Ufa – Jekatěrinburg 1:0 (po pr.) | CSKA Moskva – Jokerit 5:4 (po pr.) | Jaroslavl – Viťaz 7:1 (kon.)
Nižněkamsk – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Soči – N.Novgorod 2:5 (kon.) | Minsk – Omsk 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
5:4 (0:0, 1:2, 3:2 - 1:0)
Avangard Omsk
Neděle 03.01.2021, 15:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:54 Shane PRINCE - 5:4
     
    60:54
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    je konec. Přesilovku domácí využívají hned, když SHANE PRINCE sjel před branku, kde úspěšně usměrnil přihrávku Spoonera nad roztahujícího se Bobkova. Asistence: Ryan Spooner, Zack Mitchell.
     
    60:23
    Klim Kostin podrazil ve středním pásmu soupeře a tohle je velká šance pro domácí na vítězství.
    54:01 Reid BOUCHER - 4:4
     
    54:01
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno a vidíme již osmou branku v zápasu! Sergej Tolčinskij přihrál z levého kruhu na pravý pro REIDA BOUCHERA, který se první střelou neprosadil. Ovšem Znacharenkem sražený puk se znovu dostal k tomuto útočníkovi Avangardu, který se napodruhé už prosadil, když jeho rána zapadla přes teč jednoho z domácích plejerů k levé tyčce. Asistence: Sergej Tolčinskij, Oliwer Kaski.
     
    53:52
    Vidíme teprve druhé vyloučení zápasu a druhé na straně Dinama. Za sekání jde na dvě minuty ven Ilja Solovjov nutno říct, že tohle byl přece jen trošku přísnější trest.
     
    52:17
    Další slibná šance domácích. Tvrdou ránu z pravé strany vyrazil Igor Bobkov jen před sebe a na levém kruhu se k dorážce dostal Ilja Solovjov. Tvrdě se opřel do puku a byť se gólman hostí dokázal přesunout a roztáhnout v brance, nezasáhl. Zachránila ho totiž horní tyčka.
    47:43 Arťom DĚMKOV - 4:3
     
    47:43
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Neskutečný zápas pokračuje. Shane Prince si to na levém kruhu namířil přes dvojici soupeřů, kterou tvořil Alexej Běreglazov a hvězdný forvard Ilja Kovalčuk. S troškou štěstí procedil kotouč před branku na ARŤOMA DĚMKOVA, ten nabral puk na bekhend a přes rameno Bobkova poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Shane Prince.
    44:10 Alexandr CHOCHLAČOV - 3:3
     
    44:10
    Avangard právě vstřelil branku!
    Jenže hned z protiútoku je srovnáno. Furch rozehrál puk doleva pro obránce Znacharenka, který ho chtěl hned rozehrát na osu hřiště pro najíždějícího spoluhráče. Jenže do přihrávky vložil hokejku ALEXANDR CHOCHLAČOV a s naprostým štěstím srazil puk k levé tyči branky Furcha, kterému kotouč propadl mezírkou právě mezi betonem a tyčkou. Bez asistence.
    43:57 Roman GORBUNOV - 3:2
     
    43:57
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro Avangard, který nyní neví, kde mu hlava stojí. ROMAN GORBUNOV převzal mezi kruhy parádní přihrávku od Denise Mosaljova, chviličku si vyčkal na správný moment pro přihrávku a poté umístil střelu nad vyrážečku Bobkova k levé tyčce. Asistence: Denis Mosaljov, Ilja Solovjov.
     
    42:45
    Není tomu tak, branka je uznána a Dinamo podruhé v utkání srovnává stav.
     
    42:45
    Ale pozor, rozhodčí jdou ještě zkoumat, zda Prince při první nebo hlavně při druhé střele nebyl v brankovišti.
    42:45 Shane PRINCE - 2:2
     
    42:45
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Už to ale opět není pravda. Ilja Solovjov dostal nyní dvě výborné přihrávky na modrou. První střela ještě v brance neskončila a Bobkov zasáhl. Ovšem obránce Dinama znovu dostal puk na modrou a znovu vypálil z první a tentokrát puk přes dobrou teč SHANE PRINCE prošel až do sítě. Asistence: Ilja Solovjov, Zack Mitchell.
     
    35:52
    Bobkov se snažil zastavit puk za brankou pro spoluhráče, ale neudělal to vůbec dobře. Ke kotouči se za brankou dostal Ryan Spooner, který ho ale nestihl přes vracejícího se gólmana dostat do sítě a vzápětí se neprosadil ani Arťom Děmkov. Hosté teď mohli přijít o těžce vybojované vedení.
     
    33:31
    Po buly ve středním pásmu se k puku dostali domácí hráči. Protas kombinuje na levé straně útočného pásma s Parém, který dostal křižnou přihrávku, ale na pravé tyči Bobkova překonat nedokázal.
    31:16 Jiří SEKÁČ - 1:2
     
    31:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    Jenže rychlý protiútok Dinama skončil nepřesnou střelu a vzápětí šli dopředu hráči Avangardu. JIŘÍ SEKÁČ si na levém kruhu povodil obránce Vladislava Koljačonoka a otevřela se mu před brankou velká dálnice. Měl dostatek prostoru k zakončení a puk poslal nechytatelně do pravé šibenice svého reprezentačního parťáka Dominika Furcha. Asistence: Alexander Chochlačov, Alexej Jemelin.
    26:48 Ryan SPOONER - 1:1
     
    26:48
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    RYAN SPOONER právěm ukázal, proč je nejproduktivnější muž Dinama, ačkoliv nyní střílí teprve svou šestou branku v soutěži. Přejel útočnou modrou a počkal si, až bude mít Bobkov trošku zakrytý výhled. Poté z pozice vrcholu pravého kruhu vypálil a trefil se nechytatelně na vzdálenější tyčku! Asistence: Vladislav Koljačonok.
     
    23:49
    Další komplikace pro Dinamo, kvůli hákování jde na dvě minuty ven novic v týmu Zack Mitchell.
     
    22:32
    Dinamo podniklo dva poměrně slušné protiútoky, ale ani jeden vážněji neohrozil Bobkova. Ačkoliv střela z kruhů v podání Děmkova nebyla vůbec špatná, puk šel vedle levé tyčky.
    21:23 Oliwer KASKI - 0:1
     
    21:23
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení a po slušné první třetině v podání Dinama je to hned na úvod druhého dějství nečekaná rána. Finský bek OLIWER KASKI potvrzuje post nejproduktivnějšího beka týmu, když ujel po levé straně, na levém kruhu přelstil obránce Falkovského a přes něj zamířil přesně do pravé šibenice. Nádherná rána!
    17:12 Dobrý pokus Parého likviduje Bobkov
     
    17:12
    První třetina dobrého hokeje se pomalu blíží ke konci a hráči Dinama opět nebezpečně operovali před brankou svého soupeře. Paré dostal ideální přihrávku mezi kruhy a hned zkoušel vystřelit nad vyrážečku Bobkova, který tuto střelu kryl. Hosté se stěží osvobodili vyhozením k Furchovi, avšak zakázané uvolnění pískáno nebude.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 27. Spooner (Koljačonok), 43. Prince (Solovjov, Z. Mitchell), 44. Gorbunov (Mosaljov, Solovjov), 48. Děmkov, 61. Prince (Spooner, Z. Mitchell) – 22. Kaski, 32. Sekáč (Chochlačov, Jemelin), 45. Chochlačov, 55. Boucher (Tolčinskij, Kaski)


    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Falkovskij, Jerjomenko, Děrjabin, Znacharenko (A), Solovjov – Spooner, Z. Mitchell, Prince (C) – Gorbunov (A), Mosaljov, Varfolomejev – Paré, Protas, K. Voronin – Děmkov, Usov, Kogalev – Alistrov.
    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (A), Běreglazov, Čudinov, Solovjov, Gončarov, Gotovec – Knight, K. Kostin, Sekáč (A) – Zernov, Tolčinskij, Boucher – Kovalčuk (C), Chochlačov, K. Semjonov – Dědunov, Kablukov, Jaremčuk – A. Potapov.

    Rozhodčí: Konstantin Olenin, Jurij Oskirko – Anton Ponomarenko, Alexander Černyšjov
    thejrc.org