Kanada – Rusko 5:0 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (kon.) | Finsko – Rusko 4:1 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Rusko
Úterý 05.01.2021, 23:38 • Rogers Place, Edmonton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:47 Juuso PÄRSSINEN - 4:1
     
    59:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    12,6 sekund chybí do konce a Finové uzavírají svůj gólový účet na šampionátu. Michail Abramov s Jegorem Činachovem měli na útočné modré těžkou pozici, protože je napadal Mikael Pyyhtiä. Finský útočník byl nastřelen, čímž vlastně posunul puk do středního pásma a spolu s JUUSO PÄRSSINENEM ujížděli na vstříc Muchamadullinovi a prázdné kleci. A týmovost Finů se ukázala. Pyyhtiä při přechodu přes modrou posunul kotouč právě na Pärssinena, jenž trefil prázdnou klec. Asistence: Mikael Pyyhtiä.
    58:32 Anton LUNDELL - 3:1
     
    58:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Lundell vyhrál buly před vlastní brankou a po závaru posunul puk na Matiase Mäntykiviho. Ten se na pravé straně ve středním pásmu u mantinelu k puku nedostal, ale trošku rozhodil dvojici Rusů Čisťakova a Ponomarjova. Ti si skoro dávali přednost, takže se kotouče kolem dalšího ruského hráče Chusnutdinova ujal všudybyl ANTON LUNDELL. Zvolil nejjednodušší věc, přejel útočné pásmo a z pravého kruhu přes Artěmije Kňazeva zamířil do prázdné branky. Z Lundellova šampionátu bude mít jistě radost i Florida, která ho letos draftovala v prvním kole jako dvanáctého v pořadí. Rodák z Espoo se totiž s bilancí 6+4 stal nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem Suomi na mistrovství. Bez asistence.
    41:13 Mikko PETMAN - 2:1
     
    41:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Smolný moment nejen pro Jaroslava Askarova v brance Ruska, ale vlastně pro celou mladou Sbornou. Od modré vystřelil Eemil Viro, který je po nepříjemném nárazu na mantinel z konce druhé třetiny v pořádku. Jeho ránu totiž nejprve jemně tečoval Danil Baškirov a puk se před brankou odrazil od ledu na hůl MIKKO PETMANA, jenž ho usměrnil nad levý beton Askarova do sítě. Svůj první gól na šampionátu si tak útočník Lukko Raumy a jeden ze tří nedraftovaných Finů na pravý čas. Asistence: Eemil Viro, Samuel Helenius.
    25:05 Anton LUNDELL - 1:1
     
    25:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Mladíci Suomi ubránili oslabení a začali být o něco aktivnější. Po dalším rychlém útoku přihrál Mäntykivi na modrou pro Niemelu, jenž viděl, že je před Askarovem pořádně rušno. Vystřelil tedy na branku a před ruským gólmanem uspěl s tečí ANTON LUNDELL, jenž usměrnil puk přesně k pravé tyčce. Nejvýše draftovaný hráč tohoto finského výběru tak dává pátý gól na turnaji, čímž se stává nejlepším střelcem svého týmu a se čtyřmi asistencemi k tomu i nejproduktivnějším hráčem Finů. Asistence: Topi Niemelä, Matias Mäntykivi.
    06:03 Ilja SAFONOV - 0:1
     
    06:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Finové nedokázali nadvakrát vyhodit u obranné modré kotouč. Výbornou práci v tomto ohledu odvedl Maxim Grošev, jenž dobrým napadáním i ze zdánlivě těžké situace získal proti nedůslednému Kokkonenovi puk. Najel si blíže k brance a zkusil poměrně snadné nahození bekhendem. Gólman Piiroinen puk vyrazil jen před sebe, kde Kasper Puutio za svými zády vůbec nečekal ILJU SAFONOVA a ten měl snadnou práci s dorážkou na bližší tyč. Asistence: Maxim Grošev.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 26. Lundell (Niemelä, Mäntykivi), 42. Petman (Viro, Helenius), 59. Lundell, 60. Pärssinen (Pyyhtiä) – 7. Safonov (Grošev)


    Finsko: Piiroinen (Blomqvist) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Mäntykivi, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Petman – Järventie.
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov (A), Muchamadullin, Kňazev, Kirsanov, Byčkov, Čajka, Kuzněcov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Baškirov, Abramov, Amirov (A) – Spiridonov, Safonov, Grošev – Bardakov, Ponomarjov, Činachov – Firstov.

    Rozhodčí: Michael Campbell, Kyle Kowalski – Maxime Chaput, Ben O'Quinn
    thejrc.org