Jekatěrinburg – Barys 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 6:1 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 3:2 (3:1 po s.n.)
Viťaz – Soči 4:2 (kon.) | Jokerit – Spartak Moskva 1:4 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Spartak Moskva
Pátek 08.01.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Jokerit Helsinky a Spartak Moskva.
     
    Jokerit Helsinky

    Hokejisté dnes domácího Jokeritu Helsinky jsou v tabulce Západní konference na šestém místě s osmačtyřiceti body. Drží se tak v pásmu postupu do vyřazovacích bojů, ale jistě by svou pozici ještě rádi vylepšili. Helsinský celek v posledním odehraném utkání napravil zaváhání s moskevským CSKA, se kterým padl 4:5 po prodloužení a na ledě Soči zvítězil 5:0. Dnes se po venkovním tripu postaví svému soupeři v domácím prostředí a bude chtít uspět. Ovšem proti Spartaku Moskva to nebude snadná práce.

    Nejproduktivnější hráči

    Brian O'Neill 8+30
    Jordan Schroeder 12+13
    Nickslas Jensen 14+9
     
    Spartak Moskva

    Hosté z moskevského Spartaku jsou ve stejné konferenci na osmém místě a jsou tak na poslední pozici, která posouvá týmy do play-off. Na své konto dosud zapsali šestačtyřicet bodů a mají samozřejmě také šanci vybojovat vyšší patro. I Moskvané napravovali v posledním odehraném duelu svou prohru, kdy padli v Magnitogorsku těsně 3:4. S Čeljabinskem jim to ale už vyšlo a na jeho ledě vyhráli 6:2. Dnes tak do Helsinek míří s cílem získat další důležité body do tabulky. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Jori Lehterä 7+29
    Sergej Širokov 17+13
    Lukáš Radil 17+8
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly dvakrát. Nejprve zvítězil Jokerit vysoko 7:1, Spartakovci pak zvítězili 3:2 po nastavené hrací době.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčík (JOK)
    David Sklenička (JOK)

    Robin Hanzl (SPM)
    Lukáš Radil (SPM)
    Július Hudáček (SPM)
    Martin Bakoš (SPM)
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Kalninš (Jukuri) – Lööv, Lepistö, D. Sklenička, A. Grant, J. Krejčík, Kivistö – Regin, O'Neill (A), Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Savinainen, Schroeder – Norman, Haapala, Junttila – H. Ikonen, Pihlström, Anttila (C).

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Kulik, Djuse, Rylov (A), Serikov, Zubarev, Sokolov, Pivcakin – R. Hanzl, Radil, Širokov (A) – Fjodorov, P. Černov, Nikoncev (C) – Talalujev, Bakoš, Torčeňuk – Juňkov, Kotljarevskij, Averšin – M. Cyplakov.

    Rozhodčí: Ravodin, Romaško – Viljugin, Ivanov.
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Schroeder se hned v úvodu zápasu dostal do nebezpečného zakončení, ale Hudáček proti němu bleskurychle zasáhl.
     
    01:25
    Nepřesná kombinace Spartaku znamenala ztrátu puku a s ním už znovu na druhou stranu míří hokejisté domácího Jokeritu. Anttila pak vystřelil skrze obranu, ovšem jeho pokus nešel mezi tři tyče.
     
    03:06
    Kotljarevskij si nabruslil do prostoru mezi kruhy, ale jeho přízemní střela se neujala. Domácí celek tak znovu otáčí hru před branku Júlia Hudáčka.
     
    03:23
    A Hudáček opět pozorný mezi třemi tyčemi, když na něho vystřelil Alex Grant. Stále se domácí celek drží v útočném pásmu a kombinuje před Hudáčkem.
     
    03:49
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:05
    Hosté se hned v úvodu přesilové hry prezentovali dobrou střelou, kterou ale brankář Kalninš pokryl. Následně pak se Jokerit osvobozuje a vyhazuje kotouč před Hudáčka.
     
    04:54
    Junttila nyní nepustil Sergeje Širokova do zakončení a pomohl tak Kalninšovi. Ten poté dostal puk k sobě a raději zastavuje hru.
     
    05:16
    Spartakovci se nadvakrát museli dostávat do další útočné akce a hned z toho byla další šance. Robin Hanzl našel přihrávkou Lukáše Radila, který pak svižnou ranou vyzkoušel pozornost domácího brankáře.
     
    05:49
    Jokerit je v plném počtu.
     
    06:07
    Další aktivita Jokeritu po krátké komerční pauze, Hudáček se musel otáčet ve svém brankovišti, když posunul puk mířící na jeho klec do bezpečí.
     
    06:53
    Pivcakin objel domácí branku, poslal kotouč na Maxima Cyplakova, který ale poté z pravého kruhu minul protější tyč helsinské branky.
     
    07:22
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Nicklas Jensen – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    07:43
    Radil posunul puk na Robina Hanzla, jeho krajan ale nepřesně vystřelil. Nicméně hosté se stále drží v pásmu svého soupeře a kombinují před Janisem Kalninšem.
     
    08:13
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté svou druhou přesilovou hru už využívají a jdou do náskoku. Na modré čáře převzal puk EMIL DJUSE, jenž si ještě našel lepší střeleckou pozici, ze které napálil touš, který pak následně doplachtil až za záda bezmocného Janise Kalninše – 0:1. Asistence: Martin Bakoš a Sergej Širokov.
    08:13 Emil DJUSE - 0:1
     
    09:15
    Domácí se snažili najít rychlou odpověď, ale jejich pokus skončil jen na pozorné obraně Spartaku Moskva, který poté vytěsnil puk do rohu obranného pásma.
     
    09:37
    Hosté obrali o kotouč svého soupeře a míří rychle do další útočné akce, aby mohli ohrozit Kalninše.
     
    10:03
    Spartak právě vstřelil branku!
    Na a hosté vedou brzy rozdílem dvou branek. Z rohu kluziště český obránce Jakub Krejčík chtěl odpálit puk, místo toho ale namazal MARTINU BAKOŠOVI, jenž z pravého kruhu pohotovou střelou prostřelil Janise Kalninše a ten tak loví podruhé kotouč ze své sítě – 0:2. Bez asistence.
    10:03 Martin BAKOŠ - 0:2
     
    11:01
    Hosté jsou na koni, znovu se uhnízdili v pásmu Jokeritu, kde ale jejich pokus nešel mezi tři tyče. Nicméně domácí stále nemohou vyhodit do neutrální zóny.
     
    11:45
    Cyplakov poslal puk do ohně, zblízka před Kalninšem zakončil Kotlajervskij, ale Kalninš si poradil.
     
    11:49
    Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    12:27
    Jensen si nyní sjel do prostoru mezi kruhy a jeho svižnou ránu pokryl Július Hudáček. Domácí pak vypracovali další šanci, ale tu zastavila obrana Spartaku mimo ohrožení branky Moskvy.
     
    13:03
    Dalekonosné nahození mířilo až ke Kalninšovi, jenž raději puk kryje a zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    13:22
    Torčeňuk našel přihrávkou Talalujeva, ale druhý jmenovaný zblízka Janise Kalninše nepřekonal. Hosté jsou nadále hodně aktivní a nedávají svému soupeři nic zadarmo.
     
    14:29
    Oba týmy nyní vystřídaly a na ledě jsou čerstvé síly. Do dalšího útoku postupně míří hosté ze Spartaku Moskva.
     
    15:06
    Jakub Krejčík má kotouč ve své moci a od vlastního brankáře tak rozehraje další akci Jokeritu, který by rád snížil na rozdíl jediné branky ještě v této části hry.
     
    16:05
    Cyplakov se schoval s pukem za vlastní branku, poté chtěl v jízdě nahrát spoluhráči, ale tuto souhra překazili beci Jokeritu a otáčejí hru před Júlia Hudáčka.
     
    16:49
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., držení hole).
     
    17:15
    Třetí přesilová hra pro Spartak a ten tak má velkou šanci své vedení ještě navýšit.
     
    17:44
    Ovšem v obranné třetině sebral puk Tommi Kivistö a hned ho poslal až před branku Júlia Hudáčka. Domácí tak šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    18:15
    Další osvobození Jokeritu, který zatím zvládá oslabení velmi dobře. Hosté tak musejí zakládat další akci od svého brankáře Hudáčka.
     
    18:49
    Jokerit je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Maxim Cyplakov se dostal do dalšího zakončení, ale jeho střelecký pokus zastavil Janis Kalninš. Poté hru otočili jeho spoluhráči, ale před Hudáčkem nic nevymysleli.
     
    19:52
    Ještě to hráči Jokeritu zkusili před brankou Moskvanů, ale ti si už vše pohlídali a nedopustili, aby se domácí v závěru první třetiny dostali na snížení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je minulostí. V něm byli nejprve lepším týmem domácí hráči, hosté ale brzy hru srovnali a dostávali se do šancí. V deváté minutě pak otevřel účet duelu Emil Djuse, jenž využil přesilovou hru. O dvě minuty později pak z pravého kruhu vystřelil Martin Bakoš a prostřelil Kalninše. Hosté tak mají před druhou třetinou dvoubrankový náskok a budou ho chtít navýšit. Naopak Jokerit se bude snažit o kontaktní branku a také o vyrovnání.
     
    Střely na branku: 5 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Regin se hned natlačil do útočného pásma a byl u zrodu akce Jokeritu, ale obrana Spartaku byla proti a kotouč získala na svou stranu. Hosté tak míří před Janise Kalninše.
     
    21:08
    Domácí se snaží o kontaktní branku, nyní zblízka střílel Alex Grant, ale jeho pokus po zemi se nevešel do branky moskevského Spartaku.
     
    21:46
    Julius Junttila dostal nabito od Jakuba Krejčíka a poté z vrcholu pravého kruhu vyslal střelu, tu ale znovu zastavili beci moskevského Spartaku.
     
    22:37
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Martin Bakoš – 2 min., sekání).
     
    23:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    Krásná akce hostů a ti mají náskok už o tři góly. Emil Djuse posunul puk okolo obránců Jokeritu pro MAXIMA CYPLAKOVA, jenž byl o krok vpřed před Krejčíkem, poté těsně před Kalninšem zakončil blafákem a puk poslal do odkryté sítě – 0:3. To vše se odehrálo při hře čtyři na čtyři. Asistence: Emil Djuse a Robin Hanzl.
    23:52 Maxim CYPLAKOV - 0:3
     
    25:15
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí nyní snižují na rozdíl dvou gólů a jsou zase o kousek blíže návratu do hry. JORDAN SCHROEDER vypíchl puk a poté si sjel na pravou stranu, kde stahovačkou vyslal svižnou střelu, kterou místil do růžku hostující branky. Hudáček tak přišel o čisté konto – 1:3. Bez asistence.
    25:15 Jordan SCHROEDER - 1:3
     
    26:43
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Alex Grant – 2 min., krosček).
     
    27:11
    Spartak má šanci jít zpět do tříbrankového náskoku, když má k dispozici další přesilovou hru. Nyní střílel Robin Hanzl, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    27:59
    Domácí se dobře brání a už několikrát se osvobodili. Nyní mají puk zase hosté a ještě jdou dohrát zbytek své přesilové hry.
     
    28:24
    Nikoncev vyslal štiplavou střelu, kterou vykryla obrana Jokeritu a pomohla tak svému brankáři, který nemusel do žádného zákroku.
     
    28:43
    Jokerit je v plném počtu.
     
    29:37
    Lukáš Radil se snažil projít do útočného pásma, skrze obránce domácích se to ale někdejšímu Žralokovi ze San Jose nepovedlo. A domácí celek pak otáčí hru před branku Júlia Hudáčka.
     
    30:15
    Na opačné straně pak zkoušel štěstí Brian O'Neill, ale na Hudáčka nevyzrál. Ten puk pokryl a dostal ho do bezpečí.
     
    31:15
    Haapala převzal přihrávku na levém kruhu, srovnal si puk a poté svižnou ranou nechal vyniknout Hudáčka, který lapačkou zneškodnil nebezpečnou střelu soupeře.
     
    31:58
    Fjodorov jel s Nikoncevem v tandemu dva na jednoho a druhý jmenovaný pak zakončoval u levé tyče Kalninše, ale kousek odkrytého místa netrefil ideálně.
     
    32:40
    Domácí se opět natlačili před branku hostů a zakombinovali před Hudáčkem, ten se přemisťoval v brankovišti, nakonec zasahovat nemusel, puk šel vedle jeho branky.
     
    33:26
    Nicklas Jensen jen nahodil kotouč do útočného pásma, kde ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a hosté tak okamžitě pádí před klec Janise Kalninše.
     
    34:02
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    34:13
    Pavel Černov se ocitl mezi kruhy, ovšem poté, co vystřelil, namířil puk jen k zadnímu mantinelu. Po něm to zkusil ještě Arťom Fjodorov, ale i on se netrefil.
     
    34:52
    Zakázané uvolnění Spartaku Moskva a hra se stěhuje před branku Júlia Hudáčka.
     
    35:06
    Anttila nezachytil puk v útočném pásmu, ten se poté dostal do neutrální zóny a do akce šli hosté. Ale nedokázali před Kalninšem tentokráte nic vymyslet.
     
    35:52
    Henrik Haapala skrze obranu hostů nedokázal procpat puk za Hudáčkova záda, ale stále pokračuje akce helsinského Jokeritu.
     
    36:19
    Další zákrok Hudáčka, který udržel dvoubrankové vedení Moskvanů a poté nechal pokračovat hru, takže hosté míří před Kalninše.
     
    37:21
    Nicklas Jensen objel branku hostů, poté nabil do mezikruží Viktoru Löövovi, ale ten poté pouze promáchl a na Hudáčka tak nešla žádná střela.
     
    38:10
    Další obléhání branky Spartaku ze strany Jokeritu, který se ale zatím marně snaží o kontaktní branku. Nyní se vracejí zpět do obrany, neboť Spartak pádí dopředu.
     
    38:48
    Emil Djuse vyslal od modré čáry nebezpečný projektil, který srazila obrana Jokeritu do ochranné sítě a hra je tedy přerušena.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Domácí trenér si vzal výzvu a uspěl, hostující Černov byl v postavení mimo hru a branka tedy nemůže platit. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    39:53
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henrik Haapala – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm hosté odskočili Jokeritu na tříbrankový náskok, když se mezi tři tyče trefil Maxim Cyplakov v nájezdu před Kalninše. Domácí ale dokázali poprvé skórovat a snížili po svižné ráně Jordana Schroedera. Uvidíme, co nám nabídne třetí třetina, který bude ještě hodně zajímavá.
     
    Střely na branku: 10 – 22
     
    Další třetina začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Ve vlastním oslabení se na Júlia Hudáčka řítil úplně sám obrovitý domácí útočník Marko Anttila, ale toho poté vychytal brankář hostů, který nyní hodně svůj tým podržel.
     
    41:53
    Jokerit je v plném počtu.
     
    42:37
    Nyní čelili domácí další akci soupeře, ale nakonec se Spartakovci do žádného zakončení nedostali.
     
    43:15
    Schroeder vyslal nebezpečnou střelu na Hudáčka, který ji pokryl a znovu tak drží slibné vedení svého celku.
     
    44:36
    Michail Kotljarevskij nabral ve středním pásmu rychlost, sjel si do útočného, ale jeho pokus srazila obrana Jokeritu mimo. Následně pak na druhé straně musel zasahovat proti Ikonenovi Hudáček.
     
    45:30
    O'Neill vypálil nadvakrát z pravého kruhu a Július Hudáček pak připsal další zákrok.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., napadení).
     
    45:59
    Talalujev zadovkou poslal puk na modrou čáru, poté se puk dostal do blízkosti domácí klece, kde dorážel Maxim Cyplakov, ale mezi tři tyče se netrefil.
     
    46:48
    Lukáš Radil sklepl puk před Kalninšem po ráně Martina Bakoše, ale domácí brankář vše pokryl. Nicméně nadále pokračuje hostující útok.
     
    47:38
    Helsinky jsou v plném počtu.
     
    49:12
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jevgenij Kulik – 2 min., podrážení).
     
    49:15
    Brian O'Neill vyslal z pravého kruhu žabku na Hudáčka, ta ale proskákala jen vedle jeho pravé tyče. Následně pak se hosté osvobozují a posílají puk před Kalninše.
     
    50:03
    Alex Grant od modré čáry na nic nečekal a vyslal tvrdou ránu směrem na Júlia Hudáčka, ale ten ji pokryl. Následně pak se do akce přiřítili hosté, ale Kalninše svou střelou neohrozili.
     
    50:52
    Hosté se zatím ve svém oslabení dobře brání a Jokerit nepouštějí do kontaktní branky. Už to vypadá, že další početní nevýhodu zvládnou bez úhony.
     
    51:12
    Spartak Moskva je v plném počtu.
     
    51:21
    Následuje další komerční přestávka.
     
    51:34
    Maxim Cyplakov se dostal do mezikruží, ale tam na něho puk nešel. Nemohl tak zakončit.
     
    52:49
    Pavel Černov neudržel u hrazení puk a ten poté sjel na hokejku jednoho z domácích, který poté nechal vyniknout Júlia Hudáčka.
     
    53:38
    Jesse Joensuu se podél levého hrazení natlačil před soupeřovu branku, tam se ale o něj postarali obránci Spartaku a nedopustili, aby se dostal k nebezpečné střele.
     
    54:03
    Domácím začíná rychle ubíhat čas. Na to, aby s utkáním ještě něco udělali, mají necelých šest minut hry.
     
    54:16
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Veli-Matti Savinainen – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:41
    Domácí ubránili první přesilovkovou akci Moskvanů a vyhodili puk až před Júlia Hudáčka. Hosté tak musejí zakládat další akci znovu od začátku.
     
    55:42
    Ilja Talalujev si sjel mezi kruhy, dostával sice kotouč do jízdy, ale ten nakonec skončil jen na obraně Jokeritu, který se opět osvobozuje.
     
    56:16
    A už je v plném počtu.
     
    56:47
    Od modré čáry pálil Alex Grant, ale puk jen prosvištěl okolo branky Hudáčka a skončil u zadního mantinelu. O chvilku později pak stejný hráč mířil na Hudáčka, trefil jen jeho beton.
     
    57:24
    Jokerit si bere oddechový čas.
     
    57:24
    Branka Helsinek je prázdná, domácí to zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:11
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Na pravé straně z hodně těžkého úhlu trefil úplně prázdnou branku MARTIN BAKOŠ a už je jasné, že jeho tým na ledě Jokeritu neztratí body – 1:4. Obránce Jokeritu se jen marně natahoval po puku, který mířil do rohu helsinské klece. Bez asistence.
    58:11 Martin BAKOŠ - 1:4
     
    58:58
    Hosté už zápas jen dohrávají, domácí se už nikam neženou, sami vědí, že jen těžko tříbrankový náskok doženou.
     
    59:08
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Nikita Pivcakin – 2 min., krosček).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec zpečetili výhru střelou do prázdné klece. Po celou dobu poctivě bránili svůj náskok a svému soupeři tak nedovolili, aby se dostal na kontaktní branku. Jokerit tak dnes zůstane doma bez bodů, hosté si do Moskvy odvezou body dva.
     
    Střely na branku: 19 – 29
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčík (JOK) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:44
    David Sklenička (JOK) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:07

    Martin Bakoš (SPM) 2+1, 3 střely, čas na ledě 14:03
    Lukáš Radil (SPM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:30
    Július Hudáček (SPM) 18 zákroků, 1 gól, 94,74%
    Robin Hanzl (SPM) 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:58
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:53:14)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Schroeder – 9. Djuse (Bakoš, Širokov), 11. Bakoš, 24. M. Cyplakov (Djuse, R. Hanzl), 59. Bakoš


    Jokerit Helsinky: Kalninš (Jukuri) – Lööv, Lepistö, D. Sklenička, A. Grant, J. Krejčík, Kivistö – Regin, O'Neill (A), Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Savinainen, Schroeder – Norman, Haapala, Junttila – H. Ikonen, Pihlström, Anttila (C).
    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Kulik, Djuse, Rylov (A), Serikov, Zubarev, Sokolov, Pivcakin – R. Hanzl, Radil, Širokov (A) – Fjodorov, P. Černov, Nikoncev (C) – Talalujev, Bakoš, Torčeňuk – Juňkov, Kotljarevskij, Averšin – M. Cyplakov.

    Rozhodčí: Ravodin, Romaško – Viljugin, Ivanov
    thejrc.org