Slavia – Helas Brno 5:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
5:1 (2:1)
Helas Brno
Úterý 05.01.2021, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek z Edenu zpět. Futsal je zpět a již zítra bude k dispozici další onlajn, tentokrát ze zápasu druhého brněnského celku. Žabinští Vlci zavítají na palubovku Českých Budějovic. (21:25:43)
     
    Zápas je u konce! Hosté sice vedli po trefě Zbyňka Špičky, ale slávisté pak potvrdili svou kvalitu a ve druhém poločase již navyšovali vedení do podoby 5:1. Dvakrát se prosadili Zdeněk Sláma a Jan Homola. Jednu branku přidal Radim Záruba.
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Zdeněk Sláma měl na dosah hattrick po špatném výběhu brankáře Klímka. Lukáš Matyska ale míč vykopl v podstatě z brankové čáry!
     
    39
    Třetí akumulovaný faul pro Helas. Utkání ale již spěje ke svému konci.
     
    38
    Helas se po době dostal na delší časový úsek na polovinu Slavie. Domácí celek ale poctivě brání a nedovoluje Brnu zakončit.
     
    37
    Sešívaní futsalisté nyní dominují. Helas se snažil otupit tlak s vysunutým brankářem Klímkem. Paradoxně ale mohla skórovat znovu Slavia. Homola ale nedokázal najít Situ.
     
    36
    Druhý akumulovaný faul pro pražskou Slavii. Následně Sznapka připravil perfektní pozici pro Šarkózyho, kterého však vychytal Marek Karpiak.
     
    35
    Zbyněk Špička nyní zažil vyučování od Záruby, který ho nachytal pěknými houslemi. Férové gesto poté předvedl Záruba, který se Špičkovi za své počínání omluvil.
     
    34
    Na hrací ploše se ukazuje také Zdeněk Sita, který se hned dostal ke střele. Ta však byla ztlumená a brankáře Klímka zaskočit nemohla.
    34. ZDENĚK SLÁMA - 5:1
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    ZDENĚK SLÁMA je dnes prostě k neudržení. O tom se přesvědčil i Ivan Šarkózy, který i přesto, že Slámu držel, tak nedokázal zastavit. Zkušený fustalista pak levou nohou přeloboval brankáře Klímka – 5:1. Bez asistence.
     
    33
    Leovski ale nyní napravil ve vlastním pokutovém území zaváhání z útoku a již překonaného Karpiaka dokázal zastoupit na brankové čáře!
     
    32
    Pěknou přímočarou akci předvedla domácí Slavia. Daniel vyslal parádní kolmicí Leovského, který však tváří v tvář brankáře Klímka nepřekonal.
     
    32
    Daniel rozehrával rohový kop. Míč si našel cestu ke Slámovi, který tentokrát nedokázal důrazně zakončit. Helas podnikl rychlý brejk, který špičkou futsalky zneutralizoval Marek Karpiak.
     
    31
    Igor Leovski táhl přečíslení Slavie. Lukáš Matyska ale dokázal dobře vykrýt jednu z přihrávek. Sešívaní se tak do zakončení nedostali.
    30. JAN HOMOLA - 4:1
     
    30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jan Homola si nyní nerozuměl s Janem Křemenem. Využít toho mohl Helas, brankář Karpiak však zásahl a míč se odrazil do úniku hned třem slávistům. Radim Záruba připravil pozici pro JANA HOMOLU, který neodmítl a zvýšil vedení Slavie – 4:1. Asistence: Radim Záruba.
     
    28
    Na palubovce se objevuje také mladý Lukšija, který nedokázal ubránit rychlého Zárubu. Helas ale tentokrát neinkasoval. Naopak se na opačné straně zastřeloval Tomáš Poul.

    Martin Kamenik

    Branky: 18. Homola (Jošt), 19. Záruba (Homola), 25. Sláma, 30. Homola (Záruba), 34. Sláma – 17. Špička (Klímek)

    Karty:   26. Cupák (HEL)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Homola (C), Křemen, Jošt, Záruba – Leovski, Daniel, Vaktor, Sláma – Hruška, Sita, Plíšek
    Helas Brno: Klímek (Konečný) – Špička, Svoboda, Matyska, Presl (C) – Šarkózy, Sznapka, V. Cupák, Poul – Lukšija

    Rozhodčí: Nešněra, Čep
    thejrc.org