Kanada – Rusko 5:0 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (kon.) | Finsko – Rusko 4:1 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Rusko
Úterý 05.01.2021, 23:38 • Rogers Place, Edmonton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:15 Nešťastný moment pro kapitána Rusů Podkolzina
     
    53:15
    Další nepříjemnost pro Rusko. Muchamadulin se u mantinelu snažil odehrát puk, když k němu přijel v souboji Podkolzin a Mäntykivi. Právě Podkolzin do svého spoluhráče lehce narazil a tím vystřelil hokejku do obličeje Mäntykiviho, za což dostává dvě plus dvě minuty! Zmar ruského kapitána při odchodu na střídačku je viditelný.
     
    37:32
    Santeri Hatakka zkusil prověřit Askarova střelou z pravého kruhu. Ta nedělala ruskému brankáři žádný problém, nicméně vzápětí se do sebe pustili právě Hatakka a Artěmij Kňazev. Finský bek sáhl svému soupeři do obličeje, ten mu uštědřil jemný záhlavek a oba si tak půjdou odpočinout na trestnou lavici.
     
    20:15
    Již po patnácti sekundách druhé třetiny je zde první vyloučení zápasu. Ville Heinola zasáhl Jegora Činachova při odpálení kotouče vysokou holí a Rusové mohou zvýšit svůj náskok.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 26. Lundell (Niemelä, Mäntykivi), 42. Petman (Viro, Helenius), 59. Lundell, 60. Pärssinen (Pyyhtiä) – 7. Safonov (Grošev)


    Finsko: Piiroinen (Blomqvist) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Mäntykivi, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Petman – Järventie.
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov (A), Muchamadullin, Kňazev, Kirsanov, Byčkov, Čajka, Kuzněcov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Baškirov, Abramov, Amirov (A) – Spiridonov, Safonov, Grošev – Bardakov, Ponomarjov, Činachov – Firstov.

    Rozhodčí: Michael Campbell, Kyle Kowalski – Maxime Chaput, Ben O'Quinn
    bahis siteleri