Sparta – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 4:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 4:5 (4:5 po s.n.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Zlín – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 05.01.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Ještě jeden trest pro domácí tým. Obránce Jan Košťálek (SPA) dostává menší trest za nedovolené bránění. Hradečtí mají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    52:46
    Hradecký tým půjde znovu do oslabení. Obránce Radim Šalda (MHK) vyfasoval dvě trestné minuty za držení a sparťané budou hrát další přesilovku.
     
    45:32
    Hradečtí mají další šanci na vstřelení svého prvního gólu v tomto utkání. Jan Buchtele (SPA) dostal dvě trestné minuty za podrážení. Přesilovka hostí.
     
    41:29
    A pozor! Lukáš Pech fauloval unikajícího Marka Zachara a rozhodčí bez váhání nařizují trestné střílení! Velmi důležitý moment tohoto zápasu.
     
    39:51
    Těsně před koncem druhé třetiny je tu další trest, tentokrát půjde pykat obránce Radim Šalda (MHK), jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    32:47
    S tresty se nám nyní roztrhl pytel. K časoměřičům putuje David Němeček (SPA), jenž dostává dvě minuty + osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Podaří se hostům snížit na rozdíl jedné branky?
     
    29:35
    Další početní výhoda pro Spartu. Jakub Orsava (MHK) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby. Hosté se musí bránit.
     
    26:09
    Přesilovou hru si po komerční přestávce vyzkouší také hráči z hlavního města. Obránce Bohumil Jank (MHK) podrazil Řepíka a už míří na lavici hanby.
     
    23:01
    A je tu další prohřešek domácích. Sotva se sparťané ubránili, nyní putuje na trestnou lavici obránce Petr Kalina (SPA), jenž dostává "dvojku" za zdržování hry.
     
    19:14
    Hradečtí hráči mají dobrou šanci na snížení. Sparťanská věž jménem Milan Jurčina (SPA) obdržel dvě trestné minuty za zásah do oblasti hlavy a krku a navrch desetiminutový "osobák". Hosté hrají přesilovku.
     
    15:20
    A je tu další faul ze strany Hradce Králové. Vyloučený je tentokrát obránce Bohumil Jank (MHK), jenž dostal dvě trestné minuty za držení. Domácí hrají přesilovku.
     
    10:23
    Rozhodčí budou znovu vylučovat. Zadák Petr Kalina (SPA) dostává dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí a už putuje na lavici hanby.
     
    07:09
    Svoji první přesilovou hru v utkání si vyzkouší také hráči Sparty. Obránce Jeremie Blain (MHK) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    01:13
    Je tu první vyloučení zápasu. Útočník Matúš Sukeľ (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za hákování. Hradečtí hokejisté budou hrát první početní výhodu.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 16. Řepík (Polášek, Tomášek), 18. Rousek (Sukeľ, Vitouch), 50. Tomášek (Sukeľ, Rousek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Piskáček, Košťálek, Polášek, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Říčka – Šmerha, Vitouch, Dvořáček.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Jank, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Jergl – Perret, Cingel, Smoleňák – M. Zachar, Morong, Lev.

    Rozhodčí: Lacina, Micka – Frodl, Komárek
    ocianews.com