HC Slovan – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 1:3 (kon.) | Poprad – Michalovce 3:2 (2:0 po s.n.)
Miskolc – Košice 4:5 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:2 (po pr.)
po s.n. (2:0)
HK Poprad
3:2 (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Neděle 03.01.2021, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 27. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj menšie východniarske derby medzi HK Poprad a HK Dukla Ingema Michalovce. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskému mužstvu na záver predošlého kalendárneho roka výrazne pomohli prehry Slovana Bratislava a HKM Zvolen, vďaka ktorým sa náskok kamzíkov pred druhým Slovanom zvýšil na štyri body. Dôležité je však poznamenať, že Poprad má stále voči Slovanu o dva odohraté zápasy viac a taktiež Popradčania potrebovali zápas 30. decembra na ľade Miškovca zvládnuť. To sa im podarilo a nad maďarským celkom po viac-menej zodpovednom výkone triumfovali 1:4. V tabuľke majú Podtatranci na konte 52 bodov, skóre 95:62 a stále sú lídrom súťaže.

    Michalovčania po viacerých nevýrazných a striedavých výkonoch narazili na súperov geograficky blízkych a dostali sa do série troch víťazstiev v rade. Ešte pred Vianocami zdolali na domácom ľade Košice 3:1, následne triumfovali v Miškovci 1:2 a rovnakým výsledkom si v poslednom zápase kalendárneho roka poradili opäť s oceliarmi. Aj vďaka dvom víťazstvám nad Košicami sa líšky zo Zemplína dostali do prvej šestky v tabuľke a preskočili práve siedme Košice, pred ktorými majú však stále iba jednobodový náskok. Zároveň Michalovčania na piaty Zvolen strácajú priepastnejších šesť bodov a najmä trojbodové víťazstvá teda jednoznačne potrebujú.

    Poprad odohral v priebehu prípravy na novú sezónu a v novej sezóne s Michalovcami dovedna už šesť duelov. Tímy sa teda dostatočne dobre poznajú a väčšinou to boli medzi nimi vyrovnané vzájomné duely. V tých ligových Poprad raz vyhral na ľade Michaloviec 3:5 a následne pod Tatrami hostia zvíťazili 1:2 po nájazdoch. Posledný vzájomný duel sa hral v rámci semifinále Kaufland Tipsport Cup-u. Odveta na popradskom ľade dopadla lepšie pre domácich. Kamzíci zvíťazili 3:2 a v pohárovej súťaži sa posunuli do finále.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Jevoš, Hajnik – Valigura

    HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek (Glosár) – Southorn, Mihálik, Ťavoda, McCormack, Louis, Zekucia, Chalupa, Ragan – Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen – Regenda, Suja, Šoltés – Takáč, Hickmott, Bartánus – Mašlonka, Galamboš, Török

    Rozhodca: Stano, Štefik – D. Konc ml., J. Konc ml..
     
    Na ľad nastupujú oba celky. Popradčania odohrajú duel v tmavomodrých dresoch a Michalovčania v bielych. Čaká nás štátna hymna SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Po nahodený puk na zadný mantinel korčuľoval Erkinjuntti a vracal ho späť za bránku, kde však nemal pripraveného spoluhráča.
     
    00:41
    Lalancette v obrannom pásme vystihol spätnú prihrávku Skokana a domáci prišli o útočnú tretinu. Dali to dozadu na obrancov a oba tímy striedajú.
     
    01:16
    Preisinger zachránil útočné pásmo a posúval na modrú čiaru Dalhuisenovi, ktorý to skúsil nahodiť. Tomek bezpečne vyrážal.
     
    01:48
    Louis vrátil puk medzi kruhy späť na hokejku Dávida Šoltésa, ktorého zakončenie bolo zblokované a Vošvrda zasahovať nemusel.
     
    02:15
    Poprad dal gól!
    Ani to dlho netrvalo a vidíme úvodný gól stretnutia. Bjalončík ťažil zo súboja Taviho v rohu klziska. Otočil hru za bránku a odtiaľ spätnou prihrávkou pred bránu našiel JAMESA LIVINGSTONA, ktorý strelou z prvej ponad lapačku prekvapil Tomeka.
    Asistencie: Peter Bjalončík, Janne Tavi.
     
    02:45
    Hostia z Michaloviec sa snažili zareagovať. Od modrej čiary to strelou skúšal Southorn. Jeho delovka príklepom letela na Vošvrdov betón.
     
    02:50
    Popradčania sú vo vedení a získavajú presilovku. Dve minúty za podrazenie inkasuje Ville Korhonen.
     
    03:28
    Popradčania získali útočné pásmo. Strelou od modrej čiary to nahadzoval Dalhuisen k hokejke Taviho. Pred ním však zasiahol hokejkou Ťavoda vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    04:18
    Haščák presunul hru za bránku na Skokana, ktorý nabíjal Svitanovi na pravý kruh. Jeho delovka presná nebola a letela na plexisklo.
     
    04:52
    Michalovčania prečkali prvé oslabenie bez inkasovaného gólu. Hostia sa ubránili a Korhonen je už na ľadovej ploche.
     
    05:48
    Kramár zastal s pukom za vlastnou bránkou a čaká, kým mu na ľad prídu noví spoluhráči. Striedajú aj líšky.
     
    05:58
    Vandas sa odpútal od pravého mantinelu a prekorčuľoval bližšie k bránke. Strelou však mieril iba do betónov gólmana Tomeka.
     
    06:42
    Vandas hľadal prihrávkou na krídlo Skokana, ktorý kľučkou neoklamal Louisa. Popradčania však znovu získali puk po menšej chybe v rozohrávke a Skokan to strieľal z kruhu. Namieril do Tomekovej vyrážačky.
     
    07:54
    Ulrych si vymenil puk s Bjalončíkom po prieniku do útočného pásma. Puk skončil v rohu klziska a domáci oň znovu bojujú.
     
    08:34
    Zaujímavú príležitosť mal po prihrávke Bartánusa na pravý kruh Jordan Hickmott. Už bol sám zoči-voči Vošvrdovi, trafil ho však len do masky a domáci gólman si vyžiadal prerušenie.
     
    08:58
    Aj Michalovce si zahrajú prvú presilovku. Marek Hudec dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    09:22
    Erkinjuntti napriahol tesne za ľavým kruhom a vypálil. Obetavo sa mu však do strely vložil Bjalončík. Puk však domáci nevyhodili.
     
    09:52
    Erkinjuntti nezachytil krížnu prihrávku na modrú čiaru a vo vlastnom oslabení vyrazili dopredu Vandas s Brejčákom, zakončiť sa im však nepodarilo.
     
    10:14
    Ďalšiu individuálnu akciu ukázal Hickmott, ktorý sa preštrikoval na pravý kruh a odtiaľ vyskúšal pozornosť Vošvrdových betónov.
     
    11:04
    Popradčania to zahrali umne a počas avizovaného trestu držali puk na hokejkách. Po prerušení hry si už na trestnú lavicu za hákovanie sadá Jordon Southorn.
     
    11:22
    Skokan priťukol pred bránkovisko Livingstonovi, ktorý to skúsil z prvej, triafal do Tomekových betónov.
     
    11:34
    Je z toho dvojnásobná presilovka pre Popradčanov. Ján Ťavoda je na dve minúty vylúčený za nedovolené bránenie.
     
    11:54
    Popradčania sa po vyhratom buly ujali puku. Začali si prihrávať, Skokan to dával medzi kruhy Livingstonovi, ktorého strela z prvej však letela na betón Tomeka.
     
    12:06
    Po ďalšom vyhratom vhadzovaní to strelou z pravého kruhu skúsil Haščák. Mieril to pod rameno, ale Tomek tento pokus o "teplomer" vychytal úspešne.
     
    12:38
    Haščák to teraz skúšal podobným pokusom, i keď teraz mieril na betón Tomeka. Bolo to však z totožnej pozície.
     
    13:06
    Michalovčania zodpovedne prečkali oslabenie o dvoch hráčov a ešte polminútku budú hrať v oslabení o jedného korčuliara.
     
    13:39
    Michalovčania prečkali aj toto druhé skrátené oslabenie. Popradčania možno zbytočne premrhali presilovkový čas, nepodarilo sa im zvýšiť vedenie.
     
    14:18
    Bjalončík vyrazil dopredu po pravom krídle a krížom to myslel dobre na Taviho, ktorý korčuľoval pred bránu, no tečovaný puk nedokázal spracovať alebo zasiahnuť
     
    14:46
    Dlhší čas sa nepredviedli v ofenzíve hokejisti Dukly Michalovce. Práve rozohrávajú spoza vlastného gólmana Tomeka.
     
    14:58
    Presilová hra Popradu po kratšej pauze bude pokračovať. Nedisciplinovanosť hostí pokračuje, Samuel Takáč si odsedí dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    15:53
    Popradčania to po znovuzaložení útoku opäť rozložili v útočnom pásme. Drgoň dával prihrávku na ľavý kruh Skokanovi, ktorého strela bola veľmi čitateľná a pohodlná pre Tomeka.
     
    16:06
    Po vyhratom buly v útočnom pásme to Vandas skúsil preniesť krížom na Handlovského, ktorého delovka z prvej našla výstroj pripraveného Tomeka.
     
    16:56
    Vandas posúval na modrú čiaru Dalhuisenovi, ktorý vyslal na bránu strelu švihom. Svoju lapačku mal gólman Tomek pripravenú.
     
    17:42
    Matúš Paločko strieľanou prihrávkou pred bránu hľadal Bjalončíka, ktorý však letiaci puk nezasiahol a skončil napokon v rohu klziska.
     
    18:20
    Po výrazne dlhej dobe zaútočili hostia. Lalancette si počkal na ľavom kruhu a prihrával Mihálikovi na modrú čiaru, odkiaľ prišla strela z jeho hokejky, mierila však na zadný mantinel.
     
    19:44
    Šoltés pomerne dlho držal puk v útočnom pásme, napokon to posunul Regendovi na modrú čiaru, odkiaľ to michalovský útočník skúsil, mieril do lapačky Vošvrdu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina duelu patrila jednoznačne domácim aj vďaka presilovkám, ktoré im Michalovčania darovali. Poprad však nevyužil ani jednu, išiel však do vedenia v 3. minúte, kedy sa presadil Livingston.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Skokan sa v útočnom pásme dostal do súboja a je posadený na trestnú lavicu za faul lakťom.
     
    21:11
    Michalovčania veľmi nezachytili úvod presilovej hry. Kamzíci teraz bezpečne dostali puk preč z obranného pásma a získavajú sekundy.
     
    21:45
    Suja pomohol Takáčovi, no úniku puku to nezabránilo. Hickmott tiež letiaci puk nezachytil a hostia opäť museli opustiť útočné pásmo.
     
    22:29
    Török to skúsil nahodením puku zo stredného pásma na brankára Vošvrdu, ktorý pre istotu prikrýval a počkal do prerušenia hry.
     
    23:02
    Michalovská presilovka vypršala a Skokan sa ihneď zapojil do hry. Chcel to dávať medzi kruhy na nakorčuľovaného Drgoňa, ten však nezasiahol vzdušný puk.
     
    23:46
    Kamzíci síce vyhrali buly v útočnom pásme, Jevoš to však urobil veľmi prudko a domáci museli po puk korčuľovať prakticky až k Vošvrdovi.
     
    24:18
    Erving presúval hru po modrej čiare na Kramára, ktorý to skúsil strelou príklepom. Tomáš Tomek mal prehľad v hre a lapačkou zachytil puk.
     
    24:22
    McCormack to chcel zo stredného pásma nahadzovať na zadný mantinel, nemal však dostatočnú podporu od spoluhráčov. Rýchlo otočili hru kamzíci, Livingston sa dostal k strele spomedzi kruhov, Tomekova lapačka však bola rýchla.
     
    24:56
    Mihálik posielal prihrávku pred bránku na Šoltésa, ktorý to skúšal z otočky bekhendom, mierilo to však vedľa brány.
     
    25:27
    Tavi bol osamotený v útočnom pásme, v tandeme však mal Brejčáka, ktorému prenechal puk a Brejčák delovkou pálil, ale mimo priestoru brány.
     
    26:11
    Haščák časoval prihrávku z rohu klziska pred bránku, kde si nakorčuľoval Erving. Cez dvojicu Michalovčanov však puk neprešiel.
     
    26:58
    Strelou z prvej od modrej čiary to skúsil Ulrych, Tomek bezpečne hokejkou vyrážal a domáci ostávajú ešte v pásme.
     
    27:20
    Líšky sa nedovoleným spôsobom chceli dostať von z obranného pásma. Po vyhodení puku sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    27:44
    Bjalončík bol v rohu klziska nútený odovzdať puk za bránku, keďže sa ocitol v obkľúčení dvoch protihráčov.
     
    28:03
    Michalovčania sa presunuli dopredu a strelou z ľavého kruhu to skúsil Mihálik. Triafal však priamo do Vošvrdovej lapačky.
     
    28:41
    Mihálikova strela bola nebezpečná, Vošvrda nevedel, kde je puk, zrazu sa zjavil pred bránkoviskom a nastal tam obrovský závar, z ktorého napokon Michalovčania neprofitovali a nedorazili puk do brány.
     
    30:06
    Handlovský nahadzoval puk z pravého kruhu. Tomek všetko videl a bezpečne stihol vytiahnuť betón.
     
    31:04
    Črtala sa možnosť na prečíslenie pre domácich, Bjalončíkovi sa ukazoval na pravom kruhu Livingston. Všetko však vyriešil dobrým defenzívnym zákrokom Ťavoda.
     
    31:37
    Peter Galamboš sa šikovne uvoľnil cez Brejčáka a dostal sa do tesnej blízkosti bránky. Zakončil napokon bekhendom, Vošvrda úspešne zasiahol.
     
    32:40
    Svitana posúval na ľavý kruh Skokanovi, ktorý to skúsil priamou strelou švihom. Nastrelil masku brankára Tomeka a ten si pre istotu vyžiadal prerušenie.
     
    33:24
    Popradčania sa rozostavili v útočnom pásme, Svitana posúval na modrú čiaru Dalhuisenovi, ktorý to nastrelil do bezpečnej a spoľahlivej lapačky Tomáša Tomeka.
     
    34:20
    Šoltés už neváhal a zo stredného pásma iba nahadzoval dopredu na zadný mantinel, kde sa už puku ujali domáci hokejisti.
     
    34:54
    Takáč peknou prihrávkou medzi kruhy z rohu klziska našiel Jordana Hickmotta, ktorý to skúsil švihom, ale triafal priamo na hruď Tomáša Vošvrdu.
     
    35:32
    Jevoš prenechával v rohu klziska Hajnikovi, ktorý potom stratil rovnováhu a kamzíci teda o puk prišli a už nezakončili.
     
    36:27
    Presilovku si v blížiacom sa závere druhej tretiny zahrajú domáci. Tomáš Török dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    37:03
    Popradčania si posúvajú puk v pásme a sú rozostavení. Delovkou od modrej to skúsil Drgoň, Tomek vyrážal. Následne zakončoval z pravého kruhu aj Svitana, opäť tentokrát ramenom zasiahol gólman Dukly.
     
    38:09
    Založenie nového popradského útoku nevyšlo, končí sa to ofsajdom a hra je prerušená. Do konca oslabenia hostí ostáva už len niekoľko sekúnd.
     
    38:34
    Török sa už vrátil na ľad z trestnej lavice a strelou z väčšieho uhla to skúšal Haščák, Tomeka opäť neprekvapil.
     
    39:34
    Southorn si to rovnal na strelu z modrej čiary, napokon zakončil, ale mieril mimo priestoru brány.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej dvadsaťminútovke boli oba tímy výrazne disciplinovanejšie, videli sme len po jednom vylúčení na oboch stranách. Celkovo však druhá tretina nebola veľmi výrazná, zaujalo možno len pár okamihov. Skóre sa nemenilo, Poprad teda aj po 40 minútach nad Michalovcami vedie 1:0.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:37
    V tretej tretine rozhodne budú chcieť Michalovčania streliť vyrovnávajúci gól. Potrebujú však byť dôraznejší. Otázne je aj to, ako ďaleko ich domáci kamzíci pustia.
     
    41:18
    V náznaku príležitosti sa ocitol pred bránkou Southorn, puk však nedokázal správne zasiahnuť, a tak ani Vošvrdu nedokázal výraznejšie ohroziť.
     
    41:58
    Vandasovi sa medzi kruhmi ukázal Handlovský, ktorý to skúšal švihom. Nebola to veľmi nepríjemná strela, Tomek sa stihol rýchlo presunúť a zasiahnuť betónom.
     
    42:31
    Takáč vysúval na pravý kruh Šoltésa, ktorý sa snažil prihrávku vrátiť do ohňa pred bránku, priestor však tam bol veľmi prehustený.
     
    43:12
    Lalancette to dostal na modrú čiaru, odkiaľ tvrdo vypálil. Strela však bola zblokovaná a puk skončil na zadnom mantineli.
     
    43:38
    Po Southornovom zakončení od modrej čiary nastal pred popradskou bránkou menší zmätok, domáci hráči to však dokázali rýchlo vyriešiť.
     
    44:08
    Michalovčania zvýšili aktivitu a sú v útočnom pásme. Suja teraz prihrávkou medzi kruhy našiel Pavla Regendu. Dalhuisen však zblokoval strelu na ochrannú sieť.
     
    44:45
    Michalovce majú ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Lukáš Handlovský je vylúčený na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    45:10
    Pokus Erkinjunttiho z ľavého kruhu bol rýchlo zblokovaný a domáci bezpečne vyhodili puk preč z obranného pásma.
     
    45:57
    Hostia rozložili presilovkový vzorec opäť. Suja prenechával prihrávku na pravý kruh Takáčovi, ktorý však netrafil priestor brány.
     
    46:34
    Dukla Michalovce dala gól!
    Michalovce využívajú presilovkovú možnosť a vyrovnávajú. Takáč to skúsil strelou z pravého kruhu. Vošvrda vyrážal pred seba, kde sa najlepšie zorientoval JAKUB SUJA a zblízka dorazil prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi.
    Asistencie: Marek Bartánus, Samuel Takáč.
     
    47:14
    Popradčania dlho neváhali a dostali sa do útočného pásma. Bjalončík posúval na pravý kruh Livingstonovi, ktorého strela letela ponad hornú žrď.
     
    47:51
    Svitana sa už dostával do výhodnej pozície spomedzi kruhov, rozhodol sa to však dávať na modrú čiaru Brejčákovi a Drgoňovi.
     
    48:24
    Kamzíci ešte ostali v útočnom pásme, dokým Skokan nestratil stabilitu na korčuliach pri zadnom mantineli. Potom už líšky poľahky získali stratený puk.
     
    48:53
    Nepríjemne od modrej čiary strieľal Mark Louis. Jeho pokus letel na Vošvrdov betón a domáci gólman cez cloniaceho hráča nemal dobrý prehľad v hre.
     
    49:40
    Kramár skúsil tvrdú strelu od modrej čiary, no trafil ňou bolestivo Ťavodu, ktorý je však zdatný chlap a ustál to.
     
    49:40
    Oddychový čas si berie mužstvo Michaloviec.
     
    50:26
    Janne Tavi to skúšal strelou spoza ľavého kruhu. Z dorážky chcel ešte profitovať Livingston, Tomek však zabránil tomuto pokusu.
     
    51:06
    Svitanovi sa na pravom kruhu ukázal Haščák, ktorý to skúsil strelou, mieril však iba tesne nad Tomekovu bránu.
     
    52:12
    Presilovkovú možnosť získavajú domáci. Útočným faulom sa prezentoval Ján Ťavoda a putuje na trestnú lavicu za krosček.
     
    52:52
    Haščák nabíjal Dalhuisenovi na modrú čiaru. Ten pálil z prvej, Tomek vyrážal prudko do vzduchu.
     
    53:16
    Svitana to dával znovu Dalhuisenovi. Skackavý puk však popradskému obrancovi ušiel.
     
    54:01
    Handlovský sa už dostával do výhodnej pozície, no dával to medzi kruhy Preisingerovi, ktorému sa nepodarilo prihrávku spracovať.
     
    54:23
    Ani táto presilovka Popradčanom nevyšla. Ťavoda sa po návrate na ľad ihneď zapojil do útoku a vyskúšal Vošvrdu strelou z pravého kruhu.
     
    54:40
    Poprad dal gól!
    Popradčania idú v zápase do vedenia znovu a môže to byť kľúčový gól. Počas avizovaného trestu po faule v strednom pásme vykorčuľoval dopredu Brejčák, posunul na pravý kruh Matúšovi Paločkovi a ten vracial pred bránku na DANIELA BREJČÁKA. Popradský obranca už len poľahky doklepol puk do brány, aj keď musel ešte byť odobrený videorozhodcom.
    Asistencia: Matúš Paločko.
     
    55:02
    Lalancette sa prudko vyrútil z rohu klziska na bránku a napokon bol vtlačený do Vošvrdu. Bránka sa mierne vychýlila zo svojho postavenia a hra musela byť prerušená.
     
    56:08
    Nepresná popradská rozohrávka znamená zakázané uvoľnenie a hra sa presúva pred Vošvrdu. Tam líšky rozhodne potrebujú hrať.
     
    56:11
    Dukla Michalovce dala gól!
    Michalovce vyrovnávajú a nie takým hocijakým spôsobom. Ihneď po vyhratom buly Suju napriahol za pravým kruhom VLADIMÍR MIHÁLIK a parádnou delovkou nedal Vošvrdovi nárok na žiaden zákrok. Excelentná strela.
    Asistencia: Jakub Suja.
     
    57:47
    Takáč nahadzoval puk do útočného pásma, Bartánus na zadnom mantineli nebol prvý pri puku, Vošvrda tam bol skôr a rozohrával.
     
    59:03
    Marcel Haščák prekvapil gólmana Tomeka nepríjemnou strelou tesne spoza ľavého kruhu a Tomek to schytal priamo do masky.
     
    59:32
    Handlovský vyrazil dopredu po krídle a skúsil to strelou z pravého kruhu. Bol tam jemný neúmyselný teč Southorna, puk vyletel našťastie na plexisklo.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tak tretia tretina bola napokon v zápase najzaujímavejšia. V 47. minúte vyrovnal Suja, následne poslal domácich v 55. minúte do vedenia Brejčák a Poprad to už asi chcel udržať. Jednogólový rozdiel však zmazal v 57. minúte tvrdým projektilom Mihálik, a tak sa zatiaľ body delia a rozhoduje sa o zisku toho druhého. Pokračovať budeme v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:12
    Lalancette to skúsil strelou z pravého kruhu, priestor bránky však netrafil.
     
    60:38
    Popradčania si v predĺžení zahrajú presilovú hru. Christophe Lalancette zanechal hokejku v korčuli Haščáka a sú z toho dve minúty za podrazenie.
     
    60:38
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    61:02
    Do tretice to dával Svitana rovnakou prihrávkou krížom na Skokana k druhej žrdi, no tú tretiu už hostia prečítali a oslobodili sa.
     
    61:31
    Teraz si zbehol pre prihrávku Drgoň, Korhonen však vložil hokejku a vytečoval puk zo Svitanovej hokejky preč z pásma.
     
    62:12
    Vandas to dával krížom na Haščáka, vystihol to Suja. Potom dával Haščák na Dalhuisena a ten bolestivo nastrelil Erkinjunttiho.
     
    62:42
    Na ľadovú plochu už naskočil vylúčený Lalancette a ani táto presilová hra nie je domácimi hráčmi využitá.
     
    63:30
    Čas aj naďalej beží, Tavi vzal puk pre istotu za bránku a čaká na nových spoluhráčov zo striedačky.
     
    64:27
    Na seba to chcel vziať Patrik Svitana, ktorý zakončoval spomedzi kruhov, triafal však na zadný mantinel.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení kamzíci premárnili ďalšiu presilovkovú možnosť a nerozhodli. Gól nedali ani líšky, a tak o víťazovi stretnutia budú musieť rozhodnúť samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Do bránky Popradu na nájazdy šiel brankár Roman Rychlík. Sériu nájazdov odštartoval Marek Bartánus, ktorý šiel do kľučky na forhend a Rychlík zasiahol ľavým betónom.
     
    1. série
    1:0
    Adam Drgoň pribrzdil medzi kruhmi, zamieril a našiel miesto v ľavom hornom rohu bránky.
     
    2. série
    1:0
    Christophe Lalancette to skúsil zamiešaním puku na bekhend a nastrelil to do rýchlej lapačky Rychlíka.
     
    2. série
    1:0
    James Livingston to skúsil podobne strelou ako Drgoň, Tomek však ukázal svoju lapačku.
     
    3. série
    1:0
    Ville Korhonen urobil kľučku na bekhend, položil si Rychlíka, no netrafil bránu.
     
    3. série
    2:0
    Ďalší na nájazd sa postavil Marcel Haščák, ktorý naznačil strelu a napokon aj vystrelil a pridal druhý gól.
     
    4. série
    2:0
    Jordan Hickmott to skúsil znovu na bekhend, no Rychlík vychytal jeho pokus lapačkou.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Poprad.
    Víťazným nájazdom sa stal zásah ADAMA DRGOŇA.
     
    Koniec zápasu.
     
    Do nájazdového rozstrelu zvolili domáci zaujímavý ťah, do brány poslali Romana Rychlíka, čo im však vyšlo. Rychlík neinkasoval ani raz, presadili sa Drgoň a Haščák a rozhodli o zisku druhého bodu pre domáci Poprad. (19:38:59)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 3. Livingston (Bjalončík, Tavi), 55. Brejčák (Matúš Paločko), rozh. náj. Drgoň – 47. Suja (Bartánus, Takáč), 57. Mihálik (Suja)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bartánus (MIC)
    1:0   Drgoň (POP)
    2. série:
    1:0   Lalancette (MIC)
    1:0   Livingston (POP)
    3. série:
    1:0   Korhonen (MIC)
    2:0   Haščák (POP)
    4. série:
    2:0   Hickmott (MIC)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Jevoš, Hajnik – Valigura
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Tomek (Glosár) – Southorn, Mihálik, Ťavoda, McCormack, Louis, Zekucia, Chalupa, Ragan – Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen – Regenda, Suja, Šoltés – Takáč, Hickmott, Bartánus – Mašlonka, Galamboš, Török

    Rozhodčí: Stano, Štefik – D. Konc ml., J. Konc ml.
    bahis siteleri