Třinec – Pardubice 1:4 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:1 (kon.) | Liberec – Motor ČB 7:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 08.01.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z promrzlé a liduprázdné ČPP Arény již úplně vše. Přeji vám pěkný zbytek pátečního večera a pokud možno poklidné strávení víkendu. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:26:43)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové – 8 (33)
    HC VERVA Litvínov – 10 (28)
     
    Zápas mezi Hradcem a Litvínovem právě skončil. Do třetího dějství vstupovali Lvi s nejtěsnějším možným vedením, odhodlaní ho ubránit do poslední vteřiny. V závěrečné dvacetiminutovce si oba celky vypracovaly šance, ale oba gólmani byli výteční a za svá záda nenechali projít nic. Cheza se vzmohla k závěrečnému náporu a odvolala gólmana, srovnat však nedokázala ani v přesilovce šest na čtyři. Branky docílil až 48 sekund před závěrečnou sirénou ranou do odkryté svatyně Severočechů Lukáš Cingel. Ten tak přidal pojistku na vítězství Mountfieldu, tři body zůstávají na soutoku Labe s Orlicí!

    Hradec se tak přitáhl ke čtvrtému místu Mladé Boleslavi, naopak Litvínovu už na záda dýchají Vítkovice, které dnes vyhrály a jsou za ním už pouze o bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Východočeši se po vhazování dostali k puku a Cingel ho posílá na bránu Litvínova, kterou tentokrát mine, ale to nikomu v Hradci Králové nevadí.
     
    59:54
    Ještě jedno vyloučení v řadách Mountfieldu. Do konce však už zbývá pouze šest sekund, Litvínov hraje pět na tři. Koukal zašlápl kotouč v rohu kluziště, za což fasuje dvě minuty za zdržování hry.
    59:12 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    59:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí dávají branku do prázdné svatyně a o osudu utkání je nejspíš rozhodnuto! Zachar vybojoval puk na útočné modré u hrazení a poslal ho na osu hřiště LUKÁŠI CINGELOVI, jenž bez potíží trefil prázdnou klec! Asistence: Marek Zachar.
     
    59:10
    Východočeši vyhráli buly a Blain vyhazuje kotouč po vhazování do středního pásma, tohle vypadá pro Hradecké barvy nadějně.
     
    59:05
    Severočeši se po vhazování zmocnili puku a postavili přesilovkový vzorec, rána Balinskise od modré neprošla na bránu. Hüblovi pak kotouč na čepeli skočil a oblouček doplachtil do rukavice Mazance poměrně pokojně.
     
    58:44
    Přesilovka 6 na 4 pro Litvínov 76 sekund před koncem. Lev zbytečně sekl v útočném pásmu soupeře a už sedí na trestné lavici.
     
    58:34
    Východočeši vyhodili kotouč do útočného pásma a stahují se k obraně středu kluziště. Zajíček míří na střídačku
     
    58:05
    Hradečtí vyhráli vhazování a do situace dva na jednoho šli Cingel a Smoleňák, první jmenovaný řešil situaci velice nepřesnou ranou!
     
    57:48
    Trenér Vladimír Országh cítí, že jeho tým má potřebný tlak a bere si oddechový čas, aby dal svým svěřencům poslední detailní pokyny. Zajíček zatím zůstává v bráně, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    57:38
    Východočeši nyní strávili nějaký čas v útočném pásmu a nyní se poctivě stáhli, aby bránili střed hřiště. Soupeř končí lapen v ofsajdové pasti.
     
    57:09
    Orsava se proháčkoval mezi třemi hráči Litvínova a bekhendem zakončil svou akci. Zajíček byl s betonem na ledě včas a ránu zastavil.
     
    56:49
    Litvínovští dále kombinují v pásmu Lvů a snaží se najít lepší palebný prostor, ze kterého by mohli Marka Mazance ohrozit.
     
    56:39
    Severočeši se prokombinovali ke střele Lukeše od modré čáry. Mazanec ale měl dobrý výhled a hrudí si srazil kotouč do otevřené rukavice.
     
    56:15
    Hodně rozkouskovaná je tato závěrečná část hry. Nyní se ale Lvům podařilo vyhrát vhazování, přesto se s pukem nedostali daleko a Nedomlel musel blokovat pokus Hübla.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 14. Lev (J. Sklenář, V. Růžička), 22. M. Zachar (Lev), 60. Cingel (M. Zachar) – 31. Pospíšil (Balinskis, F. Lukeš)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Jank, Šalda – Síla, Kevin Klíma, Koukal – Orsava, J. Sklenář, V. Růžička – Kelly Klíma, Perret, Cingel – Smoleňák (C), M. Zachar, Morong – Lev.
    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich (A), Baláž – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, M. Hanzl (A), Petružálek – Zygmunt, Helt, Jícha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Brejcha, Klouček
    ocianews.com