Ufa – Jekatěrinburg 1:0 (po pr.) | CSKA Moskva – Jokerit 5:4 (po pr.) | Jaroslavl – Viťaz 7:1 (kon.)
Nižněkamsk – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Soči – N.Novgorod 2:5 (kon.) | Minsk – Omsk 5:4 (po pr.)
po prodl.
CSKA Moskva
5:4 (1:1, 3:1, 0:2 - 1:0)
Jokerit Helsinky
Neděle 03.01.2021, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:37 Andrej SVĚTLAKOV - 5:4
     
    61:37
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Chybou Jensena, který podklouzl na útočné modré vyrazil ANDREJ SVĚTLAKOV do rychlého úniku, který zakončil forhendovou střelou k levé tyči. Z dálky sprintoval ještě Norman co to šlo, ale na útočníka CSKA mu pár metrů chybělo. Bez asistence.
    51:27 Jordan SCHROEDER - 4:4
     
    51:27
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jako přes kopírák to provedla trojice Grant-O'Neill a Schroeder. O'Neill po naznačené střele poslal puk na levé křídlo, kde už byl připravený JORDAN SCHROEDER, který bez problému dostal puk do odkryté části branky. Asistence: Brian O'Neill a Alex Grant.
    48:13 Viktor LÖÖV - 4:3
     
    48:13
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic skórují a stahují brankový rozdíl na pouhou jedinou branku! Haapala krásnou žabičkou skrz osu hřiště našel hůl VIKTORA LÖÖVA, který si kotouč chvíli táhl na čepeli a záhy jej propašoval mezi betony Johanssona. Asistence: Henrik Haapala a John Norman.
    32:22 Maxim SORKIN - 4:2
     
    32:22
    CSKA právě vstřelilo branku!
    To už je velká sprcha pro finský Jokerit, který inkasuje potřetí během šesti minut. Dahlbeck se opřel do kotouče po vyhraném vhazování Světlakova. Vysoko letící projektil dokázal zkrotit přesnou tečí v rámci pravidel MAXIM SORKIN. Asistence: Klas Dahlbeck a Andrej Světlakov.
    28:44 Klas DAHLBECK - 3:2
     
    28:44
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskevský celek díky aktivní hře otáčí vývoj utkání a poprvé v zápase jde do vedení. Popov z levého křídla vytáhl hru na modrou čáru, konkrétně na KLASE DAHLBECKA. Ten dokázal využít přehuštěný prostor před brankou a taženou střelou, která byla tečována jedním z bránících hráčů překonal Lindbäcka. Asistence: Alexandr Popov a Konstantin Okulov.
    26:20 Andrej SVĚTLAKOV - 2:2
     
    26:20
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté si hráli s pukem tak dlouho, až se to nevyplatilo. Sami Lepistö zůstal za svou brankou a z každé strany byl napadán. Situaci chtěl vyřešit rozehrávkou podél tyče, ale trefil boční síť, od které se puk dostal k Těleginovi, jenž ho stihl postrčit před levou tyč na volného ANDREJE SVĚTLAKOVA. Asistence: Ivan Tělegin.
    20:34 Brian O'NEILL - 1:2
     
    20:34
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Velmi povedený start Jokeritu do třetiny! Joensuu se utrhl na pravém křídle a přesnou přihrávkou před branku pobídl do koncovky BRIANA O'NEILLA, jenž přesným sklepnutím dopravil kotouč za brankovou čáru. Asistence: Jesse Joensuu.
    16:22 Maxim ŠALUNOV - 1:1
     
    16:22
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Těsně po vypršení přesilové hry došlo k souboji o kotouč v pravém útočném rohu CSKA. Po chvíli se i s kotoučem utrhl MAXIM ŠALUNOV, který využil odkrytého prostoru před brankou, odkud rychlou střelou do protipohybu vyrovnal stav utkání. Asistence: Alexandr Popov.
    07:25 Jordan SCHROEDER - 0:1
     
    07:25
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Přesilová pětka finského celku skrze pohlednou kombinaci dostává Jokerit do vedení. O'Neill naznačil, že bude pálit, ale vzápětí šikovně našel před levou tyčí postaveného JORDANA SCHROEDERA, který po rychlém zpracování procedil puk do odkryté části branky. Asistence: Brian O'Neill a Alex Grant.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 17. Šalunov (Alexandr Popov), 27. Světlakov (Tělegin), 29. Dahlbeck (Alexandr Popov, Okulov), 33. Sorkin (Dahlbeck, Světlakov), 62. Světlakov – 8. Schroeder (O'Neill, A. Grant), 21. O'Neill (Joensuu), 49. Lööv (Haapala, Norman), 52. Schroeder (O'Neill, A. Grant)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson, Blažijevskij, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič, Rykov, Ar. Sergejev – Leipsic, M. Kempe, Sošnikov – Okulov, Šalunov, Mamin – Andronov, P. Karnauchov, Alexandr Popov – Světlakov, Tělegin, Sorkin.
    Jokerit Helsinky: Lindbäck (48. Kalninš) – Lööv, Lepistö, D. Sklenička, A. Grant, J. Krejčík, Kivistö – O'Neill, Joensuu, Regin – Savinainen, Schroeder, Nicklas Jensen – Haapala, Junttila, Norman – Pihlström, Anttila, H. Ikonen.

    Rozhodčí: Akuzovsky, Beljajev – Lazarev, Šišlo
    thejrc.org