Ufa – Jekatěrinburg 1:0 (po pr.) | CSKA Moskva – Jokerit 5:4 (po pr.) | Jaroslavl – Viťaz 7:1 (kon.)
Nižněkamsk – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Soči – N.Novgorod 2:5 (kon.) | Minsk – Omsk 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
5:4 (0:0, 1:2, 3:2 - 1:0)
Avangard Omsk
Neděle 03.01.2021, 15:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dinamo Minsk doma v parádním zápase porazilo Omsk 5:4 v prodloužení a bere tak do tabulky důležité dva body, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:16:28)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 5-4
    Střely na branku: 26-30
    Zásahy gólmanů: 26-21
    Zblokované střely:14-12
    Vyhraná buly: 27-30
    Hity: 18-21
    Vyloučení: 2-1
    Využití: 1-1.
     
    Je možná až škoda, že dnešní výborný zápas končí. Padlo devět branek, navíc se po celou dobu jednalo o pohledný mač. A kdo by po první bezbrankové třetině řekl, že se střelci nakonec prosadí devětkrát!

    Jako první se trefil ve 22. minutě finský bek Avangardu Oliwer Kaski, jenž výpad po levé straně zakončil střelou do šibenice. Domácí srovnali o pět minut později trefou Ryana Spoonera z pravého kruhu na vzdálenější tyč. Do kabin šlo ale spokojenější družstvo hostí, když Jiří Sekáč ve 32. minutě oklamal beka a zamířil také do šibenice. Dneska zkrátka padaly krásné branky.

    Třetí třetina jich přinesla hned pět. Shane Prince zařídil vyrovnání, když druhou střelu Mosaljova usměrnil předbrankovou tečí do sítě a gól ještě posvětil sudí. To se psal čas 42:45 a za 72 sekund již domácí trefou Romana Gorbunova po hezké přihrávce Mosaljova vedli. Jenže hned vzápětí přišlo šťastné srovnání Alexandra Chochlačova, jenž vložil hůl do rozehrávky Znacharenka a puk prošel mezi tyčí a betonem Furcha do sítě. Domácí za dvě a půl minuty reagovali střelou Arťoma Děmkova, který po akci Princeho zakončil bekhendem zblízka nad rameno Bobkova. Ovšem využitou přesilovkou Reida Bouchera šel zápas do prodloužení.

    V něm dostali první přesilovou hru i domácí a Shane Prince svou druhou brankou zápasu rozhodl o dvou bodech pro Minsk, když do před Bobkovem jen nastavil hůl do krásné přihrávky Spoonera – 5:4 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:54 Shane PRINCE - 5:4
     
    60:54
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    je konec. Přesilovku domácí využívají hned, když SHANE PRINCE sjel před branku, kde úspěšně usměrnil přihrávku Spoonera nad roztahujícího se Bobkova. Asistence: Ryan Spooner, Zack Mitchell.
     
    60:23
    Klim Kostin podrazil ve středním pásmu soupeře a tohle je velká šance pro domácí na vítězství.
     
    60:21
    Bobkov likviduje nepřehlednou situaci před svojí brankou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    :Další třetina začne přibližně v 17:26.
     
    Také třetí třetina je u konce. Viděli jsme v ní hned pět branek a parádní hokej. V čase 42:45 srovnal Shane Prince, který dobrou tečí usměrnil do sítě druhou střelu Solovjova a gól vzápětí posvětil i rozhodčí. O 72 sekund později již Minsk vedl, když Mosaljov předvedl hezkou akci, nahrál mezi kruhy Romanu Gorbunovovi a ten se trefil nad vyrážečku brankáře. Jenže za 13 sekund bylo srovnáno. Furch dal hokejkou puk na Znacharenka, který chtěl přes osu hřiště nahrát, ale Alexandr Chochlačov dal do přihrávky hokejku a šťastně srazil puk mezi levou tyč a beton gólmana.

    To ale nebylo vše. V čase 47:44 již domácí opět vedli, když Prince přešel přes dva hráče, nahrál puk na Arťoma Děmkova a ten se trefil bekhendem pod horní tyč. Ale pět minut před koncem hosté při přesilovce srovnali, když byla první střela Reida Bouchera ještě zblokována, ale druhou ranou se již forvard Omsku trefil – 4:4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Před prodloužením bude následovat ještě jedno přerušení hry.
     
    59:38
    Bobkov si pohlídal nahození soupeře a zdá se, že nyní už se Avangardu moc do útoku nechce.
     
    59:10
    Shane Prince zkusil střelu hned po buly, ale puk byl sražen k brankáři. Minsk bude mít znovu buly před brankářem Igorem Bobkovem.
     
    59:05
    Hra je v začínající poslední minutě třetí třetiny opět přerušená.
     
    58:25
    Dominik Furch vyjel za branku, aby zbrzdil puk po nahození hostí, což se mu povedlo. Dinamo zkusí ještě zaútočit.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Nepřesnost v rozehrávce Avangardu končí pukem mimo led, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:08
    Domácí vedli útok po pravé straně, který nakonec skončil na dobrém zásahu brankáře Bobkova.
     
    55:55
    Oba týmy už nyní hrají přece jen o něco opatrněji. Oba si zapsaly jen jednu výhru v posledních pěti zápasech a každý bod je pro ně nyní dobrý.
    54:01 Reid BOUCHER - 4:4
     
    54:01
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno a vidíme již osmou branku v zápasu! Sergej Tolčinskij přihrál z levého kruhu na pravý pro REIDA BOUCHERA, který se první střelou neprosadil. Ovšem Znacharenkem sražený puk se znovu dostal k tomuto útočníkovi Avangardu, který se napodruhé už prosadil, když jeho rána zapadla přes teč jednoho z domácích plejerů k levé tyčce. Asistence: Sergej Tolčinskij, Oliwer Kaski.
     
    53:52
    Vidíme teprve druhé vyloučení zápasu a druhé na straně Dinama. Za sekání jde na dvě minuty ven Ilja Solovjov nutno říct, že tohle byl přece jen trošku přísnější trest.
     
    52:17
    Další slibná šance domácích. Tvrdou ránu z pravé strany vyrazil Igor Bobkov jen před sebe a na levém kruhu se k dorážce dostal Ilja Solovjov. Tvrdě se opřel do puku a byť se gólman hostí dokázal přesunout a roztáhnout v brance, nezasáhl. Zachránila ho totiž horní tyčka.
     
    50:46
    Žádného zanďoura ale domácí hrát nehodlají. I tentokrát dobře napadali rozehrávku soupeře, ale obránce Čudinov se svými parťáky si věděli rady.
     
    49:48
    Dinamo je samozřejmě po opětovném vrácení vedení hodně na koni. Aby ne, vždyť domácí hráči vstřelili tři branky během čtyř minut a 58 sekund. Omsk tak dnes nedostává pověsti nejméně inkasujícího týmu konference.
     
    48:56
    Dominik Furch si nyní věděl rady proti pokusu Corbana Knighta a raději přerušuje hru.
    47:43 Arťom DĚMKOV - 4:3
     
    47:43
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Neskutečný zápas pokračuje. Shane Prince si to na levém kruhu namířil přes dvojici soupeřů, kterou tvořil Alexej Běreglazov a hvězdný forvard Ilja Kovalčuk. S troškou štěstí procedil kotouč před branku na ARŤOMA DĚMKOVA, ten nabral puk na bekhend a přes rameno Bobkova poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Shane Prince.
     
    47:10
    Po levé straně se hnal do útočnéhop ásma Ryan Spooner, ale dobrou práci odvedl obránce Maxim Gončarov, který si jeho útok pohlídal.
     
    45:55
    Zápas ale stále pokračuje v dobrém tempu. Avangard, který byl před dvěma minutami na ručník, nyní opět nachází trošku pevnější půdu pod bruslemi.
    44:10 Alexandr CHOCHLAČOV - 3:3
     
    44:10
    Avangard právě vstřelil branku!
    Jenže hned z protiútoku je srovnáno. Furch rozehrál puk doleva pro obránce Znacharenka, který ho chtěl hned rozehrát na osu hřiště pro najíždějícího spoluhráče. Jenže do přihrávky vložil hokejku ALEXANDR CHOCHLAČOV a s naprostým štěstím srazil puk k levé tyči branky Furcha, kterému kotouč propadl mezírkou právě mezi betonem a tyčkou. Bez asistence.
    43:57 Roman GORBUNOV - 3:2
     
    43:57
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro Avangard, který nyní neví, kde mu hlava stojí. ROMAN GORBUNOV převzal mezi kruhy parádní přihrávku od Denise Mosaljova, chviličku si vyčkal na správný moment pro přihrávku a poté umístil střelu nad vyrážečku Bobkova k levé tyčce. Asistence: Denis Mosaljov, Ilja Solovjov.
     
    42:45
    Není tomu tak, branka je uznána a Dinamo podruhé v utkání srovnává stav.
     
    42:45
    Ale pozor, rozhodčí jdou ještě zkoumat, zda Prince při první nebo hlavně při druhé střele nebyl v brankovišti.
    42:45 Shane PRINCE - 2:2
     
    42:45
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Už to ale opět není pravda. Ilja Solovjov dostal nyní dvě výborné přihrávky na modrou. První střela ještě v brance neskončila a Bobkov zasáhl. Ovšem obránce Dinama znovu dostal puk na modrou a znovu vypálil z první a tentokrát puk přes dobrou teč SHANE PRINCE prošel až do sítě. Asistence: Ilja Solovjov, Zack Mitchell.
     
    42:22
    Dinamo je nyní na buly lepší a domácí zase zvládli vhazování v útočném pásmu. Problémem je střelba, protože Bobkov stále nemá moc práce.
     
    41:41
    Buly po pravici Bobkova vyhráli sice domácí, ale ti opět pouze honí puk za brankou soupeře.
     
    41:27
    Avangard si zatím vůbec nekomplikuje hru a když přijde chyba, pošlou hosté puk na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    Druhá třetina je minulostí a konečně začali padat branky. Hned na úvod prostřední části se trefil Oliwer Kaski a potvrdil, že je právem nejproduktivnější bek Avangardu. Vedení hostí trvalo pět minut, do času 26:48, kdy Ryan Spooner dobře vypálil z pravého kruhu na vzdálenější tyč tak, že Bobkov skoro nic neviděl. Ovšem krátce po polovině zápasu se hosté ujali znovu vedení, když si Jiří Sekáč krásně poradil s obráncem Koljačonokem a tváři v tvář Furchovi zamířil do pravé šibenice – 1:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Avangard sice byl trošku pod tlakem, ale nakonec se hosté osvobodili a půjdou do kabin s vedením.
     
    39:00
    Probihá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:27
    Ani nyní se domácí neudrželi nijak výrazněji dlouho před brankou Bobkova. Avangard hraje v defenzívní činnosti nyní hodně obětavě.
     
    37:46
    Shane Prince neměl šanci uspět v bruslařském souboji a získat vyhozený puk, ovšem alespoň napadáním znepříjemnil soupeři rozehrávku.
     
    37:18
    Buly ve středním pásmu zvládli lépe hráči Dinama, ale do útočného pásma se dostat nedokázali.
     
    36:36
    Další situace tři na dva po tom, co Furch vyrazil puk a díky tomu šli domácí do protiútoku. Kotouč vedl středem hřiště Protas, který po projetí modré dal zadovku na pravou stranu pro Parého. Ten se opřel do puku, ale nepodařilo se mu prostřelit Igora Bobkova, který dnes až na dvě výjimky podává spolehlivý výkon.
     
    35:52
    Bobkov se snažil zastavit puk za brankou pro spoluhráče, ale neudělal to vůbec dobře. Ke kotouči se za brankou dostal Ryan Spooner, který ho ale nestihl přes vracejícího se gólmana dostat do sítě a vzápětí se neprosadil ani Arťom Děmkov. Hosté teď mohli přijít o těžce vybojované vedení.
     
    34:49
    Kogalev dostal na pravé straně dlouho přihrávku a byl v jízdě, takže pro něj neznamenal žádný problém dostat se do útočného pásma. Avšak dlouho si v něm domácí nepobyli.
     
    33:31
    Po buly ve středním pásmu se k puku dostali domácí hráči. Protas kombinuje na levé straně útočného pásma s Parém, který dostal křižnou přihrávku, ale na pravé tyči Bobkova překonat nedokázal.
     
    32:59
    Ani tento útok se lajně s Kovalčukem úplně nevydařil. Ale hostům to nemusí vadit, stále drží jednobrankový náskok.
     
    31:56
    V komerční přestávce určitě bude mít domácí kouč co říct svým svěřencům.
    31:16 Jiří SEKÁČ - 1:2
     
    31:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    Jenže rychlý protiútok Dinama skončil nepřesnou střelu a vzápětí šli dopředu hráči Avangardu. JIŘÍ SEKÁČ si na levém kruhu povodil obránce Vladislava Koljačonoka a otevřela se mu před brankou velká dálnice. Měl dostatek prostoru k zakončení a puk poslal nechytatelně do pravé šibenice svého reprezentačního parťáka Dominika Furcha. Asistence: Alexander Chochlačov, Alexej Jemelin.
     
    30:53
    Furch si pokryl prostor u levé tyčky, vzápětí jdou do protiútoku domácí.
     
    30:00
    Polovina zápasu je za námi, v utkání dvou týmů, jenž nemají v poslední době zcela dobrou formu, nemá zatím blíže k výhře ani jeden z celků.
     
    29:08
    Také na druhé straně je hra přerušena, po rychlém protiútoku schovává puk v lapačce Igor Bobkov, jenž chytá svůj osmnáctý zápas v sezoně. Zatím svému týmu vychytal devět výher.
     
    28:47
    Zack Mitchell to nyní na modré neudělal úplně nejlépe a Avangard se dostal poměrně jednoduše do útočného pásma. Střelu Denise Zernova vzápětí Furch chytá a uklidňuje tak své spoluhráče.
     
    27:39
    Vstřelená branka samozřejmě Dinamo nabudila ještě více. Igor Bobkov se musel mít po nepřehledné situaci před svou brankou znovu na pozoru.
    26:48 Ryan SPOONER - 1:1
     
    26:48
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    RYAN SPOONER právěm ukázal, proč je nejproduktivnější muž Dinama, ačkoliv nyní střílí teprve svou šestou branku v soutěži. Přejel útočnou modrou a počkal si, až bude mít Bobkov trošku zakrytý výhled. Poté z pozice vrcholu pravého kruhu vypálil a trefil se nechytatelně na vzdálenější tyčku! Asistence: Vladislav Koljačonok.
     
    25:49
    Hráči Dinama se prvnímu oslabení ubránili a hrají v pěti.
     
    25:42
    Na ose hřiště se napřáhl ke střele obránce Oliwer Kaski, ale tentokrát nebyl tak přesný jako před čtyřmi minutami.
     
    25:11
    Až nyní se Avangard na chvíli se štěstím udržel v útočném pásmu, ale poté se puk přes obránce zase těsně dostal do středního pásma. Z přesilovky je samozřejmě rozmrzelý i Ilja Kovalčuk.
     
    24:25
    Domácí se zatím brání slušně a Avangard musí už potřetí začít ze svého vlastního pásma.
     
    23:49
    Další komplikace pro Dinamo, kvůli hákování jde na dvě minuty ven novic v týmu Zack Mitchell.
     
    22:32
    Dinamo podniklo dva poměrně slušné protiútoky, ale ani jeden vážněji neohrozil Bobkova. Ačkoliv střela z kruhů v podání Děmkova nebyla vůbec špatná, puk šel vedle levé tyčky.
    21:23 Oliwer KASKI - 0:1
     
    21:23
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení a po slušné první třetině v podání Dinama je to hned na úvod druhého dějství nečekaná rána. Finský bek OLIWER KASKI potvrzuje post nejproduktivnějšího beka týmu, když ujel po levé straně, na levém kruhu přelstil obránce Falkovského a přes něj zamířil přesně do pravé šibenice. Nádherná rána!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:57.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 8-2
    Zásahy gólmanů: 2-8
    Zblokované střely: 6-5
    Vyhraná buly: 6-5
    Hity: 7-9
    Bez vyloučení.
     
    První třetina je u konce a k vidění byl rozhodně dobrý hokej. Bohužel ale bez vstřelených branek, což je samozřejmě koření nejen tohoto nejrychlejšího kolektivního sportu světa. Ze začátku byl aktivnější Avangard, postupem času se hra vyrovnala a také Dinamo Minsk mohlo několikrát ohrozit brankáře Bobkova, který dostal přednost před Šimonem Hrubcem. Ale Bobkov i na druhé straně Dominik Furch jsou pozorní a proto se snad branek dočkáme ve druhé části hry – 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Gorbunov se ještě v závěru třetiny dostal do zakončení z předbrankového prostoru, nicméně jeho rána byla zblokována a Bobkov si tak určitě pořádně oddechl.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvé třetiny.
     
    18:07
    Alexej Jemelin čeká za brankou, až mu vystřídají spoluhráči. Poté rozehrál dlouhou křižnou přihrávkou, kterou spoluhráč nezachytil a je pískán icing.
    17:12 Dobrý pokus Parého likviduje Bobkov
     
    17:12
    První třetina dobrého hokeje se pomalu blíží ke konci a hráči Dinama opět nebezpečně operovali před brankou svého soupeře. Paré dostal ideální přihrávku mezi kruhy a hned zkoušel vystřelit nad vyrážečku Bobkova, který tuto střelu kryl. Hosté se stěží osvobodili vyhozením k Furchovi, avšak zakázané uvolnění pískáno nebude.
     
    16:38
    Jiří Sekáč byl na útočné modré lehce pozastaven, přičemž jeho spoluhráči už přejeli modrou. Následně je pískán ofsajd hostí.
     
    16:14
    Maxim Čudinov si dojel odražený puk a za svojí brankou ho křížem posunul na spoluhráče z obrany.
     
    15:25
    Zkušený Díma Znacharenko, který ale na svojí první branku v sezoně stále čeká, si pohlídal zakázané uvolnění.
     
    14:31
    Alexej Protas je jeden z hráčů, kteří se ukázali při velké marodce Minsku. Šanci chopil za pačesy a stále se drží v týmu. Navíc ukazuje, že má Dinamu co dát, důkazem toho nyní přihrávka zpoza klece, která měla oči. Ale spoluhráči Protase asi úplně nečekali, že puk projde mezi kruhy.
     
    14:05
    Na obranné modré dobře zapracoval Ilja Kablukovov a dává kotouč ven z vlastního pásma. Jeho spoluhráči i on tak mohou jít střídat.
     
    13:38
    Další průnik hostí po levé straně zastavil Stěpan Falkovskij, který si zkušeně pohlídal celou situaci.
     
    12:18
    Avangard je po komerční pauze opět aktivnějším týmem. Ale Dominik Furch si příliš těžkých zákroků připisovat nemusel.
     
    11:23
    Komerční přestávka právě následuje, zatím jsme viděli jen 4 střely na branku, z toho třikrát zasahoval gólman Avangardu Igor Bobkov.
     
    10:58
    Další dobrá akce Dinama, kterou započal znovu Gorbunouv. Obkroužil prakticky celé útočné pásmo, ale nenašel přihrávkou nikoho ze svých spoluhráčů. Poté poslal kotouč na Děrjabina, který by mohl střílet od modré, kdyby ale přihrávka byla přesná. Takhle spoluhráče vyhnal z pásma.
    Návrat Ilji Kovalčuka na kluziště KHL je velkou událostí
     
    09:55
    Za brankou Avangardu se snažil něco vymyslet Roman Gorbunov, ale puk jen poslal na hole soupeře.
     
    09:37
    Kovalčuk nyní dostal přihrávku na kruh, ale hned k němu přistoupili dva hráči soupeře a znemožnili mu rozehrávku.
     
    08:57
    Buly před Bobkovem lépe zvládli hráči hostí a už vyvážejí kotouč na druhou stranu.
     
    08:46
    Avangard drží puk v obranné třetině a trošku uklidňuje hru. Následná rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    08:26
    Znovu se hraje ve velkém tempu, nahoru – dolu. Již přes tři a půl minuty nebyla hra přerušená!
     
    07:59
    Bekhendová přihrávka Zernova rozhodně nebyla pro Furcha příjemná, ale spoluhráči mu pomohli vyčistit prostor před brankou.
     
    07:37
    A už se zase hraje na druhé straně. Čudinov dostal přihrávku na modrou a vystřelil, ale nedostal puk přes clonícího hráče na branku.
     
    07:02
    Situace tři na dva. Gorbunov se se svými spoluhráči řítil do protiútoku, po přejetí modré vzal odpovědnost na sebe, ale jeho střela mířila mimo tři tyče branky, kterou hájí Bobkov.
     
    06:15
    Oliwer Kaski, jeden z nejlepších finských obránců hrajících v Evropě, zkoušel nahodit kotouč od modré mezi tři tyče, ovšem Furch si s tímto pokusem musel poradit.
     
    04:55
    Francis Paré v rohu za brankou vybojoval puk a dával ho před brankoviště. Bobkov nebyl v úplně jednoduché pozici, proto jeho spoluhráči odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    04:20
    Dinamo se snaží ve středním pásmu hodně napadat rozehrávku soupeře, což zatím nese úspěch a aktivita Avangardu z první minuty je ta tam.
     
    03:30
    Pavel Varfolomejev, který do týmu Dinama přešel z Viťazu, ukázal, že by mohl být svému týmu prospěšný. Hezky se uvolnil přes útočnou modrou a najel si na osu hřiště. Střelou z kruhů ale brankáře Bobkova, který dnes dostal přednost před Hrubcem, nepřekvapil.
     
    02:54
    Alistrov dobře napadá v útočném pásmu, vzápětí je hra přerušená. Menellovo nahození skončilo po teči hostí mimo ledovou plochu.
     
    02:02
    Francis Paré si zkoušel najet před branku na střílenou přihrávku, ke které se nakonec těsně nedostal. Avangard poté vyváží puk na druhou stranu.
     
    01:15
    Reid Boucher dvakrát nedokázal přejít přes modrou, kterou nyní hráči Dinama brání zodpovědněji.
     
    00:42
    Hosté jsou od první minuty aktivnějším týmem, nyní mají další vhazování před Dominikem Furchem, který se tak musí mít na pozoru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem zní hymny obou týmů, ruská a poté běloruská. Zápas, ve kterém je favoritem hostující tým s hvězdným Iljou Kovalčukem, za malý okamžik začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Falkovskij, Jerjomenko, Děrjabin, Znacharenko (A), Solovjov – Spooner, Z. Mitchell, Prince (C) – Gorbunov (A), Mosaljov, Varfolomejev – Paré, Protas, K. Voronin – Děmkov, Usov, Kogalev – Alistrov.

    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (A), Běreglazov, Čudinov, Solovjov, Gončarov, Gotovec – Knight, K. Kostin, Sekáč (A) – Zernov, Tolčinskij, Boucher – Kovalčuk (C), Chochlačov, K. Semjonov – Dědunov, Kablukov, Jaremčuk – A. Potapov.

    Rozhodčí: Konstantin Olenin, Jurij Oskirko – Anton Ponomarenko, Alexander Černyšjov.
     
    Československá stopa v týmech:
    Dominik Furch (MIN): 25 zápasů, 14 výher, 2,66 průměr obdržených branek, 91% úspěšnost zásahů
    Šimon Hrubec (OMS): 12 zápasů, 6 výher, 1,54 průměr obdržených branek, 94,5% úspěšnost zásahů
    Jiří Sekáč (OMS): 28 zápasů, 17 bodů (8+9).
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Omsk – Minsk 1:2 (23.11.2019)
    Minsk – Omsk 1:2 sn. (16.11.2019)
    Omsk – Minsk 4:3 pr. (24.10.2018)
    Minsk – Omsk 1:2 (30.9.2018)
    Minsk – Omsk 3:2 pr. (24.11.2017)
    V posledních pěti utkáních tak jeden tým vždy vyhrál pouze o jednu branku. Během předešlých deseti zápasů si vedl lépe Omsk, který vyhrál šestkrát. Dinamo porazilo Omsk na domácím ledě naposled 24.11.2017.
     
    Avangard Omsk:
    Druhý nejlepší tým Východní konference a čtvrtý nejlepší tým celé KHL, to je vizitka Avangardu, který získal ve čtyřiceti utkáních 55 bodů za 23 výher a sedmnáct porážek, ale z toho hned v devíti zápasech prohrál Omsk za bod. Výbornou devízou Omsku je obranná činnost, jelikož 84 inkasovaných branek je spolu s Kazaní nejlepší počin konference a třetí nejnižší počet po CSKA Moskva a Dynamu Moskva. Formu má Omsk stejnou jako jeho dnešní soupeř, jelikož z posledních čtyř zápasů vyhrál jen jednou, ale za to dvakrát padl za bod. Avangard má mimo hru tři hráče, jimiž jsou Ville Pokka, Damir Šaripzjanov a Andrej Stas.

    Poslední zápasy Omsku:
    Omsk – Kunlun 3:4 sn.
    Omsk – Čeljabinsk 5:3
    Omsk – Spartak 2:3 pr.
    Omsk – Nur-Sultan 1:3
    Kunlun – Omsk 1:5.
     
    Dinamo Minsk:
    V obtížné divizi, kde hrají tři týmy z nejlepší čtyřky Západní konference, je Dinamo tím čtvrtým vzadu a možným černým koněm. V divizi Tarasova je pak ještě Dinamo Riga, což je absolutní outsider. Nicméně Minsk doposud nasbíral v tvrdé konkurenci CSKA Moskvy, Dynama Moskvy a Jaroslavli 45 bodů z 39 zápasů. Nutno i říct, že sezona Dinama je velmi ovlivněná zraněními, vždyť kolem října a listopadu bylo mimo hru až 13 hráčů. Nyní jsou zranění čtyři hráči – Adam Almqvist, Dmitrij Bujnickij, Brandon Kozun a Ilja Šinkevič. V poslední době se ale běloruskému týmu příliš nedaří, jelikož ve čtyřech utkáních zaznamenal jen jednu výhru a pokud si chce udržet místo v první osmičce, musí zabrat. Minsk doposud získal 21 výher a osmnáctkrát prohrál (z toho třikrát za bod).

    Poslední zápasy Minsku:
    Minsk – Nižněkamsk 4:5
    Minsk – Riga 3:2 pr.
    Magnitogorsk – Minsk 3:2
    Ufa – Minsk 8:3
    Kunlun – Minsk 2:3 sn.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nejlepší evropské hokejové ligy KHL, která je opět v plném proudu. Nedělní program nabídne hned šest zápasů a v jednom z nich se proti sobě utká HC Dinamo Minsk a Avangard Omsk. Utkání v krásné Minsk Areně začne přesně v 15:10 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 27. Spooner (Koljačonok), 43. Prince (Solovjov, Z. Mitchell), 44. Gorbunov (Mosaljov, Solovjov), 48. Děmkov, 61. Prince (Spooner, Z. Mitchell) – 22. Kaski, 32. Sekáč (Chochlačov, Jemelin), 45. Chochlačov, 55. Boucher (Tolčinskij, Kaski)


    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Falkovskij, Jerjomenko, Děrjabin, Znacharenko (A), Solovjov – Spooner, Z. Mitchell, Prince (C) – Gorbunov (A), Mosaljov, Varfolomejev – Paré, Protas, K. Voronin – Děmkov, Usov, Kogalev – Alistrov.
    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (A), Běreglazov, Čudinov, Solovjov, Gončarov, Gotovec – Knight, K. Kostin, Sekáč (A) – Zernov, Tolčinskij, Boucher – Kovalčuk (C), Chochlačov, K. Semjonov – Dědunov, Kablukov, Jaremčuk – A. Potapov.

    Rozhodčí: Konstantin Olenin, Jurij Oskirko – Anton Ponomarenko, Alexander Černyšjov
    thejrc.org