HC Slovan – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 1:3 (kon.) | Poprad – Michalovce 3:2 (2:0 po s.n.)
Miskolc – Košice 4:5 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:2 (po pr.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HKM Zvolen
sk Neděle 03.01.2021, 17:00 • TITAN aréna Liptovský Mikuláš • Tipos Extraliga (SR) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 27.kola Tipos extraligy medzi Liptovským Mikulášom a Zvolenom.

    LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ avizoval, že keď sa vráti domov, bude veľmi nepríjemný. Svoje by o tom vedela povedať Banská Bystrica, ktorá padla v poslednom zápase roka 2020. Liptáci veľmi trpeli na neúnavné cestovanie a hľadania si vhodného hokejového prostredia. Už aj tabuľka je z ich pohľadu priaznivejšia. Navyše Zvolenčanom narobili vrásky v jednom súboji pod Pustým hradom. Favorita zachránil zvládnutý záver poslednej tretiny i následné nájazdy.

    ZVOLEN mal v závere decembra kolísavú výkonnosť, ktorú podčiarkol prehrou s Detvou 2:4. Treba poznamenať, že s týmto súperom prehral dvakrát za týždeň. Bryndziari si uvedomujú, že najbližšie stretnutie nebude prechádzka ružovou záhradou.
     
    Úvodné zostavy:

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kaarlehto – Robertson, Pavúk, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, S. Droppa, Rusina – A. Štrauch, Uhrík, Rudolf Huna – Hamráček, A. Lištiak, Michalík – Tullio, McShane, Portokalis – Haluška, J. Nemec, Matej Bača.

    HKM Zvolen: A. Trenčan – Betker, O. Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Gubančok, Hatala – R. Bondra, J. Mikúš, Puliš – McPherson, P. Zuzin, Nuutinen – Stupka, M. Halama, Kelemen – P. Marcinek, Tibenský, Chlepčok.

    Rozhodca: J. Tvrdoň, M. Žák – Kacej, Šoltés..
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:31
    Hneď v úvode veľká šanca Zvolena! Mal ju Juraj Mikúš! Jeho strelu zlikvidoval brankár Kaarlehto!
     
    01:00
    Zvolenčania opäť dali o sebe vedieť. Od modrej čiary priletela tvrdá strela jedného z jeho hráčov. Fínsky gólman Kaarlehto po druhýkrát si pripisuje zákrok.
     
    01:33
    McPherson unikol domácej defenzíve! Ocitol sa pred Kaarlehtom, ale nevyzrel na neho bekhendovým zakončením!
     
    02:08
    McShane na druhej strane bol pripravený útočiť a aj sa dostával do strely. Hosťujúci obrancovia jeho snahu zastavili stečovaním puku na ochrannú sieť.
     
    02:46
    Zvolen si vybojoval dobrý tlak, ktorým robil problémy Liptákom. Tí sa už chceli z neho vymaniť, no zabránil im v tom pozorný Hatala.
     
    03:45
    Kotvan adresoval prihrávku od mantinelu na os ľadovej plochy, avšak súper mu prečítal úmysel a poslal puk do stredného pásma.
     
    04:17
    Hostia spod Pustého hradu začali veľkým náporom na domácich. Kaarlehto v tejto chvíli zachytil vyhodený puk do lapačky a radšej umožnil striedať spoluhráčom. Prerušená hra.
     
    04:55
    Peter Zuzin premiešal puk za modrou čiarou a posielal ho do ohňa. McPherson v sťaženej pozícii dokázal tečovať a Kaarlehto bol znovu v pozore.
     
    05:13
    Stupka zakončoval z tesnej blízkosti. Domáci brankár efektne zasiahol svojim betónom, keď si postrážil bližšiu konštrukciu brány.
     
    05:47
    Liptovský Mikuláš tentoraz obrátil hru smerom na druhú stranu klziska. Zlyhal však v prechode do útočného pásma. Postavenie mimo hry.
     
    06:15
    Nahadzovaný puk do predbránkového priestoru domácich hokejistov. Kaarlehto veľa toho nevidel, no následne nečelil dorážkovému pokusu súpera.
     
    07:10
    Puliš si vypýtal nahrávku na os ihriska. Išiel do pokľaku, z ktorého nastrelil prvého brániaceho hráča. Zvolen tak prišiel o pásmo.
     
    07:56
    Zvolenský brankár Trenčan pozorne sledoval pred sebou hru. Domáci obranca Petran ho zamestnal ľahkou strelou, ktorú bez ťažkosti pokryl.
     
    Reklamná prestávka.
     
    08:06
    Zvolen dal gól!
    ALLAN MCPHERSON mal náskok pred domácimi hráčmi, keď mu poslal puk do jazdy Nuutinen. Zvolil strelu ponad vyrážačku Kaarlehta a k vzdialenejšej žrdi, ktorá sa skončila úspechom. Asistencia: Miikko Nuutinen.
     
    09:26
    Droppa zahral obetavo a časťou výstroja zabránil prejsť strele hosťujúceho Chlepčoka.
     
    09:50
    Radovan Bondra si zobral puk na hokejku a vrátil sa do vlastnej obrannej tretine. Hneď na to ho forčekoval Uhrík.
     
    10:45
    Bryndziari boli veľmi dôrazní v domácom bránkovisku. Kaarlehto udržal puk v náručí, ale hostia ešte išli do dorážok. Pavúk si musel vydobyť rešpekt, čo sa mu aj podarilo. Nebolo to však natoľko vážne, aby sa muselo vylučovať.
     
    11:27
    McPherson ideálne oklamal spätným pohybom Petrana, ktorý sa vracal pomáhať svojim kolegom. Následne cez neho nedokázal pretlačiť prihrávku na Zuzina.
     
    11:49
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Portokalis – 2 min., sekanie).
     
    12:24
    Nuutinen si spracoval puk, zamieril a nebolo to zlé. Tesne minul bránku Liptovského Mikuláša.
     
    12:40
    Kaarlehto odolal dôrazu Zvolena! V poslednom momente vytesnil puk do bezpečia!
     
    13:10
    Liptáci zachytili puk na obrannej modrej čiare a poslal ho až k brankárovi Trenčanovi.
     
    13:40
    Melancon ukázal výbornú palicovú techniku. Dokonale zmiatol domácich hráčov, vytvoril si miesto na streľbu a poslal dobrý projektil na súperovu bránku. Kaarlehto však bez zákroku.
     
    13:49
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    14:14
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Rudolf Huna – 2 min., faul kolenom).
     
    14:29
    Hamráček na domácej strane zabojoval vo vlastnom oslabení, ale okamžite si na neho dali pozor Zvolenčania. Aspoň sčasti natiahol presilovkové sekundy.
     
    15:25
    Kaarlehto vystrelil ľavý betón proti nepríjemnému zakončeniu.
     
    16:06
    Melancon vynikajúco mieril k pravej žrdi mikulášskej bránky, lenže ešte krajšie zasiahol svojou lapačkou najzamestnanejší muž prvej tretiny Kaarlehto. Pekný semafor.
     
    16:14
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:28
    Bondra sa figliarsky uvoľnil a ohrozil domáceho brankára.
     
    17:58
    Valtola si vylepšoval pozíciu na zakončenie, ale zodpovedne zacúval do vlastných radov Václav Stupka a skúsene odobral mladému Fínovi puk.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:19
    Tullio vystrelil z ľavého kruhu! Puk zastavila podľa všetkého pravá žŕdka Trenčanovej brány!
     
    19:58
    Rudolf Huna takmer zužitkoval posledné sekundy úvodného dejstva. Trenčan vyskočil za pukom s natiahnutou lapačkou, ale nedosiahol na naň.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Zvolen spustil lavínu šancí na nerozhľadených Liptákov. Mužstvo jednoznačne drží nad vodou bravúrny fínsky brankár Kaarlehto. Smerom dopredu zo strany Mikuláša to je zatiaľ slabé.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Robertson predbehol Puliša v súboji o puk, lenže krátko na to podľahol tlaku Bondru, a tak ľahko o neho prišiel.
     
    20:49
    Nebezpečná strela pre hosťujúceho brankára Trenčana. Poriadne sa zapotil po zakončení Valtolu od modrej čiary.
     
    21:25
    Valtola je už veľmi dlho na ľadovej ploche. Čoskoro pôjde striedať, no musí počkať, kým sa mu uvoľnia spoluhráči na rozohrávku.
     
    22:00
    McPherson protestoval proti odpískanému zakázanému uvoľneniu jeho tímu. Hra sa vráti k brankárovi Trenčanovi.
     
    22:03
    Blesková akcia Liptovského Mikuláša. Úspešné vhadzovanie a raketová reakcia Mezovského. Brankár Trenčan ukázal rýchle reflexy.
     
    22:28
    Kelemen si urobil skvelý náskok pred Jesusom, no ten ho napriek tomu šikovným zákrokom dostal z dobrej palebnej pozície.
     
    23:09
    Tibenský prifrčal do útočného pásma a pokúšal sa byť osožný pre svoje mužstvo. Hru Zvolena chcel urýchliť rýchlou rozohrávkou na Betkera, ale bolo to nepresné.
     
    24:00
    Kaarlehto vytiahol ďalší dôležitý zákrok! Prvú strelu Zuzina zneškodnil lapačkou a následne domáci obranca zablokoval McPhersona pri snahe dorážať!
     
    24:46
    Skvelý dlhý pas od zvolenskej brány až na útočnú modrú čiaru! Kelemen sa prebil na ľavý kruh a opečiatkoval domácu svätyňu!
     
    25:58
    Juraj Mikúš dostal puk od mantinelu do stredu ľadovej plochy. Okamžite prenášal hru na útočného partnera Puliša, ale išlo o nepresný puk.
     
    26:33
    Peter Zuzin veľmi dobre obkorčuľoval bránku Kaarlehta, no z priestoru medzi kruhmi nikomu nedokázal adresovať svoju prihrávku.
     
    27:04
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Nuutinen – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:55
    Robertson si na väčšiu vzdialenosť vymenil puk so Štrauchom. Po jeho strele nemusel Trenčan zasahovať, pretože vôbec netrafil priestor jeho bránky.
     
    28:07
    Liptovský Mikuláš nevyrovnal! Kelemenovu nebezpečnú strelu zastavil telom tesne pred bránkovou čiarou brankár Kaarlehto! Ešte to však musel potvrdiť videorozhodca!
     
    29:04
    Zvolen hrá s piatimi hráčmi.
     
    29:19
    Kelemen veľmi rýchlo dostal Zvolenčanov naspäť do útočného pásma. Medzi kruhmi si všimol navrátilca z trestnej lavice Nuutinena, ktorý mal problémy so spracovaním puku.
     
    29:56
    Portokalis hoci jednou rukou, ale aspoň sa pokúsil vyrovnať. Bola to však situácia, s ktorou nemal Trenčan absolútne žiadne výraznejšie problémy.
     
    30:50
    Betker si urobil útočný výlet, ale puk nasmeroval iba na päty Bondru. Vzápätí ale predsa len prišla strela a brankár Kaarlehto opätovne potvrdil svoje kvality.
     
    31:18
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (P. Zuzin – 2 min., podrazenie).
     
    31:33
    Marcel Petran stratil puk na útočnej modrej čiare. Zvolen sa tak oslobodil.
     
    31:53
    Valtolov puk bol zrazený. Následne sa ocitol na zvolenských hokejkách a bol s pomocou mantinelu poslaný na druhú stranu klziska.
     
    32:36
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    WILLIAM PORTOKALIS číhal medzi kruhmi a dokázal šikovne tečovať nahodenie krajana Jesusa. Adam Trenčan bol v tomto prípade bezmocný. Asistencia: David Jesus.
     
    33:32
    Matej Bača nabral veľkú rýchlosť. Súper ho však ideálne križoval, ale dokázal zakončiť a ohroziť Trenčana, ktorému puk vypadol, ale Zvolenu nehrozilo nebezpečenstvo.
     
    35:21
    Kelemen dnes hýri veľkou aktivitou. Z posledných síl sa však drzo natlačil pred domáce bránkovisko. Kaarlehto sa dotkol puku betónom.
     
    36:17
    Marcinek si dovolil v útočnom pásme v prehustenom priestore niekoľko manévrov, ale Hamráček ho nakoniec dostal preč zo sľubnej pozície na strelu.
     
    36:58
    Zvolenská prvá formácia urobila zopár chýb na svojej polovici. Radovan Bondra to vyriešil k spokojnosti.
     
    37:21
    Zvolen dal gól!
    Ivan poslal puk pred bránku, kde bol bránený RADOVAN PULIŠ. Prvú snahu zastavil Kaarlehto, ale na druhýkrát už nič nezmohol. Asistencie: Juraj Mikúš a Michal Ivan.
     
    Reklamná prestávka.
     
    38:04
    Domáci hokejisti to chceli zahrať svižne smerom dopredu. Matej Bača sa dostával na os klziska, no nedosiahol na nepresnú prihrávku Rusinu.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:39
    Andreas Štrauch sa podelil o prihrávku s Valtolom. Ten z výrazného pravého uhla vystrelil, ale Trenčan sa nedotkol puku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Liptáci výrazne zlepšili herný prejav po príchode z kabín. Ich aktivita bola odmenená gólom na 1:1. Do prestávky sa však tešili hostia zo Zvolena z vedenia zásluhou Radovana Puliša a pred treťou časťou vedú 2:1.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:43
    Hostia teraz vo dvoch prípadoch po sebe dokázali ľahko odzbrojiť domácich od puku a zobrali si ho na svoje hokejky.
     
    41:19
    T.J.Melancon sa tvrdo oprel do puku a zvonila bránka Liptákov! Kaarlehto mal veľké šťastie!
     
    41:51
    Kelemen bol nepríjemný pred bránkou Liptovského Mikuláša. Z tohto miesta ho doslova vyhnal Jesus, ktorý ešte do neho dobiedzal, ale zvolenský mladík neoplácal.
     
    42:00
    Kaarlehto musel použiť aj lapačku a betón, aby zabránil prípadnému tretiemu gólu hostí. Navyše to vykonal v ležatej polohe, ale zvládol to.
     
    42:45
    Tibenský zamieril dopredu a po jeho zakončení musel zasahovať liptovský brankár. Bolo to úspešné.
     
    45:51
    Domácim v tejto fáze hry sa nedarí. Niekoľkokrát si nevedeli presne prihrať, čo sa podpísalo pod dvojité zakázané uvoľnenie.
     
    46:09
    Mikúš prakticky na poslednú chvíľu nahadzoval na domácu bránu, ale išlo o vysoký puk.
     
    47:22
    Zvolen stále vedie o jeden gól, no v jeho hre vidieť nepresnosti a nervozitu. Opätovne sa to pokúsil oživiť Oldrich Kotvan taktickým podržaním puku za svojim gólmanom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    49:05
    Kelemena upratal z bránkoviska Pavúk a hosťujúceho hráča chcel ešte pomstiť Tibenský. Domáci zadák sa súperovi ospravedlnil a je to v poriadku.
     
    49:41
    Bondra sa dostal do prečíslenia s Pulišom! Proti sebe mali len Jesusa, ktorý robil, čo mohol! Mezovský potom natlačil Bondru do brány a odsedí si dve minúty na trestnej lavici!
     
    49:41
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Mezovský – 2 min., krosček).
     
    49:57
    Zlá rozohrávka Zvolenčanov v útočnom pásme. Bača okamžite berie puk a vystrelil ho cez všetky čiary.
     
    50:35
    Liptáci sa v krátkom čase druhý raz úspešne oslobodili. Hosťujúci Michal Ivan sa však pripravuje vyraziť dopredu.
     
    51:07
    Zuzin sa zmocnil puku v strednom pásme, ale domáci brániaci hráč ho nepustil ďalej.
     
    51:41
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    52:28
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (A. Lištiak – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    52:42
    Pekná súhra Zvolena pri tejto početnej výhode. Nuutinen však neprestrelil Kaarlehta.
     
    53:30
    Tretia žŕdka v zápase! Hostia mali príležitosť na strelenie gólu v presilovke! Nestalo sa tak!
     
    54:10
    Zvolenčania sa snažili rozprúdiť kolotoč okolo fínskeho brankára Kaarlehta. Nuutinen bol posledný zakončujúci, ale krajana na druhej strane barikády neohrozil.
     
    54:28
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    56:35
    Adam Trenčan s výborným zákrokom. Liptáci sa dlho hrali s pukom ďaleko od zvolenskej brány, ale keď sa naskytla šanca, išiel do nej Tullio z otočky. Vyrovnanie sa však nedostavilo.
     
    57:28
    Kelemen svojim rýchlym korčuľovaním urobil problémy domácej defenzíve, ale sám si za to mohol, že sa nezrodila šanca, pretože jeho zlú spätnú nahrávku ukoristil Hamráček.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:05
    Kanaďania v drese Liptovského Mikuláša chceli potrestať medzery v obrane Zvolena. McShane sa odhodlal k bekhendovej koncovke. Trenčan na mieste.
     
    58:35
    Zvolenu vyhovuje aj pôsobenie v útočnom pásme a taktiež priaznivý čas, ktorý hrá v jeho prospech. Kaarlehto by určite rád opustil bránku a Liptáci by skúsili vabank, ale v tomto momente je to absolútne nemožné.
     
    58:52
    Liptovský Mikuláš oddychový čas!
     
    59:07
    Kaarlehto vykorčuľoval na striedačku! Záverečná power-play Mikuláša!
     
    59:37
    Zvolen dal gól!
    ALLAN MCPHERSON išiel neúnavne za Petranom, ktorý zaváhal a cez neho usmernil puk do opustenej brány Liptovského Mikuláša. Asistencia: Miikko Nuutinen.
     
    59:59
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Uhrík – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (J. Mikúš – 2 min., hrubosť).
     
    Koniec zápasu.
     
    Liptovský Mikuláš bol dobrým protivníkom Zvolenu, ale hostia boli efektívnejší. Nový rok tak začali lepšie hráči dvojnásobného slovenského majstra. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:20:26)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 33. Portokalis (Jesus) – 9. McPherson (Nuutinen), 38. Puliš (J. Mikúš, Ivan), 60. McPherson (Nuutinen)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kaarlehto – Robertson, Pavúk, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, S. Droppa, Rusina – A. Štrauch, Uhrík, Rudolf Huna – Hamráček, A. Lištiak, Michalík – Tullio, McShane, Portokalis – Haluška, J. Nemec, Matej Bača.
    HKM Zvolen: A. Trenčan – Betker, O. Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Gubančok, Hatala – R. Bondra, J. Mikúš, Puliš – McPherson, P. Zuzin, Nuutinen – Stupka, M. Halama, Kelemen – P. Marcinek, Tibenský, Chlepčok.

    Rozhodčí: J. Tvrdoň, M. Žák – Kacej, Šoltés.

    Diváci: bez divákov.
    bahis siteleri