Nové Zámky – Trenčín 0:3 (kon.) | Košice – Michalovce 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 5:3 (kon.)
HC Slovan – Nitra 1:2 (kon.) | Zvolen – Detva 2:4 (kon.) | Miskolc – Poprad 1:4 (kon.)
konec
HC Košice
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Středa 30.12.2020, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Dámy a páni, vítam vás pri priamom prenose z 26. kola Tipos extraligy, ktoré bude posledným v kalendárnom roku 2020. V košickej Steel aréne si budu sily merať HC Košice a HK Dukla Ingema Michalovce.

    HC Košice postretla v ostatných stretnutiach skutočne nezvyčajná zhoda náhod — ak zoberieme do úvady dva posledne odohrané zápasy a ten, na ktorý nastúpia oceliari v stredu, zistíme, že všetky tri sú vlastne východniarskými derby. Pravdou však je, že Košiciam sa v nich príliš nedarí. Na svojom konte majú dve prehry v rade, kvôli ktorým klesli na šieste miesto v tabuľke. Celok z východného Slovenska má na svojom konte 37 gólov pri priaznivom skóre v pomere 71 strelených k 59 inkasovaným gólom.

    Posledné tri odohrané zápasy Košíc:
    HK Poprad — HC Košice 3:0
    HK Dukla Ingema Michalovce — HC Košice 3:1
    HC Košice — DVTK Miškovec 3:2 sn

    HK Dukla Ingema Michalovce sa po rozpačitej časti sezóny pomaly prebúdza k životu, čo sa začína priaznivo prejavovať aj na tabuľkovom postavení východniarov. Michalovské líšky neprehrali ostatné dva zápasy v rade a z posledných štyroch zvíťazili až v troch prípadoch. V tabuľke sú tak práve za svojím hostiteľom z Košíc, na ktorého strácajú dva body. V prípade výhry by sa tak mohli dostať aj pred oceliarov. V každom prípade, pozor si budú musieť dávať predovšetkým na to, aby neskĺzli do negatívneho pomeru v ukazovateli strelených a inkasovaných gólov (momentále 69:66).

    Posledné tri odohrané zápasy Michaloviec:
    DVTK Miškovec — HK Dukla Ingema Michalovce 1:2
    HK Dukla Ingema Michalovce — HC Košice 3:1
    HK Dukla Ingema Michalovce — HK Nitra 2:4
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Nemčík, Růžička, Slovák, Deyl, Cibák — Réway, Mráz, Chovan — Klhůfek, Pospíšil, Jokeľ — Milý, Vrábeľ, Belluš — Krasničan, Havrila, Frič — Demek

    HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek (Glosár) — Louis, Ventelä, Mihalik, Southorn, McCormack, Ťavoda, Zekucia — Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti — Šoltés, Suja, Regenda — Mašlonka, Bartánus, Takáč — Török, Galamboš, Chalupa

    Rozhodca: Štefik, Müllner — Janiga, Šoltés.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Úvodné buly v prospech Košičanov. Tí na nič nečakali a okamžite sa presunuli pred Tomeka, i keď tam veľa nevymysleli.
     
    01:03
    Ani michalovské líšky nezvládli prechod stredným pásmom podľa predstáv, dobre tam pristúpil Pospíšil, ktorý pokus švihom zblokoval.
     
    02:22
    Mašlonka to nevymyslel úplne ideálne. Hostia chceli prejsť pred Sedláčka, no zastavila ich nepresná krížna prihrávka. Úvod zápasu je pokojný, brankári sú bez práce.
     
    02:31
    Už to ale neplatí, hru musel prerušiť Sedláček.
     
    03:16
    Lalancette zabojoval o puk v rohu klziska, kde ho získal pre Michalovce. Košičania sa následne oslobodili jednoduchým vyhodením a budú striedať.
     
    04:15
    Oceliari sa mohli dostať do vedenia. Vrábeľov pokus sa k Tomekovi nedostal, puk sa ale odrazil na čepeľ Belluša. Ten zakončoval k bližšej žrdi, no michalovský brankár sa tam dokázal výborne presunúť.
     
    04:57
    Mihalik si puk prebral na čiare, následne ale nezakončil.
     
    05:13
    Líšky sa napriek tomu usadili v pásme. Skúšali to Southorn aj Török, no neprehľadná situácia otvárací gól nepriniesla.
     
    05:13
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:27
    Takáč sa snažil o prechod do útočného pásma, no popri pravom mantineli sa mu to nepodarilo. Puk si nepokryl telom, preto ho oň Košice poľahky pripravili.
     
    06:46
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., faul kolenom).
     
    07:27
    Košičania puk poľahky vyhodili a získali aj niekoľko cenných sekúnd v okolí Tomekovej bránky.
     
    07:52
    Domácim sa to darí opäť. Tomek zapracuje svojou čepeľou a pokúsi sa zrýchliť michalovskú rozohrávku.
     
    07:59
    Píska sa postavenie mimo hry. Tá je vykázaná do stredného pásma.
     
    08:20
    Presilovkové sekundy ubiehajú a michalovské líšky zatiaľ nič nevymysleli. Michalovčania majú problém udržať sa na dostrel Sedláčka.
     
    08:46
    Košice sú už s piatimi mužmi.
     
    09:29
    Po dlhšej dobe šli dopredu aj domáci. Krasničan to skúsil z pravého krídla, ale Tomek švihol svojou rukou v ideálnom momente. Vhadzovať sa tak bude pred jeho bránkou.
     
    10:06
    Ťavoda nerozohral pred modrou čiarou dobre, čo znamenalo len postavenie mimo hry v podaní Michalovčanov. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    11:15
    Regenda to nemyslel vôbec zle. V strednom pásme sa pozrel do súperovho pásma, puk si prikryl telom a vyštartoval dopredu. Napokon prinútil bekhendovým zakončením Sedláčka hru prerušiť.
     
    12:40
    Růžička bol pri zadnom mantineli, odkiaľ sa snažil puk prehodiť spoluhráčom v lepšej pozícii. Dostal sa ale do michalovského bránkoviska, kde ho radšej Tomek prikryl.
     
    13:26
    Puk je za Sedláčkom. Oba tímy budú striedať počas hry.
     
    13:48
    Na opačnej strane zakončoval Baránek. Všetko sú to ale čitateľné pokusy, s ktorými nemajú brankári Košíc ani Michaloviec najmenšie problémy.
     
    14:48
    Regendovo nahodenie adresáta nenašlo. Hra opätovne stráca na svojom tempe, sledujeme množstvo obojstranných nepresností.
     
    15:30
    Chovan skúsil zakombinovať s Réwayom, nepodarilo sa im to. Puk ale prepadol k Růžičkovi, ktorý volil okamžitú bombu od modrej. Tomek si puk pritlačil o žrď a hru prerušil.
     
    16:49
    Sedláček trochu odvážne vyšiel zo svojej bránky, i keď v jej okolí boli hneď dvaja hostia. Košický gólman to napriek tomu zvládol.
     
    17:20
    Fantastická prihrávka Venteläho na Töröka letela z michalovskej obrannej tretiny až do tej útočnej. Török však nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby unikol košickej defenzíve.
     
    17:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Réway – 2 min., podrazenie).
     
    18:05
    Sú tu posledné dve minúty prvej tretiny.
     
    19:01
    Michalovčania si vypracovali obrovský tlak. Viackrát to skúšali Suja, Šoltés aj Southorn, väčšina ich zakončení ale letela mimo troch žrdí Sedláčkovej bránky.
     
    19:39
    Puk je už pri Tomekovi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina východniarskeho derby medzi Košicami a Michalovcami, ktorá priniesla viacero zaujímavých momentov. Ani jeden z nich sa ale gólom neskončil, preto platí po 20 minútach nerozhodný stav 0:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    Druhá tretina sa práve začala. Narozdiel od otváracej časti sa k puku dostali ako prví Michalovčania. Tí sa chceli dostať do pásma, ale Košice ich o puk bez problémov pripravili.
     
    21:27
    Mašlonka sa ocitol pred Sedláčkom, kam si nakorčuľoval od mantinelu. Bol z toho samostatný únik, ktorý zakončil bekhendovým pokusom do Sedláčka.
     
    22:04
    Košičanom sa v úvode tejto časti nedarí. Pred Tomekom ešte neboli.
     
    23:24
    Réway to skúšal krátkym švihom z pravej strany. Toto ale nemohlo Tomeka v žiadnom prípade prekvapiť, michalovský gólman si na svoje konto pripísal istý zákrok.
     
    23:55
    Vhadzovať sa bude v michalovskom obrannom pásme.
     
    24:20
    Dobrá šanca pre Košice. Z druhej vlny si do pásma nakorčuľoval Baránek, ktorý puk prebral na voľnej ľavej strane klziska. Zakončil ale do Tomeka.
     
    24:20
    Oddychový čas hostí.
     
    25:12
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    26:12
    Aj po michalovskom oddychovom čase platí, že aktívnejším celkom je ten košický. Domáci vycítili príležitosť na gól, stav sa však nemení ani po strelách Havrilu a Mráza.
     
    27:19
    Po dlhšom čase to vymysleli dobre aj líšky z východu. Ťavoda využil prehustený priestor pred Sedláčkom a skúšal to od mantinelu. Puk si však našiel len lapačku košického brankára.
     
    27:19
    V košickej Steel aréne prebieha krátka úprava ľadovej plochy. Zrejme tam boli nejaké nerovnosti, ktoré bude potrebné zaliať vodou.
     
    28:28
    Louis sa musel stiahnuť do stredného pásma, keďže Košičania súpera z modrej čiary vytlačili. Opäť hra stratila na svojom tempe, chýba nám súvislejšia pasáž, v ktorej by sa dialo niečo zaujímavé.
     
    29:17
    Veľká šanca Baránka. Ten si počkal na pohyb súperovho obrancu a následne to skúsil švihom proti Tomekovi, horný roh jeho bránky ale minul.
     
    30:39
    Korhonen zapracoval spolu s Louisom, ktorý to od modrej čiary napálil až za bránku. Tam už ale Michalovciam chýbali korčuliari. Smerom dopredu tak pôjdu opäť Košice.
     
    31:48
    Michalovčania striedajú počas hry.
     
    32:08
    Ani po rýchlej rotácii sa ale na obraze hry veľa nezmenilo. Nasleduje komerčná prestávka, ktorú tréneri využijú na rozdanie pokynov svojim zverencom.
     
    33:30
    Réway šiel k ľadu, Michalovce puk dostali do stredného pásma. Oceliari sa následne snažili o návrat pred Tomeka, ale zastavilo ich postavenie mimo hry.
     
    33:52
    Z bezprostrednej blízkosti to teraz skúšal Török. Sedláček ale dobre vykryl priestor pri bližšej žrdi, michalovský útočník to jednoducho nemal kade prestrčiť.
     
    34:20
    Postavenie mimo hry aj v podaní hostí.
     
    35:02
    Veľká chyba Jakuba Sedláčka, ktorý za svojou bránkou prenechal puk súperovi. Následne ju ale aj sám napravil, keď sa hodil k bránkovisku a súperovi znemožnil výraznejšie zakončiť.
     
    35:48
    Bartánus dostal puk do rohu klziska, skupinka hráčov ho tam na malý moment prišľapla. Arbitri ale nechali hru plynúť ďalej.
     
    36:00
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Sameli Ventelä – 2 min., hákovanie).
     
    36:16
    Obrovská šanca Mráza. Ten dostal puk pred nikým nepokryté bránkovisko, odtkiaľ to chcel zodvihnúť pod Tomekovu hornú žrď. Trafil len michalovského brankára.
     
    37:01
    Michalovce sa oslobodzujú. Puk je pri Sedláčkovi.
     
    37:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    38:09
    Medzičasom sa už začala skrátená presilová hra michalovských líšiek, ktorá potrvá niečo vyše jednej minúty. Zároveň začali plynúť posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    38:30
    Hrá sa pred Tomekom, kde získal Havrila približne 10 cenných sekúnd.
     
    39:16
    Aj Jokeľovi sa podarilo puk podržať na palici. Začala sa posledná minúta tejto časti. Zdá sa, že veľa sa už toho neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prostredná časť riadnej hracej doby. V zápase medzi Košicami a Michalovcami sme gól stále nevideli, po 40 minútach platí v Steel aréne nerozhodný stav 0:0.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:48.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Začala plynúť záverečná časť riadnej hracej doby. Výsledok je nerozhodný, uvidíme, či sa niektorému celku podarí zápas zlomiť ešte pred predĺžením.
     
    41:05
    Jokeľ si nakorčuľoval z pravej strany, kde prebral puk spoza bránky. Okamžite aj zakončoval, ale Tomek situáciu pri svojej bližšej žrdi zvládol.
     
    41:37
    V úvode tretej tretiny sa hrá opatrne. Michalovčania sa oslobodili ďalekým vyhodením a odišli striedať. Za Sedláčkom počkal na prestriedanie spoluhráčov aj Deyl.
     
    42:31
    Nepresnosti na oboch stranách, pokračujeme v strednom pásme.
     
    43:40
    Šoltés individuálne, ale cestu si našiel len k zadnému mantinelu. Tam ho Košičania včas zdvojili a znemožnili mu rozohrávať.
     
    44:30
    Obrovské šťastie Tomáša Tomeka. Martin Pospíšil sa dostal do samostatného úniku a zdalo sa, že ho zakončí aj gólom. Puk však ostal stáť na bránkovej čiare michalovskej bránky.
     
    45:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Milý – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    45:46
    Dukla Michalovce dala gól!
    Bleskurýchle zakončenie teraz vyslal Lalancette. Regenda v predošlej situácii neuspel, ale Košice sa neoslobodili, čo využil práve l CHRISTOPHE LALANCETTE. Asistencia: Graeme McCormack.
     
    46:48
    Michalovce sú naďalej aktívne a hrajú pred Sedláčkom.
     
    47:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Růžička – 2 min., podrazenie).
     
    47:30
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Dávid Šoltés – 2 min., sekanie).
     
    48:37
    Pospíšil našiel svojou zadovkou Slováka, ale ďalej si to už Košice neposlali. V pásme Michaloviec sa ešte hralo, ale puk mali vo svojej moci hostia.
     
    48:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – 2 min., hrubosť).
     
    49:00
    Dukla Michalovce dala gól!
    Michalovské líšky sú opäť o čosi bližšie k vytúženej výhre. Zakončenie spoza kruhov Sedláček zrážal, no puk padol do jeho bránkoviska. Tam si s ním poradil JORDON SOUTHORN. Asistencie: Antti Erikjuntti, Christophe Lalancette.
     
    49:50
    Plynie približne minútová presilová hra Michalovčanov.
     
    50:37
    Košičania sa teraz síce dobre bránia a puk posielajú čaato až k bránke Tomáša Tomeka, no hrať potrebujú úplne inak. Je tu posledná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    51:48
    Belluš padol v strednom pásme, Michalovce sa tak poľahky dostali do toho útočného. Príliš dlho tam ale nepobudli, tentokrát to bolo bez streleckého pokusu.
     
    52:53
    Mihalik posúval puk na modrú čiaru, odkiaľ prišla rana príklepom. Sedláček ostal pokojný a toto zakončenie bez väčších problémov vytesnil do bezpečnej zóny.
     
    53:30
    Chovanova snaha nájsť lepšie postaveného spoluhráča bola neúspešná. Sekundy plynú z pohľadu košických korčuliarov až príliš rýchlo.
     
    53:39
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:44
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Mark Louis – 2 min., podrazenie).
     
    53:50
    Košice dali gól!
    Máme tu predsa len dramatizáciu. Košice využívajú svoju presilovú hru expresne rýchlo, keď sa PAVEL KLHŮFEK dostal k odrazenému puku a strelou do odkrytej časti bránky nedal Tomekovi šancu na úspešný zákrok. Asistencie: Martin Pospíšil, Michal Chovan.
     
    54:40
    Mráz len vysokým oblúčikom za Tomeka, kde si puk prebrali Michalovčania. Oba celky sa potrebujú sformovať na ľadovej ploche.
     
    55:08
    Postavenie mimo hry v neprospech hostí. Čaká nás vhadzovanie pri košickej obrannej modrej čiare.
     
    56:10
    Sledujeme množstvo nepresností, hra sa často prerušuje. Naposledy sa tak udialo po košickom zakázanom uvoľnení.
     
    57:16
    Oceliari sa pred bránkou naťahovali po puku, ale mali to len na dlhé hokejky. Z hĺbky stredného pásma tak bude musieť akciu založiť Slovák.
     
    57:55
    Oddychový čas domácich.
     
    58:16
    Už sú tu posledné dve minúty riadnej hracej doby. Hrá sa v strednom pásme, Sedláček musí byť v bránke.
     
    59:04
    Košice sú už bez brankára.
     
    59:31
    Pospíšil naháňal puk, na čepeľ ho získal Louis. Ten to skúsil poslať do prázdnej bránky, ale dopustil sa len zakázaného uvoľnenia.
     
    59:58
    Už len dve sekundy. Hráči sa ešte poťahali za dresy, ale zdá sa, že nič iné sa už dnes neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi HC Košice a HK Dukla Ingema Michalovce je definitívne na konci. Rozhodla ho až záverečná tretina, ktorá priniesla tri góly. Po výsledku 1:2 sa z troch bodov tešia hostia.

    Ja vám ďakujem za pozornosť nielen dnes, ale počas celého roka 2020. S priamymi prenosmi z košickej Steel arény sa na vás budem tešiť opäť v roku 2021. (18:29:00)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 54. Klhůfek (Pospíšil, Chovan) – 46. Lalancette (McCormack), 49. Southorn (Erikjuntti, Lalancette)


    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Nemčík, Růžička, Slovák, Deyl, Cibák — Réway, Mráz, Chovan — Klhůfek, Pospíšil, Jokeľ — Milý, Vrábeľ, Belluš — Krasničan, Havrila, Frič — Demek
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Tomek (Glosár) — Louis, Ventelä, Mihalik, Southorn, McCormack, Ťavoda, Zekucia — Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti — Šoltés, Suja, Regenda — Mašlonka, Bartánus, Takáč — Török, Galamboš, Chalupa — Češík

    Rozhodčí: Štefik, Müllner — Janiga, Šoltés
    bahis siteleri