Třinec – Pardubice 1:4 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:1 (kon.) | Liberec – Motor ČB 7:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 08.01.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:19 Jaroslav VLACH - 7:0
     
    51:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hattrick! Petr Jelínek nabil do pravého kruhu JAROSLAVU VLACHOVI, který úžasnou ranou bez přípravy přišpendlil kotouč pod horní tyčku. 7:0! Asistence: Petr Jelínek, Tomáš Havlín.
     
    50:19
    České Budějovice se objevily v přečíslení tří proti dvěma. Miroslav Forman si narazil puk se spoluhráčem a poté vystřelil z poměrně ostrého úhlu. Mířil ale dobře a Petru Kváčovi pomohla tyčka!
     
    46:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:00
    Bílí Tygři nebyli daleko od hattricku v oslabení! Dávid Gríger od mantinelu připravil další šanci Michalu Bulířovi, který to znovu zkusil bekhendem, tentokrát však v souboji muže proti muži Strmeně nepřelstil.
     
    44:06
    Adam Musil (LIB) je vyloučen za vysokou hůl, Motor tak má šanci upravit svoji přesilovkovou bilanci.
     
    32:53
    Snad dvouminutový obrovský kolotoč Bílých Tygrů vyústil v zajímavou šanci Adama Musila, který z osy kluziště těsně přestřelil budějovickou branku.
    30:00 Michal BIRNER - 6:0
     
    30:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesně v polovině zápasu odskakují Severočeši už do vedení 6:0, vedla k tomu druhá využitá přesilovka. MICHAL BIRNER si zpracoval kotouč v pravém kruhu, nic nevymýšlel a milimetrovou ranou k bližší tyči nedal brankáři šanci! Asistence: Radan Lenc, Michal Bulíř.
     
    29:34
    Velké šance Liberce! Michal Bulíř si mezi kruhy nepřišel na gólmana, Radan Lenc pak z kruhu orazítkoval tyč.
     
    28:49
    Po dvou brankách vstřelených v oslabení se domácí mohou pokusit využít také přesilovku. Matěj Toman (CEB) byl nachytán při zásahu vysokou holí do tváře protihráče.
     
    27:33
    Miroslav Forman předvedl povedenou individuální akci, chyběl už jen gól. Útočník, který v Motoru hostuje ze Sparty, nejprve z pravého křídla ztroskotal na Petru Kváčovi. Pak se ještě snažil po objetí branky zamést puk za čáru, ale ani teď neslavil!
    25:54 Michal BULÍŘ - 5:0
     
    25:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný gól Bílých Tygrů při vlastním oslabení! Dávid Gríger od mantinelu protečoval Havlínovu rozehrávku přímo do jízdy MICHALU BULÍŘOVI. Ten se efektivní kličkou zbavil posledního obránce Budějovic a bekhendem mazácky zasunul kotouč za betony povyjetého Jana Strmeně. Asistence: Dávid Gríger, Tomáš Havlín.
     
    24:30
    Ronald Knot (LIB) vysekl protihráči hokejku, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Další přesilovka pro Motor.
    23:40 Jaroslav VLACH - 4:0
     
    23:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to už 4:0! Vlach nejprve nastřelil boční konstrukci Strmeňovy brány. Puk si u zadního hrazení vzal Petr Jelínek a vrátil ho do levé části ofenzivní zóny právě JAROSLAVU VLACHOVI, který z ostrého úhlu zamířil do odkryté části klece! Asistence: Petr Jelínek.
    21:28 Jaroslav VLACH - 3:0
     
    21:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trestného střílení se chopil JAROSLAV VLACH, který to udělal parádně! Svižným tempem se rozjel z pravé strany a propálil Jana Strmeně nekompromisní ranou pod vyrážečku. Bez asistence.
     
    21:28
    Motor pokračoval v klasické přesilovce. Karel Plášil nastřelil Lukáše Dernera, který se dokonce objevil v samostatném úniku! Plášil ho rozhodil faulem a uvidíme trestné střílení.
     
    19:47
    Další podrážení a Bílí Tygři jdou do tří! K Lukáši Dernerovi si na trestnou lavici sedá Petr Kolmann (LIB).
     
    19:02
    Teď už Lukáš Derner (LIB) míří na trestnou lavici, důvodem je podražení pronikajícího Karla Plášila.
     
    11:07
    Matěj Toman obdržel přesnou přihrávku napříč útočnou třetinou a stanul v zajímavé šanci. Před přesouvajícím se Kváčou ale nedokázal zakončit dostatečně rychle a liberecký gólman si připsal výborný zákrok!
     
    07:46
    Střídání v týmu Madeta Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Jiří Patera, přichází Jan Strmeň.
    07:46 Petr JELÍNEK - 2:0
     
    07:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři zahráli přesilovku skvěle a odměnou jim je její využití. Jaroslav Vlach z ostrého úhlu nastřelil kotouč před branku a dokonale našel čepel hole PETRA JELÍNKA, který přesnou tečí rozvlnil síť. Asistence: Jaroslav Vlach, Dávid Gríger.
     
    06:39
    Hodně netypická přesilovková situace mohla znamenat navýšení skóre. Budějovice vyhodily, jenže obratem propadly v defenzivě a Adam Musil jel po skvělé Birnerově nahrávce sám na branku! Jiří Patera si ale tentokrát zakončení mezi betony pohlídal.
     
    06:11
    Krátce po ubránění početní nevýhody si také Bílí Tygři zkusí hru proti oslabenému soupeři. Conor Allen (CEB) obdržel menší trest za vysokou hůl.
     
    03:50
    Uvidíme první přesilovku a zahrají si ji Jihočeši. Za hákování si jde sednout Dávid Gríger (LIB).
     
    02:36
    Mohlo být vyrovnáno! Zdeněk Doležal zatáhl puk za Kváčovu klec a předložil jej před brankoviště pohotovému Miroslavu Formanovi, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti přes Petra Kváču neprošlo.
    01:51 Petr JELÍNEK - 1:0
     
    01:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Na první gól jsme nečekali vůbec dlouho. Radovan Pavlík přejel přes střední pásmo až do útočného a předal puk libereckému kapitánu PETRU JELÍNKOVI. Ten to z levého kruhu zkusil po ledě a prostřelil Jiřího Pateru přesně mezi betony! Asistence: Radovan Pavlík, Tomáš Havlín.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. P. Jelínek (R. Pavlík, Havlín), 8. P. Jelínek (J. Vlach, Gríger), 22. J. Vlach (TS), 24. J. Vlach (P. Jelínek), 26. Bulíř (Gríger, Havlín), 30. Birner (Lenc, Bulíř), 52. J. Vlach (P. Jelínek, Havlín)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Kolmann, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner (A), A. Musil, Lenc – Průžek, Bulíř, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Šír, Najman, Rychlovský – D. Špaček.
    Banes Motor České Budějovice: Patera (8. Strmeň) – Vydarený (A), Slováček, Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Allen – Christov, Toman, Jonák – Forman, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Prokeš, D. Voženílek – Beránek, Michnáč, Ville.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Zika, Malý.
    thejrc.org