Banská Bystrica – Nové Zámky 1:4 (kon.) | Michalovce – HC Slovan 2:1 (1:0 po s.n.) | Poprad – Nitra 4:3 (po pr.)
Detva – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.) | Košice – Zvolen 4:5 (1:2 po s.n.) | Miskolc – Trenčín 3:7 (kon.)
konec
HK Detva
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 08.01.2021, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:21:52)
     
    Detva vstúpila do tretej tretiny veľmi aktívne a jej snahu dokázal využiť krásnou sólovou akciou na gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, John Brady Lyle. Podobne, ako po prvom góle, i po druhom potom hostia smerom dopredu ožili a darilo sa im dostávať domácich pod tlak, paradoxne sa však s blížiacim sa záverom zápasu ich nápor otupoval. Hostia sa síce snažili dostať do záverečného tlaku, až na ojedinelé strely a gólovú príležitosť Oška v poslednej minúte sa však pred domácou bránkou už nedostali k ničomu. Naopak, domáci im prakticky neumožnili ani len odvolať brankára a úplný záver zápasu sa odohral v tretine Liptovského Mikuláša.

    Detva sa tak vďaka šiestej výhre za sebou dotiahla bodovo na druhý Slovan a z tretieho miesta tabuľky stráca len bod na vedúci Poprad. Liptovský Mikuláš je beznádejne posledný.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:8 (33:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Detva však potom preniesla hru do pásma hostí a ešte zatlačila súpera do obrany. Liptovský Mikuláš tak už prakticky nemá šancu skórovať.
     
    59:23
    Oško prenikol pomedzi domácich obrancov až pred bránkovisko Detvy, jeho blafák do ľavej strany ale zastavil brankár Sholl.
     
    59:10
    Hosťom sa nedarí preniknúť do útočnej tretiny. Puk majú navyše Detvania a Curry ho nahadzuje za bránku Liptovského Mikuláša.
     
    58:50
    Downing vystihol prihrávku na Hunu, ktorý sa s Downingom vrátil dozadu a nakoniec mu už vo vlastnej tretine puk zobral.
     
    58:29
    Charbonneau hľadal prihrávkou z ľavej strany Čacha, ten ale v dobrej streleckej pozícii puk nezasiahol. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    57:53
    Hostia sa pokúsili o ďalší útok, ich nahodenie na zadný mantinel však domáci zachytili a puk vyhodili do strednej tretiny.
     
    57:20
    Viktor Fekiač dostal puk do rohu útočnej tretiny, kde ho posunul na Klímu. Domáci medzitým v pokoji prestriedali.
     
    56:51
    Detva síce buly vo vlastnom pásme prehrala, hostia sa ale nepresnou prihrávkou na modrú sami z útočného pásma vyhnali.
     
    56:28
    Liptáci po dlhšej dobe ohrozili domácu bránku. Valtolovu strelu od modrej tečoval medzi kruhmi Petran, puk ale skončil na ochrannej sieti.
     
    56:10
    Štrauch sa po zisku puku dostal po pravej strane do útočného pásma a strelou z ostrého uhla donútil domáceho brankára Sholla k zákroku.
     
    55:54
    Hostia by sa radi dostali k nejakému tlaku v závere zápasu, zatiaľ sú to však práve oni, kto sa musí neustále brániť. Detva naďalej kombinuje v útočnom pásme.
     
    55:25
    Robertson zastavil prihrávku Downinga pred bránku hostí a puk hneď poslal na Štraucha. Ten ho však nezastavil a pokus hostí o útok tak opäť končí zakázaným uvoľnením.
     
    55:08
    Ščurko si pripravil priestor na strelu z osi klziska, jeho zakončenie letiace pod hornú žŕdku však vyrazil brankár Kozel na ochrannú sieť.
     
    54:40
    Detva sa po vyhranom buly usadila v pásme hostí. Klímovu strelu od modrej zablokoval Jesus, puk sa ale odrazil naspäť na hokejky domácich.
     
    54:12
    Viktor Fekiač prenikol po pravom krídle do útočnej tretiny individuálne, cez obrancu hostí však nedokázal puk posunúť na Coxa. Kalouskovo nahodenie do detvianskej tretiny následne končí zakázaným uvoľnením.
     
    53:41
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami v strednom pásme vystriedali kontrolu nad pukom a nakoniec znovu skončil na hokejkách hráčov Detvy. Tým sa nedarí preniknúť do útočného pásma.
     
    52:53
    Detva sa dokázala usadiť v útočnom pásme. Valent si navádzal puk medzi kruhy na strelu, obrancovia hostí ho k nej však nepustili a napokon mu puk odpálili do stredného pásma.
     
    52:24
    Ščurko prenikol cez obrancov hostí až pred brankára Kozla, blafák do pravej strany mu ale veľmi nevyšiel a puk mu pri ňom odskočil mimo bránky Liptovského Mikuláša.
     
    51:51
    Cox nahodil puk za bránku hostí a Detva odišla striedať. Hostia tento priestor nevyužili a domácim puk nepresnou rozohrávkou vrátili.
     
    51:20
    Portokalis potiahol puk za detviansku bránku, kde ho prenechal McShaneovi. Ten sa však nedostal ani k strele, ani k prihrávke a o hrací predmet prišiel.
     
    50:43
    Oško vyrazil s Hamráčkom do prečíslenia a už v útočnej tretine prihral puk doľava na svojho spoluhráča. Jeho strelu k pravej žŕdke vyrazil ramenom domáci brankár Sholl.
     
    50:11
    Petranovu strelu z ostrého uhla vyrazil gólman Sholl pred seba, našťastie pre domácich však bol medzi kruhmi len Downing. Domáci hneď vyrážajú do útoku.
     
    49:47
    Klímovu strelu od modrej vyrazil brankár Kozel priamo pred seba a Valtola, ktorý mu puk chcel prisunúť, ho takmer poslal popod neho k hráčovi Detvy. Obranca Liptovského Mikuláša napokon puk dokázal odpáliť.
     
    49:17
    Liptovský Mikuláš v plnom počte.
     
    49:10
    Cox prihral spoza bránkovej čiare puk medzi obrancov hostí medzi kruhy na Čacha, ktorého strelu z prvej však skvelým zákrokom vyrazil brankár Kozel.
     
    48:45
    Downing doslova vletel po pravej strane do útočnej tretiny a bekhendovou prihrávkou na opačnú stranu hľadal Valenta. Ten puk v dobrej pozícii nedokázal zasiahnuť.
     
    48:05
    Charbonneau dostal puk za bránku Liptovského Mikuláša, tam sa ale dostal do súboja s obrancom hosťujúceho tímu. Valtola puk napokon získal a vyhodil ho za Shollovu bránku.
     
    47:32
    Úvod presilovky sa domácim nevydaril a hostia puk vyhodili do detvianskej tretiny.
     
    47:17
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    46:59
    S pukom sa však dostali len do rohu, kde ich domáci oň obrali. Detva rýchlo prechádza do útoku.
     
    46:21
    Gachulinec zastavil kolmicu na Hunu, jeho rozohrávku však v strednom pásme vystihli hostia. Tí sa tak rýchlo vracajú do detvianskeho pásma.
     
    45:39
    Haluška sa dostal s pukom za Shollovu bránku, odkiaľ prihrával pred ňu na Baču. Tomu sa od korčule odrazil tesne mimo domácej svätyne.
     
    45:00
    Viktor Fekiač prihrával od pravého mantinelu puk pred bránku hostí, Ľupták ho však nedokázal pred bránkoviskom Liptovského Mikuláša zasiahnuť.
     
    44:02
    Liptáci sa, podobne, ako po prvom inkasovanom góle, natlačili do pásma Detvy a vytvárajú si veľký tlak.
     
    43:09
    Detva dala gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! JOHN BRADY LYLE si prevzal puk za vlastnou bránkou od svojho brankára Sholla a vyrazil s ním smerom do útočného pásma. Žiadny z hráčov Liptovského Mikuláša ho neatakoval, Lyle sa tak dostal až na vrchol kruhov v útočnom pásme a strelou od pravej žŕdky prekonal brankára hostí Kozla. Asistencia: Tomas Sholl.
     
    42:13
    Hosťom sa zatiaľ útočné akcie vôbec nedaria a pri snahe o prechod útočného pásma o puk prichádzajú.
     
    41:26
    Rymsha zastavil útok hostí a rozohral na útočnú modrú na Curryho. Ten z pravého kruhu prihrával Valentovi pred bránku hostí na teč, ktorý však skončil mimo bránky hostí.
     
    40:48
    Ščurko od modrej nastrelil puk mimo bránky hostí a po prihrávke z rohu potom ešte strieľal tiež od modrej i Lalík. Aj on však Kozlovu bránku minul.
     
    40:21
    Puk sa zasekol v strednom pásme, kde ho napokon získali domáci. Tí okamžite zakladajú svoj útok.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:39.
     
    Domáci vstúpili do druhej tretiny skvele, keď rýchlo otvorili skóre zásluhou gólu Charbonneauho. Potom však iniciatívu úplne prevzali Liptáci, ktorí zatlačili domácich do obrany, vyrovnali gólom Kalouska a získali i dve presilovky. Tie sa im ale vôbec nevydarili a s blížiacim sa záverom druhého dejstva sa hra znovu začala preklápať na stranu domácich, ktorí neúnavne zamestnávali brankára hostí Kozla. Obaja gólmani však zatiaľ predvádzajú výborný výkon a i vďaka nim sú tak pred treťou tretinou šance oboch tímov na body vyrovnané.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 17:12 (27:18)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Čacho posunul po vhadzovaní v útočnej tretiny puk v ľavom kruhu na Coxa, ktorého strelu však Kozel vyrazil. Gólman hostí potom zlikvidoval i ďalšiu strelu domácich od modrej.
     
    39:28
    Detva v plnom počte.
     
    39:22
    Teraz sa však podarilo domácim puk vyhodiť do pásma hostí a keď chceli Liptáci rýchlo rozohrať, tak sa previnili proti pravidlám ofsajdom.
     
    38:58
    Liptovský Mikuláš ale hrá zatiaľ najlepšiu presilovku v tejto tretine. Hostia tlačia domácich do obrany.
     
    38:28
    Štrauch našiel prihrávkou z rohu v pravom kruhu voľného McShanea, ktorému však do strely strčil hokejku Viktor Fekiač.
     
    38:01
    Liptovský Mikuláš v plnom počte.
     
    37:28
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Tomáš Klíma – 2 min., sekanie).
     
    37:16
    Až po viac ako minúte vyhodili hostia puk z vlastného pásma. Domáci sa však s rozohrávkou príliš nezdržovali a rýchlo sa vrátili do pásma hostí.
     
    36:56
    Lyle z ľavého kruhu minul Kozlovu bránku. Hrací predmet sa znovu odrazil k domácim, ktorí svojho súpera zvierajú v jeho pásme.
     
    36:30
    Domáci sa okamžite usadili v útočnom pásme. Downingovo nahodenie brankár Kozel vyrazil, odrazený puk však získali znovu Detvania.
     
    36:01
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Andreas Štrauch – 2 min., sekanie).
     
    35:40
    Downing potiahol puk za bránkovú čiaru a prihrávkou medzi kruhy hľadal Valenta. Ten puk netrafil, Žilka za ním však áno a brankár Kozel ďalším skvelým zákrokom betónom puk vyrazil.
     
    35:12
    Uhrík zachytil domácu rozohrávku a hneď vystrelil. Bránku Sholla však minul a domáci hneď po zisku puku otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    34:49
    Hostia po dlhšej dobe vyrazili do protiútoku a McShaneovu strelu z ostrého uhla musel chytiť domáci brankár Sholl.
     
    34:17
    Ľupták sa dostal do samostatného úniku, jeho strelu z pravého kruhu však brankár Kozel vyrazil a gólman hostí potom zlikvidoval i jeho dorážku.
     
    33:46
    Domáci sa nasťahovali do pásma hostí. V krátkom časovom slede pálili Čacho i Charbonneau, ani jeden z nich ale nenamieril na bránku.
     
    33:15
    Petranovo nahodenie za bránku zastavil domáci brankár Sholl, ktorý hneď rozohral na Čacha na ľavé krídlo. Ten svojou strelou minul Kozlovu bránku.
     
    32:42
    Detva v plnom počte.
     
    32:33
    Až teraz Huna dostal puk do tretiny Detvy, Štrauch však pri strele od modrej zlomil hokejku.
     
    32:10
    Detvanom sa dokonca podarilo Liptákov zatlačiť do ich tretiny, kde si puk posúvajú popri mantineli.
     
    31:40
    Hosťom sa v tejto tretine presilovky absolútne nedaria. Dvomi nepresnými rozohrávkami doslova darovali puk domácim, ktorí ho bez váhania vyhodili za Kozlovu bránku.
     
    31:16
    Valent vypichol puk obrancom hostí a hneď po prechode útočnej modrej vystrelil, brankár Kozel však strelu vyrazil. Liptáci ani túto presilovku nezačali dobre.
     
    30:42
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Oliver Turan – 2 min., hákovanie).
     
    30:02
    Liptákom sa podarilo puk získať a prejsť do útočnej tretiny. Ich akcia sa zasekla znovu len pri mantineloch.
     
    29:10
    Coxovka delovka z prvej z ľavého kruhu skončila mimo Shollovej bránky. Domáci prebrali iniciatívu a teraz sú to oni, kto je nasťahovaní v súperovom pásme.
     
    28:45
    Lyle posunul na ľavom krídle puk za obrancu hosťujúceho tímu na rozbehnutého Jendroľa, ktorého strelu k žŕdke však brankár hostí Kozel chytil.
     
    28:18
    Detva v plnom počte.
     
    27:58
    A napokon hráči Liptovského Mikuláša znovu o puk prišli. V tejto presilovke strávili zrejme viac času na svojej polovici klziska ako na detvianskej.
     
    27:29
    Až teraz sa hostia konečne dostali do útočnej tretiny, zasekli sa ale v súbojoch pri mantineli.
     
    27:02
    Petranovo nahodenie zachytili domáci, ktorí sa dokonca pokúsili o útok. Ten sa síce nevydaril, puk sa ale znovu dostal až za Kozlovu bránku.
     
    26:45
    Liptákom sa úvod presilovky nevydaril a Detvania puk dokonca úspešne dostali do útočnej tretiny.
     
    26:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Dominik Jendroľ – 2 min., držanie).
     
    25:54
    Hostia akoby ožili po inkasovanom góle a znovu sa svojím útokom natlačili do detvianskeho pásma.
     
    25:05
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia využívajú svoj tlak a vyrovnávajú! Úplne voľný Portokalis sa dostal za detvianskou bránkou k puku a vytočil sa s ním okolo žŕdky pred bránku domácich. Prihrávkou k opačnej žŕdke ho potom posunul k SIMONOVI KALOUSKOVI, ktorý ho pohotovo dorazil do odkrytej Shollovej bránky. Asistencie: William Portokalis, Allan McShane.
     
    24:57
    Petran od pravého mantinelu nahodil puk na Sholla, ktorý ho vyrazil pred seba. Doraziť sa ho snažil Michalík, obranca Detvy ho však čisto odtlačil a na druhý pokus už domáci brankár puk prikryl.
     
    24:36
    Štrauch zblízka zakončoval bekhendom, i tento pokus ale Sholl zlikvidoval. Lištiak sa potom k dorážke už nedostal.
     
    24:01
    Útok Liptovského Mikuláša stále pokračuje. Brankár Sholl vyrazil ďalšiu Robertsonovu strelu od modrej do rohu, kde puk získal Huna.
     
    23:35
    Robertsonovu strelu od modrej vyrazil brankár Detvy Sholl. Hostia potom odrazený puk získali.
     
    22:43
    Hostia odpovedajú na inkasovaný gól svojou aktivitou a usadili sa v pásme Detvy.
     
    21:55
    Detva dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! Detva síce prehrala vhadzovanie v útočnej tretine, puk ale vybojoval Cox, ktorý ho zatiahol za bránku hostí a prihrávkou z prvej do pravého kruhu pripravil streleckú pozíciu JONATHANOVI CHARBONNEAUMU. Ten tvrdou strelou z prvej k pravej žŕdke prekonal brankára Kozla. Asistencie: Trevor Cox, Viliam Čacho.
     
    21:48
    Valent sa individuálne prekľučkoval až medzi kruhy a vystrelil, Jesus však jeho pokus zrazil hokejkou na ochrannú sieť.
     
    21:40
    Obom tímom sa v tejto tretine zatiaľ príliš nedarí prejsť stredným pásmom. Rymshovu prihrávku na útočnú modrú nezastavil Valent a hrací predmet končí na zakázanom uvoľnení.
     
    21:15
    Oba tímy prestriedali a hneď potom musel domáci brankár Sholl chytiť nahodenie Liptovského Mikuláša.
     
    20:57
    Ľupták prenikol po pravej strane do útočnej tretiny a krížnou prihrávkou hľadal na opačnej strane Viktora Fekiača. Obranca hostí puk zrazil mimo.
     
    20:21
    Prvé buly v tejto tretine vyhrali hostia, Hunovo nahodenie do útočnej tretiny však sklepol Lyle.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:48.
     
    Aktívnejším tímom v prvej tretine bola Detva, ktorá strávila väčšinu prvého dejstva útočnými akciami v pásme Liptovského Mikuláša. Hlavne úvod zápasu sa niesol v podaní hráčov Detvy a aj keď sa potom dostali do hry i hostia, tak záver tohto dejstva sa i kvôli domácej presilovke opäť odohrával pred svätyňou hostí. Gólman Liptovského Mikuláša Kozel niekoľkými skvelými zákrokmi pri gólových príležitostiach domácich udržal hosťom čisté konto a uvidíme, ako predovšetkým favorizovaní domáci zareagujú na tento vývoj v ďalšom priebehu zápasu.

    Strely na bránku v 1. tretine: 10:6
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:57
    Lištiak sa ešte po zisku puku pokúsil o jeden útok, strelou cez obrancu však vystrelil priamo na brankára Detvy Sholla.
     
    19:32
    Ščurko s pukom obkorčuľoval celé pásmo Liptovského Mikuláša a nakoniec ho posunul na útočnú modrú na Lalíka. Jeho strelu gólman hostí Kozel vyrazil.
     
    19:06
    Domáci sa niekoľkými nepresnými prihrávkami vo vlastnom pásme dostali do veľkých problémov, nakoniec sa im ale útok podarilo založiť.
     
    18:39
    Liptovský Mikuláš v plnom počte.
     
    18:18
    Nahodenie od modrej vyrazil brankár Kozel pred seba do priestoru, kde sa k puku dostal Čacho. Tomu sa však zakončenie nevydarilo a zblízka hrací predmet za brankára hostí nedostal.
     
    17:40
    Charbonneauho strelu hostia zastavili a puk hneď vyhodili za detviansku bránku.
     
    17:23
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Jakub Žilka – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenia nemajú dopad na počet hráčov na ľade.
     
    17:23
    Pred bránkou Liptovského Mikuláša potom vznikla šarvátka, ktorú musia vyriešiť rozhodcovia.
     
    17:23
    Downing posunul puk z pravej strany pred bránkovisko na Žilku, betónom ho ale vyrazil brankár Kozel. Žilka sa potom snažil puk doraziť, pri tom ho však len natlačil k brankárovi hostí.
     
    16:55
    Detva vyhrala prvé presilovkové vhadzovanie a hneď sa rozostavila do presilovkovej formácie.
     
    16:39
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (2 min. pre hráčsku lavicu – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Adam Haluška.
     
    16:32
    Droppa po zisku puku nahodil hrací predmet na Baču, ktorý sa však nedostal cez obrancu do úniku. Detva prebrala v posledných minútach iniciatívu.
     
    15:51
    Rýchla výmena puku medzi dvojicou hráčov Detvy na pravom krídle nebola presná a čiernu gumu získali hostia, ktorí ju vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    15:14
    Žilkovo nahodenie za bránku hostí zastavil brankár Kozel, ktorého rozohrávku popri mantineli však domáci zastavili.
     
    14:50
    Lyle tečoval nahodenie na Kozlovu bránku, hosťujúci brankár však dokázal zareagovať a reflexívnym zákrokom strelu zastavil.
     
    14:19
    Hunovo nahodenie od modrej vyrazil brankár Sholl do rohu vlastnej tretiny, kde puk získali domáci. Tí rozohrávku pokazili a vyhodili ho na zakázané uvoľnenie.
     
    13:43
    Lištiak sa zbavil pri svojom prieniku Viktora Fekiača, svojou kľučkou sa ale vytlačil do rohu. Tam zatiaľ puk drží.
     
    13:12
    Uhrík sa dostal cez dvoch protihráčov medzi kruhy a chcel sa ešte dostať k blafáku, puk mu však pri zakončení odskočil. Iniciatívu majú teraz hostia.
     
    12:40
    Puk si po krížnej prihrávke z pravej strany v ľavom kruhu spracoval Jesus, ktorý i pohotovo vystrelil. Domáci brankár Sholl sa však stihol presunúť a toto zakončenie vyraziť. Hostia sa potom nasťahovali do pásma domácich.
     
    12:07
    Frederik Fekiač posunul z ľavého krídla puk za obrancu hostí na Čacha, ktorý však svojím tečom z predbránkového priestoru minul Kozlovu bránku.
     
    11:24
    Hostia sa však sami z detvianskeho pásma vytlačili. Domáci potom v strednom pásme puk získali, pri prechode útočnej modrej čiary sa ale previnili proti pravidlám ofsajdom.
     
    11:07
    Po dlhšej dobe sa v pásme súpera usadili i hostia. Liptáci držia puk pri mantineli a snažia sa ho dostať na spoluhráčov na strelu.
     
    10:23
    Lištiakovo nahodenie za detviansku bránku zastavil domáci gólman Sholl. Domáci sa následne natlačili do útočného pásma a po nahodení sa snažil puk pred bránkoviskom hostí zasiahnuť Ľupták. Neúspešne.
     
    09:42
    Lyle si po pravej strane naviedol puk do dobrej pozície, strelou cez obrancu Robertsona ale Kozlovu bránku minul.
     
    09:02
    Domáci sa znovu pokúsili prejsť do útočnej tretiny, Liptákom sa však teraz podarilo ich rozohrávku zastaviť a dostať puk do stredného pásma.
     
    08:30
    Detva potom zostala v útočnom pásme, hosťom sa však domácich podarilo vytlačiť k mantinelom a napokon získať puk na svoje hokejky.
     
    07:49
    Cox prihrávkou z pravého krídla našiel pred bránkoviskom Liptovského Mikuláša voľného Charbonneauho, ktorého strelu z prvej vyrazil betónom brankár hostí Kozel.
     
    07:21
    Petranovo nahodenie na zadný mantinel zachytili domáci. Tí hneď otočili hru na opačnú stranu a práve Petran potom nepekne narazil v súboji do mantinelu. Na striedačku našťastie odišiel po vlastných.
     
    07:00
    Žilka sa dostal k puku po buly v útočnom pásme, prihrávka pred bránku na spoluhráčov ale presná nebola. Liptáci otáčajú hru.
     
    06:30
    Následnú Rymshovu strelu od modrej zrazil Nemec na ochrannú sieť. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    06:14
    Lalík pripravil prihrávkou do pravého kruhu streleckú pozíciu Ščurkovi, ten však z prvej Kozlovu bránku minul.
     
    05:39
    Turanov individuálny prienik do útočného pásma skončil na trojici brániacich hráčov Liptovského Mikuláša. Prihrávka hostí do útočnej tretiny bola následne zrazená na ochrannú sieť.
     
    05:01
    Aktivita Detvy pokračuje. Tvrdú strelu Frederika Fekiača od útočnej modrej čiary vyrazil brankár hostí Kozel do rohu vlastnej tretiny, odkiaľ jeho spoluhráči puk vyhodili.
     
    04:21
    V strednom pásme sa potom hosťom podarilo zastaviť útok domácich, McShane sa však pri prechode útočnej modrej čiary dostal do ofsajdu.
     
    03:58
    Liptáci vyhodili po vhadzovaní puk z vlastnej tretiny, domáci sa do nej ale veľmi rýchlo vrátili.
     
    03:30
    Lalík si naviedol okolo obrancu v pravom kruhu puk na strelu, namieril ale priamo na brankára hostí Kozla.
     
    02:40
    Štrauchovo nahodenie do útočnej tretiny zachytil Lyle. Ten o puk vo vlastnom pásme prišiel, Hunovu prihrávku pred bránkovisko Detvy ale nedokázal zasiahnuť žiadny z hráčov Liptovského Mikuláša.
     
    01:59
    Charbonneau minul Kozlovu bránku z ostrého uhla a Liptáci následne vyhodili puk za detviansku bránku. Domáci v úvode zápasu dominujú.
     
    01:05
    Ščurko po ľavom krídle zaviezol puk do tretiny súpera, spolu so spoluhráčmi v nej však o hrací predmet prišiel.
     
    00:33
    Úvodné buly vyhrala Detva. Domáci už pri prvom nahodení do tretiny hostí o puk prišli, podobne však dopadol i prvý útok Liptovského Mikuláša.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Detva bude hrať v čiernych dresoch, Liptovský Mikuláš v bielych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 WPC Koliba Detva: Sholl (Lietava) – Lyle, Lalík, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Žilka – Magdolen, Klíma, Curry

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (Bátory) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Kalousek – Bača, Uhrík, Haluška

    Rozhodca: Hronský, Konc st. – Konc ml., Crman.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    V posledných dvoch sezónach je vo vzájomných súbojoch výrazne lepšia Detva, ktorá z posledných ôsmich extraligových zápasov proti Liptovskému Mikulášu vyhrala sedem (z toho jeden kontumačne). Detva vyhrala i všetky zápasy v tomto ročníku, pričom ten posledný sa hral v stredu (5:4).
     


    HK 32 Liptovský Mikuláš

    Liptáci sú s veľkou stratou na poslednom mieste a na 10. DVTK Miškovec strácajú už takmer 20 bodov. Posledné štyri zápasy odohrali doma, získali v nich ale len tri body za výhru nad predposlednou Banskou Bystricou. V poslednom kole navyše nedokázali dotiahnuť k bodovému zisku zápas s dnešným súperom Detvou, v ktorom vyhrávali po dvoch tretinách už 4:0 a prehrali 4:5. Celkovo tak z 27 extraligových zápasov vyhrali len tri. I v zápasoch vonku je Liptovský Mikuláš najhorším celkom Tipos Extraligy, keď vyhral na cudzích zimných štadiónoch len dvakrát.

    Posledných 5 zápasov:
    Banská Bystrica – Liptovský Mikuláš 4:6
    Liptovský Mikuláš – Detva 1:4
    Liptovský Mikuláš – Banská Bystrica 5:3
    Liptovský Mikuláš – Zvolen 1:3
    Liptovský Mikuláš – Detva 4:5
     


    HC 07 WPC Koliba Detva

    Detva sa v posledných týždňoch rozohrala do skvelej formy. V tabuľke sa pred týmto kolom nachádzala na treťom mieste, z ktorého strácala na vedúcu dvojicu Slovan – Poprad len dva body. Detva aktuálne ťahá sériu 12 zápasov, v ktorých získala aspoň jeden bod a posledných päť zápasov za sebou vyhrala. Prehru v riadnom hracom čase utrpela naposledy ešte na konci novembra 2020. V poslednom odohranom zápase v stredu, v ktorom sa tiež stretla s Liptovským Mikulášom, prehrávala po dvoch tretinách 0:4, v poslednej tretine však piatymi gólmi skóre otočila a vyhrala 5:4. V zápasoch doma sa jej ale až tak ako vonku (kde je najlepším tímom) nedarí a v tabuľke domácich zápasov je až na šiestom mieste.

    Posledných 5 zápasov:
    Detva – Zvolen 3:1
    Liptovský Mikuláš – Detva 1:4
    Zvolen – Detva 2:4
    Banská Bystrica – Detva 3:4
    Liptovský Mikuláš – Detva 4:5
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC 07 WPC Koliba Detva – HK 32 Liptovský Mikuláš. Stretnutie 29. kola hokejovej Tipos Extraligy sa začne o 18:00.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 22. Charbonneau (Cox, Čacho), 44. Lyle (Sholl) – 26. Kalousek (Portokalis, McShane)


    HK Detva: Sholl (Lietava) – Lyle, Lalík, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Žilka – Magdolen, Klíma, Curry
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (Bátory) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Kalousek – Bača, Uhrík, Haluška

    Rozhodčí: Hronský, Konc st. – Konc ml., Crman
    thejrc.org