Ufa – Omsk 5:6 (po pr.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 1:2 (0:1 po s.n.) | Jaroslavl – Novosibirsk 3:2 (kon.)
Kunlun – Čerepovec 2:4 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 1:0 (2:1 po s.n.) | Soči – Jokerit 0:5 (kon.)
Minsk – Petrohrad 4:3 (po pr.)
konec
Red Star Kunlun
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Severstal Čerepovec
Úterý 05.01.2021, 15:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:22:34)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:10
    Vojtěch Mozík (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:33
    Adam Liška (CER) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:14
     
    Severstal Čerepovec potvrdil roli favorita, když na stadiónu v Mytšči porazil Kunlun výsledkem 4:2. Hosté se dostali do vedení v 9. minutě zásluhou Shawna Lalondeho, který od modré čáry prostřelil gólmana mezi betony. Ve druhé dvacetiminutovce navýšili náskok Severstalu Daniil Vovčenko a Joonas Nättinen, avšak hráči Red Star nesložili zbraně a zásluhou gólů Lukeho Lockharta a Coryho Kanea se dostali na kontakt. Vyrovnání ale nepřišlo, místo toho stvrdil Alexandr Petunin vítězství Čerepovce proměněným trestným střílením po faulu na jeho osobu.

    Svěřenci kouče Razina v tabulce Západní konference poskočili na šesté místo před Dynamo Minsk, Kunlun zůstává na předposlední jedenácté pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Čerepovec zvítězí! Zkorigovat skóre ještě zkoušel Jake Chelios, ovšem Dmitrij Šugajev měl sebou vymetený prostor a levým ramenem vyrazil touš nad bránu.
     
    59:14
    Snahu domácích hokejistů zastavuje píšťalka sudího. Ivan Nikolišin se vzteká ale byl to on, kdo zavinil ofsajd, když přejel modrou dříve než spoluhráč Toropčenko.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:20
    Domácí trenér Kovalev si vzal oddechový čas. Po uplynutí vymezeného časového úseku naskakuje na led šestice v červených dresech, Šikin zůstává na střídačce!
     
    58:20
    Rudé Hvězdy se ještě nevzdávají. Do útočné třetiny se proháčkoval Luke Lockhart, jehož těsně před výstřelem podrazil Daniil Vovčenko.
    57:38 Alexandr PETUNIN - 2:4
     
    57:38
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    ALEXANDR PETUNIN si nájezd zopakoval a vedl si skvěle. Nevymýšlel nic složitého a forhendem zvedl puk nad Šikinovo rameno.
    57:38 Faul Mozíka, po němž rozhodčí nařídil trestné střílení
     
    57:38
    Definitivní pojistku na vítězství Čerepovce mohl dát Alexandr Petunin, kterého vyslal do úniku Kodola. Ruskému útočníkovi zakončení znemožnil Vojtěch Mozík, jenž soupeři spadl pod nohy. Hlavní rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou, uvidíme trestné střílení!
     
    56:55
    Zatím se tak neděje. Druhá útočná lajna si dokázala vydobýt potřebnou pozici, Dmitrij Šikin zatím zůstává v brankovišti.
     
    56:30
    Domácí, posilněni gólem, útočí na vyrovnání. Lze očekávat, že kouč Kovalev brzy sáhne k powerplay, pokud jeho svěřenci získají útočné pásmo.
    55:18 Cory KANE - 2:3
     
    55:18
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Rudé Hvězdy jsou na kontakt! CORY KANE vykompenzoval vlastní vyloučení tím nejlepším možným způsobem. Jako první byl u gólmanem vyražené střely Wereka a puk dokázal poslat za záda dezorientovaného Šugajeva. Asistence: Alexej Toropčenko.
     
    54:42
    A začíná úspěšně. Dokázali si vytvořit prostor v útočné třetině. pod zámek dostali druhou formaci Severstalu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 38. Lockhart (Chelios), 56. Kane (Toropčenko) – 9. Lalonde (Geraskin, Kapustin), 26. Vovčenko (Kodola, Geraskin), 31. Jo. Nättinen (Kapustin), 58. Petunin (TS)


    Red Star Kunlun: Šikin (J. Smith) – Sproul (A), Chelios (A), Mozík, Šustr, Fram, Baldajev, Starikov – Shinkaruk, Toropčenko, Collins – Nikolišin, P. Foo, Monachov – Lockhart (C), Kane, Werek – Šaškov, A. Lazarev, Leščenko.
    Severstal Čerepovec: Šugajev (Rybalkin) – Provolněv, Vittasmäki, M. Chabarov, Makejev, Adamčuk, Lalonde (A), Karimov – J. Morozov, Liška, Berglund – Petunin, Vovčenko (A), Kodola – Geraskin (C), Kapustin, Jo. Nättinen – Dumbadze, A. Garejev, A. Alexejev – Kazakov.

    Rozhodčí: Victor Birin, Alexej Ravodin – Dmitrij Kanifadin, Roman Maksimovskij

    Diváci: Bez diváků
    thejrc.org