Ufa – Omsk 5:6 (po pr.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 1:2 (0:1 po s.n.) | Jaroslavl – Novosibirsk 3:2 (kon.)
Kunlun – Čerepovec 2:4 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 1:0 (2:1 po s.n.) | Soči – Jokerit 0:5 (kon.)
Minsk – Petrohrad 4:3 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
5:6 (2:2, 0:1, 3:2 - 0:1)
Avangard Omsk
Úterý 05.01.2021, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:06:50)
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) 29 zákroků, 5 inkasovaných gólů, úspěšnost 85,29 %
    Jiří Sekáč (OMS) 1+1, 4 střely, čas na ledě 22:57
     
    Avangard Omsk si nakonec odvezl z Ufy dva body za vítězství 6:5 po prodloužení. Hosté potrestali nedovolený zákrok Kadějkina zásluhou Jiřího Sekáče, který přesnou střelou do levého horního rohu rozhodl o bodu navíc pro Hartleyho družinu. Avangard díky vítězství zůstává na druhém místě Východní konference, Ufa poskočila na třetí příčku před Magnitogorsk.
     
    Konec zápasu.
    63:32 Jiří SEKÁČ - 5:6
     
    63:32
    Avangard právě vstřelil branku!
    Zápas ukončuje JIŘÍ SEKÁČ! Český útočník si na vrcholku pravého kruhu počkal na přihrávku Zernova zpoza brány a střelou do levé šibenice překonal Metsolu. Asistence: Denis Zernov a a Ilja Kovalčuk.
     
    62:51
    Hosté spustili velký zámek v útočné třetině. Trojice Salavajevu je viditelně unavená, ale zatím se jí nedaří vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    62:20
    Hokejisté Omsu budou hrát ve čtyřech proti třem! Na lavici hanby totiž rozhodčí posílají útočníka Kadějkina, jenž ve střední třetin podrazil Kovalčuka.
     
    61:50
    Individuálně zkoušel uspět Jiří Sekáč. Český útočník měl před sebou posledního obránce Panina, přes kterého se nedostal.
     
    61:15
    Teď útočí Ufa. Manninen je na ledě společně s Hartikainenem a Larsenem. Po přihrávce finského centra pálil obránce mimo tři tyče.
     
    60:16
    První útok patřil Avangardu. Kovalčuk ve spolupráci s Tolčinským jeli dva na jednoho, avšak přihrávka prvního jmenovaného nebyla přesná.
     
    60:10
    Prodloužení se hraje tradičně tři na tři. Můžeme tak očekávat velké množství příležitostí jak na jedné, tak i druhé straně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Parádní zápas mezi Ufou a Omskem směřuje do prodloužení. třetí třetina přinesla pět gólů, přičemž o jeden navíc připsali domácí. Nejprve ve 44. minutě zařídil vyrovnání Michail Naumenkov, ale Omsku vrátil vedení Oliwer Kaski. Posléze skóroval Fin i na druhé straně, a sice Markus Granlund. Kaski s Granlundem v závěru svedli ještě jeden minisouboj, když oba zvládli vstřelit ještě jeden gól.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Je to jasné, uvidíme prodloužení. Poslední možnost na jeho zvrácení měl Pavel Dědunov, ale samostatnou akci Rusa přerušil čistým hitem Naumenkov.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:53 Markus GRANLUND - 5:5
     
    58:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje a blíží se do prodloužení! Ve třetí třetině sledujeme přestřelku dvou Finů, Kaskiho a Granlunda. MARKUS GRANLUND přiblížil utkání prodloužení, když mu Hartikainen sklepl puk po nahození Larsena a pravé křídlo Ufy následn bez problémů přehodilo Hrubcův levý beton. Asistence: Teemu Hartikainen a Philip Larsen.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. V. Žarkov (Kadějkin, Naumenkov), 18. Kugryšev (Alexejev, Manninen), 44. Naumenkov (Kadějkin, V. Žarkov), 56. M. Granlund (Larsen), 59. M. Granlund (Hartikainen, Larsen) – 11. Chochlačov, 16. Kovalčuk (K. Semjonov, Jemelin), 39. K. Semjonov, 48. Kaski (Jemelin, Sekáč), 57. Kaski (Tolčinskij), 64. Sekáč (Zernov, Kovalčuk)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Larsen, Panin (C), Naumenkov, Koledov, Alexejev, J. Birjukov, A. Semjonov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – Kadějkin, V. Žarkov (A), Platt – Chochrjakov, Alalykin, Kugryšev – Kuzmin, Pimenov, Gimatov – Pustozjorov.
    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Jemelin (C), Kaski, Čudinov, Běreglazov, Gončarov, Solovjov, Gotovec – Sekáč (A), K. Kostin, Knight – A. Potapov, Kovalčuk (A), Zernov – K. Semjonov, Tolčinskij, Dědunov – Jaremčuk, Kablukov, N. Komarov – Chochlačov.

    Rozhodčí: Hribik, Fraňo – Golovlev, Savenkov

    Diváci: 4 035
    thejrc.org