Motor ČB – Vítkovice 4:3 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:0 (kon.)
Plzeň – Třinec 3:4 (po pr.)
po s.n. (2:0)
Banes Motor České Budějovice
4:3 (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 03.01.2021, 15:30Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     


    Madeta Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí fanoušci zatím zřejmě nebudou spokojeni s výsledky jejich favorizovaného týmu. Jihočeši jsou v tabulce zatím na posledním místě, ovšem povedl se jim poslední domácí zápas, kterým museli nejednoho příznivce potěšit. Do Budvar arény přijela Plzeň. Hrál se velmi vyrovnaný zápas, který rozhodl v prodloužení Miroslav Forman. Po delší době se tak Motor mohl radovat z výhry. Navíc v letošním ročníku proti Vítkovicím vždy bodoval, tak uvidíme, zda se mu to podaří i dnes.

    Velkou posilou se zdá pro domácí celek být právě zmíněný Miroslav Forman. Na ledě je téměř vždy jedním z nejlepších hráčů, což ostatně může dokázat jeho dvougólová bilance z předchozího duelu. Proti Plzni se dařilo i Zdeňku Doležalovi, který zaznamenal přihrávku a přesnou trefu.
     


    HC Vítkovice Ridera

    Ani ve Vítkovicích nejsou s prozatimním průběhem sezony bůhvíjak spokojení. Ridera okupuje dvanácté místo tabulky, přičemž její ambice jsou rozhodně vyšší. V posledních zápasech to nicméně vypadá, že by se mohli Ostravané zvednout. Dokázali porazit Mountfield a vyšlápli si i na silný Třinec. Rok ukončili nejtěsnější možnou prohrou proti Kometě. Z vítkovického klubu se pak ozývá nespokojenost spojená především s produktivitou celku.

    Ridera nemůže být spokojená ani s procentuálním využitím přesilových her. Zde se drží pod 10% hranicí, konkrétně je na 9,80 %. Nejproduktivnějším hráčem je Dominik Lakatoš, který stihl posbírat velmi solidních třináct branek a čtyři asistence.
    Od té doby na další tříbodové vítězství ale stále čekají!
     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Strmeň (Patera) – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Toman, Jonák – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – M. Novák, Prokeš, Karabáček – Michnáč, R. Přikryl, Gilbert.

    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gewiese, R. Polák, Štencel, L. Kovář, Koch, Trška, L. Doudera – L. Krenželok, Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška, Fridrich – Dej, Werbik, M. Kalus – Mallet, J. Mikyska, Dočekal..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Vít Christov dostal kotouč na svou hůl hned po vhazování. Vjel do útočného pásma a zkusil to z ostrého úhlu. Jeho pokus ale Svoboda vyráží, dával pozor.
     
    00:49
    Českobudějovičtí jsou opět nastěhováni v útočném pásmu, na ledě je již druhá formace. Forman zkoušel vybojovat kotouč v rohu kluziště, ovšem zatím bez úspěchu.
     
    01:21
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Miroslav Forman – 2 min., držení).
     
    01:38
    Vojtěch Polák dostal kotouč na modrou čáru. Odtud pak napřáhl a vystřelil. Jeho pokus měl velkou razanci, ovšem Jan Strmeň ho dokázal vyrazit. Kotouč pak vypadl jen těsně mimo levou tyčku.
     
    03:21
    Miroslav Forman se vrací na ledovou plochu, rovnou se pak zapojuje do útočného snažení jeho celku. Společně se spoluhráči bojuje o kotouč za soupeřovou svatyní.
     
    03:56
    Peter Trška zachytil nepřesnou českobudějovickou rozehrávku. Hra se následně drží ve středním pásmu a Vítkovice se snaží projít přes pásmo.
     
    04:39
    René Vydarený ve skvělé šanci! Dostal přihrávku přímo mezi kruhy a z první následně poslal dělovku směrem k bráně. Jeho pokus byl ale příliš razantní a končí nad horní tyčkou, hostující brankář si může oddychnout.
     
    05:43
    Hra se nám také obrátila na opačnou stranu. Zde však hostující hokejisté nic moc nevymysleli, Jan Strmeň prozatím moc práce neměl.
     
    06:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí se radují, jdou totiž do vedení! MATĚJ TOMAN dostal kotouč na svou hůl, rozjel se směrem na bránu a kotouč procpal až za brankovou čáru. Asistence: Vít Jonák, Karel Plášil.
    06:22 Matěj TOMAN - 1:0
     
    06:48
    René Vydarený dostal chytrou přihrávku od spoluhráče. Následně se mu otevřela cesta k brance. Proti jeho pokusu gólman Svoboda vyjel a vyrazil jej mimo nebezpečí.
     
    07:48
    Jan Schleiss dostal přihrávku do prostoru mezi oba kruhy. Jeho následný pokus ale nebyl z nejpřesnějších. Některý z hráčů před brankou kotouč stihl odrazit mimo nebezpečí.
     
    09:20
    Radek Prokeš dostal dobrý pas přímo před branku. Jeho pokus z první ovšem přeletěl horní tyčku. Další dobrá šance tedy za brankovou čárou nekončí.
     
    10:33
    Vítkovičtí hokejisté se natlačili do útočného pásma. Následně jejich veškerá útočná aktivita mířila ke Strmeňově bráně. Domácí gólman byl ale pohotový, neměl problém se zachycením pokusu zblízka.
     
    10:33
    Po zákroku domácího brankáře nás čeká přerušení hry a komerční přestávka.
     
    10:47
    Vítkovičtí vyhráli vhazování před Strmeněm a jedna z jejich kombinací nyní nebyla vůbec špatná. Jen jemná teč z prostoru mezi oběma kruhy končí těsně nad horním růžkem.
     
    11:52
    Ostravané jsou v posledních sekundách o něco aktivnější, snaží se znovu o srovnání stavu. Zatím se jim ovšem nedaří, buď je Strmeň tam, kde by být měl, nebo nemají seřízená mířidla.
     
    12:52
    Jan Štencel nahazuje kotouč do útočného pásma, zde ho pak sbírá jeden z jeho spoluhráčů a míří z úhlu k bližší tyčce. Strmeň i tentokrát ovšem připraven.
     
    13:56
    Zakázané uvolnění vrací hru před vítkovického brankáře. Bude se vhazovat po Svobodově levici.
     
    15:20
    Jsme svědky dalšího zakázaného uvolnění. Michnáč v útočném pásmu kotouč sice nazachytil, soupeř ho ale pak vyhazuje na opačnou stranu až ke Strmeňovi.
     
    15:43
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., hákování).
     
    16:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Máme tady srovnání stavu! ROMAN POLÁK dostal kotouč na levý kruh, tam potom napřáhl a rozvlnil síť až za zády soupeřova gólmana. Asistence: Josef Mikyska, Alexandre Mallet.
    16:55 Roman POLÁK - 1:1
     
    17:57
    Daniel Voženílek najel s kotoučem na pravé křídlo. Tam byl sražen jedním z protihráčů. Ještě před tím stihl ale vypálit. Nicméně Svoboda s jeho pokusem neměl výraznější problém.
     
    18:27
    Na opačné straně pálil opět Roman Polák, alespoň prozatím ovšem druhou přesonu trefu nepřidává. Polákův pokus totiž mezi tři tyče neletěl.
     
    19:06
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Vojtěch Polák – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu. Motor se dostal do vedení jako první, když se prosadil Matěj Toman. Následně zapnuly Vítkovice na vyšší obrátky a začaly být aktivní. V přesilové hře pak srovnal Roman Polák. Ovšem i Motor měl několik dalších dobrých šancí, především ze začátku nebyl vůbec daleko od více tref.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Pavel Pýcha si sjel na vrcholek kruhu, odkud hledal přihrávkou u vzdálenější tyče stojícího Miroslava Formana. Bohužel pro jeho celek ale nakonec neúspěšně, přihrávka končí jen v rohu kluziště.
     
    21:06
    Vojtěch Polák je zpět na ledě, rovnou se pak z trestné lavice zapojil do obranné činnosti svého celku. Musí bránit rovnou první formaci domácího Motoru.
     
    22:41
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Martin Dočekal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:15
    Karel Plášil dostal nabito na modrou čáru. Jeho následný pokus z první nebyl vůbec špatný, měl velkou razanci, ovšem končí jen těsně mimo horní růžek.
     
    24:53
    Na ledové ploše nyní není příliš šancí k vidění. Dočekal se již vrátil na ledovou plochu, Motor přesilovku nevyužil. Kromě zmíněné Plášilovy střely se toho nic moc nedělo.
     
    26:10
    Jan Strmeň vyjel z branky, následně kotouč poslal nechtěně na jednoho z protihráčů. Z rohu kluziště ale vítkovický útočník nezamířil, jak by potřeboval.
     
    27:46
    Českobudějovičtí hráči se dobře ubránili svému soupeři. Nyní tak otáčejí hru na opačnou stranu. Svoboda ale zatím může být klidný, Prospalovi svěřenci se zatím dostávají skrze modrou čáru.
     
    28:43
    Českobudějovičtí sice byli usazeni v útočném pásmu, ovšem nedokázali se prokombinovat až do zakončení. Svoboda tak může být i tentokrát relativně klidný.
     
    29:56
    Zdeněk Doležal se dostal s kotoučem na holi až do útočného pásma a před branku. Byl ve velmi dobré pozici, nicméně jeho pokus uschoval vítkovický brankář mezi rukou a tělem.
     
    30:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí se radují, jdou totiž opět do vedení! Voženílek poslal kotouč k prostoru brankoviště, zde se ho pak ujal ALBERT MICHNÁČ a o tyčku ho poslal až za brankovou čáru. Asistence: Daniel Voženílek.
    30:33 Albert MICHNÁČ - 2:1
     
    31:55
    Jan Strmeň nyní předvedl parádní zákrok! Jeden z vítkovických beků stál na modré čáře, kam dostal přihrávku, a vypálil pořádnou jedovku. Tu však Strmeň stačil zachytit na své hrudi, kotouč pak přikrývá do bezpečí do lapačky.
     
    32:45
    David Gilbert inkasoval ve středním pásmu velmi tvrdý hit. Už je u něho týmový doktor.
     
    32:45
    Bohužel s domácím útočníkem to nevypadá dobře. Po velmi tvrdém zásahu se stále z ledové plochy nezvedá.
     
    32:45
    K Gilbertovi dojela nosítka, ovšem v tentýž moment se domácí hráč zvedá a za asistence svých spoluhráčů míří na střídačku. Snad tedy bude v pořádku.
     
    33:20
    Už se opět hraje. Miroslav Forman si najížděl před hostující svatyni, kam se k němu snášel kotouč. Forman na něj nakonec v klíčovém okamžiku nedosáhl, Svoboda tedy zasahovat nemusí.
     
    34:36
    Josef Mikyska se řítil po pravém křídle z brankářova pohledu. Mikyskova následná přihrávka před branku ale dopadla podobně jako na opačné straně. Nebyla přesná a brankář zasahovat nemusí.
     
    36:10
    Roman Polák dostal nabito na modrou čáru. Jeho následný pokus ale bohužel pro vítkovický celek nepatřil k těm nejpovedenějším. Polákův pokus skončil výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    37:32
    Jan Štencel se ocitl v obdobné pozici jako před chvílí Roman Polák. Ani jeho pokus tentokrát nebyl ze zdařilých. Strmeň zasahovat nemusí.
     
    38:54
    Českobudějovičtí hokejisté se po delší době dostali do útočného pásma. Zatím poměrně pohledně kombinují, uvidíme, zda jejich útočné snažení k povede něčemu klíčovému.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou prostřední dějství, ve kterém si českobudějovičtí hráči vzali zpět vedení. Trefil se Albert Michnáč. Jinak o něco aktivnější byli vítkovičtí hráči, ovšem Jan Strmeň byl vždy tam, kde být měl.

    Další třetina začne přibližně v 17:10.
     
    Hráči obou týmů jsou nastoupeni na ledové ploše, za chvíli nám začne poslední dvacetiminutovka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    To je nástup do třetiny, jaký si Vítkovičtí přáli! Již po třiceti sekundách srovnávají skóre. Schleiss poslal přihrávku před branku, kde stál připravený LUKÁŠ KRENŽELOK. Z první pak rozvlnil síť za Strmeňovými zády.
    40:30 Lukáš KRENŽELOK - 2:2
     
    41:20
    Lukáš Kovář dostal nabito na modrou čáru. Tam měl dostatek prostoru ke střele z nápřahu. Strmeň si proti jeho pokusu povyjel a dokázal Kovářův pokus vytěsnit.
     
    42:48
    Českobudějovičtí hráči se drží s kotoučem na holi, ovšem zatím se jim nedaří projít přes střední pásmo. Svoboda tak zatím může být relativně klidný.
     
    44:34
    Daniel Voženílek si klepl ve středním pásmu o přihrávku, načež se zkoušel prosadit z pravého křídla. Voženílkův ale následný pokus bohužel pro domácí nepřišel, přes posledního vítkovického beka se ale neprosadil.
     
    45:45
    Zdeněk Doležal se dobrým pohybem dostal až před branku soupeře. Zde pak zakvrdlal s kotoučem a snažil se jej bekhendem dostat až do sítě. Svoboda byl ale postaven tam, kde bylo třeba, a neměl se zachycením puku problém.
     
    46:43
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Nicolas Werbik – 2 min., hákování).
     
    47:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tady další branku, která posílá Motor do vedení již potřetí! ZDENĚK DOLEŽAL přebral kotouč na kruhu a dobře mířenou střelu poslal přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Pavel Pýcha, Roman Přikryl.
    47:12 Zdeněk DOLEŽAL - 3:2
     
    48:22
    Václav Karabáček byl v celkem zajímavé pozici, která ovšem nakonec neznamenala pro vítkovické žádné nebezpečí. Toman poslal v rychlosti puk právě na Karabáčka. Ten přihrávku minul. Svoboda by ale stejně prostor u bližší tyče stihl pokrýt.
     
    50:10
    Jan Schleiss nebyl daleko od toho, aby se zapsal mezi přesné střelce a přidal druhý kanadský bod. Schleiss si najížděl ke vzdálenější tyči, kam se k němu snesl kotouč. Jeho následný pokus ale nebyl tak přesný, jak by bylo třeba. Strmeň na puk zřejmě stačil sáhnout a vyrazil jej.
     
    51:54
    Jan Štencel se z pozice obránce vydal až hlouběji do útočného pásma. Zde z rohu ledové plochy hledal někoho na levém kruhu. Přihrávka ale nebyla úplně přesná. Vítkovice se nicméně drží v pásmu a snaží se opětovně srovnat skóre.
     
    52:49
    Českobudějovičtí zřejmě budou muset čelit závěrečnému vítkovickému náporu. Vypadá to, že Ostravané budou do útoku nyní směřovat veškerou svou energii.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Patrik Koch – 2 min., faul kolenem + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování). Trest odpyká Rostislav Marosz.
     
    54:20
    Roman Přikryl toho nyní moc nevymýšlel, z většího úhlu jen napálil kotouč na branku. Miroslav Svoboda přitom měl trochu problémy se zásahem, napoprvé mu totiž kotouč vypadl, napodruhé už jej vyrazil z prostoru brankoviště. Motor se ale drží stále na puku v pásmu.
     
    56:22
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Rostislav Marosz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Ondřej Slováček – 2 min., držení hole).
     
    57:20
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, tento počet hráčů na ledě ale zatím zřejmě nevyhovuje ani jednomu z týmů více. Vítkovičtí se zatím nicméně drží v útočném pásmu, střela ale prozatím ne a ne přijít.
     
    58:34
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Na vítkovické střídačce propuká radost, hostující tým totiž srovnává skóre! JAN SCHLEISS dostal přihrávku na modrou čáru. Tam napřáhl a jeho dalekonosný pokus se zastavil až o Strmeňovu síť. Asistence: Peter Gewiese.
    58:34 Jan SCHLEISS - 3:3
     
    59:47
    Českobudějovičtí hráči mají ještě třináct sekund na to, aby zkusili vyhrát za tři body. Budou nyní bojovat na buly před Svobodou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Vítkovičtí hokejisté nakonec dokázali v poslední dvacetiminutovce srovnat. Po tříminutové pauze tak budeme sledovat prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:34
    Rostislav Marosz byl sice tísněn bránícím hráčem Motoru, přesto se stačil dostat až před branku. Marosz zde hledal ještě lépe postaveného spoluhráče, avšak bez úspěchu.
     
    61:10
    Vítkovičtí hokejisté jsou zatím v prodloužení aktivnější, Motor do útočného pásma zatím nevpustili. Uvidíme, zda vítkovičtí dokáží proměnit útočnou akci, kterou nyní rozjíždějí.
     
    62:21
    Daniel Voženílek se dral před soupeřovu svatyni. To se mu nakonec podařilo. Dostal se i do celkem nebezpečné pozice, nicméně kotouč stihl Miroslav Svoboda zastavit za pomoci své hole.
     
    62:34
    Radek Prokeš se dostal ovšem do ještě o něco nebezpečnější pozice! Prokličkoval se až před branku, ovšem z bekhendu nakonec zamířil jen pár centimetrů od tyče!
     
    63:43
    Jan Hruška si pohrál se všemi bránícími českobudějovickými hráči a dostal se sám až před bránu. Zde však jeho pokus neuspěl, Strmeň si dobře pokryl prostor, který potřeboval.
     
    64:54
    Uvidíme nájezdy, vítkovičtí hokejisté se dostali s kotoučem až za modrou čáru. Do útočného pásma to znovu již nestihnou.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Pavel PÝCHA proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Rostislav MAROSZ neproměňuje.
     
    2. série
    2:0
    Zdeněk DOLEŽAL proměňuje.
     
    2. série
    2:0
    Vojtěch POLÁK neproměňuje.
     
    3. série
    2:0
    Václav KARABÁČEK neproměňuje.
     
    3. série
    2:0
    Jan SCHLEISS neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Radek PROKEŠ neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Jan HRUŠKA neproměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Madeta Motor České Budějovice. Rozhodující nájezd trefil PAVEL PÝCHA.
    65:00 Pavel PÝCHA - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil domácí celek. Prodloužení nám nabídlo několik šancí na obou stranách, ovšem ty nerozhodly. To až Pavel Pýcha, který se ujal prvního nájezdu, a to úspěšně. (18:08:01)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Toman (Jonák, Plášil), 31. Michnáč (D. Voženílek), 48. Z. Doležal (Pýcha, R. Přikryl), rozh. náj. Pýcha – 17. R. Polák (J. Mikyska, Mallet), 41. L. Krenželok (Schleiss), 59. Schleiss (Gewiese)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Pavel Pýcha (CEB)
    1:0   Rostislav Marosz (VIT)
    2. série:
    2:0   Zdeněk Doležal (CEB)
    2:0   Vojtěch Polák (VIT)
    3. série:
    2:0   Václav Karabáček (CEB)
    2:0   Jan Schleiss (VIT)
    4. série:
    2:0   Radek Prokeš (CEB)
    2:0   Jan Hruška (VIT)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Patera) – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Toman, Jonák – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – M. Novák, Prokeš, Karabáček – Michnáč, R. Přikryl, Gilbert.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gewiese, R. Polák, Štencel, L. Kovář, Koch, Trška, L. Doudera – L. Krenželok, Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška, Fridrich – Dej, Werbik, M. Kalus – Mallet, J. Mikyska, Dočekal.

    Rozhodčí: Hradil, Horák – Rampír, Špringl
    thejrc.org