Třinec – Pardubice 1:4 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:1 (kon.) | Liberec – Motor ČB 7:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 08.01.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Ještě jedno vyloučení v řadách Mountfieldu. Do konce však už zbývá pouze šest sekund, Litvínov hraje pět na tři. Koukal zašlápl kotouč v rohu kluziště, za což fasuje dvě minuty za zdržování hry.
    59:12 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    59:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí dávají branku do prázdné svatyně a o osudu utkání je nejspíš rozhodnuto! Zachar vybojoval puk na útočné modré u hrazení a poslal ho na osu hřiště LUKÁŠI CINGELOVI, jenž bez potíží trefil prázdnou klec! Asistence: Marek Zachar.
     
    58:44
    Přesilovka 6 na 4 pro Litvínov 76 sekund před koncem. Lev zbytečně sekl v útočném pásmu soupeře a už sedí na trestné lavici.
     
    58:34
    Východočeši vyhodili kotouč do útočného pásma a stahují se k obraně středu kluziště. Zajíček míří na střídačku
     
    58:05
    Hradečtí vyhráli vhazování a do situace dva na jednoho šli Cingel a Smoleňák, první jmenovaný řešil situaci velice nepřesnou ranou!
     
    57:48
    Trenér Vladimír Országh cítí, že jeho tým má potřebný tlak a bere si oddechový čas, aby dal svým svěřencům poslední detailní pokyny. Zajíček zatím zůstává v bráně, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:16
    Litvínov pokračuje v přesilovce a ránu z levé strany v podání Irvinga vytěsnil Mazanec vysoko do vzduchu! O zbytek se postarali obránci.
     
    51:55
    Radek Smoleňák se nepříliš rychle rozjel a pokusil se rozhýbat Zajíčka naznačením ramen. Bekhendová klička však nevyšla.
     
    51:55
    Jarůšek fauloval Zachara v úniku a Hradec bude mít k dispozici trestné střílení, které provede kapitán Radek Smoleňák!
     
    51:01
    Mazanec se nyní stihl přesunout na pravou stranu, kde se uvolnil Tomáš Pospíšil a ihned pálil. Parádní zákrok ramenem gólmana Hradce Králové.
     
    50:30
    Nedomlel fauloval v obranném pásmu a poskytuje tak Litvínovu přesilovku, která může vést k vyrovnání. Dvě minuty za faul kolenem.
     
    48:34
    Kelly Klíma se krátce po vhazování dokázal dostat na osu hřiště, odkud vypálil na klec Litvínova. Trefil však přesně střed, kde byl Zajíček.
     
    42:31
    Jan Ščotka se krátce po vhazování provinil u mantinelu hákováním a už sedí na trestné lavici. Hradec má velkou šanci znovu odskočit do dvoubrankového vedení.
     
    33:41
    Po delší době slušná akce Hradce. Orsava se obtočil kolem brány Litvínova a poslal kotouč na brankoviště, kde dorážel Koukal. Zajíček byl se svými betony na ledě včas.
    30:06 Tomáš POSPÍŠIL - 2:1
     
    30:06
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hokejisté Litvínova bleskově využívají přesilovku a opravdu zmenšují náskok soupeře o polovinu! Ránu Balinskise z levého kruhu dokázal Mazanec vyrazit jen před sebe na brankoviště, kde byl dostatečně důrazný TOMÁŠ POSPÍŠIL – 1:2! Obrana Lvů nyní nemá čisté svědomí, útočník Vervy zůstal naprosto neobsazený. Asistence: Uvis Janis Balinskis, František Lukeš.
     
    30:02
    Bohumil Jank sekl v předbrankovém prostoru jednoho ze svých soupeřů a za to také po zásluze fasuje dvě trestné minuty. Šance pro Litvínov zmenšit soupeřův náskok o polovinu.
     
    29:05
    Mladý brankář ve službách Litvínova nyní osvědčil i svou vyrážečku proti ráně Blaina z levé strany od modré čáry a následným dorážkám. Drží tak svůj tým dál ve hře.
     
    28:35
    Smoleňák napadá rozehrávku Lvů a podařilo se mu kotouč vydolovat! Obrovskou šanci si vytvořil Perret, který v mezikruží hodil bekhendem puk na bránu a rozezněl levou tyč svatyně Severočechů! Následně se kapitán Lvů snažil dorážet, ale Zajíček puk dobře zalehl.
     
    25:38
    Látal se nyní dostal po prudké přihrávce na osu hřiště k nebezpečnému zakončení, když šel zcela sám na bránu Lvů! Jeho přízemní pokus ale znovu zlikvidoval beton Marka Mazance!
     
    24:29
    Hrajeme dlouho bez přerušení. Litvínovští se dokázali vymanit z tlaku soupeře a nebezpečnou ranou z mezikruží se prezentoval Hübl! Mazanec měl betony na ledě včas!
    21:35 Marek ZACHAR - 2:0
     
    21:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši zdvojnásobují své vedení! Oskars Cibulskis nyní vyrobil velkou chybu na útočné modré, když trefil Lva, jenž prohodil kotouč MARKU ZACHAROVI do samostatného úniku. Hradecký útočník trochu se štěstím procedil kotouč pod betonem Zajíčka do sítě a připisuje si první gól za Mountfield! Hradec vede 2:0! Asistence: Jakub Lev.
     
    17:04
    Šalda rozehrává z obranné modré, vyrobil zde hrubici, po které šli do přečíslení dva na jednoho Litvínovští. Látal přihrál spoluhráči, obdržel puk zpět a vypálil na přední tyč. Mazanec pozorný.
     
    16:08
    Východočeši se ztuha dostávali dopředu po levé straně. Nakonec ale šikovně našli na ose hřiště Bohumila Janka, jenž měl na vrcholu kruhů ideální palebnou pozici! Zajíčka ale trefil přímo do hrudníku, čehož teď může jen hořce litovat.
    13:25 Jakub LEV - 1:0
     
    13:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početní výhodu a vede 1:0! Sklenář z rohu kluziště šikovnou křižnou žabičkou našel na levém kruhu JAKUBA LVA, který ostrou nekompromisní ranou k přední tyči otevírá skóre dnešního střetnutí! Důležitý krok k bodům tak učinili Východočeši! Asistence: Jakub Sklenář, Vladimír Růžička.
     
    12:54
    Tohle už bylo zajímavější. Filip Pavlík tentokrát rychle předal z osy hřiště na pravou stranu, odkud okamžitě pálil Petr Koukal, jeho ránu z kruhu ale Zajíček sebejistě chytil do lapačky.
     
    11:33
    Přesilovou hru si vyzkouší také hokejisté Hradce. Naprosto zbytečným útočným faulem se za bránou soupeře provinil Patrik Zdráhal, jenž fasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    05:21
    Uvidíme první přesilovku dnešního utkání, zahrají si ji Severočeši. Kelly Klíma usedá na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě, Lvi si nedokázali pohlídat střídání svých hokejistů.
     
    02:37
    Buly před Mazancem vyznělo lépe pro Lvy, ti se ale nedokázali vysvobodit z pásma a Jarůšek na vrcholu kruhů nebezpečně vypálil, strážce svatyně Východočechů vyrazil jeho ránu ramenem vysoko do vzduchu.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 14. Lev (J. Sklenář, V. Růžička), 22. M. Zachar (Lev), 60. Cingel (M. Zachar) – 31. Pospíšil (Balinskis, F. Lukeš)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Jank, Šalda – Síla, Kevin Klíma, Koukal – Orsava, J. Sklenář, V. Růžička – Kelly Klíma, Perret, Cingel – Smoleňák (C), M. Zachar, Morong – Lev.
    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich (A), Baláž – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, M. Hanzl (A), Petružálek – Zygmunt, Helt, Jícha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Brejcha, Klouček
    ocianews.com