Sparta – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 4:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 4:5 (4:5 po s.n.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Zlín – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 05.01.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto klání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:16:23)
     
    Je konec! Sparťané si ve třetí třetině upevnili svůj náskok, když se prosadil David Tomášek, jenž zároveň svou trefou udělal gólovou tečku za tímto duelem. Pražané si připisují tři body, naopak Hradečtí se vrací domů bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Střela Filipa Pavlíka od modré čáry zaplula přímo do náruče sparťanského brankáře Matěje Machovského, který přerušil hru. Domácí míří za vítězstvím.
     
    59:02
    Ještě jeden trest pro domácí tým. Obránce Jan Košťálek (SPA) dostává menší trest za nedovolené bránění. Hradečtí mají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    58:24
    Tomášek byl na vhazování ve středním pásmu úspěšnější a sparťané kontrolují hru na svých holích. Košťálek nyní poslal touš znovu do neutrální zóny.
     
    57:35
    Další obrovská možnost pro domácí! Lukáš Pech vyřešil přečíslení dva na jednoho pohotovou střelou, ale Lukeš byl opět připravený.
     
    56:50
    David Tomášek přihrával na Matúše Sukeľa a sparťané uklidnili situaci ve středním pásmu. Mezitím oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    56:04
    Sobotka hledal v útoku Romana Horáka a domácí se na chvíli zdrželi v útočném pásmu. Řepíkova střela od modré čáry byla velmi prudká, ale šla mimo branku.
     
    55:19
    Tomáš Šmerha se po skončení trestu obránce Radima Šaldy dostával do další nebezpečné situace v útočném pásmu, ale Lukeš tentokrát nemusel zasahovat.
     
    54:29
    Naprosto neuvěřitelný zákrok Štěpána Lukeše! Hradecký brankář vytasil svoji lapačku proti střele Roberta Říčky z levé strany.
     
    53:37
    Sparťané tentokrát neudrželi hru v útočném pásmu a Hradečtí posléze vyhazují kotouč do středního pásma. Rousek zaváží kotouč středem kluziště.
     
    53:02
    David Tomášek udržel kotouč pro své spoluhráče a sparťané se usadili před brankářem Lukešem. Následně zkoušel svůj střelecký um Michal Řepík, neúspěšně.
     
    52:46
    Hradecký tým půjde znovu do oslabení. Obránce Radim Šalda (MHK) vyfasoval dvě trestné minuty za držení a sparťané budou hrát další přesilovku.
     
    51:54
    Radek Pilař poslal prudkou přihrávku až do útočného pásma, kde byl také útočník Aleš Jergl, ale sparťanští obránci byli u svého brankáře pozorní.
     
    50:39
    Filip Pavlík rozjel hradeckou akci po pravé straně kluziště, ale tam byli připravení pouze domácí hokejisté. Pech nahodil kotouč do pásma a sparťané střídají.
    49:58 David TOMÁŠEK - 3:0
     
    49:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté vedou již o tři branky! DAVID TOMÁŠEK udělal kličku na střed kluziště a následně překonal brankáře Štěpána Lukeše potřetí v tomto utkání. Asistence: Matúš Sukeľ, Lukáš Rousek.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 16. Řepík (Polášek, Tomášek), 18. Rousek (Sukeľ, Vitouch), 50. Tomášek (Sukeľ, Rousek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Piskáček, Košťálek, Polášek, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Říčka – Šmerha, Vitouch, Dvořáček.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Jank, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Jergl – Perret, Cingel, Smoleňák – M. Zachar, Morong, Lev.

    Rozhodčí: Lacina, Micka – Frodl, Komárek
    ocianews.com