Nové Zámky – Trenčín 0:3 (kon.) | Košice – Michalovce 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 5:3 (kon.)
HC Slovan – Nitra 1:2 (kon.) | Zvolen – Detva 2:4 (kon.) | Miskolc – Poprad 1:4 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
HK Poprad
sk Středa 30.12.2020, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 26. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi DVTK Miškovec a HK Poprad. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti sa pred vianočnou pauzou dostali do krízy, keďže v lige prehrali štyri po sebe idúce zápasy. Sviatkovali však napokon na líderskej pozícii, ktorú si chceli zachovať aj v prvom povianočnom kole hranom 28. decembra, kedy v derby doma privítali Košice. O výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej Poprad strelil tri góly a napokon za celých 60 minút riadneho hracieho času ani jeden neinkasoval. Popradčania majú síce odohrané o dva zápasy viac ako druhý Slovan, no body rozhodne potrebujú, keďže pred belasými majú v tabuľke už len jednobodový náskok.

    DVTK predvádza v posledných štyroch hraných ligových zápasoch rozdielne výkony. Potešiť ich môže najmä to, že s Popradom majú v tejto sezóne veľmi priaznivú bilanciu zo vzájomných zápasov. Práve posledné dve výhry Miškovca sa stali na ľade pod Tatrami a zrodili sa aj rovnaké výsledky. DVTK 18. decembra a neskôr 22. decembra triumfoval v Poprade 2:4. Po Vianociach sa nepodarilo ľadovým medveďom pokoriť Michalovce, doma im podľahli 1:2 a zatiaľ to DVTK stačí na 10. pozíciu, kde majú 26 bodov a trojbodový náskok pred jedenástou Banskou Bystricou.
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškovec: Adorján – Wehrs, Szirányi, Láda, Kiss, Rauhauser, Vojtkó, Révész – Flick, Vas, Egle – Csányi, Osterberg, Anderson – Rokaly, Galanisz, Magosi – Ritó, Lövei, Miskolczi

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Jevoš, Matej Paločko – Hajnik

    Rozhodca: Korba, Adamec – Valo, Bogdaň.
     
    Na ľadovú plochu prichádzajú oba tímy. Popradčania sa predstavia v bielych dresoch a hráči DVTK v červených.
     
    Čakajú nás štátne hymny Slovenska a Maďarska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Skokan nahadzoval puk popri mantineli do útočného pásma. Za bránkou si ho však prevzal Szirányi, ktorý prečítal Skokanove úmysly.
     
    00:50
    Vandas predstihol obrancu Ládu a získal puk v rohu klziska. Posúval za pravý kruh Preisingerovi, ktorého nahodenie nebolo presné a letelo mimo brány.
     
    01:18
    Rokaly posúval puk na útočnú modrú Magosimu, ktorý však bol okamžite odstavený od puku a rozohrávať opäť môžu hostia.
     
    02:03
    Popradský prienik do útočného pásma nebol v súlade s pravidlami. Končí sa to ofsajdom a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    02:34
    Brejčákova prihrávka bola zastavená v strednom pásme. Po zisku puku sa po krídle rozbehol Lövei, ktorý prenikal bližšie k bránke a aj jemnou strelou preveril Vošvrdu.
     
    03:16
    Nahodenie puku z hokejky Vasa mal zrejme pôvodne v rohu klziska zachytiť Egle, spolupráca im však nevyšla.
     
    03:52
    Handlovského prihrávka do rohu klziska nemala adresáta, po puk však vykorčuľoval Vandas, ktorý ho aj získal. Následne to dával na modrú, Dalhuisen však už bol až v strednom pásme.
     
    04:31
    Nahodenie puku z pravej strany z hokejky Rokalyho tiež nemalo prijímateľa a puku sa ujali hosťujúci kamzíci, ktorí sa snažia o novú rozohrávku.
     
    05:31
    Matúš Paločko vybojoval pre svoj tím presilovku. Na dve minúty za hákovanie odchádza na trestnú lavicu János Vas.
     
    06:00
    Popradčania začali presilovú hru, aj sa rozostavili, ale Haščákova prihrávka na modrú čiaru bola mierne spomalená a hostia prišli o pásmo.
     
    06:26
    Puk sa odrazil na Svitanovu hokejku na pravom kruhu, posúval krížom na Haščáka, ktorý to chcel vyšperkovať zrejme na Skokana pred bránku, Adorján stihol rýchlo hokejkou zasiahnuť.
     
    07:01
    Hostia hrajú presilovku v dobrom tempe aj naďalej. Svitana šiel poza bránu a nabíjal Haščákov na ľavý kruh. Odtiaľ strelou prekonal Adorjána, trafil hornú žrď a následne sa od Adorjána strela odrazila na úroveň bránkovej čiary, ale mimo brány.
     
    08:00
    Popradská presilovka sa už skončila. V jej závere ešte skúšal strieľať z pravého kruhu Preisinger, no jeho zakončenie bolo zblokované. Hostia predviedli kvalitnú presilovú hru, vypracovali si viacero šancí, mali ku gólu blízko, no predsa nepadol.
     
    08:53
    Kamzíci prišli o puk v strednom pásme a puk môžu prevziať hokejisti DVTK. Napokon sa dostali do útočnej tretiny, z ľavého kruhu strieľal Stephen Anderson. Vošvrda vyrážal, do bránky sa však tlačil Osterberg, až ju posunul.
     
    09:42
    Anderson bol zastavený v rohu klziska Hudecom a dopredu chceli vyraziť bratia Paločkovci. Nerozumeli si počas prechodu cez útočnú modrú a je to ofsajd.
     
    11:06
    Po osi ihriska vnikal do útočného pásma Vandas, ktorý sa dostal k strele spomedzi kruhov, jeho strelu Adorján vyrážal na zadný mantinel.
     
    12:03
    Livingston dostal puk na krídlo a priamočiaro pokračoval dopredu. Medzi kruhmi sa mu už ukazoval Bjalončík, prihrávku však zastavil hráč Miškovca.
     
    12:44
    Popradčanom teraz nevyšlo nové založenie útoku a po odpískanom zakázanom uvoľnení sa hra vracia pred Vošvrdu.
     
    13:31
    Po vyhratom buly ostali domáci v útočnom pásme a Vošvrdu preveril strelou spomedzi kruhov Kyle Osterberg. Puk Vošvrda zlikvidoval vyrážačkou.
     
    14:14
    Z ľavého kruhu chcel strieľať Magosi. Jeho pokus bol zblokovaný smerom ku Galaniszovi, ktorého však bránil popradský obranca a k strele sa hráč DVTK nedostal.
     
    14:46
    Individuálne sa snažil presadiť Matej Paločko, ktorého podporil aj Bjalončík, k streleckému pokusu sa však nedostali.
     
    15:27
    Vas s Eglem a Flicko prenikali cez útočnú modrú čiaru, no vadným spôsobom. Pískalo sa postavenie mimo hry a hra je prerušená.
     
    15:50
    Prvú presilovku si zahrajú aj domáci hráči. Petr Ulrych dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    16:49
    Osterberg posúval na ľavé krídlo Vasovi, ktorý to skúsil strelou, trafil Vošvrdove betóny. Prvá minúta presilovky domácim veľmi nevyšla.
     
    17:43
    Síce zostávalo do konca presilovky domácich len sedem sekúnd, končí sa predčasne. Haralds Egle podrazil Taviho a je to na dve minúty.
     
    18:46
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú túto presilovku a otvárajú skóre duelu v závere prvej tretiny. Haščákova prihrávka na pravý kruh prešla k Svitanovi, ktorý sa mierne priblížil k bráne. Neulakomil sa, ponúkol prihrávku pred bránkovisko DÁVIDOVI SKOKANOVI a ten úspešne dorazil.
    Asistencie: Patrik Svitana, Adam Drgoň.
     
    19:18
    Preisinger zaviezol puk do pásma, no jeho kľučku jasne prečítal Rokaly a snažil sa ihneď otočiť hru.
     
    19:37
    Ďalšia útočná akcia domácim nevyšla, končí sa to ofsajdom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvod prvej tretiny priniesol viacero nepresností na oboch stranách. Následne sa hra "spresnila" a videli sme aj jeden gól. Poprad využil početnú výhodu a vďaka gólu Skokana sa dostal do vedenia 0:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Nahodenie puku po vyhratom buly z hokejky Wehrsa smerovalo na ochrannú sieť, vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    20:42
    Skokan tvrdo v strednom pásme napadol Wehrsa, ktorý ešte stihol nahadzovať, no skončilo to na výstroji gólmana Vošvrdu.
     
    21:18
    Dobrú prihrávku dostal do voľných priestorov Matyás Vojtkó, ktorý zakončoval švihom spomedzi kruhov, mieril však iba na plexisklo.
     
    21:55
    V úvode druhej tretiny majú presilovkovú možnosť domáci. Dávid Skokan dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    22:17
    Osterberg vyslal strelu z pravého kruhu, ktorú Vošvrda vyrazil pred seba. Dorážať sa snažil Egle, nepodarilo sa u to však.
     
    22:31
    Miškovec dal gól!
    Domáci hráči trestajú Skokanovo vylúčenie a vyrovnávajú. Egle spoza bránkovej čiary ideálne prihral na KYLEA OSTERBERGA, ktorého strela nebola spočiatku príliš ideálna, no od Vošvrdovej výstroje skončil puk v bráne.
    Asistencie: Haralds Egle, János Vas.
     
    23:31
    Popradčania ešte využívali avizovanú výhodu, hra je napokon po dotyku puku prerušená. Nikandrosz Galanisz si sadá na trestnú lavicu za seknutie.
     
    24:35
    Prvá minúta popradskej presilovky bola rozháraná, dvakrát sa kamzíkom nepodarilo rozostaviť sa v útočnom pásme.
     
    24:58
    Vyrazenú strelu Dalhuisena zachytili opäť hostia a strelou spoza pravého kruhu to skúsil Preisinger. Adorján úspešne zakročil, vyrazil a domáci sa znovu oslobodili.
     
    25:42
    Galanisz sa už zapojil do bránenia, domáci však pokračovali ďalej v pásme. Preisinger to skúšal nahodením od modrej, Adorján bezpečne zasiahol.
     
    26:45
    Matej Paločko bol veľmi nepríjemne a veľmi škaredo narazený na mantinel v rohu klziska. Zasiahol ho likvidačne Rob Flick a dostáva 2+10 za vrazenie na mantinel.
     
    27:26
    Priestor na modrej čiare sa otvoril pre Svitanu, ktorý to chcel dávať pred bránku Skokanovi. Domáci hráči však zachytili túto prihrávku a vyhodili puk.
     
    27:42
    Poprad bude mať ideálnu možnosť, získava presilovku piatich proti trom. Szilárd Rokaly mieri na trestnú lavicu za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    28:06
    Popradčania po vyhratom buly ihneď rozbehli presilovkový formát a zakončili to strelou od modrej čiary z hokejky Dalhuisena. Skončila v Adorjánovej výstroji.
     
    28:27
    Dalhuisen to pôvodne myslel dobre prihrávkou na Taviho, nedomyslel to však do konca a bolo to veľmi čitateľné. Domáci vyhodili puk.
     
    29:07
    Presilovka piatich proti trom nebola využitá, pokračuje však početná výhoda o jedného hráča. Svitana to skúšal strelou z kruhu, mieril mimo brány.
     
    29:36
    V závere oslabenia sa hráči DVTK bezpečne oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary a zrejme si konečne vydýchnu.
     
    30:54
    Po opätovnej hre piatich proti piatim, v ktorej sme za uplynulú minútu videli iba niekoľko nepresností na oboch stranách. Teraz sa hra sťahuje pred Vošvrdu, pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    31:30
    Vojtkó krížom presúval puk po modrej čiare na Rauhausera, ktorého strelecký pokus bol zblokovaný a brankár Vošvrda zasahovať nemusel.
     
    32:01
    Wehrsova strela od modrej čiary bola zastavená. K dorážke sa ešte chcel dostať János Vas, mieril však mimo bránky.
     
    33:06
    Handlovský dával pred bránu vzdušný puk, ktorý dokázal pred bránkoviskom zasiahnuť netradične ako obranca Brejčák. Urobil to bejzbalovým spôsobom a Adorján musel zasiahnuť.
     
    33:52
    Za nahodením z hokejky Dalhuisena nesmeroval žiadny hráč Popradu, puku sa teda ujali hokejisti DVTK a šli dopredu. Prihrávku medzi kruhmi spracoval Rokaly, ktorý dostal toľko priestoru, že vymiešal Vošvrdu, zakončil však do jeho betónov.
     
    35:56
    Po dvoch minútach veľmi nevýraznej hry je dianie prerušené kvôli vylúčeniu. Presilovku si zahrajú domáci, Dávid Skokan si odsedí dve minúty za držanie.
     
    36:32
    Popradčania zatiaľ nedovolili súperovi presadiť sa v presilovke, teraz úspešne vyhadzujú puk preč.
     
    37:01
    Janne Tavi sa snažil vyraziť dopredu po krídle vo vlastnom oslabení. Doviedol puk aspoň k pravému kruhu a pritlačením k mantinelu sa snažil získať ďalšie sekundy.
     
    37:52
    Krížnu prihrávku dostával na pravý kruh Galanisz, ktorého strela z prvej bola zblokovaná. V závere presilovky ostávajú ešte domáci v pásme.
     
    38:09
    Skokan naskočil na ľad z trestnej lavice, chvíľu pomohol v defenzíve a potom vykorčuľoval dopredu. Strelou z ľavého kruhu trafil Adorjánovu hruď.
     
    38:26
    Poprad dal gól!
    Poprad sa znovu dostáva do vedenia v zápase. Drgoň dostal puk na modrú čiaru a pálil na bránu. Perfektne spred bránkoviska tečoval puk k žrdi JAMES LIVINGSTON a zmiatol Adorjána.
    Asistencie: Adam Drgoň, Daniel Brejčák.
     
    39:12
    Dalhuisen nabíjal na pravý kruh, kde bol Preisinger. S jeho strelou z uhla si poradil gólman Adorján.
     
    39:25
    Poprad dal gól!
    Poprad v krátkom rozmedzí strieľa aj druhý gól do šatne súpera. Skokan spomedzi kruhov prehodil puk pred bránku, kde ostal nechránený PATRIK SVITANA, ktorý si dovolil poriadnu parádičku. Hokejku si dal pomedzi nohy a forhendom efektne prekonal Adorjána.
    Asistencia: Dávid Skokan.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V úvode druhej tretiny vyrovnal počas presilovky Osterberg. Dlhšie sa nedialo nič, až prišiel záver druhej dvadsaťminútovky, v ktorej strelili kamzíci dva góly. Najprv sa v 39. minúte presadil Skokan a v 40. minúte parádičkou prekonal Adorjána aj Svitana.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Hneď z úvodu začali domáci aktívne. Vas posúval prihrávku z úrovne bránkovej čiary, nespracovali si ju však jeho spoluhráči.
     
    41:41
    Do útočného pásma sa dostali aj Popradčania, nepodarilo sa im však trafiť bránu z uhla. Strela, myslím, od Handlovského nebola presná.
     
    43:04
    Individuálna práca v podaní Vasa nebola až taká úspešná, kľučka po prieniku do pásma mu nevyšla a o puk prišiel.
     
    43:38
    Svitana sa teraz chcel taktiež sám prekľučkovať pred bránku, puk si však po kľučke prehodil veľmi ďaleko pred seba a unikol mu na zadný mantinel.
     
    44:04
    Ďalším samostatným pohybom sa pokúsil o prienik Anderson, ktorý aj vystrelil spomedzi kruhov, mieril však len na zadný mantinel.
     
    44:55
    Poprad získava presilovku. Za podrazenie si dve minúty odsedí Nikandrosz Galanisz.
     
    45:20
    Úvod oslabenia domácim vyšiel, bezpečne presunuli puk preč z vlastného obranného pásma.
     
    45:46
    Popradčania sa už usadili v pásme a svojou typickou strelou z typickej pozície na ľavom kruhu to skúsil Haščák a trafil betón Adorjána.
     
    45:57
    Presilová hra kamzíkov sa končí predčasne. James Livingston dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    46:38
    Preisinger prekorčuľoval poza bránu, prešiel na modrú čiaru, odkiaľ to nahadzoval pred bránku a Adorján úspešne vyrážal.
     
    47:14
    Wehrs šikovne vyviedol Bjalončíka z miery a vytvoril si streleckú pozíciu v medzikruží. Mieril tesne ponad bránu.
     
    47:52
    Galanisz poslal Magosimu prihrávku neskoro, zmocnili sa jej hostia a bezpečne v závere oslabenia vyhodili puk preč.
     
    48:50
    Osterberg znepríjemňoval život hostí, dobre forčekoval, puk však napokon aj vďaka snaživej práci nezískal.
     
    49:42
    Domáci sa dostali do pásma, od modrej čiary pálil Szirányi. Vošvrda veľa toho nevidel, ale predsa len dokázal vyraziť puk.
     
    50:47
    Tavi napokon dokázal zanechať jednu nohu na modrej čiare a umožnil Bjalončíkovi preniknúť do pásma. Následná strela Bjalončíka z pravého kruhu skončila na hokejke Adorjána.
     
    52:04
    Haščák s Preisingerom sa nechtiac zrazili na útočnej modrej čiare. Následne z toho pramenila šance pre domácich, ktorí otočili hru. Rokaly posunul puk medzi kruhy Wehrsovi, ktorý zakončoval zblízka bekhendom, no Vošvrda dokázal pokryť.
     
    52:26
    Hra sa po vhadzovaní rýchlo otočila a prišla strela od modrej z hokejky Dalhuisena. Dorážať chcel Handlovský, keďže Adorján si nebol istý, kde má puk.
     
    52:27
    Po predchádzajúcej šanci Popradu sa ešte zrodila pred Adorjánovou bránou menšia strkanica, ktorej jadro tvorili Handlovský s Flickom. Handlovský dostáva za hrubosť 2+2 a Flick 2. Presilovka pre DVTK.
     
    53:28
    Domáci sa po neúspešnom úvode usadili v pásme, teraz im však znovu nevyšla prihrávka a pripravili sa o ďalšie presilovkové sekundy.
     
    54:26
    Svitana získal puk v strednom pásme v posledných presilovkových sekúnd ľadových medveďov. Nikam sa však neponáhľal, vrátil to pekne dozadu na obrancov.
     
    55:22
    DVTK opäť získal pásmo a od modrej pálil Balázs Láda. Jeho delovku Vošvrda vyrazil na ochrannú sieť a hra je prerušená.
     
    55:45
    Domáci po vyhratom buly v obrannom pásme presunuli hru do útočnej tretiny. Dalhuisen zakončoval od modrej, jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    56:02
    Bol to možno trochu sporný okamih, no napriek tomu je zákrok Marcela Haščáka posúdený ako nedovolený. Dostáva dve minúty za držanie hokejky.
     
    56:55
    Oddychový čas si vypýtal tréner Miškovca Dave Allison.
     
    57:14
    Wehrs zakončoval od modrej čiary, jeho strelecký pokus však bol nepresný.
     
    57:37
    Adorján mieri na hráčsku lavicu, domáci začínajú powerplay.
     
    57:49
    Blíži sa koniec presilovky domácich, teraz kamzíci úspešne vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    58:17
    Založenie útoku v podaní domácich ľadových medveďov nebolo úspešné. Končí sa to ofsajdom a Adorján sa vracia do brány.
     
    58:17
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Osterberg – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    58:35
    Csányi zachytával prihrávku medzi kruhmi, rýchlo však prišiel o puk. Domáci už opäť v šestici.
     
    59:03
    Powerplay sa zatiaľ domácim nedarí. Teraz sa previnili zakázaným uvoľnením a gólman Adorján sa znovu musí vrátiť medzi tri žrde.
     
    59:19
    Poprad dal gól!
    Kamzíci definitívne pečatia víťazstvo v tomto zápase. Domáci síce založili útok a Adorján vykorčuľoval na striedačku. PATRIK SVITANA si však prebral puk v strednom pásme, korčuľoval sám na bránu a zblízka už bezpečne zakončil.
     
    59:37
    Zápas sa už len prakticky dohráva, ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní DVTK.
     
    Koniec zápasu.
     
    Poprad defenzívne veľmi dobre zvládol tretiu tretinu a nepustil domácich do výrazných gólových šancí. Trojbodové víťazstvo potvrdil gólom do prázdnej brány Svitana a kamzíci teda zvíťazili v Miškovci 1:4. (20:21:34)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 23. Osterberg (Egle, Vas) – 19. Skokan (Svitana, Drgoň), 39. Livingston (Drgoň, Brejčák), 40. Svitana (Skokan), 60. Svitana


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (B. Kiss) – Wehrs, Szirányi, Láda, D. Kiss, Rauhauser, Vojtkó, Révész – Flick, Vas, Egle – Csányi, Osterberg, Anderson – Rokaly, Galanisz, Magosi – Ritó, Lövei, Miskolczi
    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Jevoš, Matej Paločko – Hajnik

    Rozhodčí: Korba, Adamec – Valo, Bogdaň
    bahis siteleri