Dávid Mudrák zůstal v pozoru a kotouč dostal do středního pásma.
     
    12:36
    Roby Järventie nabruslil do útočného pásma po levé straně. Ve finále akci zkoušel svižný pas před bránu, Vira dobře postrážil Nemec.
     
    12:02
    FInský kapitán Anton Lundell chtěl Kasperovi Simontaivalovi vrátit asistenci. Svižným pasem jej hledal před bránou, útočník na kotouč těsně nedosáhl.
     
    11:29
    Za finskou klecí kouzlil s pukem na holi Martin Chromiak. Nakonec zkusil před brankou najít Faitha, kterému šikovně zvedl hokejku Rajaniemi.
     
    11:05
    Hra je přerušena po dalším zákroku Samuela Hlavaje. Strážce slovenské svatyně výborně zmenšil střelecký úhel Lundellovi, kapitána tentokráte dokázal vychytat.
     
    10:58
    Parádní individuální akci předvedl Ville Heinola. Bekhendovou kličkou obelstil Kašlíka a ze stejné strany vystřelil, Hlavaj s potížemi vyrážel nad bránu.
     
    10:41
    Samuel Helenius důrazně zastavil pokus soupeře o průnik do útočné třetiny. Tvrdý strom postavil do cesty Kašlíkovi, ten pokračoval v pohybu bez puku.
     
    09:30
    Slovensko teď bude muset překopat hru, která byla založena převážně na pevné defenzivě. Nyní ztrácí a potřebují co nejrychleji vyrovnat.
    08:57 Anton LUNDELL - 1:0
     
    08:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favorit se ujímá vedení! Petrovický zůstal po tvrdém střetu ležet na ledě a v defenzivě následně chyběl při akci Finů, kdy Kasper Simontaival z pravého kruhu nahrál před bránu ANTONU LUNDELLOVI, jenž s velkým přehledem přehodil Hlavajův pravý beton. Asistence: Kasper Simontaival a Roni Hirvonen.
     
    08:29
    První útok Finů dělá Slovensku podle očekávání největší potíže. Nahození Niemely zkoušel tečovat Hirvonen. Neúspěšně.
     
    08:03
    Hodně prostoru v úvodu dostává třináctý útočník Maroš Jedlička. Ten v sestavě nejspíše nahradil Koleniče, právě on tak teď plní roli náhradníka.
     
    07:58
    Santeri Hatakka tvrdě, ale čistě dohrál za vlastní brankou Faitha. Výsledkem bylo, že mladý finský bek získal kotouč a bleskově přihrál Puutiovi.
     
    07:19
    Bitvu za slovenskou brankou o puk vyhrál Oleksiy Myklukha. Okamžitě volil vyhození ven z obranného pásma. Lajna Slováků jde střídat.
     
    06:45
    Nahození Vira Hlavaj chytil do lapačky, rozehrávku si na poslední chvíli rozmyslel. Velmi rychle totiž k brankáři dojel Roby Järventie.
     
    06:12
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Martin Chromiak. Od levého mantinelu si dobře najel na střed, nakonec však narazil na zakleknutého Heinolu.
     
    05:49
    Přihrávka na beka Turana nebyla přesná. Slováci mohou alespoň na chvilku vydechnout, Mudrák drží kotouč za bránou.
     
    05:06
    Na modré čáře dostal hodně volného prostoru Eemil Viro. Proto zkusil místo složité kombinace rovnou střílet, těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    04:30
    Nejproduktivnější finský bek Niemela podpořil ofenzivní složku týmu. Do pohybu dostal výborný pas od Puutia, jeho dělovku ukryl Hlavaj v lapačce.
     
    04:12
    Kari Piiroinen se ú vodu zápasu rozhodně nenudí. Na zakončení Nemce od pravého mantinelu ovšem dobře viděl a včas vykopl pravý beton.
     
    03:52
    Šance také na straně Slovenska. Aktivní Matej Kašlík se pěknou kličkou zbavil obránce, avšak sám před gólmanem mířil nepřesně.
     
    03:14
    Elitní finský útok spustil nepříjemný kolotoč v útočném pásmu soupeře. Na konci akce byla Hirvonenova nabídka na teč, Lundellovi šikovně zvedl hokejku Niemela.
     
    02:34
    Naši východní sousedé chtěli podniknout rychlý výpad na útočnou polovinu. Chromiaka ale nepodpořil žádný ze spoluhráčů a proti přesile byl útočník bez šance.
     
    02:06
    Kasper Puutio rozehrál s velkou rozvahou na Pyyhtiu. Ten přenesl hru na levou lajnu, kde Hirvonen v osobním souboji nestačil na Petrovického.
     
    01:22
    První střelecký pokus evidujeme i na druhé straně. Matej Kašlík těsně před Piiroinenem tečoval střelu Faitha, gólman udržel puk ve výstroji.
     
    01:10
    Slovenský gólman musel zasahovat podruhé v krátkém časovém sledu. Nahození Villeho Heinoly od modré čáry bez problémů vyrazil vyrážečkou.
     
    00:43
    Finové vstoupili do utkání s velkou chutí. Nejlepší střelec týmu Lundell nabruslil mezi kruhy, střelou po ledě nechal vyniknout Hlavajův beton.
     
    00:10
    Utkání mezi Finskem a Slovenskem právě začal! Favorit zápasu je jasný, bylo by velkým překvapením, pokud by reprezentace Suomi s našimi východními sousedy prohrála.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Järventie, Pärssinen, Lambert – Mäntykivi, Nikkanen, Aku Räty – Korhonen, Helenius, Petman – Pyyhtiä.

    Slovensko: Hlavaj (Latkóczy) – Mudrák (C), Golian (A), Bečár, Petrovický, Nemec, Stacha, Turan – Mrázik (A), Jellúš, Faith – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Mešár, Myklukha, Turanský – Kolenič, Eliaš, Jendek – Jedlička.

    Rozhodčí: Bloski, Maille – Foster, McGowen.
     
    Slovensko

    Slováci byli před turnajem pasováni do role největšího outsidera skupiny A, ale hned v prvním utkání příjemně překvapili, neboť porazili Švýcarsko 1:0 především zásluhou skvělé hry v defenzivě. Petrovického družina statečně vzdorovala i obrovským favoritům z Kanady, s nimiž do posledních minut držela krok, hokejisté ze zámoří si ale vítězství pohlídali a v závěru ještě pojistili výsledek gólem na 3:1 do prázdné brány. Postup do vyřazovacích bojů si slovenská reprezentace vybojovala proti Německu, potřebný bod uhrála a porážka 3:4 po prodloužení už tak ani moc nebolela, protože je jasná, že právě Německo nebo Švýcarsko skončí pod Slovenskem. Dva hráči dokázali posbírat tři body, jsou jimi Michal Mrázik a Šimon Němec.
     
    Finsko

    Finská juniorská reprezentace je po právu řazena mezi užší favority na zisk nejcennější zlaté medaile. Svěřenci kouče Pennanena mají za sebou dvě vítězná utkání, když nejprve porazili koronavirem oslabené Německo 5:3, následně porazili Švýcarsko s přehledem 4:1. Suomi letos útočí na vylepšení čtvrté příčky z loňského šampionátu a k tomu jim může pomoci i dobrá výchozí pozice ze skupiny, proto potřebují porazit i Slovensko. Nejproduktivnějším hráčem je doposud poněkud překvapivě obránce Topi Niemela, jenž nasbíral čtyři body za gól a tři nahrávky.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování Mistrovství světa hráčů do 20 let, u zápasu mezi Finskem a Slovenskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Lundell (Simontaival, Hirvonen), 27. Niemelä (Lundell), 29. Simontaival (Lundell, Niemelä), 47. Hatakka (Hirvonen), 48. Helenius (Korhonen, Petman), 54. Helenius (Korhonen)


    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Järventie, Pärssinen, Lambert – Mäntykivi, Nikkanen, Aku Räty – Korhonen, Helenius, Petman – Pyyhtiä.
    Slovensko: Hlavaj (Latkóczy) – Mudrák (C), Golian (A), Bečár, Petrovický, Nemec, Stacha, Turan – Mrázik (A), Jellúš, Faith – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Mešár, Myklukha, Turanský – Kolenič, Eliaš, Jendek – Jedlička.

    Rozhodčí: Bloski, Maille – Foster, McGowen
    thejrc.org