Kanada – Rusko 5:0 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (kon.) | Finsko – Rusko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Rusko
Úterý 05.01.2021, 00:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za znění kanadské hymny se s vámi loučím se slovy, že Kanada deklasovala úhlavního nepřítele z Ruska. To je ode mě vše, ale ještě si vás dovolím pozvat ke druhému semifinálovému klání mezi USA a Finskem, dobrou noc. (02:35:59)
     
    Kanada se raduje s postupu do finále, Rusko se musí smířit se zápase o bronz!

    Od úvodních minut kráčely javorové listy za svým zlatým snem, který samozřejmě musí potvrdit ve finále! Kanadský výběr hrál výborně, proměňoval šance a zároveň mazal střelce soupeře. Rusku se dnes vůbec nedařilo, všude byli o krok později a nebyli schopni najít recept na překonání Leviho.

    Nejlepší hráči zápasu

    Devon Levi (Kanada) – Vasilij Podkolzin (Rusko)

    Střely na branku: 35:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:8.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě jedno přerušení, protože javorové listy se dostaly do ofsajdového postavení. Kanada dnes jasně přehrála Rusko a může se těšit na zápas o zlato.
     
    59:14
    V závěru to zkusil ještě z pravé strany Jegor Činachov, kterého vychytal Devon Levi. Kanadský brankář už má osmadvacet zákroků!
    58:31 Dylan COZENS - 5:0
     
    58:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Sám Devon Levi se pokusil zamířit do prázdné brány, ale trefil spoluhráče. Kanada následně vyhodila a po chvíli kotouč získala. Jakob Pelletier našel DYLANA COZENSE, který znovu upravil stav zápasu. Asistence: Jakob Pelletier.
     
    57:45
    Od modré čáry nahodil puk proti brance Semjon Čisťakov, jehož pokus brankáři vypadl. Kanada se následně osvobodila vyhozením do středního pásma.
     
    57:04
    Sborná je před vlastní brankou, přesto Jaroslav Askarov odjíždí na střídačku! Rusko už nemá co ztratit a pouští do hry dalšího bruslaře.
     
    56:50
    Ruská reprezentace si vyžádala ještě oddechový čas, ovšem konec utkání je velmi blízko a Kanada vede o čtyři zásahy!
     
    56:50
    Jack Quinn dlouho čekal, až spoluhráč opustí útočné pásmo. Přesto do něj vjel příliš brzy a hra je vykázaná do neutrální zóny.
     
    56:09
    Dylan Cozens a Connor McMichael pracovali na levé straně útočného pásma. Druhý jmenovaný zakončil z úhlu jen do bránícího soupeře.
     
    55:10
    Peyton Krebs a Zachar Bardakov se do sebe pustili v rohu hrací plochy. Celou akci vyvolal kanadský útočník, jenž trefil soupeře do zátylku. Oba hráči míří na trestnou lavici.
     
    54:33
    Quinton Byfield využil práce spoluhráče a podél mantinelu jel sám dopředu. Kanaďan neměl komu přihrát, a tak vystřelil, avšak puk letěl jen do ochranné sítě.
     
    Střely na branku: 33:25.
     
    53:58
    Zámořský celek znovu posunul černou gumu za branku Ruska, kde se hra chvíli zdržela. Obě mužstva opět střídají a času už zbývá sborné příliš málo.
    52:51 Šakir Muchamadullin (RUS)
     
    52:51
    Cink! Devon Levi má teké obrovské štěstí, jelikož mu tentokrát pomohla branková konstrukce. Z vrcholu levého kruhu totiž vystřelil příliš přesně Šakir Muchamadullin.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Newhook (Schneider, Quinn), 11. McMichael (Pelletier, Cozens), 16. Perfetti (Byram, Cozens), 25. Schneider (Suzuki, Mercer), 59. Cozens (Pelletier)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (A), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Korczak – Pelletier, McMichael (A), Cozens (C) – Quinn, Newhook, Krebs – Holloway, Byfield, Perfetti – Mercer, Suzuki, Tomasino – Zary.
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov (A), Muchamadullin, Kuzněcov, Byčkov, Kňazev, Kirsanov, Čajka – Amirov (A), Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Gricjuk, Abramov, Afanasjev – Spiridonov, Safonov, Baškirov – Grošev, Bardakov, Ponomarjov – Činachov.

    Rozhodčí: Gouin, Roeland – Deschamps, O'quinn
    ocianews.com