Ufa – Jekatěrinburg 1:0 (po pr.) | CSKA Moskva – Jokerit 5:4 (po pr.) | Jaroslavl – Viťaz 7:1 (kon.)
Nižněkamsk – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Soči – N.Novgorod 2:5 (kon.) | Minsk – Omsk 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
5:4 (0:0, 1:2, 3:2 - 1:0)
Avangard Omsk
Neděle 03.01.2021, 15:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dinamo Minsk doma v parádním zápase porazilo Omsk 5:4 v prodloužení a bere tak do tabulky důležité dva body, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:16:28)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 5-4
    Střely na branku: 26-30
    Zásahy gólmanů: 26-21
    Zblokované střely:14-12
    Vyhraná buly: 27-30
    Hity: 18-21
    Vyloučení: 2-1
    Využití: 1-1.
     
    Je možná až škoda, že dnešní výborný zápas končí. Padlo devět branek, navíc se po celou dobu jednalo o pohledný mač. A kdo by po první bezbrankové třetině řekl, že se střelci nakonec prosadí devětkrát!

    Jako první se trefil ve 22. minutě finský bek Avangardu Oliwer Kaski, jenž výpad po levé straně zakončil střelou do šibenice. Domácí srovnali o pět minut později trefou Ryana Spoonera z pravého kruhu na vzdálenější tyč. Do kabin šlo ale spokojenější družstvo hostí, když Jiří Sekáč ve 32. minutě oklamal beka a zamířil také do šibenice. Dneska zkrátka padaly krásné branky.

    Třetí třetina jich přinesla hned pět. Shane Prince zařídil vyrovnání, když druhou střelu Mosaljova usměrnil předbrankovou tečí do sítě a gól ještě posvětil sudí. To se psal čas 42:45 a za 72 sekund již domácí trefou Romana Gorbunova po hezké přihrávce Mosaljova vedli. Jenže hned vzápětí přišlo šťastné srovnání Alexandra Chochlačova, jenž vložil hůl do rozehrávky Znacharenka a puk prošel mezi tyčí a betonem Furcha do sítě. Domácí za dvě a půl minuty reagovali střelou Arťoma Děmkova, který po akci Princeho zakončil bekhendem zblízka nad rameno Bobkova. Ovšem využitou přesilovkou Reida Bouchera šel zápas do prodloužení.

    V něm dostali první přesilovou hru i domácí a Shane Prince svou druhou brankou zápasu rozhodl o dvou bodech pro Minsk, když do před Bobkovem jen nastavil hůl do krásné přihrávky Spoonera – 5:4 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:54 Shane PRINCE - 5:4
     
    60:54
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    je konec. Přesilovku domácí využívají hned, když SHANE PRINCE sjel před branku, kde úspěšně usměrnil přihrávku Spoonera nad roztahujícího se Bobkova. Asistence: Ryan Spooner, Zack Mitchell.
     
    60:23
    Klim Kostin podrazil ve středním pásmu soupeře a tohle je velká šance pro domácí na vítězství.
     
    60:21
    Bobkov likviduje nepřehlednou situaci před svojí brankou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    :Další třetina začne přibližně v 17:26.
     
    Také třetí třetina je u konce. Viděli jsme v ní hned pět branek a parádní hokej. V čase 42:45 srovnal Shane Prince, který dobrou tečí usměrnil do sítě druhou střelu Solovjova a gól vzápětí posvětil i rozhodčí. O 72 sekund později již Minsk vedl, když Mosaljov předvedl hezkou akci, nahrál mezi kruhy Romanu Gorbunovovi a ten se trefil nad vyrážečku brankáře. Jenže za 13 sekund bylo srovnáno. Furch dal hokejkou puk na Znacharenka, který chtěl přes osu hřiště nahrát, ale Alexandr Chochlačov dal do přihrávky hokejku a šťastně srazil puk mezi levou tyč a beton gólmana.

    To ale nebylo vše. V čase 47:44 již domácí opět vedli, když Prince přešel přes dva hráče, nahrál puk na Arťoma Děmkova a ten se trefil bekhendem pod horní tyč. Ale pět minut před koncem hosté při přesilovce srovnali, když byla první střela Reida Bouchera ještě zblokována, ale druhou ranou se již forvard Omsku trefil – 4:4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Před prodloužením bude následovat ještě jedno přerušení hry.
     
    59:38
    Bobkov si pohlídal nahození soupeře a zdá se, že nyní už se Avangardu moc do útoku nechce.
     
    59:10
    Shane Prince zkusil střelu hned po buly, ale puk byl sražen k brankáři. Minsk bude mít znovu buly před brankářem Igorem Bobkovem.
     
    59:05
    Hra je v začínající poslední minutě třetí třetiny opět přerušená.
     
    58:25
    Dominik Furch vyjel za branku, aby zbrzdil puk po nahození hostí, což se mu povedlo. Dinamo zkusí ještě zaútočit.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 27. Spooner (Koljačonok), 43. Prince (Solovjov, Z. Mitchell), 44. Gorbunov (Mosaljov, Solovjov), 48. Děmkov, 61. Prince (Spooner, Z. Mitchell) – 22. Kaski, 32. Sekáč (Chochlačov, Jemelin), 45. Chochlačov, 55. Boucher (Tolčinskij, Kaski)


    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Falkovskij, Jerjomenko, Děrjabin, Znacharenko (A), Solovjov – Spooner, Z. Mitchell, Prince (C) – Gorbunov (A), Mosaljov, Varfolomejev – Paré, Protas, K. Voronin – Děmkov, Usov, Kogalev – Alistrov.
    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (A), Běreglazov, Čudinov, Solovjov, Gončarov, Gotovec – Knight, K. Kostin, Sekáč (A) – Zernov, Tolčinskij, Boucher – Kovalčuk (C), Chochlačov, K. Semjonov – Dědunov, Kablukov, Jaremčuk – A. Potapov.

    Rozhodčí: Konstantin Olenin, Jurij Oskirko – Anton Ponomarenko, Alexander Černyšjov
    thejrc.org