Jekatěrinburg – Jokerit 2:0 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Jaroslavl 4:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 11.01.2021, 17:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Francis Paré měl kotouč mezi kruhy a byl v dobré střelecké pozici. Místo toho ještě přihrával lépe postavenému Mosaljovovi, jemuž kotouč projel při zakončení pod holí.
     
    59:05
    Po oddechovém času Dinama se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:59
    Kolem branky Metallurgu to nyní pořádně jiskřilo, ale právě v těchto ošemetných situacích v předbrankovém prostoru stojí dnes při hostech přece jen trošku štěstí. Při útočné akci Dinama vyjel Kolosov na střídačku.
    55:49 Grigorij DRONOV - 2:4
     
    55:49
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Lapačka Kolosova se dnes s formou nepotkala. Nikolaj Goldobin obkroužil branku a předložil puk GRIGORIJI DRONOVOVI, jenž si najížděl do prostoru levého kruhu. Bek Metallurgu se opřel do střely a svou dělovku poslal přesně k levé tyči branky Minsku. Asistence: Nikolaj Goldobin.
     
    50:13
    Opět další pořádná zápletka před Olkinuorou. Do útoku se zapojil i obránce Dmitrij Znacharenko, ovšem on ani Usov s Parém zblízka nedokázali dostrkat puk za čáru.
    47:48 Pavel VARFOLOMEJEV - 2:3
     
    47:48
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Zápletka je na světě. Jerjomenko se hezky uvolnil na pravé straně a z kruhu přihrál přes tři hráče na PAVLA VARFOLOMEJEVA, jenž číhal v prostoru mezikruží. Útočník, který nedávno přišel do Dinama z Podolsku, napřáhl z první a trefil se přes vyrážečku Olkinuory do sítě. Ačkoliv si brankář Metallurgu sáhl na puk, vyrazit ho nedokázal. Asistence: Vladislav Jerjomenko.
     
    40:14
    Po patnácti sekundách již musel Kolosov zasahovat a na následnou dorážku Sergeje Plotnikova by už byl krátký, ale zkušený ruský hokejista zamířil těsně vedle.
     
    34:27
    Roman Gorbunov na útočné modré poslal soupeře na mantinel a hned z toho vznikla menší roztržka. Nakonec sudí posílají ven jen autora celé rozmíšky Gorbunova.
    34:04 Denis MOSALJOV - 1:3
     
    34:04
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nyní už domácím vyšla kombinace. Kogalev dal puk rozjetému DENISI MOSALJOVOVI, jenž objel branku Olkinuory, nabruslil si poblíž kruhu a trefil se na vzdálenější tyč, kde ještě čekal s případnou dorážkou Kogalev. Střela po ledě slavila úspěch a projela gólmanovi pod betonem. Asistence: Alexander Kogalev, Vladislav Jerjomenko.
    32:52 Dennis RASMUSSEN - 0:3
     
    32:52
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Alexej Kolosov toho nyní moc neviděl, proto ani nemohl pořádně zasáhnout. DENNIS RASMUSSEN dostal kotouč od Dronova na pravý kruh, připravil si puk ke střele a poté vypálil dělovku do bližší šibenice. A to přesně v moment, kdy Prochorkin odcouval od brankáře, kterému clonil. Kotouč šel naprosto milimetrově do růžku. Asistence: Grigorij Dronov, Sergej Plotnikov.
     
    31:24
    Dinamo se bude muset opět bránit. Dvě minuty si jde odsedět Ilja Usov a protože se jedná o zásah do oblasti hlavy nebo krku, dostává desítku navíc.
    30:14 Kogalev velkou šanci neproměnil
     
    30:14
    Stoprocentní šanci nyní nevyužil Alex Kogalev. Ten ke své zatím jen jedné vstřelené brance druhou nepřidal. Ačkoliv přebral výbornou přihrávku před branku od Protase a zakončoval nad ledem, Olkinuora se roztáhl v brankovišti a špičkou betonu vytěsnil kotouč mimo tři tyče.
     
    29:04
    Francis Paré dostal kotouč na levou stranu před branku. Chvilku se počkal, až se gólman Olkinuora přesunul k tyči a poté vystřelil na vzdálenější tyčku, jenže minul branku.
     
    27:04
    Maxim Karpov jde za nedovolené bránění ve středním pásmu ven na dvě minuty. Domácím ještě komerční přestávka sloužila k menší poradě.
     
    24:45
    Alexej Kolosov nyní ochránil svůj tým od třetí pohromy. Z levé strany se na něj řítil Nikolaj Goldobin, který naznačil střelu a pak obkroužil branku. Puk se pokoušel ihned zasunout k levé tyči, kde se brankář Dinama výborně roztáhl a následná dorážka šla mimo branku.
     
    20:20
    Sergej Plotnikov hodně neúmyslně podrazil Shane Prince, ale i tak je pískán faul a domácí jdou do první početní výhody.
     
    17:42
    Za brankou si dobře poradil Grigorij Dronov proti napadání soupeře. Ale Magnitogorsk následně nerozehrál zcela přesně a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    14:17
    Alexej Kolosov si v krátkém časovém sledu připsal dva zákroky, zejména roztažení po dorážce Karpova z předbrankového prostoru bylo ukázkové. Útočník Metallurgu nevyužil výbornou přihrávku Andreje Nestrašila, který ho před brankou našel zcela volného.
    12:18 Nikolaj PROCHORKIN - 0:2
     
    12:18
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Další nepříjemnost pro Dinamo. Sergej Plotnikov zavezl kotouč do útočného pásma. Na levém kruhu jej přenechal pro NIKOLAJE PROCHORKINA, který vystřelil na teploměr Kolosova. Puk se otřel o pravou tyč branky, následně o levou a zapadl do sítě. Asistence: Sergej Plotnikov, Ilja Nikolajev.
     
    11:35
    Mohlo být srovnáno! Ilja Usov ujel po pravé straně obráncům a z kruhu zkusil ránu na vzdálenější tyč. Jussi Olkinuora dobře zasáhl!
    10:47 Nikolaj KULJOMIN - 0:1
     
    10:47
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Dinamo rozhodně není horším týmem, ale nyní bude muset dotahovat. Po buly ve středním pásmu se kotouče chopil NIKOLAJ KULJOMIN. Navedl si jej přes osu hřiště na levý kruh, odkud se zápěstím opřel do střely a lapačka Kolosova máchla marně.
     
    07:42
    A to tak, že Ilja Usov sebral na levé straně středního pásma puk a nabruslil si blíže k brance. Nerozpakoval se a přes dva obránce vystřelil. Jeho pokus se ale otřel také jen o boční síť.
     
    06:35
    Příliš mnoho hráčů na ledě. Takový je trest pro střídačku Dinama Minsk a hosté jdou do první přesilové hry zápasu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 35. Mosaljov (Kogalev, Jerjomenko), 48. Varfolomejev (Jerjomenko) – 11. N. Kuljomin, 13. Prochorkin (S. Plotnikov, Nikolajev), 33. Rasmussen (Dronov, S. Plotnikov), 56. Dronov (Goldobin)


    HC Dinamo Minsk: Kolosov (D. Taylor) – Koljačonok, Almqvist, Falkovskij, Jerjomenko, Solovjov, Znacharenko (A), Děrjabin, Martynov – Z. Mitchell, Varfolomejev (C), Prince (A) – Gorbunov, K. Voronin, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, Kogalev, Alistrov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Nabokov) – Pašnin, Minulin, Zemčonok, Holm, Dronov, Martynov, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Beck, Košelev, Rasmussen – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – N. Kuljomin (A), Jurov, Goldobin – Několenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Ivan Fatajev – Jevgenij Antonov, Nikita Novikov
    thejrc.org