Banská Bystrica – Nové Zámky 1:4 (kon.) | Michalovce – HC Slovan 2:1 (1:0 po s.n.) | Poprad – Nitra 4:3 (po pr.)
Detva – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.) | Košice – Zvolen 4:5 (1:2 po s.n.) | Miskolc – Trenčín 3:7 (kon.)
konec
HK Detva
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 08.01.2021, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Oško prenikol pomedzi domácich obrancov až pred bránkovisko Detvy, jeho blafák do ľavej strany ale zastavil brankár Sholl.
     
    52:24
    Ščurko prenikol cez obrancov hostí až pred brankára Kozla, blafák do pravej strany mu ale veľmi nevyšiel a puk mu pri ňom odskočil mimo bránky Liptovského Mikuláša.
     
    50:43
    Oško vyrazil s Hamráčkom do prečíslenia a už v útočnej tretine prihral puk doľava na svojho spoluhráča. Jeho strelu k pravej žŕdke vyrazil ramenom domáci brankár Sholl.
     
    49:47
    Klímovu strelu od modrej vyrazil brankár Kozel priamo pred seba a Valtola, ktorý mu puk chcel prisunúť, ho takmer poslal popod neho k hráčovi Detvy. Obranca Liptovského Mikuláša napokon puk dokázal odpáliť.
     
    49:10
    Cox prihral spoza bránkovej čiare puk medzi obrancov hostí medzi kruhy na Čacha, ktorého strelu z prvej však skvelým zákrokom vyrazil brankár Kozel.
     
    47:17
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    45:39
    Haluška sa dostal s pukom za Shollovu bránku, odkiaľ prihrával pred ňu na Baču. Tomu sa od korčule odrazil tesne mimo domácej svätyne.
     
    43:09
    Detva dala gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! JOHN BRADY LYLE si prevzal puk za vlastnou bránkou od svojho brankára Sholla a vyrazil s ním smerom do útočného pásma. Žiadny z hráčov Liptovského Mikuláša ho neatakoval, Lyle sa tak dostal až na vrchol kruhov v útočnom pásme a strelou od pravej žŕdky prekonal brankára hostí Kozla. Asistencia: Tomas Sholl.
     
    41:26
    Rymsha zastavil útok hostí a rozohral na útočnú modrú na Curryho. Ten z pravého kruhu prihrával Valentovi pred bránku hostí na teč, ktorý však skončil mimo bránky hostí.
     
    37:28
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Tomáš Klíma – 2 min., sekanie).
     
    36:01
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Andreas Štrauch – 2 min., sekanie).
     
    35:40
    Downing potiahol puk za bránkovú čiaru a prihrávkou medzi kruhy hľadal Valenta. Ten puk netrafil, Žilka za ním však áno a brankár Kozel ďalším skvelým zákrokom betónom puk vyrazil.
     
    34:17
    Ľupták sa dostal do samostatného úniku, jeho strelu z pravého kruhu však brankár Kozel vyrazil a gólman hostí potom zlikvidoval i jeho dorážku.
     
    30:42
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Oliver Turan – 2 min., hákovanie).
     
    28:45
    Lyle posunul na ľavom krídle puk za obrancu hosťujúceho tímu na rozbehnutého Jendroľa, ktorého strelu k žŕdke však brankár hostí Kozel chytil.
     
    26:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Dominik Jendroľ – 2 min., držanie).
     
    25:05
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia využívajú svoj tlak a vyrovnávajú! Úplne voľný Portokalis sa dostal za detvianskou bránkou k puku a vytočil sa s ním okolo žŕdky pred bránku domácich. Prihrávkou k opačnej žŕdke ho potom posunul k SIMONOVI KALOUSKOVI, ktorý ho pohotovo dorazil do odkrytej Shollovej bránky. Asistencie: William Portokalis, Allan McShane.
     
    24:57
    Petran od pravého mantinelu nahodil puk na Sholla, ktorý ho vyrazil pred seba. Doraziť sa ho snažil Michalík, obranca Detvy ho však čisto odtlačil a na druhý pokus už domáci brankár puk prikryl.
     
    24:36
    Štrauch zblízka zakončoval bekhendom, i tento pokus ale Sholl zlikvidoval. Lištiak sa potom k dorážke už nedostal.
     
    21:55
    Detva dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! Detva síce prehrala vhadzovanie v útočnej tretine, puk ale vybojoval Cox, ktorý ho zatiahol za bránku hostí a prihrávkou z prvej do pravého kruhu pripravil streleckú pozíciu JONATHANOVI CHARBONNEAUMU. Ten tvrdou strelou z prvej k pravej žŕdke prekonal brankára Kozla. Asistencie: Trevor Cox, Viliam Čacho.
     
    18:18
    Nahodenie od modrej vyrazil brankár Kozel pred seba do priestoru, kde sa k puku dostal Čacho. Tomu sa však zakončenie nevydarilo a zblízka hrací predmet za brankára hostí nedostal.
     
    17:23
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Jakub Žilka – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenia nemajú dopad na počet hráčov na ľade.
     
    17:23
    Downing posunul puk z pravej strany pred bránkovisko na Žilku, betónom ho ale vyrazil brankár Kozel. Žilka sa potom snažil puk doraziť, pri tom ho však len natlačil k brankárovi hostí.
     
    16:39
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (2 min. pre hráčsku lavicu – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Adam Haluška.
     
    14:50
    Lyle tečoval nahodenie na Kozlovu bránku, hosťujúci brankár však dokázal zareagovať a reflexívnym zákrokom strelu zastavil.
     
    12:40
    Puk si po krížnej prihrávke z pravej strany v ľavom kruhu spracoval Jesus, ktorý i pohotovo vystrelil. Domáci brankár Sholl sa však stihol presunúť a toto zakončenie vyraziť. Hostia sa potom nasťahovali do pásma domácich.
     
    12:07
    Frederik Fekiač posunul z ľavého krídla puk za obrancu hostí na Čacha, ktorý však svojím tečom z predbránkového priestoru minul Kozlovu bránku.
     
    07:49
    Cox prihrávkou z pravého krídla našiel pred bránkoviskom Liptovského Mikuláša voľného Charbonneauho, ktorého strelu z prvej vyrazil betónom brankár hostí Kozel.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 22. Charbonneau (Cox, Čacho), 44. Lyle (Sholl) – 26. Kalousek (Portokalis, McShane)


    HK Detva: Sholl (Lietava) – Lyle, Lalík, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Žilka – Magdolen, Klíma, Curry
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (Bátory) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Kalousek – Bača, Uhrík, Haluška

    Rozhodčí: Hronský, Konc st. – Konc ml., Crman
    thejrc.org