Jekatěrinburg – Barys 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 6:1 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 3:2 (3:1 po s.n.)
Viťaz – Soči 4:2 (kon.) | Jokerit – Spartak Moskva 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pátek 08.01.2021, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:15 Brendan LEIPSIC - 6:1
     
    46:15
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí celek dokázal zužitkovat i druhou přesilovou hru a je to o pět branek! Po vhazování si do střelecké pozice v mezikruží sjel obránce Gilmour, který pořádně protáhl brankáře Ivannikova. Ten navíc vyrážel pouze vedle sebe, kam jako první přispěchal BRENDAN LEIPSIC, který zamířil do opuštěné branky.
    Asistence: John Gilmour, Nikita Sošnikov.
    39:02 Mario KEMPE - 5:1
     
    39:02
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tady to zavání debaklem, je to totiž o čtyři branky! Hostující celek chyboval u vlastní modré čáry, čehož dokázal využít dotírající MARIO KEMPE. Domácí forvard se dostal do samostatného úniku, při kterém brankáře překonal kličkou do bekhendu. Čepice na led, Kempe totiž zaznamenal hattrick!
    Bez asistence.
    36:37 Mario KEMPE - 4:1
     
    36:37
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ukázková souhra domácích znamená využitou přesilovou hru! CSKA se totiž dostalo k drtivému náporu, který každou vteřinou gradoval. Nakonec se po krásné kombinaci dostal k nahrávce na přední tyč Sošnikov, kterému se povedlo oslovit volného MARIA KEMPEHO, jenž zametl kotouč za přesouvajícího se Korotajeva.
    Asistence: Nikita Sošnikov, Brendan Leipsic.
    27:53 Timur ŠARIFJANOV - 3:1
     
    27:53
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Bleskově máme sníženo na rozdíl dvou branek! Nejprve se totiž do zakončení dokázal prohnat aktivně hrající Šiksatdarov, který ovšem z dobré pozice trefil pouze položený beton brankáře. K odraženému kotouči se ovšem jako první dostal TIMUR ŠARIFJANOV, který dorážkou zametl kotouč do prázdné branky.
    Asistence: Ildar Šiksatdarov.
    27:27 Mario KEMPE - 2:0
     
    27:27
    CSKA právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další branku domácích! CSKA totiž znovu kombinovalo v útočném pásmu, kde si do volného prostoru sjel obránce Blažijevskij, který místo zakončení ještě našel na zadní tyči naprosto volného MARIA KEMPEHO, který bezpečně uklidil kotouč do prázdné hostující branky.
    Asistence: Brendan Leipsic, Arťom Blažijevskij.
    26:07 Danil JURTAJKIN - 2:0
     
    26:07
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jenomže domácí celek se dostává do dvoubrankového vedení! Na opačné straně uháněl sám na branku Šarifjanov, který ovšem neuspěl. Za domácí se mezi dvojici bránících hráčů dokázal natlačit DANIL JURTAJKIN, který se tak řítil sám na Korotajeva. Po forhendové kličce přesně zamířil k pravé tyči.
    Asistence: Jegor Rykov, Bogdan Kiselevič.
    04:56 Ivan TĚLEGIN - 1:0
     
    04:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nápor domácího celku končí vedoucí brankou! CSKA pořádně motalo hlavy soupeři, načež se u pravého kruhu uvolnil k zakončení IVAN TĚLEGIN. Jeho první rána sice trefila protihráče, domácí útočník se přesto dostal ke druhému zakončení, přičemž jeho rána švihem nakonec směřovala mimo dosah brankáře Korotajeva.
    Asistence: Danil Jurtajkin, Arťom Blažijevskij.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Tělegin (Jurtajkin, Blažijevskij), 27. Jurtajkin (Rykov, Kiselevič), 28. M. Kempe (Leipsic, Blažijevskij), 37. M. Kempe (Sošnikov, Leipsic), 40. M. Kempe, 47. Leipsic (Gilmour, Sošnikov) – 28. Šarifjanov (Šiksatdarov)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (C), Gilmour, Kiselevič (A), Rykov, Ibragimov, Blažijevskij, Čmychov – Leipsic, M. Kempe, Sošnikov – Okulov, Šalunov (A), Mamin – Tělegin, Světlakov, Jurtajkin – Maximov, Sorkin, Korosteljov – Mingačjov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (41. Ivannikov) – Bryncev, A. Osipov (C), Volgin (A), Rantakari, Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov – Chajrullin, L. Hudáček, Enlund (A) – Bikmullin, McMillan, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Šafigullin – Popugajev, Galuzin, Čiviljov – Šutov.

    Rozhodčí: Raming, Ščenjov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2230
    thejrc.org