Motor ČB – Vítkovice 4:3 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:0 (kon.)
Plzeň – Třinec 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
3:4 (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 03.01.2021, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:01 Matěj STRÁNSKÝ - 3:4
     
    63:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čerešňák posunul puk před branku na Kodýtka, jenže ten v tísni nezakončil a Stránský jel sám na Frodla, kterého však blafákem nepřekonal. Ovšem MATĚJ STRÁNSKÝ se o pár sekund později dostal ke střele z mezikruží a propálil plzeňského gólmana mezi betony. Třinec tak bere bonusový bod! Asistence: Milan Doudera.
     
    58:49
    Martin Růžička mohl Třinci vystřelit tři body! Zjevil se sám na pravé straně a ujížděl na Frodla, kterého střelou zápěstím nepřekonal!
     
    43:38
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Luboš Rob – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů). Pro změnu špatně střídali Západočeši a možnost početní výhody dostává Třinec.
     
    42:01
    Indiáni hned zahrozili, Eberle dostal pas mezi kruhy, jeho střelu vytáhl Kacetl mimo branku lapačkou! Parádní zákrok třineckého gólmana.
     
    41:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Michal Kovařčík – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    39:58
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Suchý – 2 min., podrážení).
    38:04 Matěj STRÁNSKÝ - 3:3
     
    38:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už se Oceláři prosazují a díky využité přesilovce srovnávají skóre! MATĚJ STRÁNSKÝ měl na levé straně hodně prostoru, nikdo se k nimu nestáhl a nejlepší střelec Tipsport extraligy svižnou ranou zápěstím zamířil ke vzdálenější tyčce. Stránský střílí svůj 20. gól v sezóně. Asistence: Erik Hrňa.
     
    37:48
    Hrňa v tísni přihrál od modré čáry před branku, kde zůstal osamocený Petr Vrána, jenže tečí branku netrefil!
     
    37:09
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., hákování).
     
    34:46
    Gulaš táhl přečíslení dvou proti jednomu, přihrával Petru Kodýtkovi, ovšem ten před prázdnou brankou na kotouč těsně nedosáhl!
    32:51 Michal KOVAŘČÍK - 3:2
     
    32:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šťastný odraz pro Oceláře a je to znovu jen o gól! Marcinkova rána z přečíslení skončila jen na zadním mantinelu, od kterého se ale kotouč odrazil před branku, kde ho do sítě dorazil pohotový MICHAL KOVAŘČÍK! Je to jeho druhá trefa v zápase. Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    32:22
    Domácí v plném počtu, mezitím však ještě Michal Kovařčík prokličkoval obranou, bekhendem ale zblízka zakončil jen do Frodlova betonu.
     
    30:22
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vojtěch Budík – 2 min., držení).
     
    29:37
    Filip Suchý vypálil z pravé strany, puk Kacetlovi vypadl a zůstal v brankovišti! Dojíždějící Slanina se ale k němu nedostal včas a hosté odehráli kotouč do rohu.
    27:26 Petr KODÝTEK - 3:1
     
    27:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Osm sekund po konci početní výhody se Západočeši prosazují! Defenziva Ocelářů zapomněla na PETRA KODÝTKA, kterému šikovně prostrčil puk Milan Gulaš. Nejmenší hráč extraligy jel sám na branku a vypálil zápěstím nad Kacetlův beton k levé tyčce. Asistence: Milan Gulaš a Vojtěch Budík.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Kundrátek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:25
    Další Kantnerova akce, znovu skvělý Kacetl! Plzeňský útočník vzal na sebe akci dvou proti jednomu, zbavil se obránce, ale ranou z mezikruží nenašel mezírku ve výstroji třineckého gólmana.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec: ze hřiště odchází Jakub Štěpánek, přichází Ondřej Kacetl.
     
    19:38
    Kundrátek krásným pasem našel před brankou osamoceného Ondřeje Kovařčíka, který ovšem nenasměroval puk za Frodla! Těsně minul pravou tyčku.
    18:04 Filip SUCHÝ - 2:1
     
    18:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    V oslabení se Škoda prosazuje a bere si zpět vedení! Milan Gulaš získal kotouč, z obranného pásma ho napálil až do zadního mantinelu. Puk se odrazil na levý kruh, kde byl nejrychleji FILIP SUCHÝ, který přebruslil Gernáta a z velkého úhlu dělovkou propálil Štěpánkovu mezeru mezi rukou a tělem! Třinecký gólman nemá čisté svědomí. Asistence: Milan Gulaš a Matěj Stříteský.
     
    17:41
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Slanina – 2 min., podrážení).
     
    14:43
    Tutovky na obou stranách! Gulašova přihrávka doputovala až na levou stranu před branku k Robovi, který ovšem nepropálil přesunujícího se Štěpánka! Na druhé straně se vytvořil velký závar před Frodlem, který ale udržel kotouč před čároou proti dorážkám Stránského i Kurovského.
     
    13:54
    Stříteský ve snaze udržet útočné pásmo pouze zpracoval puk pro protihráče, Vrána táhl přečíslení dvou proti jednomu, ale vracející se Rob vypíchl jeho přihrávku!
     
    07:51
    Gól neplatí! Gernát od modré čáry posunul puk na pravý kruh, Hrňa střílenou přihrávkou našel Matěje Stránského, který tečoval puk za Frodla. Ten se ve chvíli, kdy třinecký útočník zasahoval puk, odrážel od své levé tyčky a branku posunul, rozhodčí po konzultaci s videem vedoucí trefu Třince neuznávají!
     
    07:51
    Pohledná kombinace hostů končí brankou, ovšem bude se ještě zkoumat video, Frodlova branka byla vinou plzeňského gólmana posunuta.
     
    07:29
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Houdek – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Jan Slanina.
    06:53 Michal KOVAŘČÍK - 1:1
     
    06:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    To se Ocělářům daří a brzy máme srovnáno! MICHAL KOVAŘČÍK se prezentoval krásnou individuální akcí. Vyjel zpoza branky, v tísni zakončil z otočky bekhendem a Frodl propustil kotouč mezi betony. Asistence: Ondřej Kovařčík a Milan Doudera.
    04:51 Filip SUCHÝ - 1:0
     
    04:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši se dostali do tlaku, který zužitkovali k prvnímu gólu! Straka přihrávkou z levé strany našel FILIPA SUCHÉHO, který si poodstoupil od obránce na pravý kruh, odkud vypálil z první do protipohybu Štěpánka ke vzdálenější tyčce. Asistence: Petr Straka a Viktor Lang.
     
    04:05
    Po nahození Budíka následoval velký závar před Štěpánkem, Kodýtek zblízka dorážel bekhendem. Třinecký gólman puk vytěsnil, ani nevěděl jak!
     
    02:18
    Suchý dělovkou z levého kruhu minul branku a na druhé straně zahrozili hosté v přečíslení, Peterer ještě posunul kotouč před prázdnou branku na Draveckého, který ovšem v tísni puk netrefil!
     
    00:43
    Velký závar před Frodlem! Petr Vrána zůstal volný na pravé straně, Frodlovi udělal kličku a snažil se zakončit do odkryté branky, plzeňský gólman se však dobře natáhl a zachránil domácí od inkasování.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 5. Suchý (Straka, Lang), 19. Suchý (Gulaš, Stříteský), 28. Kodýtek (Gulaš, Budík) – 7. M. Kovařčík (O. Kovařčík, M. Doudera), 33. M. Kovařčík (Marcinko), 39. M. Stránský (Hrňa), 64. M. Stránský (M. Doudera)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Stříteský, L. Kaňák, Vráblík, Houdek – Rob, Kodýtek, Gulaš (C) – Straka (A), Suchý, Eberle – Kantner, Stach, Pour – Slanina, Malát.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (21. Kacetl) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Marcinko, Šedivý – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Gerát, Hynek
    thejrc.org