Litvínov – Pardubice 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:3 (po pr.)
Třinec – Liberec 0:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 10.01.2021, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:54
    Camara si z pravé strany sjel do těsné blízkosti Denise Godly a nebezpečně vystřelil. Ale brankář Litvínova opět pohotově zakročil a nenechal si sebrat nulu na svém kontě!
    52:31 Martin HANZL - 5:0
     
    52:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krátce po komerční přestávce zní na litvínovském zimním stadionu písnička Pátá právě teď odbyla. Litvínovští totiž navyšují svůj náskok, který je už o pět gólů. Jan Ščotka vystřelil z levé strany, kotouč se pak odrazil k MARTINU HANZLOVI a ten ho poté zasunul za Kloučkova záda – 5:0. Asistence: Jan Ščotka a Martin Látal.
     
    50:10
    Po střele Jakuba Nakládala zazvonila tyč Godlovy branky!
    46:58 Lukáš ŽEJDL - 4:0
     
    46:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další rozebrání hostů, domácí jeli opět do akce a ta byla podobná té předchozí. Patrik Zdráhal viděl na levé straně volného LUKÁŠE ŽEJDLA, který poté jen nastavil hůl a trefil znovu odkryté místo pardubické branky – 4:0. Asistence: Patrik Zdráhal a Richard Jarůšek.
    45:09 Tomáš POSPÍŠIL - 3:0
     
    45:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned po ubráněném oslabení jdou domácí do tříbrankového náskoku. V tandemu dva na jednoho poslal z pravé strany na levý kruh Lukeš TOMÁŠI POSPÍŠILOVI, jenž poté svižnou ranou trefil částečně odkrytou Kloučkovu klec – 3:0. Asistence: František Lukeš a Viktor Hübl.
     
    42:44
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., podrážení).
    41:19 František LUKEŠ - 2:0
     
    41:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Teď už se to ale FRANTIŠKU LUKEŠOVI povedlo a předchozí neúspěch může hodit za hlavu. Jeho pohotová střela zapadla pod víko Kloučkovy klece a domácí mají dvoubrankový náskok – 2:0. Navíc matador litvínovského celku vsítil svou 250. branku a zapisuje se tak do klubu střelců. Asistence: Viktor Hübl a Tomáš Pospíšil.
     
    40:58
    František Lukeš si sjel do blízkosti Milana Kloučka a vyslal na něho nebezpečnou střelu, kterou pardubický gólman vytěsnil nad břevno své branky!
     
    27:25
    Obránce Pardubic Juraj Mikuš nebezpečně zakončoval do horního růžku domácí branky, ale puk byl vytečován mimo litvínovskou klec. Tohle byla velká šance hostů!
    13:05 Uvis Janis Balinskis - 1:0
     
    13:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Minimálně pět obrovských šancí měla Verva, ale nepovedlo se je využít, nabídnutou přesilovou hru už ale ano. Tomáš Pospíšil posunul puk na modrou čáru pro UVISE JANISE BALINSKISE a ten poté svižnou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Asistence: Tomáš Pospíšil a František Lukeš.
     
    12:11
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jan Kolář – 2 min., podrážení).
     
    10:23
    Obrana Pardubic pomohla svému brankáři, který po střele Pawla Zygmunta nemusel zasahovat. O chvilku později už ale znovu musel hasit velké nebezpečí, když pokryl střelu z těsné blízkosti!
     
    07:20
    Další obrovská šance Vervy. Na Milana Kloučka ujel František Lukeš, jenž zblízka vystřelil a orazítkoval tyč branky Pardubic! Ta nyní Kloučka zachránila!
     
    04:12
    A další dvě šance Litvínova. Nejprve netrefil zařízení František Lukeš, v další pak sjížděl do blízkosti Kloučka Tomáš Pospíšil, jehož pokus Klouček opět kryje!
     
    03:35
    Milan Klouček nyní zakročil proti nebezpečné střele Richarda Jarůška, jenž vyslal tvrdou ránu. Ale ani z této akce se Verva vedení neujímá.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Balinskis (Pospíšil, F. Lukeš), 42. F. Lukeš (V. Hübl, Pospíšil), 46. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. Žejdl (P. Zdráhal, Jarůšek), 53. M. Hanzl (Ščotka, Látal)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich (A), Demel, D. Kolář – P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Vála, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Mandát (A), R. Kousal, Camara – Anděl, O. Roman, Kusý – Pochobradský, Rohlík, Koffer.

    Rozhodčí: Kika, Sýkora – Ondráček, Špůr
    thejrc.org